Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyikre lehet nagobb az...

Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?

Figyelt kérdés

A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?

Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!

2018. márc. 21. 12:04
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/205 anonim ***** válasza:

János evangéliuma

10,30 Én és az Atya egy vagyunk.

10,31 Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.

10,32 Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem?

10,33 Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

10,34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek [Zsolt. 82,6.] vagytok?

10,35 Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),

10,36 Arról mondjátok-é ti, a kit az Atya megszentelt és elküldött e világra: Káromlást szólsz; mivelhogy azt mondám: Az Isten Fia vagyok?!

2018. márc. 22. 12:38
 62/205 anonim ***** válasza:
#59-ben a János név Keresztelő Jánosra utal
2018. márc. 22. 12:39
 63/205 anonim ***** válasza:
0%

"Az iszlám. Nem is az igazságossággal van itt a gond."

Tehát te is az iszlám szerintit tartod igazságosnak, de mégsem hiszed el? Ellenben a teljesen igazságtalan keresztény változatot igaznak gondolod Ezt hívják vallási fanatizmusnak.

"Tudod minden kultúrának fennmaradt a saját hitrendszere írásosság nélkül is."

Mint mondtam nyomokban megtalálható az iszlám tanítása más, régebbi vallásokban is, mint például a hindu. Az igaz hogy nem egyezik teljes mértékben az iszlámmal, de sok ezer évről beszélünk és az emberek hajlamosak saját kedvük szerint megváltoztatni a vallást. Ha megnézed a saját vallásodat, sokezer irányzatot találsz amik még alap kérdésekben sem értenek egyet. Biblia szerint a zsidók még Mózes vezetése alatt is képesek voltak egy bálványt imádni , Jézust pedig alig követték életében és meg is akarták ölni.

"Az iszlám prófétákról senki nem tudott semmit a muszlimokon kívül."

Fent kifejtettem. Egyébként olyan emberekről elképzelhető hogy próféták voltak mint Budha vagy Krisna, csak idővel az emberek megváltoztatták tanításukat. Jézus esetében is még a keresztény valláson belül is megoszlanak a nézetek.

"Vagy gondolkodj egy kicsit! Azt akarod itt elhitetni velünk, hogy Allah annyira inkompetens, hogy az összes prófétájával konkrétan semmit nem volt képes elérni? Mert ha komolyan gondolod, amiket írsz, abból ez következik."

Ki mondta hogy nem ért el semmit? Honnan tudod ha semmi nem maradt meg abból az időből vagy alig valami. Az hogy kevés info maradt meg nem azt jelenti hogy nem ért el semmit. Te pedig azt feltételezed hogy Isten nem volt képes foglalkozni az emberiséggel, csak a kis zsidó néppel. Továbbá abban hiszel hogy Isten személyesen eljött a földre, ahol kb senki nem hitt neki és alig követték, majd pedig meg akarták ölni. Te komolyan azt hiszed ha Isten tényleg eljönne emberi alakban csak egy marék embert tudna meggyőzni?

"Olvasd újra, amit írtam! Sosem állítottam hogy Jézus kijelentene ilyesmit.

De ebbe már korábban is belebuktál, egy istenek továbbra sem kell kijelentenie magáról hogy isten, ahhoz hogy az legyen."

Na várjuk. Tehát Jézus nem jelenti ki hogy Isten, és akik személyesen látták Jézust, nem nézték Istennek. Te mindezek ellenére azt hiszed Jézus Isten. Ennyi erővel azt is hihetnéd hogy Jézus a Mickey egér. Jézus nem állította de ezek szerint akkor lehet. Meg nem ártana valami bizonyíték. Ennyi erővel a szomszéd Józsi bácsiról is hihetnéd hogy isten, csak nem jelentette ki magáról.

2018. márc. 22. 12:46
 64/205 A kérdező kommentje:

"Tehát te is az iszlám szerintit tartod igazságosnak, de mégsem hiszed el? Ellenben a teljesen igazságtalan keresztény változatot igaznak gondolod Ezt hívják vallási fanatizmusnak."

Hogy mi van? Egyiket sem hiszem el!

"Ki mondta hogy nem ért el semmit?"

A valóság.

Ha sehova nem küldött volna prófétákat, mi lett volna? Mindenki marad a saját hiténél és kultúrájánál.

Mindenhová küldött prófétákat, és mi történt? Mindenki maradt a saját hiténél és kultúrájánál.

Azaz vagy sosem történt meg a dolog, vagy pedig semmi hatása nem volt.

"Na várjuk. Tehát Jézus nem jelenti ki hogy Isten, és akik személyesen látták Jézust, nem nézték Istennek. Te mindezek ellenére azt hiszed Jézus Isten."

Nem hiszem, hogy az, de a Biblia alapján az, ez viszont nem hitkérdés, ez tény.

2018. márc. 22. 12:57
 65/205 anonim ***** válasza:

38%-os

Jézus nem a kis zsidó néphez jött hanem az egész emberiséghez (olvasd el az Újszövetséget), és az ószövetségi próféciákat hozzá.

„Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok” ezzel Jézus kijelenti, hogy Istennel egylényegű.

2018. márc. 22. 13:14
 66/205 anonim ***** válasza:

A kereszténység üzenetének megértéséről., 38%-osnak

2,14 Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg.

2,15 A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.

2,16 Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

2018. márc. 22. 13:20
 67/205 anonim ***** válasza:

" 1,23 Mi pedig Krisztust prédikáljuk, mint megfeszítettet, a zsidóknak ugyan botránkozást, a görögöknek pedig bolondságot;

1,24 Ámde magoknak a hivatalosoknak, úgy zsidóknak, mint görögöknek Krisztust, Istennek hatalmát és Istennek bölcseségét.

1,25 Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.

2018. márc. 22. 13:22
 68/205 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező!

"Hogy mi van? Egyiket sem hiszem el! "

És a kettő közül melyik igazságos melyik igazságtalan?

"Azaz vagy sosem történt meg a dolog, vagy pedig semmi hatása nem volt."

Honnan tudod mi történt ha nem maradt meg semmi, vagy alig valami? Az emberiség történelme kb 400 ezer éve kezdődött, de még a 2 ezer éve élt Jézus idejéből sem mardt meg semmi írásos bizonyíték.

"Nem hiszem, hogy az, de a Biblia alapján az, ez viszont nem hitkérdés, ez tény."

Előbb még hit kérdés volt, most meg már tény? :) Tények a következők: Jézus nem mondta hogy Isten és aki látta Jézust nem nézte Istennek. Ha te mégis Istennek tartod, na az hit kérdése.

2018. márc. 22. 13:33
 69/205 A kérdező kommentje:

"Előbb még hit kérdés volt, most meg már tény? :) Tények a következők: Jézus nem mondta hogy Isten és aki látta Jézust nem nézte Istennek. Ha te mégis Istennek tartod, na az hit kérdése."

Én nem tartom istennek, mivel nem hiszek benne.

De a Bibliából elég egyértelműen következik, hogy isten. Ez a tény.

Próbáld már meg értelmezni, amit írok, kérlek!

"Honnan tudod mi történt ha nem maradt meg semmi, vagy alig valami?"

Mivel ez tény, hogy nem maradt fent semmi ami azt bizonyítaná, hogy pl az ősi amerikai vagy ausztrál, stb civilizációk valaha is találkoztak volna muszlim prófétákkal, ebből a már említett két dolog következhet.

Vagy sosem léteztek ezek a próféták, vagy semmi jelentősége nem volt a létezésüknek.

"És a kettő közül melyik igazságos melyik igazságtalan? "

Erre meg már válaszoltam. Minek kérdezed meg újra?

2018. márc. 22. 13:37
 70/205 anonim ***** válasza:

38%-os, nem ismered az Újszövetséget!

Máté evangéliuma

16,15 Monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem?

16,16 Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia.

16,17 És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.

2018. márc. 22. 13:38
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!