Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?
A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?
Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!
"Ha egy darab tény vagy értelmes érv nincs amit mutatsz, mit kéne mondanom?"
Akkor neked mi az érv vagy tény? Mert én ezeket sorolom fel folyamatosan, de úgy látszik nálad mást jelent. Mit is pontosan? Ja, hát azt nem tudod meghatározni :)
"Tényleg olvass utána végre, mit jelent a bizonyítás, mert ez a kommented ritka nevetséges lett!"
Azt sem tudod meghatározni mi lenne bizonyíték de várod hogy bizonyítsak. Most akkor ki a nevetséges? :)
Újabb vallás amit megnéztem a zoroasztrizmus, és sok egyezést találtam az iszlám. Világ egyik legrégebbi létező vallása. Kb 4 ezer éve alakult. Nem tisztán, de monoteista vallások közé sorolható. A mindenséget teremtő egyetlen és jóságos Istenben hisznek. Ahura Mazdáét-nak nevezik aminek jelentése Bölcs Úr. Iszlámban szintén megtalálható az Úr elnevezés Istenre illetve a bölcsesség mint Isten tulajdonsága. Náluk is megjelenik a prófétaság, Zarathustra nevű próféta személyében. A prófétának adott kinyilatkozás szerint ő teremtette a világot, vele együtt az embert is, aki eredendően jó. Ez újabb három egyezőséget jelent. Teremtő Isten, aki kinyilatkoztatást küld a prófétáknak és itt kiderül, az ember eredendően jó.
További egyezés hogy szerintük Isten mindenhol összhangot és rendet tart fenn, bizonyos meghatározott törvények által. A Nap és a csillagok szabályos mozgása, a Hold időszakos növése és fogyása, a szabályos távolság, amelyben a föld és a fellegek egymástól megmaradnak, a növényzet szabályos növekedése, a szelek járása, a világosság és sötétség, a nappal és éjszaka szabályos váltakozása, kísérő jelenségeikkel: az álommal és az ébrenléttel, a természetnek ezek a megkapó jelenségei utalnak és bizonyságot szolgáltatnak egy Mindenható Hatalom létezésére, aki nemcsak Teremtője, de Fenntartója is a Világmindenségnek. Mindenhol összhangot és rendet tart fenn, bizonyos meghatározott törvények által. Tehát ebben is megegyezik az iszlám tanítással.
Isten tulajdonságaiban is egyezés van. Kiemelt tulajdonságai: jóakarat, igazságosság, jámborság, tökéletesség és örökkévalóság.
További azonosságok az iszlám vallással csak röviden:
- Menny és Pokol létezése
- Lélek hallhatatlansága
- Gonosz szellemi lény ami a Sátán megfelelője aki el akarja téríteni az embereket rossz irányba
- Az ember szabad választási képessége és az ezzel együtt járó felelőssége
- Az igaz és helyes életelvek, az erkölcsi törvény fontossága
- Halottak feltámadásának tanítása
- Az Ítélet napja
- Gonosz végső bukása
- Az örök élet tökéletessége, mint végső üdvösség
"Újabb vallás amit megnéztem a zoroasztrizmus, és sok egyezést találtam az iszlám. "
Oké, itt untam meg. Hogy ötödszörre is képes vagy ugyanazzal a semmitmondó hasonlóságos szövegeddel jönni, amiről már napokkal ezelőtt elmagyaráztam hogy miért nem jelent semmit...
Nevetséges vagy, egy darab érv nem szól melletted, emiatt jobb híján csak a megcáfolt hülyeségeidet ismételgeted. Nőj fel!
Addig is viszlát, hogy ugyanazon alaptalan hülyeségeid bújtatod új köntösbe, ehhez már nekem sincs türelmem...
Ember, a zardosh hatott a zsido vallasra, a zsido vallasbol alakult ki a keresztenyseg, es ennek a kettonek az osszeollozasabol pedig az iszlam.
Na az en ateista "hozza nem erto" elmeletemet dontsd meg, erre inkabb kivancsi vagyok, mimthogy tyuk-tojast jatszunk, amiben az unoka probalja a ráhatását megmagyarázni a dédnagyszüleire. Mert mi, (en es a kerdezo) gyakorlatilag azt latjuk, hogy van egy srac, aki egy relative fiatal vallasban hisz, es probalja megmagyarazni, hogy az Ő vallasanak elfelejtett profetai hatottak tobbezer eves sokkal regebbi vallasok kialakulasara, formalta azok vonasait, ami nekunk fejfogosan bugyuta dolog, jozan fejjel felfoghatatlan es egy igazi katasztrofa ami miatt megjobbancelhatarolodunk az iszlamtol; ahelyett csimalja ezt a srac, hogy azt mondana: nyilvan vannak kozos vonasok, amiknek az alapja az emberi fajon beluli faj/agyspecifikus gondolkodasi alapok/a REGEBBI vallasok hatottak a fiatalabbra (ami a hinduizmus eseteben nem lenne meglepo mivel siman lehetseges keveredes, nem masik kontinensrol valok.)
# 204
Te ateistaként alapból abból indulsz ki hogy csak egyik vallás hatott a másikra. Ezt készpénznek veszed és ehhez próbálsz igazítani minden mást. A kérdező is ugyanezt a hibát követte el. Szerinte nem léteztek próféták, vagy ha mégis akkor nem volt hatásuk. Minden más lehetőséget alapból kizárt indoklás nélkül. Például hogy nem jutott el napjainkig írásos emlék vagy hogy időközben megváltoztak a tanításuk. A távol-keleti vallások esetében maguk a hívők is tisztában vannak azzal hogy sok minden nem maradt fent és hogy időközben változtak a tanítások. Keresztények nem ismerik el, de náluk is egyértelműen ez történt.
A zoroasztrizmus, zsidó, keresztény és iszlám vallások esetében még igaz is lehetne az egymásra hatás, de hoztam még három világvallást amelyek esetében szinte biztosan kizárható hogy ismerhették ezeket akkoriban a Fölközi-tenger partján vagy Mekkában. Nem hiszem hogy Jézus járt volna Kínában vagy Mohamed próféta és fordítva sem. Még Indiát is kizárnám. Az emberi fajon belüli agyspecifikus gondolkodás sem lehet magyarázat mert volt ahol teljesen normálisnak számított emberek tömeges feláldozása vallási megfontolásból vagy az hogy valaki felajánlotta a feleségét egy éjszakára a vendégének és még hosszasan lehetne sorolni. Gondolom ezek neked sem férnek bele az alap normákba, mert nálam nem. Hol volt ilyenkor a fajon belüli agyspecifikus gondolkodás ? Szóval vedd nyugodtan számításba hogy Isten minden néphez küldött prófétákat ugyanazzal az alapüzenettel. Nem egy vallást hoztam és nem kis részletekben van egyezés hanem alaptanításokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!