Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?
A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?
Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!
"Tehát te meg tudod állapítani egy sírból és néhány csontból hogy 10 ezer éve miben hittek? "
Azt igen, hogy miben nem, ha egyszer van egy ismert vallás, és azzal nem egyező ereklyék és szertartások.
Mondom, mesék helyett egyszer már igazán figyelembe vehetnél néhány tényt is, talán nem lennél ennyire szánalmas.
"De ez belemagyarazas. Egeszen biztos hogy az atyjafiuk nem jelenti azt hogy arab is lehet, aki eljon. Szamomra legalabbis nem. Kivancsi lennek az eredeti szovegben hogy irja. "
Tehát fogalmad sincs hogy van az eredeti szöveg de biztosan ki tudod zárni hogy nem arabokra vonatkozik :) Egyébként a verse többi része is igaz Mohamed prófétára. És ha nem ő, akkor szerinted ki?
"Milyen erdekes hogy ket szeretetet hirdeto (iszlam?) Vallas hivoi egymasnak esnek, es tovabbra is csondben vannak a zsidok akik max arra kapjak fel a vizet hogy nehany csicska Torahamisitassal vadolja oket."
Te azzal kezdted hogy a Korán biztosan hamisítás. Erre reagáltam. Ha én teszem az gond de ha zsidó teszi akkor nem :) Sikerült lejáratnod az ateistákat. Most komolyan, egy ilyen funkcionális analfabéta mint keres itt? Javaslom először tanulj meg írni olvasni.
"Azt igen, hogy miben nem, ha egyszer van egy ismert vallás, és azzal nem egyező ereklyék és szertartások.
Mondom, mesék helyett egyszer már igazán figyelembe vehetnél néhány tényt is, talán nem lennél ennyire szánalmas."
Igazán? Ha mondjuk 10 ezer év múlva előkerül egy mai kutyaszobor és csak ennyit tudnak erről a korról akkor az azt jelenti hogy a magyar ember bálványimádó volt 2018-ban? :) Te zseni vagy :) Mondjuk a szertartásokra nem tudom miből tudsz következtetni. Ráadásul 10 ezer éve minden kontinens lakott volt, de alig került elő valami. Te nem veszed figyelembe a tényeket. Csak ismételgeted megszállottan ugyanezt. Újra megkérdezem. Honnan tudod miben hittek az emberek 10 ezer éve?
"Te nem veszed figyelembe a tényeket"
Tudod még mindig tény hogy egyetlen lelet nem létezik a muszlim prófétáidról. Valamiért ezt nagyon derogál neked figyelembe venni...
Majd szólj ha találtál valami bizonyítékot, de egyelőre csak egy alaptalan mesét erőltetsz!
"Tudod még mindig tény hogy egyetlen lelet nem létezik a muszlim prófétáidról. Valamiért ezt nagyon derogál neked figyelembe venni..."
És neked mi lenne bizonyíték? Ha előkerül egy imaszőnyeg? :)
"Majd szólj ha találtál valami bizonyítékot, de egyelőre csak egy alaptalan mesét erőltetsz!"
Már szóltam. Hindu vallás. Majd utánaolvasok más vallásoknak is. Javaslom neked is. És tanulj meg angolul ha már angol nyelvű szövegre hivatkozol.
Ha a bizonyíték szó jelentéséd sem ismered, mit keresel egyáltalán egy vitában?
O.o
Nincs semmi bizonyítékod, hogy valaha is léteztek iszlám próféták pár ezer éve, de mégis tényként próbálod eladni a mesédet.
Nincs semmi bizonyítékod, hogy az iszlámnak bármi köze lenne a hindu valláshoz, mégis ezzel a mesével próbálod bizonyítani a másik mesédet?
Tényleg fel sem fogod mennyire röhejes amit művelsz? Egy darab tény nincs ami melletted szólna.
Legalábbis a való világban. A mesevilágodban persze azt találsz ki magadnak, amit akarsz...
"Ha a bizonyíték szó jelentéséd sem ismered, mit keresel egyáltalán egy vitában? "
Mindenre rávágod hogy nem bizonyíték de ha megkérdezem mi lenne számodra bizonyíték nem tudsz mit mondani :)
"Nincs semmi bizonyítékod, hogy valaha is léteztek iszlám próféták pár ezer éve, de mégis tényként próbálod eladni a mesédet. "
Ird le még légyszi tízszer:) Megkérdezhetem hány éves vagy?
"Nincs semmi bizonyítékod, hogy az iszlámnak bármi köze lenne a hindu valláshoz, mégis ezzel a mesével próbálod bizonyítani a másik mesédet?"
Hindu iratokban benne van az egyistenhit, bálványimádás tilalma és Isten ábrázolásának a tilalma. Ez mese?
"Mindenre rávágod hogy nem bizonyíték de ha megkérdezem mi lenne számodra bizonyíték nem tudsz mit mondani"
Mondjuk ha a rengeteg korai vallásos ereklye között akadna legalább egy, ami egy iszlám jelképet, szövegrészletet vagy bármi hasonlót tartalmaz.
Szomorú hogy annyira inkompetensen vágsz bele egy vitába hogy még ezt is magyarázni kell...
Mint mondtam, majd szólj ha lesz bármi bizonyítékod, addig csak mese amit terjesztesz, akárhányszor is mantrázod el!
"Mondjuk ha a rengeteg korai vallásos ereklye között akadna legalább egy, ami egy iszlám jelképet, szövegrészletet vagy bármi hasonlót tartalmaz."
Az iszlám vallás nem használ jelképeket. Vagy neked az bizonyíték ha előkerül egy 10 ezer éves félhold? :) Az arab nyelvet csak a közel-keleten használják és meg Észak-Afrikában de nem olyan régen, tehát azt sem várhatod. A "hasonlót tartalmaz" pedig elég tág, de a hindu vallásban benne van szóval ez teljesül. Most ez a hozzászólásod is bizonyítja mennyire nem vagy tisztában az iszlámmal de más vallásokkal sem. Azt sem tudod mi lenne bizonyíték, csak ismételgeted hogy semmi sem az :)
Akkor mesélj kérlek, hogy egy eleve bizonyításra szoruló feltevésed hogyan bizonyítana egy másik teljesen alap nélküli feltevést, hm? :)
Mert egyelőre sem arra nincs semmi bizonyítékod hogy a prófétáid valaha is léteztek, sem arra hogy a hindu vallás valaha is az iszlámból származna. Te meg nagy fanatizmusodban valahogy lenyomtad a saját torkodon hogy az egyik meséd lenne a másik bizonyítéka? Gratula, ez még egy fanatikustól is teljesítmény :D
Korábban már kérdeztem, de tényleg mit szerencsétlenkedsz itt, ha a bizonyíték fogalma is ennyire meghaladja a felfogásod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!