Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyikre lehet nagobb az...

Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?

Figyelt kérdés

A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?

Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!

2018. márc. 21. 12:04
 151/205 anonim ***** válasza:
0%

67%-os,

"Annyi hülyeséget írsz... Ezeket te tényleg elhiszed, vagy csak reménykedsz, hogy ezzel át tudsz téríteni 1-2 palimadarat az iszlámra? "

Az iszlámra térnek át a legtöbben a világon. A keresztény vallást pedig otthagyják az emberek. Legtöbben csak papíron keresztények. Ezek tények.

"Mert ez utóbbiak szerint teljesen ugyan az, legfeljebb külsőségekben változott. Elég elolvasni Antióciai Szent Ignác, Szent Polikárp, Római Szent Kelemen írásait, akik mind az I. században éltek. "

Ugyanaz? Mutassál kérlek csak egy betűt Jézus korából? A legkorábbi szövegtöredékek is Jézus után 150-200 évesek. És nincs egységes Biblia.

"llításod szerint minden nemzet iszlámnak született, csak mindet meghamisították. A kérdező csak arra mutatott rá, hogy a rendelkezésünkre álló források mást mutatnak. Miért kéne neked hinni a több ezer éves leletek helyett?"

Nem azt mondtam hogy minden nemzet muszlim volt. Értelmezd amit írtam. Azt mondtam valamikor minden néphez érkezett próféta. Irásos emlékek nincsenek csak párezer évvel korábbról. Még Jézus idejéből sincsenek pedig az csak kétezer éve volt.

"Nálad szerintem valami mentális probléma van. Továbbra is 3 különféle hindu istenről idéztél verset, amit igazoltam is. Az idézett vers pedig továbbra se jelenti azt, hogy nem ábrázolható. Tessék például a Biblia így írja:"

Először is tanulj meg angolul. A versek pedig továbbra is azt írják egy Isten van és tilos ábrázolni.

"Nettó ökörség. A 27 könyv többségének görög ember vagy görög gyülekezett a címzettje, mi a jó frászért írták volna nekik arám nyelven? Gondolkozol te? Teofil bizonyára sokat értett volna belőle."

Jézus anyanyelve arámi volt ahogy a tanítványaié is. Lehet nem is tudtak görögül vagy csak alapszinten. Miért irták volna le idegen nyelven? Egyértelmű hogy saját anyanyelvükön írják le. Gondolkozz már. Az lehet hogy később lefordították görögre, de az eredeti arámi kellett hogy legyen.

"Eddig úgy tudtam, hogy Mohamed hús vér ember volt, ezek szerint még sem? "

De, hús vér ember. Igazság lelkének van fodorítva de ő Mohamed próféta mert csak rá igaz a vers.

"Egyébként ez kimaradt az idézetedből véletlenül:

"Ő majd megdicsőít engem, mert az enyémből vesz, és kijelenti azt nektek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; azért mondtam, hogy az enyémből vesz, és kijelenti azt nektek."

Ha a tanításra vonatkozik akkor ez is igaz. Jézus ugyanazt az alapüzenetet továbbitotta az emberekhez mint Mohamed próféta. Az is igaz hogy Mohamed próféta igazolta Jézust és tisztelettel beszélt róla. "Mindaz, ami az Atyáé " ez nem igaz. Ez azt jelentené Jézus egyenlő az Atyával ami egyenlő a politeizmussal.

2018. márc. 27. 08:56
 152/205 anonim ***** válasza:
0%

44%-os,

"Ne haragudj, de ez szerintem arra vonatkozik, hogy az a bizonyos próféta zsidó lesz. Mintha ezt pont Mohammed ellen szokták volna idézgetni..."

Nem egészen. Az arabok és a zsidók testvérek. Mind Ábrahámtól származtatják magukat. Nem azt írja a vers hogy zsidó lesz hanem hogy a zsidók atyjukfiai közül jön a próféta ami igaz az arabokra. Továbbá egy másik vers is kizárja hogy zsidó lenne akiről itt szó van mert úgy szól a verse hogy Izraelben nem lesz Mózeshez fogható próféta, tehát máshol lesz mert a zsidó próféták Izrael területén voltak.

2018. márc. 27. 09:03
 153/205 anonim ***** válasza:
0%

37%-os,

"Tehát Isten Igéje lesz a szájában, nem epilepsziás rohamokkal recitált Korán idézetek."

Az iszlám szerint a Korán szó szerint Isten szava. a Korán fejezetek úgy kezdődnek hogy a Kegyes és Könyörületes Allah nevében. Tehát igaz hogy Mohamed próféta Isten nevében beszélt. A Korán Gabriel angyalon keresztül jutott el Mohamed prófétához. De nem úgy hogy jött az angyal közölte mint kell mondania Mohamed próféta meg saját szavaival elmondta az embereinek. Szó szerint azt adta vissza amit az angyal közölt, tehát igaz hogy Isten az igét a szájába adta. Az az epilepsziás roham szánalmas keresztény hazugság.

"Ez a két beszéd Jézus tanítása, de ha jobban megfigyeled,

az igazság Lelkéről, eredetiben igazság Szelleméről szól "

Na akkor jól figyelj. Az vers úgy szól hogy akiről itt szó van csak akkor jön el ha Jézus elment. Kizárt hogy a szentszellem legyen mert tudjuk hogy Jézus előtt és Jézus alatt is jelen volt. Aztán, keresztények szerint a Szellem Isten. Jézus azt mondja elküldi a földre. Hogy lehet küldözgetni Istent? Sehogy. Isten ott van mindenhol. Olyan nincs hogy itt van vagy ott. Világos hogy ezekben a versekben emberről van szó.

"Az előbb megtárgyaltuk, hogy Mohamed nem ezekben a fenti részekben szerepel a Bibliában, hanem ezekben a lentiekben:"

"Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba."

Keresztény vallás szerint Jézus után nincs több próféta. Mégis Jézus elmagyarázza a Bibliában hogyan lehet megkülönböztetni a hamis prófétát az igaztól. Minek ha nem lesz több próféta? Nyilván azért mondja el az embereknek mert tudja hogy lesz még próféta utána aki Mohamed. Különben csak annyit mondott volna hogy nem jön utánam próféta. Igy logikus.

"Mohamed vallota Jézust testben megjelent Krisztusnak/Messiásnak/Megváltónak? Ha nem, akkor hamis próféta..."

Nem Mohamed próféta ilyet sosem mondana mert egy teremtmény nem egyenlő Istennel. Aki ilyet állít nagy bűnt követ el és ez egyenlő a politeizmussal.

2018. márc. 27. 09:21
 154/205 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező

"1. Ismerünk leleteket tízezer évekre visszamenőleg."

És ezekből a leletekből honnan tudod miben hittek? Fogalmad sincs, de kijelented hogy nem jöttek próféták. Tényleg ennyire hülye vagy?

"Azaz lefordítva, egy darab tény nincs ami téged igazol. Mégis itt erőlteted a mesevilágodat. Komolyan azt várod hogy valaki a tények helyett a meséidet veszi komolyan?"

Tízezer éve az egész világ lakott volt már. Minden kontinens, de alig maradt fent valami. Sirok, csontok néhány tárgy, barlangrajzok. Ezekből hogy tudod kijelenteni hogy nem volt egyistenhit akkor amit muszlim próféták tanítottak az embereknek? Sehonnan. Egyre szánalmasabb vagy.

2018. márc. 27. 09:26
 155/205 anonim ***** válasza:
100%

A véres áldozat által megnyert bűnbocsánat központi része a Könyv vallásainak, azt hiszem, így nevezik a mohamedánok, a zsidó és a keresztény vallásnak. Hozzáteszem, hogy Isten nem fogadta el az emberáldozatot Abrahamtol sem, a Morija hegyén, az új szövetségben pedig Jézus Krisztus egyszeri és tökéletes áldozata örökre el tudja törölni a bűneit azoknak, akik hisznek Isten Fiában.

Még egyszer mondom, hiába hajolsz le imára napi 5ször Mekka felé, ha nem hiszel Isten Fiában, el fogsz kárhozni, ez egy egyetemes törvény Krisztus után 2018ban.

2018. márc. 27. 09:32
 156/205 anonim ***** válasza:
0%

"A véres áldozat által megnyert bűnbocsánat központi része a Könyv vallásainak,"

Nem igaz. Az állatáldozat révén a zsidó vallás szerint csak a nem szándékosan elkövetett bűnökért kaphatnak bocsánatot. A szándékosan elkövetett bűnökért nem, tehát nincs ilyen a zsidó vallásban.

"így nevezik a mohamedánok"

Nincs olyan hogy mohamedán, muszlim van.

"Isten nem fogadta el az emberáldozatot Abrahamtol sem, a Morija hegyén, az új szövetségben pedig Jézus Krisztus egyszeri és tökéletes áldozata örökre el tudja törölni a bűneit azoknak, akik hisznek Isten Fiában. "

Pontosan nem fogadta el. Ebből következik hogy Isten nem kér emberáldozatot. Barbár pogány vallásokban áldoznak embereket.

Meg az is vicc kategória hogy azt képzeled csak elfogadod Jézust mint megváltót és hátradőlhetsz. Nullázódik minden bűnöd és mész a mennyországba. Tényleg azt képzeled ennyire egyszerű?

"Még egyszer mondom, hiába hajolsz le imára napi 5ször Mekka felé, ha nem hiszel Isten Fiában, el fogsz kárhozni, ez egy egyetemes törvény Krisztus után 2018ban."

Továbbra sem te döntőd el ki kárhozik el és ki nem. Azt sem te döntöd el Isten kinek az imáit fogadja el. Ezekben csakis Isten dönthet. Egyébként hiszek Jézusban. Az igazi Jézusban aki Isten prófétája. Te viszont egy pogányok által hamisított Jézusképben hiszel aki soha nem létezett.

2018. márc. 27. 10:19
 157/205 A kérdező kommentje:

"És ezekből a leletekből honnan tudod miben hittek?"

Onnan hogy két tényt írtam.

"2. Ezek egyikének sincs semmi köze az iszlámhoz"

Hogy te bemeséled magadnak hogy biztos voltak próféták, holott egyetlen egy bizonyíték nincs az állításod mellett, ez csak a saját fanatizmusod bizonyítja.

2018. márc. 27. 10:28
 158/205 anonim ***** válasza:
50%

"Onnan hogy két tényt írtam."

Tehát te meg tudod állapítani egy sírból és néhány csontból hogy 10 ezer éve miben hittek? :) Szánalmas vagy.

2018. márc. 27. 11:11
 159/205 anonim ***** válasza:

A zsodok es az arabok testverek, igen, en is szoktam ezt mondani elvegre ivri aravi.

עברי ערבי

De ez belemagyarazas. Egeszen biztos hogy az atyjafiuk nem jelenti azt hogy arab is lehet, aki eljon. Szamomra legalabbis nem. Kivancsi lennek az eredeti szovegben hogy irja. De ha zsidokhoz szolo mondatban aut mondod h atyadfiai kozul kerul ki a profeta, akkor az kozuluk fog. (Nyilvan az atyadfia az magyar kifejezes, valoszinuleg egyszeruen testver volt az eredeti szovegben, legyszives irja mar ide valaki)

2018. márc. 27. 11:38
 160/205 anonim ***** válasza:

Milyen erdekes hogy ket szeretetet hirdeto (iszlam?) Vallas hivoi egymasnak esnek, es tovabbra is csondben vannak a zsidok akik max arra kapjak fel a vizet hogy nehany csicska Torahamisitassal vadolja oket.

Szerintem akkor ki lehet jelenteni az erkolcsi gyozelmuket, trololo

2018. márc. 27. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!