Melyikre lehet nagobb az esély, és miért?
A Biblia az idők folyamán eltért Isten eredeti üzenetétől, és a Korán ezt tette helyre, vagy a Korán az, ami megpróbálja eltéríteni az embereket Isten eredeti üzenetétől, a Bibliától?
Azt azért leszögezném, nem trollkodásra meg egymásra mutogatásra vagyok kíváncsi! Kulturált vitában szeretném megbeszélni, mi szól egyik ill. másik mellett!
Egyelőre csak azt mantrázod vég nélkül, hogy találtál pár hasonlóságot a vallások alaptételeiben. Azt meg már napokkal ezelőtt kiveséztük, hogy ez miért nem jelent semmit. Akkor sem, ha folyamatosan ismételgeted.
Kezd nagyon untatni hogy egyetlen valós érved sincs, csak ugyanazokat a semmitmondó állításaidat ismételgeted újra és újra...
Mégis mit vársz? Hogy huszadszorra majd hátha nem tűnik fel, hogy ugyanúgy semmilyen tény nem ad alapot az állításodnak?
"Azt meg már napokkal ezelőtt kiveséztük, hogy ez miért nem jelent semmit."
Pedig nagyon is jelent, nem mást, hogy egy összeollózott vallásról beszélhetünk, vett mindenhonnan egy kicsit. Bár volt amit majdnem teljesen másolt.
"Pedig nagyon is jelent, nem mást, hogy egy összeollózott vallásról beszélhetünk, vett mindenhonnan egy kicsit."
Nem feltétlen. Nem tudom mennyire olvastál vissza, de ez is volt téma, hogy alapvetően hasonló értékeket tart jó embernek egy muszlim, egy keresztény, egy zsidó, hindu vagy egy ateista ember is. Azaz még csak vallás sem kell hozzá, hogy a másik válaszoló állítólagos iszlám értékekeit képviselje valaki, tehát az, hogy ezek az értékek megjelennek több vallásban is, még nem utal arra hogy bárki is másolt volna bárkiről.
Egyértelmű egyezés csak a zsidó-keresztény-iszlám trióban van, mivel a vallásos személyek is részben megegyeznek a történeteikben. Ez esetben persze nyilván az másolt aki a többiek után jelent meg...
Egy ideig követtem.
Igen, természetesen az alapértékek esetén így van. Ezért nem is teljesen ezekre gondoltam.
"Ezért nem is teljesen ezekre gondoltam."
Hát?
"Egyelőre csak azt mantrázod vég nélkül, hogy találtál pár hasonlóságot a vallások alaptételeiben. Azt meg már napokkal ezelőtt kiveséztük, hogy ez miért nem jelent semmit. Akkor sem, ha folyamatosan ismételgeted. "
Te vagy az aki ezt a hülyeséget ismételgeti. Mindenre rávágod hogy nem jelent semmit :) Ezt olvasom tőled napok óta.
A buddhista vallás pedig pont az általad kifogásolt részre bizonyíték. Miszerint minden néphez érkezett próféta. Erre egy kukkot nem írtál. Buddha maga mondja hogy előtte is voltak buddhák és utána is lesznek akik ugyanazt tanítják. Sőt konkrétan megjövendöli Mohamed próféta eljövetelét is.
"Nem tudom mennyire olvastál vissza, de ez is volt téma, hogy alapvetően hasonló értékeket tart jó embernek egy muszlim, egy keresztény, egy zsidó, hindu vagy egy ateista ember is."
Igen, és miért? Véletlenül? Az egészséges értékrend amire hivatkozol az ezer éves keresztény vallás eredménye az itteni társadalomban. A lelkiismeret pedig amire szintén hivatkoztál egy Istentől származó képesség. Tehát mindkettő Istentől származik, nem véletlen.
"Mindenre rávágod hogy nem jelent semmit "
Ha egy darab tény vagy értelmes érv nincs amit mutatsz, mit kéne mondanom?
"Sőt konkrétan megjövendöli Mohamed próféta eljövetelét is. "
Mondod te, csak ezt semmi nem bizonyítja.
" A lelkiismeret pedig amire szintén hivatkoztál egy Istentől származó képesség. "
Mondod te, csak ezt semmi nem bizonyítja.
Tényleg olvass utána végre, mit jelent a bizonyítás, mert ez a kommented ritka nevetséges lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!