Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
 81/117 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező te ugye Jehova Tanuja vagy? Nem gyalázom Mózest. Arról beszélek amiről a Biblia ír. Talán letagadod a Bibliát? Az Iszlám szerint Mózes próféta aki kizárt hogy részt vett volna tömegmészárlásban.

70 éve élnek muszlimok Európában, de ne félj ide nem jönnek. Európába sem jönnének ha ti keresztények nem rombolnátok le a Közel-keleti országokat.

2017. dec. 15. 20:32
 82/117 A kérdező kommentje:

Egyfelől nem vagyok Jehova tanúja.

Másfelől:

"Európába sem jönnének ha ti keresztények nem rombolnátok le a Közel-keleti országokat."

Furcsa kettős mércét alkalmazol, kiállsz a muzulmánok mellett, mert nem az egész muzulmán község tehet arról hogy vannak szélsőségesek, de általánosítasz néhány egyáltalán nem keresztény politikus miatt???

2017. dec. 15. 21:54
 83/117 anonim ***** válasza:
0%
Az USA esetében egy államról van szó akinek az elnöke a Bibliára tett esküt. Ezekben a háborúkban 1-2 millió muszlim halt meg. Az európai merényletekért talán pár tucat ember a felelős akik egy terrorszervezet tagjai és 2-300 az áldozatok száma. Volt olyan nap hogy az USA hadserege egy nap alatt több civillel végzett Irakban mint ahány meghaltak az Európai merényletekben összesen. Az általánosítás ezek ellenére a muszlimokkal kapcsolatban történik. Ez a helyzet.
2017. dec. 15. 23:01
 84/117 anonim ***** válasza:
91%

"Az USA esetében egy államról van szó akinek az elnöke a Bibliára tett esküt."

Igazán nem szeretném védeni az USA-t, de az ISIS emberei kinek a nevében követik el a merényleteket és mely könyv alapján?

Mit számít, hogy az adott elnök az USA-ban mire esküszik? Szerintem semmit. Ezért undorító a kettős mércéd.

2017. dec. 15. 23:24
 85/117 A kérdező kommentje:
Ha én a Koránra esküdve dobnék le atomot, akkor én muszlim vagyok? Mert te ezt mondod. Kettős mérce, folyamatosan kettős mércével élsz, és érvelsz. Azok a terroristák, és becstelen emberek, akik nőket erőszakolnak meg, és terror cselekményeket hajtanak végre, muzulmán életvitelt élnek, muzulmán törvények szerint élik az életüket, imádkoznak Allahhoz, vallják a Koránt, istenítik Mohamedet. Ezzel ellentétben az USA elnöke a legkevésbé sem keresztény, nem aszerint él, és nem Isten nevében cselekszik ellenben a terroristákkal. Sajnálom, hogy ennyire nem érzed illetve a legkevésbé sem érted a markáns különbséget a két eset között. De nem hibáztatlak, aki a kereszténységet Mózes tetteivel azonositja, vajmi kevés fogalma van a teológiáról. Ezzel szemben a terror a Koránra hivatkozik. Ezt tette a kereszténység is 500 és 1000 éve is, de attól egyfelől nem volt keresztény, másfelől ezek szerint a muzulmán hit 500 évet le van maradva. De Mégegyszer neked sem kell a hátadat tartani sok száz évvel ezelőtt tett gaztettek előtt ahogy nekem sem. Ma, keresztény ember nemhogy nem öl, de még csak nem is üt. Vajon, muzulmán testvéremről lehet-e ugyan ezt elmondani? Ha igen, nagyon jól van, de ha nem, muzulmán testvérem gonosz.
2017. dec. 15. 23:42
 86/117 A kérdező kommentje:
Átfogalmazom: ha azt mondod, hogy minden olyan ember, aki muzulmánnak valja magát, és fájdalmat, halált okoz, a nőkkel tiszteletlen, az valójában nem muzulmán, akkor megkövetlek, mert akkor azok az emberek annyira muszlimok, mint amennyire azok az emberek keresztények, akik háborút szítanak muszlim területeken.
2017. dec. 15. 23:46
 87/117 szp72 ***** válasza:

@ Igen, minden lehetséges, de akkor meg kellene jelölnöd hogy a Koránban mi ördögi.

Mivel minden lehetséges, ezért az is, hogy a Korán szép szavai és tiszta logikája csak azért van, hogy a sok muzulmán beleessen a Sátán tetszetős csapdájába.

@ Én kismillió dolgot fel tudnék sorolni a Bibliából.

Persze, mert nem értelmezed helyesen. A rosszul értelmezett Biblia az ördögi dolgokhoz vezet. De úgy látom, hogy Korán se elég egyértelmű, mert valaki terrorizmust is ki tud belőle olvasni.

@ Nem mert a próféták mindenkihez szóltak, így mindenki ugyanaz alapján dönthet,

Nem szóltak mindenkihez a próféták, mivel az állítólagos 124 000 próféta is mind kivétel nélkül meg lett hamisítva. Gondolj csak Jézusra, egy hiteles irat nem sok, annyi se maradt meg tőle. Milyen igazságtalan, hogy Mohamed fellépéséig, csak hamisított sátáni Bibliák voltak.

@ de ebben az esetben kivételezésről van szó mert csak egyes egyének tapasztalnak ilyesmit.

Szerintem az volna az igazságos, hogy Isten minden egyes embernek egyenként elmondaná Koránt. Igazságtalan, hogy csak egyedül Mohamed részedsedett a teljes kinyilatkoztatásban.

@ De ez így kivételezés és igazságtalan. Ha valakinek azt mondod létezik mennyország és pokol, lehet elhiszi de lehet hogy nem. De ha a saját szemével látja biztos elhiszi. Akinek csak mondták, kifogásolhatja, hogy ha a saját szemével látja akkor elhiszi.

Ezért nem értem, hogy miért kéne nekem Mohamednek hinni. Az ő látomása nem az enyém, ez igazságtalanság.

@ Úgy tudom keresztények szerint csak egy földi életünk van. Miért beszélne Jézus több földi életről? Továbbá az is furcsa hogy Jézus engedné hogy a többi életed Krisnáé legye, ami ugye a keresztény vallás szerint nem igaz vallás. Ezek alapján én kizártnak tartom hogy Jézust hallottad.

Valóban nincs se reinkarnációs életünk se Krisna. Jézus a Krisna vallást így gúnyolva hozta a tudomásomra, hogy a nem létező következő életeimet nyugodtan odaadhatom bárkinek.

@ Ebben a kérdésben elsősorban az eszünkre kell hallgatnunk.

Az ész sosem független az érzelmeinktől. Aki ragaszkodik a vallásához, azért teszi, mert fűződik hozzá valami jó élményszerűség. Az ateisták, azért ateisták, mert semmi élményük, semmi jó érzésük nem kapcsolódik az Isten hithez.

@ Az iszlám vallás szerint minden ember önként vállalta hogy megszülteik és részt vesz a próbatételen.

Tehát akkor az embernek volt korábban egy szellemi léte? Előtte angyalkák voltunk? Ki az a hülye, aki vállja megpróbáltatásokat, ha nem muszáj?

@ Pedig a vers így szól. Egyébként én még nem láttam olyan embert aki ezekre képes lenne.

A vers nem úgy szól, csak te úgy értelmezed, önkényesen és kicsavarva, más verset teljesen figyelmenkívül hagyva. Ez nem okos dolog.

@ Úgy érted nyelveken szólsz, de ismeretlen nyelven? Abban mi a csoda? Ezt bárki eljátszhatja, hiszen nem érti senki

Én nem érzek ebbe semmi csodát, egyszerűen jóesik.

@ "Ha bálványimádó vagyok is, tehetem jóhiszeműen, megtévesztve stb"

@ Erre nem fogsz tudni hivatkozni Isten előtt.

Értem. Istent semmi se érdekli, csak az, hogy elfogadjuk a Koránt. Tehát ha nem esünk hanyatt és nem leszünk muszlimmá ennek a zavaros és összefüggéstelen könyv elolvasásától, az bizonyítja, hogy gonoszak vagyunk és megérettünk a kárhozatra.

@"Honnan veszed a bátorságot, hogy biztos tényként kijelented, hogy mi történik bennem? "

@ Én a te megnyilvánulásaid alapján ezt a következtetést vontam le. Ez látszik kívülről.

@ Értem. Te jobban meg tudod ítélni az embert kívülről, mint én belülről. Én azt tanácsolom neked, hogy ne játszál Istent, mert nem vagy az.

@ Miért? Az mese hogy nincs egységes Biblia?

Mit zavar az téged, hogy nem egységes a Biblia? Mit számít az? Mohamedig se volt egységes Szentírás, hanem állítólag 124 000 próféta volt. Ki mondta, hogy egységesnek kell lennie a Szentírásnak, hogy igaz legyen?

@ Az is mese hogy a világon van sok ezer különböző vallás?

Az nem. Az a mese, hogy állítólag 124 000 próféta hirdette ugyanazt, de semelyik nem maradt fenn.

@ "Mit állítottam tényként? Minden tény viszonylagos."

Például legutóbb azt hogy az iszlám vallásban nincs benne a szeretet.

Ezt nem állítottam tényként, hanem éppen hogy feltételesen mondtam:

"De igen. Isten legfontosabb tulajdonságáról, a szeretetről, ami ha jó tudom nincs is benn e az iszlám Isten 99 tulajdonságában."

2017. dec. 16. 03:10
 88/117 anonim ***** válasza:
0%

84-es

"Igazán nem szeretném védeni az USA-t, de az ISIS emberei kinek a nevében követik el a merényleteket és mely könyv alapján?"

Az ISIS mindvégig a Nyugat érdekeit szolgálta. Ha nem tűnt volna fel muszlim országok számolták fel őket a napokban.

"Mit számít, hogy az adott elnök az USA-ban mire esküszik? Szerintem semmit. Ezért undorító a kettős mércéd."

Az most komoly? Az előbb megkérdezted hogy az ISIS terroristái kinek a nevében követik el a merényleteket, mert ez fontos neked, de ha egy ország vezetője a Bibliára esküszik majd háborúkat indít amiben milliók halnak meg, azt mondod nem fontos. Ne ez az undorító kettős mérce.

2017. dec. 16. 21:44
 89/117 anonim ***** válasza:
51%

kérdező

"Azok a terroristák, és becstelen emberek, akik nőket erőszakolnak meg, és terror cselekményeket hajtanak végre, muzulmán életvitelt élnek, muzulmán törvények szerint élik az életüket, imádkoznak Allahhoz, vallják a Koránt, istenítik Mohamedet."

Ezt honnan veszed? A legtöbb merénylőről úgy nyilatkozott a környezete hogy nem élt vallásos életet. Legtöbbjük elítélt bűnöző, alkohol vagy kábítószer függő. A női merénylő még meztelen képeket is kitett magáról a netre. Ilyen szerinted a vallás muszlim ember?

"Ezzel ellentétben az USA elnöke a legkevésbé sem keresztény, nem aszerint él, és nem Isten nevében cselekszik ellenben a terroristákkal."

És ezt honnan tudod? Mondta talán neked? Érdekes hogy ha egy állítólagos muszlim gyilkol akkor szerinted az csak vallásos lehet, de ha egy keresztény gyilkol akkor neki semmi köze a kereszténységhez.

"Ma, keresztény ember nemhogy nem öl, de még csak nem is üt."

Szánalmas álszent kis kamukeresztény vagy te. A keresztények egész történelme az ölésről szól és nem csak 500 éve hanem még ma is. Keresztény ember nem öl és nem üt vissza? Akkor nem léteznek keresztények sem. Nekem ne magyarázz itt a kettős mércéről, mert ti keresztények vagytok azok akik így mérnek.

"De nem hibáztatlak, aki a kereszténységet Mózes tetteivel azonositja, vajmi kevés fogalma van a teológiáról."

Én leírtam egy esetet a Bibliából. Mózes 3000 zsidót gyilkoltatott le mert az aranyborjút imádták. Igy történt vagy sem?

2017. dec. 16. 21:58
 90/117 A kérdező kommentje:

"Én leírtam egy esetet a Bibliából. Mózes 3000 zsidót gyilkoltatott le mert az aranyborjút imádták. Igy történt vagy sem?"

Mi köze ennek Krisztus követéséhez, ami a kereszténység jelentése? Nem értem.

2017. dec. 16. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!