Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/117 anonim ***** válasza:
11%
Jézus személye természetesen valós, de miért ítélne ő? Isten fog megítélni minden embert.
2017. dec. 31. 17:04
 112/117 Alex Fly ***** válasza:
100%

Igen Isten fog ítélni.

És az is igaz, hogy Jézus megmondta, övé az ítélet joga.

Mi következik ebből?

2017. dec. 31. 17:31
 113/117 anonim ***** válasza:
5%
Jézus nem mondta hogy ő Isten és senki sem nézte annak. Ebből neked mi következik?
2018. jan. 1. 21:14
 114/117 anonim ***** válasza:
11%

szp72

"Ha muszlim istennél ez nincs így, akkor számomra ez csak azt erősíti, hogy ez egy degenerált abnormális isten, aki számomra nem elfogadható. Ha isten mégis ilyen, akkor nagy bajban vagyunk, mert degenerált isten ellen semmit sem tehetünk."

Ezzel már sokadszorra Istent káromlod. Az iszlám vallás szerint Isten igazságos és irgalmas, de nálad hogy lehetne mentő körülmény mikor még a Koránt sem vagy hajlandó elolvasni? Ha az afrikai őserdő mélyén élnél a világtól elzárva akkor talán hivatkozhatnál erre, de így biztosan nem. Semmit nem teszel, nem keresed az igazságot, aztán meg arra hivatkoznál hogy nem volt lehetőséged megismerni az igazságot 21 században :)

"Ahogy egy gyerektől nem várunk el egy felnőtt szintet, úgy Isten sem vár a kereszténység előtti emberektől egy keresztény szintet."

A te hited szerint Isten semmibe veszi a Jézus előtt élt embereket, és nem törődik velük a zsidók kivételével. Ez neked igazság?

"Amiben te hiszel az szerintem súlyosan igazságtalan, mert nem igaz hogy mindenkinek módja volt megismerni a muszlim vallást. Se Mohamed tanítását, se az állítólagos 124 ezer próféta tanítását."

Ma már szinte mindenki hallott az iszlámról. Aki meg nem az a korábbi kinyilatkoztatások szerint lesz számonkérve.

"S vajon Jehova tanúi vagy más ariánusok melyik muszlim prófétát és szent könyvet követik? "

Ne felejtsd el hogy a Jézus is egy volt a 124 ezer próféta közül. A Jehova tanúi rájöttek hogy a szentháromság hazugság és egy Istenben hisznek veled ellentétben. Ők ennyivel beljebb vannak, de mivel hallottak az iszlámról, rájuk már az vonatkozik. Az ariánusok Mohamed próféta előtt éltek, így rájuk korábbi kinyilatkoztatás érvényes amit Jézus közölt az emberekkel.

"Ha az volt cél, hogy minden ember megismerje az igazságot, akkor nem küldött eleget, hiszen mindet meghamisították."

Ez mellébeszélés. Szerinted Isten nem képes minden néphez prófétát küldeni? Melyik az igazságosabb? Az hogy minden néphez küld prófétát ahogy az iszlám állítja vagy az hogy csak a zsidókhoz küld prófétát és magára hagyja az emberiség 99 %-át ahogy a keresztény vallás tanítja.

"Milliárdok születnek és halnak meg anélkül megismernék az iszlámot."

Ez a saját választásuk. Aki tényleg keresi az igazságot megismerheti az iszlámot. Nagyon kevés olyan ember lehet aki valóban keresi de nincs rá lehetősége. Rájuk a korábbi kinyilatkoztatások vonatkoznak így.

"Nem jutott el, ez nyilvánvaló. Nem zavar, hogy mesébe és hülyeségbe hiszel? Te dolgod."

Na megint megnyilvánult a keresztény éned, úgy látom. Ezt buta ateisták szokták keresztényekhez hozzávágni. Ezek szerint nem különbözöl tőlük.

"A nézetem szerint viszont nem kellett mindenkihez eljutnia, mert Isten mindenkit a maga lehetőségeihez képest ítél meg."

Tehát azt állítod Jézus előtt az emberiség 99%-a annyira buta volt hogy nem értette volna meg egy próféta figyelmeztetését? Csak a zsidók voltak erre képesek?

"Egyébként állítólag van a Koránban ilyesmi, csak ugye valaki így, valaki úgy értelmezi."

Attól hogy odateszed hogy "állítólag" nem lesz jobb. Ha nem tudod, akkor nem állítsd.

"A Szentlélek valóban mindig és mindenhol jelen van és bizonyos értelemben mindig tapasztalható, hiszen Isten mindent áthat,"

Ha a szentlélek valóban Isten, nem is értelmezhető hogy eljön hiszen Istennek nem kell jönnie valahova. Nincsenek fizikai korlátai.

"Mégis Jézus után a Szentlélek egy új módon, egy erősebb módon van jelen a hívők életében."

Igen, és hogyan? Akkor most is erősebb módon van jelen a hívők életében? Ezek szerint te olyan istenben hiszel akinek fizikai korlátai vannak.

"Saját hitedet sem ismered. Ha jól tudom, Allah Gábriel angyalt küldte el, hogy hirdesse Mohamednek az igazságot."

Gabriel angyal Mohamed prófétának adta át Isten üzenetét. Ez alapján Mohamed próféta hirdette azt az embereknek, nem Gabriel angyal.

"Nem tudtam, hogy az apostolok találkoztak Mohameddel. Tudod a Bibliában a szellem(görögül pneuma) sose jelent hús-vér embert. Nagy szamárság amit beszélsz, de a te dolgod."

Márpedig az általam hozott versek nem vonatkozhatnak Istenre csak emberre. Kifejtettem hogy miért. Továbbá ellentétes a Bibliával hiszen a Biblia szerint a szentlélek korábban és Jézussal egy időben is jelen volt.

"Nem hiszünk csökentett képességű istenekben, senki sose nem mondott ilyet, hanem háromszemélyű egy Istenben hiszünk, ahol a személyek közt valóban van bizonyos értelmű alárendeltség."

Ha a személyek közt van alárendeltség akkor nem lehetnek egyenlőek így három külön istenről van szó, az alá fölé rendeltségben lévő istenek pedig a pogány vallásokra jellemzőek. Szerintetek a szentlélek isten de a Biblia szerint nem magáról szól hanem azt mondja amit hall és ide-oda lehet küldözgetni. Jézusnak is egyszer van hatalma, máskor nincs stb. Ezek alapján csökkentett képességű istenekben hisztek vagyis nem hazudok.

"Ezt bízd ránk. Nincs jogod minősíteni a lelkiismeretünket, mert nem láthatod. Aki azt állítja, hogy tudja, holott nem tudhatja, az hazudik. Ne hazudj! Hazudni bűn. S a hazugokat utoléri a megérdemelt büntetésük."

Te nem tudom milyen világban élsz. Javaslom nézz körül. Az emberek tömegesen hagyják ott a keresztény vallást. Mégha papíron keresztények is, igazából közük nincs a keresztény valláshoz.

"Én valóban hiszek abban, hogy az egyház nem torzította el a szövegeket, hanem hűségesen másolta."

Szeretnéd hogy így legyen, de minden jel arra mutat hogy az egyházad meghamisította a Bibliát.

"Te sem tudod bizonyítani, mert a legrégibb fellelhető Korán nem Mohamedé, hanem húsz évvel későbbi, tehát akár meg is hamisíthatták."

Csakhogy a Korán esetében erre semmi nem utal, míg a Bibliánál tengernyi bizonyíték van a hamisításra. Egyébként is 20 év és 500 év között elég nagy a különbség.

"Millió egy vallás van, amelyben Jézust említik."

Akkor sorold ezeket. Nem lehet keresztény.

"Őszintén szólva én nem látom Istent, amikor körül nézek. Te látod?"

Nem, de látom a teremtett világot. Neked a világ és ami benne mit bizonyít? Isten létét vagy nem létét?

"Részt veszel valamiben, amiről nem kérdeztek, hogy részt akarsz-e venni, ez igaz. De hitem szerint nem kérnek számon olyat, amit eleve nem tudhatsz megoldani. Senki sem kárhozik el véletlenül vagy igazságtalanul."

Ha a te vallásod igazságos, akkor senki sem kárhozhatna el, mert védekezhet azzal hogy őt senki nem kérdezte meg. Az illető mondhatja hogy ha megkérdezik például angyalként jött volna világra. A Biblia viszont nem ezt írja. Pokolra fognak kerülni emberek úgy hogy nem is lettek megkérdezve és életük során sem kaptak semmi segítséget. Ez aztán minden csak nem igazságos.

"Nem tudom, hogy ebben mi a nevetséges. Ez az élet tapasztalata. Ez a valóság. Nem kérdezte tőlem senki, hogy részt akarok-e venni mondjuk a fogfájás élményében, vagy a depresszióban egyszerűen így történt."

Továbbra is nevetségesnek tartom. Ha van választási esélyem akkor belekalkulálom a betegségeket is és így döntök.

"Ha pedig elvállaltam olyat, amire nem is emlékszem hogy elvállaltam, akkor az olyan súlyos törés és baleset a személységemben, hogy nem is lehet számonkérni rajtam azt, amit elvállaltam."

Ez benne a próbatétel. Ha emlékeznél most arra hogy elvállaltad mi lenne abban a próbatétel? Ez kb olyan mintha vizsgaírás közben megkapnád a válaszokat. Segítséget kapsz Istentől, a többi pedig rajtad múlik.

"A vállalásomért ugyanis csak addig és annyira vagyok felelős, amig tudatában vagyok, hogy én azt elvállaltam."

Keresztény vallás szerint én nem vállaltam semmit. Senki nem kérdezett így nem is lehetek számonkérhető.

"Ha nem emlékszem a vállalásomra, az olyan mintha nem is vállaltam volna semmit. Persze előfordul, hogy valaki vállal valamit és elfelejti, s ezért valóban felelős. Igen mert a felejtés ellen lehet tenni, újból és újból emlékeztetnie kellett volna magát, hogy azt elvállalta."

Hát de Isten emlékeztet rá téged a kinyilatkoztatásokkal, továbbá józan észt adott hogy gondolkozz.

"Aki elvállal olyat, amiről maga is tudja, hogy nem fog emlékezni rá, és akár súlyos következményei is lehetnek, az rendkívül ostoba"

Te viszont abban hiszel hogy az embereknek a megkérdezésük nélkül kell részt venniük ezen a próbatételen, amihez sokan semmiféle segítséget nem kaptak, ellenben a sátán mindent megtesz hogy megbukjanak és ha elbuknak, örök kárhozat vár rájuk. Tehát segítség nincs, hátráltatás annál inkább. Aki ebben hisz, az tényleg nagyon okos lehet :) Ellenben az iszlám vallás szerint minden ember meg lett kérdezve és minden néphez érkezett próféta Istentől.

2018. jan. 1. 22:32
 115/117 szp72 ***** válasza:
100%

Beszélgetésünk úgy tűnik már idegesíti a kérdezőt, különben is már mindenre válaszoltam.

Összegezve:

A muszlim vallás nekem nem vonzó, a veled való beszélgetés csak erősíti ezt. Szerintem buta, elvakult és rosszindulatú vagy. Persze tévedhetek, s lehet hogy én vagyok az, a lelkiismeretem szerint minden esetre egyenlőre ez az igazság. Viszont te nyilvánvaló igazságként minősítetted a lelkiismeretemet, amit nem láthatsz, vagyis biztosan hazudsz, mert nem lehet nyilvánvaló az, amit nem láthatsz. Saját érdekedben azt tanácsolom, hogy ne hazudozz, hanem tiszteségesen járj el. A tévedés, a butaság mentő körülmény a tudatos hazugság viszont nem.

2018. jan. 2. 12:26
 116/117 anonim ***** válasza:
55%
szp72 kedves tőled hogy hazugnak akarsz beállítani, de mint mondtam a te hozózászlólásaidból vontam le ezeket a következtetéseket. Tudom neked ez nem tetszik. Egyébként meg rátok keresztényekre jellemző hogy hazugságokat terjesztetek az iszlámról. Szinte az összes iszlámmal kapcsolatos kijelentésed téves volt és nem sokat javít hogy odatetted te úgy tudtad. Ha hazug embereket keresel, néz körül a saját vallásod követői között.
2018. jan. 3. 00:05
 117/117 anonim ***** válasza:
Látom a kedves keresztények lepontozásban élen járnak de érveket most sem látok. szp72 volt kb az egyetlen aki meg tudott egyáltalán szólalni.
2018. jan. 3. 11:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!