Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/117 anonim ***** válasza:
22%
Hát ha jó vitázni egy mesèn ami kb 1900 èves akkor vitázzatok. Règi ès nem az időnek szánták. Pár generációnak csak akik mèg èrthettèk.. A mai ember nem èrtheti mert máshogy gondolkodik ès más jelentèst ad a szavaknak. Megint lepontozhattok.
2017. nov. 29. 16:56
 32/117 anonim ***** válasza:
100%

A 10. válaszban olvashatjátok az igéket, pl. mikor Jézus azt mondja, hogy mielőtt Ábrahám lett, ÉN VAGYOK (JHVH), vagy a Jelenések könyvében, amikor azt mondja Jézus, hogy Ő az első és utolsó, a kezdet és a vég, aki van, aki volt, és aki eljövendő (=JHVH). Ez a titulus az Ószövetségben Ézsaiás prófétánál szerepel, és Istenre (JHVH) vonatkozik. Amikor János ev.-ban Jézus azt mondta, hogy ő Isten fia, és egy az Atyával, azzal egyenlővé tette magát Istennel, és érdekes módon a hallgatósága nem értette félre, hogy mit mond:

János 10:33 33 "Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat."

2017. nov. 29. 17:13
 33/117 anonim ***** válasza:
100%

Vagy a legkézenfekvőbb még nem volt idézve: Ján 1:1-3

"Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött."

2017. nov. 29. 17:55
 34/117 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdező!

Én még nem találkoztam olyan kereszténnyel,aki azt állította volna,hogy Jézus"ő maga az Atya".

Te már hallottál ilyen kijelentést? Kitől?

A probléma gyökere,hogy keresztények,és tanuk egyaránt próbálják Istent emberi fogalmakba tuszkolni,ami lehetetlen kísérlet.

Mi emberek,ismerjük az egy Isten három különböző megnyilatkozását,s a világegyetem értelmes lényei,talán 1 milliónál többet is.

NEM 3 különböző istenségről ír a Biblia!

2017. nov. 29. 19:56
 35/117 anonim ***** válasza:
11%
Hiába erőlködtök. Nincs olyan vers az egész Bibliában amiben Jézus kijelentené hogy ő Isten. Azt mondja hogy ő és az Atya egyek, de aztán ahogy a kérdező is írta azt mondja a többiekkel is egyek. Csak olyan veresekkel jöttök amit a tanítványai mondanak állítólag. Arról nem is beszélve hogy senki sem nézte Istennek Jézus mert igazából alig követték. Nyilván ha látható hogy ő Isten akkor nagyjából hallgat rá mindenki. Bocsi, de még egy ilyen egyszerű következtetést sem vagytok képesek levonni. Vagy csak nem akarjátok?
2017. nov. 29. 20:43
 36/117 anonim ***** válasza:

Nyilván, ha te mondod....dugd csak nyugodtan homokba a fejed.

Azon nem gondolkodtál még el, hogy nem az volt a célja, hogy erőszakkal magát másokra erőltesse?

Egy régi, de jó összegzés: [link]

2017. nov. 29. 21:31
 37/117 anonim ***** válasza:
100%

Ézsaiás 9:6:

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az õ vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erõs Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Máté 1:23:

Ímé a szûz fogan méhében és szûl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: Velünk az Isten.

Róma 9:5:

A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.

Titusz 2:13:

Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsõsége megjelenését;

2. Péter 1:1:

Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, azoknak, a kik velünk egyenlõ drága hitet nyertek a mi Istenünknek és megtartónknak Jézus Krisztusnak igazságában:

1 János 5:20

20 De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet.

Zakariás 14:3-

3 Mert eljön az Úr, és harczol azok ellen a népek ellen, a mint harczolt vala ama napon, a harcznak napján. 4 És azon a napon az Olajfák hegyére veti lábait, a mely szemben van Jeruzsálemmel napkelet felõl, és az Olajfák hegye közepén ketté válik, kelet felé és nyugot felé, igen nagy völgygyé, és a hegynek fele észak felé, fele pedig dél felé szakad. 5 És az én hegyem völgyébe futtok, mert a hegyközi völgy Azálig nyúlik, és úgy futtok, a mint futottatok a földindulás elõl Uzziásnak, Júda királyának napjaiban. Bizony eljõ az Úr, az én Istenem, [és ]minden szent vele. 6 És úgy lesz azon a napon: Nem lesz világosság, a ragyogó testek összezsugorodnak. 7 De lesz egy nap, a melyet az Úr tud, se nappal, se éjszaka, és világosság lesz az estvének idején. 8 És e napon lesz, hogy élõ vizek jõnek ki Jeruzsálembõl, felerészök a napkeleti tenger felé, felerészök pedig a nyugoti tenger felé, [és ]nyárban és télben [is úgy] lesz. 9 És az Úr lesz az egész földnek királya, e napon egy Úr lészen, és a neve is egy.

Ap. Csel 1:9-12

9 És mikor ezeket mondotta, az õ láttokra felemelteték, és felhõ fogá el õt szemeik elõl. 10 És a mint szemeiket az égre függesztették, mikor õ elméne, ímé két férfiú állott meg mellettük fehér ruhában, 11 Kik szóltak is: Galileabeli férfiak, mit állotok nézve a mennybe? Ez a Jézus, a ki felviteték tõletek a mennybe, akképen jõ el, a miképen láttátok õt felmenni a mennybe. 12 Akkor megtérének Jeruzsálembe a hegyrõl, mely hívatik Olajfák [hegyének,] mely Jeruzsálem mellett van, egy szombat[napi] járóföldre.

Jelenések 19:11-

11 És látám, hogy az ég megnyílt, és ímé vala egy fehér ló, és a ki azon ül vala, hivatik vala Hívnek és Igaznak, és igazságosan ítél és hadakozik. 12 És az õ szemei olyanok, mint a tûzláng; és az õ fején sok korona; az õ neve fel vala írva, a mit senki nem tud, csak õ maga. 13 És vérrel hintett ruhába vala öltöztetve és a neve Isten ígéjének neveztetik. 14 És mennyei seregek követik vala õt fehér lovakon, fehér és tiszta gyolcsba öltözve. 15 És az õ szájából éles kard jõ vala ki, hogy azzal verje a pogányokat; és õ fogja azokat legeltetni vasvesszõvel; és õ nyomja a mindenható Isten haragja hevének borsajtóját. 16 És az õ ruháján és tomporán oda vala írva az õ neve: királyoknak Királya, és uraknak Ura.

2017. nov. 29. 21:47
 38/117 anonim ***** válasza:
19:56. "...ami lehetetlen kísèrlet." pontosan. A Bibliát író emberek is ebbe a hibába estek. Nem tudták kifejezni azt amit èreztek, amit láttak. Hogy mondod el a hangot? Fogalmat alkotsz róla. Leírod a működèsèt. Úgy hívod, hogy hang. Ez viszont csak egy jelentès nem megtapasztalás.
2017. nov. 29. 21:59
 39/117 anonim ***** válasza:
0%
Az Ószövetség nem írja hogy Jézus Isten, az Újszövetségben Jézus nem mondja hogy ő Isten, és azok aki személyesen találkoztak Jézussal nem látták hogy Isten lenne. Nektek mindebből az következik hogy Jézus Isten. Ez ám a logika.
2017. nov. 29. 22:30
 40/117 anonim ***** válasza:
100%

Olvastad már ezt a Bibliában: János 12:36-41

(KIEMELÉS TŐLEM)

Ezeket mondá Jézus, és elmenvén, elrejtõzködék elõlük. 37 És noha õ ennyi jelt tett vala elõttük, mégsem hivének õ benne: 38 Hogy beteljesedjék az Ésaiás próféta beszéde, a melyet monda: Uram, ki hitt a mi tanításunknak? és az Úr karja kinek jelentetett meg? 39 Azért nem hihetnek vala, mert ismét monda Ésaiás: 40 Megvakította az õ szemeiket, és megkeményítette az õ szívöket; hogy szemeikkel ne lássanak és szívökkel ne értsenek, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam õket. 41 Ezeket MONDÁ ÉSAIÁS, AMIKOR LÁTÁ AZ Ő DICSŐSÉGÉT; ÉS BESZÉLE Ő FELŐLE.

Az idézet Ézsaiás könyvére hivatkozik, az Ézsaiás 6. fejezetére.

Az Újszövetségben azt olvassuk, hogy Ézsaiás Jézus dicsőségét látta, és róla beszélt. Az Ószövetségben itt is a JHVH név szerepel...

2017. nov. 29. 22:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!