Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?
Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:
Jn 17,21
Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:
Jn 14,28
... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.
Jézus ezt is mondta:
Mk 13,32
Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?
Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.
Jn 8,28
Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.
Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?
"Mert ezt tanították nekik évezredek óta"
Hazugság már megint. Én elolvastam minden havilap nélkül a Bibliát és ott volt. Ott van benne most is. Elképesztő, hogy ti úgy állítjátok be magatokat, mint akik a Bibliát követik, miközben egy undorító, mocskos, sátáni újság szubjektív írásmagyarázatát követitek csak.
És a szennylap nélkül nem is meritek olvasni a Bibliát, nemhogy egy hónapig, de egy percig sem. Mondjuk egy Károlit a bibliahamisítványotok helyett, amit egy, nyelvtudományokban jeles Biblia kutató sem fogad el, sőt, inkább elhatárolódik ettől a fércmunkától.
"Hazugság már megint. Én elolvastam minden havilap nélkül a Bibliát és ott volt. Ott van benne most is."
Nem mintha a Jehova tanuit akarnám védeni, de mutass már rá kérlek egyetlen olyan versre a Bibliában amiben Jézus maga jelenti ki hogy ő Isten!!
Én nem mondtam hogy Jézus angyal. Látsz ilyet? Jézus próféta akit Isten küldött az emberekhez. A Biblia szerint is így van, legalább is Jézus szavai szerint.
Nem látok egy verset sem tőletek amiben Jézus kijelenti hogy Isten.
Merete nem értesz magyarul? Olyan verset mutass amiben maga Jézus jelenti ki szó szerint hogy Isten. Jézus Istensége telhesen ellentétes egy rakás Bibliai verssel. A szentháromság meg úgy ahogy van egy logikai bukta. Aki meg hisz benne az nem nem nevezhető egyistenhivőnek.
Amúgy meg azért sem lehet Jézus Isten mert azok sem hitték el akik személyesen találkoztak vele. Erre mi a magyarázat?
Talán neked az,hogy Jézus válaszolta ezt Fülöpnek,nem Jézustól van? És én nem értek magyarul? Ez már tényleg röhej!
Igen,tudom,hogy az,azt is,hogy nem fogja elfogadni soha,csak az zavar,hogy úgy kunyerál itt Bibliaverseket,mintha lenne számára valami tekintélye. Pedig neki a Biblia nem több egy Agatha Christie regénynél,de amikor látszólag őt igazolja,akkor tud pöffeszkedni vele,mintha érdekelné,hogy mit ír.
"Biblia nem több egy Agatha Christie regénynél,de amikor látszólag őt igazolja,akkor tud pöffeszkedni vele,mintha érdekelné,hogy mit ír."
Az iszlám szerint az eredeti Biblia Isteni kinyilatkoztatás. A mai Biblia viszont emberek által meg lett hamisítva. Tartalmaz igazságokat de sok emberi tévedést és hazugságot is.
Akkor úgy veszem hogy nem tudsz olyan verset mutatni amiben Jézus maga jelenti ki hogy Isten.
"Akkor úgy veszem hogy nem tudsz olyan verset mutatni amiben Jézus maga jelenti ki hogy Isten."
-Én és az Atya egy vagyunk. (Jn 10,30)
Az eredeti görögben az egy szó helyén εἷς szerepel (ragozva), melynek jelentése egy, mint számnév. Tehát Jézus nem azt mondja, hogy egy értékűek, hasonlók vagy egységesek az Atyával, hanem szó szerint EGY. (van fent görög Szentírás, utána lehet nézni) Ha egységest akart volna írni, akkor azt írja, mivel az ógörög nyelv igen gazdag a kifejezésekben. :)) De János EGY-et írt.
Gondolom most abba fogsz belekötni, hogy Isten helyett Jézus Atyát mond... Vagy esetleg Szent János kamuzott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!