Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?
Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:
Jn 17,21
Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:
Jn 14,28
... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.
Jézus ezt is mondta:
Mk 13,32
Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?
Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.
Jn 8,28
Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.
Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?
"Mi köze ennek Krisztus követéséhez, ami a kereszténység jelentése? Nem értem."
Biblia a keresztények szent könyve. Ebben benne van Mózes is mint Isten prófétája. A 74%-os mindenfélét összehordott a Koránból kiragadott versekre hivatkozva. Ezt a Bibliával is meg lehet tenni csak amíg a Korán esetében van magyarázat, a Bibliánál én nem látom. Vagy azt mondod keresztényeknek semmi közük Mózeshez?
A 74%-os egy történész cikkéből idézett, innen:
Meg egy blogból, ami, lehet, hogy ömlesztett idézeteket tartalmazatt, de csak a jéghegy csúcsát, mivel még több vers is van. Valóban van olyan, ami egyértelműen önvédelmi, de van olyan is, ami nem:
"„Amikor a szent hónapok elteltek, mészároljátok le a bálványimádókat mindenütt, ahol megtaláljátok őket, fogjátok el és börtönözzétek be őket, és minden leshelyen fekve várjatok rájuk…” (9.5), és: „Harcoljatok azok ellen, akik nem hisznek Allahban és az Utolsó Napban, és nem tiltják, amit Allah és Küldöttje megtiltottak, akik nem gyakorolják az igazság vallását, és azok közül valók, akiknek a Könyv adatott [ez a zsidókat és a keresztényeket jelenti!], amíg nem fizetnek sarcot és meg nem alázkodnak!” (9.290)
„Harcoljatok ellenük addig, amíg már nincs többé kísértés, és Allah hite nem győz; akkor viszont már nincs több ellenségeskedés, csak az igazságtalanok ellen. Allah azokat, akik javaikat és életüket harcban kockáztatják, az otthonülők fölé emelte. Ha hitetlenekkel találjátok szembe magatokat, fejet leszegve küzdjetek, míg öldöklést nem rendeztek közöttük; majd fűzzétek szíjra a bandát. S azután vagy kegyelem [a megtérőknek], vagy eladás, amíg a háború le nem tette terheit. Azokat, akik Allah útján hulltak el, sosem viszi ő téves úton. Ő vezeti őket, szívükbe békét hoz, és a Paradicsomba viszi majd be őket, amelyet megismertet velük.” (47. fej.)
Ezt tükrözi az iszlám terjeszkedése, és valahogy mindig felüti a fejét ez az erőszak, mindig vannak, akik nem "spirituálisan" értelmezik, és nem csak védelemre a Korán fenti verseit.
Nemrég volt, amikor egyiptomi keresztényeket fejeztek le. A Biblia a Jelenések könyvében így ír: 20:4
"4 És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és [látám] azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig."
Egyértelmű utalás a muzulmánok által lefejezett keresztény mártírokra.
1 János 5:19 " 19 Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonosz hatalmában van. 20 De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia, és képességet adott nekünk arra, hogy felismerjük az Igazat és ezért vagyunk az Igazban, az ő Fiában, a Jézus Krisztusban. Ő az igaz Isten és az örök élet. "
Csak, hogy témánál maradjunk.
74%-os, egy cionista oldalra hivatkozol :) Ügyes vagy. Ugyanúgy kiragadott versekkel jössz ráadásul a fordítás sem pontos. Mondtam hogy ezek önvédelemre vonatkoznak háború esetén és be is másoltam jónéhány ilyen verset. Persze ez téged nem érdekel.
Én is tudok ám ilyet. Ki tudok ragadni verseket a Bibliából:
Mózes 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Itt konkrétan népirtásról van szó. Magyarázat?
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellefhasnük, míg csak nem végzel velük!”
Szintén totális népírtásról van szó.
Ezékiel 9:2 Vénet, ifjat, szűzet, gyermeket és asszonyokat öljetek meg mind egy lábig, de azokhoz a férfiakhoz, a kiken a jegy van, ne közelítsetek, és az én templomomon kezdjétek el. Elkezdék azért a vén férfiakon, a kik a ház előtt valának
Itt még külön fel is szólít a Biblia hogy a gyermeket és asszonyokat is meg kell ölni.
Számok könyve 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Itt fiúgyeremekek lemészárlására ad parancsot a Biblia és a nem szűz asszonyokéra. A fiatal szűz lányokat viszont meg lehet tartani szexrabszolgának a Biblia szerint.
Na ezekre mi a magyarázat? A Korán tisztázza hogy az általad hozott versek önvédelemre vonatkoznak, de itt a Biblia esetében szó nincs ilyesmiről.
"Nemrég volt, amikor egyiptomi keresztényeket fejeztek le."
Egyiptomban? Mutatnál erről cikket?
"Egyértelmű utalás a muzulmánok által lefejezett keresztény mártírokra."
Jaj szegény keresztények. Megint jön a szánalmas keresztényi mártírkodás. A keresztény történelem arról szól hogy a keresztények hogyan gyilkoltak másokat és egymást és hogy terjesztették erőszakkal a keresztény vallást.
szp72
"Mivel minden lehetséges, ezért az is, hogy a Korán szép szavai és tiszta logikája csak azért van, hogy a sok muzulmán beleessen a Sátán tetszetős csapdájába. "
Most akkor az a baj hogy a Korán logikus? Gondolod hogy a hibák és ellentmondásokkal teli Biblia Istentől van a tisztán logikus Korán pedig a Sátántól?
"Persze, mert nem értelmezed helyesen. A rosszul értelmezett Biblia az ördögi dolgokhoz vezet."
Én objektíven közelítem meg és úgy értelmezem ahogy le van írva.
"De úgy látom, hogy Korán se elég egyértelmű, mert valaki terrorizmust is ki tud belőle olvasni."
Ha kiragadsz egyes verseket a szövegkörnyezetből bármit bele lehet magyarázni.
"Nem szóltak mindenkihez a próféták, mivel az állítólagos 124 000 próféta is mind kivétel nélkül meg lett hamisítva."
De mindenkihez szóltak mert a Korán szerint Isten minden néphez küldött prófétákat és szó nincs arról hogy azonnal meghamisították volna. A biblia szerint viszont Isten nem törődött az emberiséggel csak a kis zsidó néphez küldött prófétákat és a saját fiát csak 2000 éve küldte így sok milliárd ember még csak nem is hallhatott róla.
"Gondolj csak Jézusra, egy hiteles irat nem sok, annyi se maradt meg tőle."
Az első 200 évben semmi nem maradt Jézusról.
"Szerintem az volna az igazságos, hogy Isten minden egyes embernek egyenként elmondaná Koránt. Igazságtalan, hogy csak egyedül Mohamed részedsedett a teljes kinyilatkoztatásban. "
Akkor a Bibliai Istent is igazságtalannak kell hogy találd mert abban is többször szerepel hogy Isten szól a prófétákhoz.
"Ezért nem értem, hogy miért kéne nekem Mohamednek hinni. Az ő látomása nem az enyém, ez igazságtalanság."
Nyilván csak ő látta de nem is ennek kell hinned hanem a Koránnak. Egyébként is ők nem átlag emberek hanem próféták. Te és én viszont átlagemberek vagyunk. Ha hozzád személyesen szól de másokhoz nem az igazságtalan.
"Valóban nincs se reinkarnációs életünk se Krisna. Jézus a Krisna vallást így gúnyolva hozta a tudomásomra, hogy a nem létező következő életeimet nyugodtan odaadhatom bárkinek. "
Ugynanmár, ez csak belemagyarázás részedről. Jézus sosem mondana ilyesmit. Nem gúnyolódna és nem is viccelődne ilyesmivel.
"Az ész sosem független az érzelmeinktől. Aki ragaszkodik a vallásához, azért teszi, mert fűződik hozzá valami jó élményszerűség."
Az érzelmeidet kihasználhatják, mert arra könnyebb hatni és megtéveszteni mint észérvek alapján megvezetni.
"Az ateisták, azért ateisták, mert semmi élményük, semmi jó érzésük nem kapcsolódik az Isten hithez. "
Az ateisták tudományra hivatkoznak de legtöbbjük olyan sötét mint az éjszaka. Nézd meg akár ezen az oldalon jelenlévő ateistákat. Alig tudnak valamit a vallásokról, az iszlámról szinte semmit, tudományokhoz meg közük nincs.
"Tehát akkor az embernek volt korábban egy szellemi léte? Előtte angyalkák voltunk?"
Nem szellemi életről van szó vagy hogy angyalok lettünk volna korábban. Isten előbb a lelkeket teremtette meg. Te pedig vállaltad hogy emberként megszületsz.
"Ki az a hülye, aki vállja megpróbáltatásokat, ha nem muszáj?"
Ja hogy szerinted az embereknek nem volt választása? Ez aztán igazságos. Akaratom ellenére megszületek aztán részt kell vennem a földé életben amin ha elbukok örökre a pokolban kell szenvednem. Na például ez is sátáni. Egyébként meg az iszlám szerint ha betartod Isten parancsait és úgy élsz, akkor többre viheted mint az angyalok.
"A vers nem úgy szól, csak te úgy értelmezed, önkényesen és kicsavarva, más verset teljesen figyelmenkívül hagyva. Ez nem okos dolog."
Melyik verset nem vettem figyelembe? Mégha nem is vonatkozik minden hívőre, én akkor sem láttam egyetlen olyan embert aki képes lenne akár csak egyre is.
"Én nem érzek ebbe semmi csodát, egyszerűen jóesik."
Honnan tudod hogy mit mondasz ha nem érted? Sehogy sem értem.
"Értem. Istent semmi se érdekli, csak az, hogy elfogadjuk a Koránt. Tehát ha nem esünk hanyatt és nem leszünk muszlimmá ennek a zavaros és összefüggéstelen könyv elolvasásától, az bizonyítja, hogy gonoszak vagyunk és megérettünk a kárhozatra."
Isten azt várja hogy úgy élj ahogy parancsolta. Ezt most a Koránban olvashatod, Jézus idejében pedig a Bibliában. Már megbeszéltük hogy nem olvastad a Koránt, így nem tudhatod mi áll benne. Egyébként meg keresztények szerint is elkárhozol ha elutasítod a Bibliát, így ez nálatok sincs másképp.
"Értem. Te jobban meg tudod ítélni az embert kívülről, mint én belülről. Én azt tanácsolom neked, hogy ne játszál Istent, mert nem vagy az."
Hol mondtam ilyet? Ez látszik rólad kívülről az alapján amit írtál. Nem kell túlszínészkedned.
"Mit zavar az téged, hogy nem egységes a Biblia? Mit számít az?"
Ugye viccelsz? Te azt mondod a Biblia Isten szava de van belőle ki tudja hány eltérő változat. Honnan tudod melyik hiteles? Vagy hogy egyáltalán van-e hiteles? Egyébként a Biblia megátkozza azokat akik hozzátesznek vagy elvesznek belőle, ugye tudod? Vagyis a mai keresztényeket maga a Biblia átkozza meg.
"Mohamedig se volt egységes Szentírás, hanem állítólag 124 000 próféta volt. Ki mondta, hogy egységesnek kell lennie a Szentírásnak, hogy igaz legyen?"
Ki mondta hogy nem volt egységes? Csak annyi a különbség hogy a Korán előtt az addigi kinyilatkoztatások egy adott népre vonatkoztak, de az alapüzenet ugyanaz volt.
"Az nem. Az a mese, hogy állítólag 124 000 próféta hirdette ugyanazt, de semelyik nem maradt fenn. "
Ez így igazságos, a keresztény változat viszont igazságtalan. Nyomokban pedig megtalálható más vallásokban is mint a keresztény vagy a hindu.
A lefejezésekről a hírek is beszámoltak, nem hiszem, hogy nem hallottad.
A Mózesnek adott parancs a kánaánita népekre vonatkozott. Isten sokat várt ezekre a népekre, hogy változtassanak, Mózes Istenítéletét hajtotta végre rajtuk, mivel betöltötték a földet a gonoszságaikkal.
Csecsemőket égettek el elevenen, és egyéb okkult gonoszságokat követtek el. Ezért lettek kiirtva. Amúgy ezek időben és helyben korlátozott esetek voltak ellentétben a békés iszlámmal, amely Mohemed óta erőszakkal terjeszti a hitét (kivéve, ha a hitetlenek náluk erősebbek, akkor ugyanis marad a hazugság, belülről bomlasztás, amíg meg nem erősödnek.
A Bilbia szerinti igaz keresztényeket mindig üldözték, és sosem voltak erőszaktevők.
Léteznek ilyen igaz muzulmánok, mint a keresztény mártírok?
Melyik irányzatban? A Szunniták, vagy a Siíták? Vahabiták, vagy a Szufik?
Melyik lenne az igaz út? Egymás ellen is harcolnak, máig beteljesítik a bibliai próféciát:
És monda néki az Úrnak angyala: Ímé te terhes vagy, és szűlsz fiat; és nevezd nevét Ismáelnek, mivelhogy meghallá Isten a te nyomorúságodat. Az pedig vadtermészetű ember lesz: az ő keze mindenek ellen, és mindenek keze ő ellene; és minden ő atyjafiának ellenébe üti fel sátorát. -1. MÓZES 16:11-12
Ismaelt Isten megáldotta, de szövetséget nem kötött vel.
74% és ki fejezte le őket, az ISIS?
Ha ezek a népek gonoszak voltak, miért nem Isten maga pusztította el? Miért emberekkel végeztette el a piszkos munkát? Az iszlám szerint gyerekeket és nőket még háború idején sem szabad bántani, a Bibliában meg teljes népirtásról van szó. Ja, kivétel a szűz lányok. Őket valamiért meg lehetett tartani.
"ellentétben a békés iszlámmal, amely Mohemed óta erőszakkal terjeszti a hitét "
Ezt mondja egy keresztény. Ti vagytok azok akik erőszakkal terjesztettétek a keresztény vallást. Aki nem akart áttérni azt elüldöztétek vagy élve megégettétek. Ellenben az iszlámot sehol sem kényszerítették erőszakkal másokra.
"A Bilbia szerinti igaz keresztényeket mindig üldözték, és sosem voltak erőszaktevők."
Igazán? :) És hol vannak ezek a keresztények? Talán te? Álszent vagy és hazug. Ez nálatok belefér? Kezdeti rövid időszakot kivéve a keresztények üldöztek másokat.
"Léteznek ilyen igaz muzulmánok, mint a keresztény mártírok? "
Azon kívül hogy meghaltak mert hittek a vallásukban mi ennek a jelentősége. Nagyon sok muszlimot is megöltek a hitük miatt. A mai napig ez történik.
Hogy mit ír a Biblia számomra nem mérvadó. Az is benne van a Bibliában hogy a Föld lapos és hogy a holdnak saját fénye van. Soroljam még?
A Biblia szerint pont, hogy nem lapos a föld, nem tudom honnan veszed.
Nem reagáltál a siíta/szunnita kérdésre sem. Tény, hogy volt, amikor a kereszténység az államhatalom éltal számolt le az általa ellenségnek tartott emberekkel, és volt, hogy erőszakkal is térítettek. De ezt a Biblia tanításaival ellentétesen tették.
Volt nagyon sok és van is nagyon sok eset, az erőszakos muzulmán térítésre is. A különbség csak az, hogy ez a gyakorlat a Koránnal teljesen összhangban van.
Ezt nem én mondom, hanem egyes muzulmánok, akik szerint a korább keletkezett békés verseket felülírták a később íródott háborús, erőszakra buzdító versek. Maga az iszlám világ sem egységes, Magyarországon is úgy tudom több közösség van.
Irakban is hányszor hallani arról, hogy az egyik irányzat a másik mecsetében robbantott. Miért van az, hogy valahogy mindik akad valaki radikális, aki szó szerint veszi, amit olvas. A muszlimok többsége békés. Hurrá. De ha nem tesznek semmit, ha nem szólalnak fel a terrorcselekmények után, semmit nem ér a békés többség. Csak a radikális fanatikusok maradnak, akik szintén muzulmánnak nevezik magukat.
Az a helyzet, hogy a kereszténység különvált az államhatalomtól, és volt egy reformáció, ami elősegítette, hogy a kereszténység visszatérjen az Íráshoz, az alapokhoz.
Ehhez hasonló tudtommal nem történt az Iszlámban, de, mivel maga a Korán ellentmondásos, nem biztos, hogy egy ilyen iszlám fundamentalista/reform irányzattal jól járna a világ.
Onnan veszem hogy sok keresztény ezt állítja. Szerintük lapos a föld. Hetente írnak ki ilyen kérdéseket. Sőt van olyan keresztény aki szerint 6000 éves a föld. Az itt jelen lévő szp72 azzal magyarázat a Bibliában található természettudományos hibákat, hogy szerint Isten szándékosan adott téves információkat az embereknek, mert ők annak idején így tudták. Szóval 2 ezer éve úgy tudták lapos a föld ezért szerinte Isten is rábólintott hogy oké akkor legyen lapos föld.
A siíta/szunnita ellentét politikai. Sok esetben a Nyugat gerjeszti ezt. Az átlag siíták és szunniták békésen élnek egymás mellett. Néhány éve még a katolikus írek robbantgattak Észak-Irországban és protestáns vidékeken. Szóval ez nálatok is megvan.
"De ezt a Biblia tanításaival ellentétesen tették."
Tipikus keresztényi válasz. Ha keresztény gyilkol akkor az a válasz hogy nem igazi keresztény nem a vallás hibás, de muszlim esetében már azt mondjátok a vallás az oka. Kettős mérce.
"Volt nagyon sok és van is nagyon sok eset, az erőszakos muzulmán térítésre is."
Na akkor sorold azokat az országokat amelyeket erőszakkal térítettek iszlám hitre. Erőszakos keresztény térítésre én szép hosszú listát tudok neked hozni. Szeretnéd?
"A különbség csak az, hogy ez a gyakorlat a Koránnal teljesen összhangban van."
Ha továbbra is hazudozol az iszlámmal kapcsolatban, azt kell mondanom hogy fanatikus keresztény vagy és így akarod a saját vallásodat igazolni. Egyébként ha ez igaz lenne te most muszlim lennél. Törökök sem térítették át a magyarokat annak idején. Ez megvan? Vagy fanatikus keresztényeket nem érdeklik a tények?
"Ezt nem én mondom, hanem egyes muzulmánok, akik szerint a korább keletkezett békés verseket felülírták a később íródott háborús, erőszakra buzdító versek."
Ilyet egy muszlim sem állít hanem terroristák. Ha te őket tekinted igazi hívő muszlimoknak, akkor én meg a ku klux klánt és a pedofil papokat tekintem hithű kereszténynek.
"De ha nem tesznek semmit, ha nem szólalnak fel a terrorcselekmények után, semmit nem ér a békés többség. Csak a radikális fanatikusok maradnak, akik szintén muzulmánnak nevezik magukat."
Muszlim országok a napokban számolták fel az ISIS Iraki és Szíriai bázisait. Azt se felejtsük el hogy az ISIS az Nyugat által létrehozott terrorszervezet.
"Az a helyzet, hogy a kereszténység különvált az államhatalomtól, és volt egy reformáció, ami elősegítette, hogy a kereszténység visszatérjen az Íráshoz, az alapokhoz."
Katolikusok azért ezt cáfolnák. A reformációval néhány nagyon téves tévthit kikerült de attól még alapjaiban romlott az egész keresztény vallás. Hemzseg a hamis pogány tanításoktól aminek semmi köze Jézushoz.
"Ehhez hasonló tudtommal nem történt az Iszlámban, de, mivel maga a Korán ellentmondásos,"
A Korán ugyanaz mint Mohamed próféta idejében. Tehát változatlan. Tudom hogy nálatok keresztényeknél teljesen normális ha átírjátok saját kedvetek szerint a Bibliát, annak ellenére hogy a Biblia megátkozza aki ilyet tesz. A Korán esetében ez szóba sem jöhet, hiszen az Isten szava. Muszlim országoknak az oktatásban és különösen a vallásokatásban kell fejlődniük.
Volt a kard általi térítés, meg az is elég ösztönző, hogy a leigázott területeken kevesebb az adó, vagy épp nem leszel rabszolga. Ez nem ritkaság. Mekka, Arábia,
Törökországban ez volt, Indiában a 13. században
De ez zajlik most Pakisztánban,Nigériában is.
Azért nem lett mindenki erőszakkal megtérítve, mert kellett azért az adó is, amit a nem betértektől szedtek. Időről időre azonban fel-fellángolt a vérontás, és az erőszak.
Igaz, a keresztesek, és az inkvízició se volt kutya, de az már múlt idő. Az iszlám erőszak és terror azonban még most a jelenben is valóság, mivel vannak szövegek, amikkel alátámasztják. A lényeg tehát a gyakorlat, és nem az elmélet.
@ Most akkor az a baj hogy a Korán logikus?
Nem, hanem az a baj, hogy nem tudod követni a beszélgetés fonalát. Arról volt szó, hogy minden lehetséges, tehát az is, hogy szépnek logikusnak látszó dolgok Sátántól valók. Szerinted Allah megengedte hogy megtéveszen a Sátánt, bár megtehette volna, hogy iszlámra térítve megment, akkor logikusan számodra oly szép és logikus eszmék is lehetnek becsapások.
@ Gondolod hogy a hibák és ellentmondásokkal teli Biblia Istentől van a tisztán logikus Korán pedig a Sátántól?
Én azt gondolom, hogy Jézusnak van igaza, s Mohamed téved. Persze elvileg tévedhetek, mert minden lehetséges. Nekem a muszlim vallás mindenesetre nem vonzó, a veled való beszélgetés csak erősítí ezt.
@ Én objektíven közelítem meg és úgy értelmezem ahogy le van írva.
Nem, hanem önkényesen, kiforgatva, egyes részeket kiragadva másokat figyelmen kívül hagyva. Aki például a bibliai Szentlélekben képes Mohamed prófétát felfedezni, ott a szövegértéssel súlyos gondok vannak.
@ Ha kiragadsz egyes verseket a szövegkörnyezetből bármit bele lehet magyarázni.
Ahogy a Bibliánál is.
@ De mindenkihez szóltak mert a Korán szerint Isten minden néphez küldött prófétákat és szó nincs arról hogy azonnal meghamisították volna.
Nem mindenki találkozhatott az iszlámmal még Mohamed után se.
@ A biblia szerint viszont Isten nem törődött az emberiséggel csak a kis zsidó néphez küldött prófétákat
Ez persze nem így van. Minden vallás tartalmaz több-kevesebb igazságot, továbbá minden ember hallhatja lelkiismeretében több-kevesebb tisztasággal Isten szavát. De tény, hogy a legnagyobb tisztasággal a zsidó népnek volt erre lehetősége.
@ a saját fiát csak 2000 éve küldte így sok milliárd ember még csak nem is hallhatott róla.
Igen, ez igaz. A zsidó vallás és a zsidóknak adott kinyilatkoztatás sem volt sem végleges sem tökéletes. Ez Jézussal érkezett el a világba. Nincs mindenkinek módja megismerni Krisztust, de aki kevesebbet kapott, attól kevesebbet is várnak el. Az persze hülyeség, hogy az iszlámot minden egyes ember megismerhette.
@ Az első 200 évben semmi nem maradt Jézusról.
Ezt nem nagyon értem. Utána pedig igen?
@ Akkor a Bibliai Istent is igazságtalannak kell hogy találd mert abban is többször szerepel hogy Isten szól a prófétákhoz.
Nem nagyon érted miről beszélek. Én akkor tartanám igazságtalannak Istent, ha következetesen úgy gondolkodnánk, mint te. Szerinted igazságtalan, hogy nem mindenki hallahatja az igazságot. Ha ez igaz, akkor igazságtalan, hogy nem minden ember kapja meg a kinyilatkoztatást személyesen, mert egy csomó ember van, akihez nem jut el a prófétai szó. Természetesen Isten nem igazságtalan, hanem te beszélsz módfelett szamárságokat.
@ Nyilván csak ő látta de nem is ennek kell hinned hanem a Koránnak.
Vajon miért kéne hinnem a Koránnak? A Korán pusztán egy vallási irat a sok között. Honnan tudnám, hogy pont ez az igazi?
@ Ugynanmár, ez csak belemagyarázás részedről. Jézus sosem mondana ilyesmit. Nem gúnyolódna és nem is viccelődne ilyesmivel.
Nem? Te a Jézosod lehet, hogy nem. Mi nem ugyanabban Jézusban hiszünk, az enyém tud gúnyolódni és viccelődni is.
@ Az érzelmeidet kihasználhatják, mert arra könnyebb hatni és megtéveszteni mint észérvek alapján megvezetni.
Aki azt hiszi, hogy őt a józan ész vezérli, s nem az érzelmei, az annyira buta, hogy még azt se látja, hogy ez mennyire nem igaz. Az, hogy te valamit logikusnak érzel, ez is csak egy érzés, ami megtéveszthet. A bolond éppen attól bolond, hogy logikusnak érez olyat, ami nem az.
@ Az ateisták tudományra hivatkoznak de legtöbbjük olyan sötét mint az éjszaka.
Lehet. Mindenesetre, hogy van Isten, az nem evidens.
@ Ja hogy szerinted az embereknek nem volt választása?
Igen, egyetlen teremtmény sem döntheti el, hogy létezzen, hiszen ahoz, hogy döntsön előbb léteznie kell.
@ Akaratom ellenére megszületek aztán részt kell vennem a földé életben amin ha elbukok örökre a pokolban kell szenvednem. Na például ez is sátáni.
Nem kell elbukni, hisz nem muszáj elbukni. Szerintem viszont az elég hülye lehet, aki bevállal egy elkárhozási lehetőséget.
@ Egyébként meg az iszlám szerint ha betartod Isten parancsait és úgy élsz, akkor többre viheted mint az angyalok.
Ezt így tartjuk mi is.
@ Melyik verset nem vettem figyelembe? Mégha nem is vonatkozik minden hívőre, én akkor sem láttam egyetlen olyan embert aki képes lenne akár csak egyre is.
Ha látnál egyet, megdölne a vallásod? Ha igen, akkor vedd úgy hogy már megbukott.
@ Honnan tudod hogy mit mondasz ha nem érted? Sehogy sem értem.
Nem tudom, hogy mit mondok, csak jól esik mondani. Ez egy kicsit olyan, mint a ismeretlen nyelvű ének, nem érted csak tetszik.
@ Egyébként meg keresztények szerint is elkárhozol ha elutasítod a Bibliát, így ez nálatok sincs másképp.
Valóban vannak, akik ezt hiszik, én nem. A Bibliában világosan benne van, hogy az aki önhibáján kívül nem hisz, az nem érdemel olyan büntetést, mint aki hihetne. Te amikor Krisztus itélőszéke elé kerülsz, meg fogják vizsgálni, hogy ősztén kerested-e az igazságot, s hogy tényleg annyira logikátlannak találtad-e a Bibliát a Korán ellenében. A butaság ugyanis mentőkörülmény. Azt viszont mindenképpen fel fogják róni, hogy miért ítélkezel olyasmiben, amit nem tudhatsz. Valamit nem tudni, nem bűn, de azt hazudni, hogy tudod, holott tudod, hogy nem tudod, az bűn.
"Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök. De azt állítjátok: Látunk. Ezért megmarad bűnötök." (Jn 9,41)
@ Egyébként a Biblia megátkozza azokat akik hozzátesznek vagy elvesznek belőle, ugye tudod? Vagyis a mai keresztényeket maga a Biblia átkozza meg.
Ez persze hülyeség. Gondolom a Jel 22,19 utalsz, de az csak magára a Jelenések könyvére vonatkozik. Amikor ezt az átkot leírták, még nem is volt letisztázott kánon.
@ Ugye viccelsz? Te azt mondod a Biblia Isten szava de van belőle ki tudja hány eltérő változat
124 ezer próféta az 124 ezer változat, s mind a 124 ezer elveszett. A Bibliának nincs ennyi változata. Csak egy pár kisebb jelentőségű könyv felett van vita.
@ Ki mondta hogy nem volt egységes? Csak annyi a különbség hogy a Korán előtt az addigi kinyilatkoztatások egy adott népre vonatkoztak, de az alapüzenet ugyanaz volt.
Tehát mindegyik más volt, s csak az alapüzenet volt ugyanaz. Nos így van ezzel a Biblia is. Nincs akkora jelentősége, hogy a sok prófétai írásból mindegyik mindenkinek pontosan meglegyen, mert az alapüzenet ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!