Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
0%

# 99

Az a tapasztalatom hogy egyes keresztény szekták megparancsolják a nyájnak hogy terjesszenek hazugságokat az iszlámról. Egyre inkább új látom te is ezt teszed.

"Ez nem ritkaság. Mekka, Arábia,"

Ajánlom figyelmedbe a Medinai alkotmányt. Ez egy írásos szerződés volt amiben Mohamed próféta garantálta a vallási kisebbségek jogait.

"Törökországban ez volt, Indiában a 13. században

De ez zajlik most Pakisztánban,Nigériában is. "

Törökországban még a 20. század elején is nagy számban éltek keresztények, India lakosságának pedig a 85%-a ma is hindu.

"Azért nem lett mindenki erőszakkal megtérítve, mert kellett azért az adó is, amit a nem betértektől szedtek."

Ezt írja a dizshádfigyelő meg hasonló szennylapok, a hozzád hasonló jó keresztények meg terjesztik. Szerinted muszlimoknak nem kellett adót fizetniük? :) Valóban volt egy adó amit a más vallásúaktól szedtek, de nekik meg nem kellett a muszlimok adóját befizetni. Ennél a pontnál az jön hogy ki kellene nyitnod a Bibliádat és megnézni mit ír a hazug emberekről.

2017. dec. 19. 22:59
 102/117 anonim ***** válasza:
0%

szp72

"Arról volt szó, hogy minden lehetséges, tehát az is, hogy szépnek logikusnak látszó dolgok Sátántól valók."

Nem, mert a Sátán hazudik az embereknek, megpróbálja megtéveszteni őket és rossza ösztönöz. Ez előbb utóbb kiderül, persze az más ha te nem akarsz szembesülni az igazsággal és inkább a Sátán hazugságát tartod igaznak.

"Szerinted Allah megengedte hogy megtéveszen a Sátánt, bár megtehette volna, hogy iszlámra térítve megment,"

Ja, hogy szerinted Isten hibája hogy nem vagy muszlim? Ezt fogod mondani az ítélet napján is? Hát nem lennék a helyedben.

"Én azt gondolom, hogy Jézusnak van igaza, s Mohamed téved."

Én is azt gondolom hogy Jézusnak van igaza, csak hogy az a Jézus akit te követsz nem létezik. Te egy emberek által kitalált Jézust követsz.

"Nekem a muszlim vallás mindenesetre nem vonzó, a veled való beszélgetés csak erősítí ezt."

Hát az iszlám vallás valóban nehezebb mint a keresztény. Bizonyára neked a keresztény vallás kényelmesebb. Mi muszlimok naponta ötször imádkozunk, ti mikor kedvetek tartja, mi egy hónapot böjtölünk reggeltől estig, ti 1-2 napig nem esztek húst böjt címszó alatt. Muszlimoknak kötelező a szegények anyagi támogatása, keresztényeknél opcionális. Egy muszlim minden tette számon lesz kérve, egy keresztény ha elfogadja Jézust mint megváltót, hátradőlhet és akár tömeggyilkos is lehet, a mennyországba kerül automatikusan. A kemény munkáért és erőfeszítésért jutalom jár, a nagy semmiért pedig pontosan ugyanaz.

"Aki például a bibliai Szentlélekben képes Mohamed prófétát felfedezni, ott a szövegértéssel súlyos gondok vannak."

Akkor nézzük meg kinek vannak szövegértési gondjai:

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint a Pártfogó egyenlő a szentlélekkel. Na most Jézus azt mondja hogy a Pártfogó nem jön el addig amig Jézus el nem megy. Ezzel teljesen biztosan kizárható hogy a Pártfogó a szentlélek lenne mert a Biblia szerint a szentlélek jelen volt a földön Jézus idejében és előtte is.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

A szentlélek szerintetek Isten, hiszen azt mondod egy Isten van. A vers szerint viszont az igazság Lelke nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez Istenre biztos hogy nem igaz. Isten önmagától szól, és nem kell ahhoz hallania hogy tudja. Világos hogy akiről itt szó van az csak ember lehet. Jézus után pedig Mohamed próféta az egyetlen aki szóba jöhet mert csak ő mondta el a teljes igazságot.

"Nem mindenki találkozhatott az iszlámmal még Mohamed után se."

Az iszlám nem Mohamed prófétával kezdődött hanem Ádámmal. Istennek egyetlen vallása volt és van, ez pedig az iszlám. Te arra gondolsz hogy a Korán nem jutott el mindenkihez. Nyilván nem, de ebben az esetben a korábbi kinyilatkoztatások alapján lesz az illető elbírálva. Ma is vannak olyan keresztények akik egy Istenben hisznek és nem vallják hogy Jézus Isten lenne.

"Minden vallás tartalmaz több-kevesebb igazságot, továbbá minden ember hallhatja lelkiismeretében több-kevesebb tisztasággal Isten szavát."

Most akkor Isten szól a többi néphez vagy nem a keresztény vallás szerint?

"De tény, hogy a legnagyobb tisztasággal a zsidó népnek volt erre lehetősége."

Ez a zsidók téveszméje. Ők azt gondolják csak ők méltóak ahhoz hogy Istent szolgálják. Szerintük Isten törvényei nem is vonatkoznak más emberekre kivéve a tízparancsolat. De ők legalább egy Istenben hisznek, nem háromban.

"Nincs mindenkinek módja megismerni Krisztust, de aki kevesebbet kapott, attól kevesebbet is várnak el."

De sok milliárd ember semmit nem kapott. Ez egy nagyon nagy igazságtalanság a keresztény tanításban. Ez az egyik fő oka hogy hamisítottnak tartom a keresztény vallást.

"Ezt nem nagyon értem. Utána pedig igen? "

TE hivatkoztál arra hogy Jézus idejében ritka volt az írásoság, de mégis számon kéred hogy Jézus előtt sokezer éve élt prófétáktól miért nem maradt semmi. Ez mondjuk nem igaz, mert ott van a Tóra, és ugye a zsidók egy Istenben hisznek. Aztán beszéltük a hindu vallást is hogy nyomokban megtalálhat náluk is az egyistenhit.

"Ha ez igaz, akkor igazságtalan, hogy nem minden ember kapja meg a kinyilatkoztatást személyesen, mert egy csomó ember van, akihez nem jut el a prófétai szó."

Csak a prófétákhoz szól Isten személyesen. Mindenki máshoz a kinyilatkoztatásokon keresztül. Továbbra is azt mondom hogy ha hozzád személyesen Jézus szólt aki szerinted Isten az igazságtalan a többi milliárddal szemben. Szerintem csak a Sátán akarja elhitetni veled hogy te ilyen különleges vagy hogy Isten személyesen szól hozzád.

"Vajon miért kéne hinnem a Koránnak? A Korán pusztán egy vallási irat a sok között. Honnan tudnám, hogy pont ez az igazi?"

Ez fordítva igaz. Miért kéne hinned a Bibliának? Az is egy vallási irat a sok között. Elmondom hogy én miért gondolom igaznak a Koránt. Nagyjából ugyanazok a személyek és történetük szerepel benne mint a Bibliában, de másképp. Sokkal hihetőbb és logikusabb. A Korán tiszta egyistenhitről ír, az üzenete világos és érthető, kerek az egész. A Biblia tele van hibákkal és ellentmondásokkal. Érthetetlen és logikátlan tanításokkal, aztán sok minden hiányzik. Mondjuk ezt akkor látnád ha elolvasnád a Koránt és összehasonlítanád a Bibliával.

"Nem? Te a Jézosod lehet, hogy nem. Mi nem ugyanabban Jézusban hiszünk, az enyém tud gúnyolódni és viccelődni is."

Egy pillanat. Honnan tudod hogy aki szólt hozzád az a te Jézusod? Nem mondta hogy legyél keresztény. Abból amit írtálk akár az is következhetne hogy legyél muszlim mert szólhatott a próféta Jézus is. De hát te ugye azt akarod hogy a keresztény változat Jézusa szóljon hozzád :) És nem gondolom hogy Isten gúnyolódna.

"Aki azt hiszi, hogy őt a józan ész vezérli, s nem az érzelmei, az annyira buta, hogy még azt se látja, hogy ez mennyire nem igaz."

Tehát szerinted mikor azt mondom kétszer kettő az egyenlő néggyel akkor én az érzelmeimre hallgatok?

"Lehet. Mindenesetre, hogy van Isten, az nem evidens."

Nem evidens? Miért nem?

"Igen, egyetlen teremtmény sem döntheti el, hogy létezzen, hiszen ahoz, hogy döntsön előbb léteznie kell. "

Az iszlám szerint Isten előbb a lelkeket teremtette meg. Hogy ez milyen létezés nem tudjuk pontosan, mindenesetre mi döntöttünk arról hogy ebben a világban világra jövünk emberként. A keresztény változat megint csak igazságtalan. Nem kérdezte senki hogy részt akarok-e venni a földi életben, de számon leszek kérve és meg is büntetnek ami örökké fog tartani. Te mit szólnál ha berángatnának egy vizsgára az iskolában és ha nem mész át, életed végéig börtönbe kerülsz? Ráadásul ez ellentétes a szabad akarattal amit a keresztények is vallanak.

"Szerintem viszont az elég hülye lehet, aki bevállal egy elkárhozási lehetőséget."

Ez olyan mintha azt mondanád hogy hülye aki iskolába jár mert bevállalja hogy megbukik.

"Ha látnál egyet, megdölne a vallásod? Ha igen, akkor vedd úgy hogy már megbukott."

Ahhoz azért ennél picit több kell :), de azért megnéznék egyet kettőt. Mondjuk olyat aki egyik pillanatról a másikra elkezd folyékonyan beszélni egy általam választott nyelvet, vagy a legerősebb mérgekből kap egy koktél és kutya baja sem lesz. Van ilyen keresztény. És ne egyet mutass mert a vers általánosságban beszél. Tehát akit megszáll a szentlélek annak rendelkeznie kell ezekkel a képességekkel mind.

"Nem tudom, hogy mit mondok, csak jól esik mondani. Ez egy kicsit olyan, mint a ismeretlen nyelvű ének, nem érted csak tetszik."

És ha valami sátáni nyelven istenkáromlás az amit mondasz? Erre gondoltál már? Miért várná Isten hogy egy számodra és mindenki más számára ismeretlen nyelven szólj hozzá?

"Te amikor Krisztus itélőszéke elé kerülsz, meg fogják vizsgálni, hogy ősztén kerested-e az igazságot, s hogy tényleg annyira logikátlannak találtad-e a Bibliát a Korán ellenében. A butaság ugyanis mentőkörülmény."

Ugy gondolod hogy én buta vagyok ezért Jézus ítélőszéke felment engem? Ez igazán kedves tőled, így mát tudom hogy nincs mitől félnem :) Nekem sajnos nincs ilyen jó hírem számodra. Te nem vagy buta, legalább is nem annyira hogy az iszlám szerint felmentést kapj. Te jelenleg biztosan nem keresd az igazságot. Ezt ki tudom jelenteni az eddigi beszélgetésünkből. Te azt szeretnéd hogy a keresztény változat legyen igaz, és ennek rendelsz alá mindent.

"Valamit nem tudni, nem bűn, de azt hazudni, hogy tudod, holott tudod, hogy nem tudod, az bűn."

Ez pont rád igaz. Azt mondod buta vagyok mert nem értem a szentháromságot aztán mindig oda lyukadunk ki hogy a szentháromság emberi ésszel felfoghatatlan.

"Ez persze hülyeség. Gondolom a Jel 22,19 utalsz, de az csak magára a Jelenések könyvére vonatkozik. Amikor ezt az átkot leírták, még nem is volt letisztázott kánon."

Igen arra gondolok. Gondolod hogy csak a Jelenések könyvére vonatkozik? A többi könyvet büntetlenül meg lehet hamisítani?

"124 ezer próféta az 124 ezer változat, s mind a 124 ezer elveszett. A Bibliának nincs ennyi változata. Csak egy pár kisebb jelentőségű könyv felett van vita. "

Azok célzottan egy néphez érkeztek ugyanazzal az alapüzenettel, a Bibliából viszont csak egynek kellene lennie.

"Tehát mindegyik más volt, s csak az alapüzenet volt ugyanaz. Nos így van ezzel a Biblia is."

Nem csak a vitatott könyvekkel van gond. A Bibliában tehát a hitelesnek tekintett könyvek ugyanazt a történetet másképp mesélik el. Például Jézus feltámadását a négy evangélium négyféleképpen meséli el.

"Nincs akkora jelentősége, hogy a sok prófétai írásból mindegyik mindenkinek pontosan meglegyen, mert az alapüzenet ugyanaz."

Már hogyne lenne? Ezzel azt mondod Isten szavának nincs jelentősége. Ha Isteni kinyilatkoztatásról beszélünk nincs olyan hogy jelentéktelen.

2017. dec. 20. 00:38
 103/117 szp72 ***** válasza:
80%

@ Ja, hogy szerinted Isten hibája hogy nem vagy muszlim? Ezt fogod mondani az ítélet napján is? Hát nem lennék a helyedben.

Az az isten, aki könnyen megtehetné, hogy muszlim legyek, de nem teszi, de pokollal megbüntet azért, hogy nem vagyok muszlim, az véleményem szerint egy súlyosan degenerált isten. Ilyen isten szerintem nem létezik, legalábbis nagyon remélem, hogy nem. Ha mégis létezik, akkor végem, akkor nincs mit tenni.

Én olyan Istenben hiszek, amely igazságos és irgalmas, nem kér számon olyat, amiről nem tehetek. Amely beszámítja a tudatlanságot, a jóhiszeműséget, a megtévesztettséget, aki irgalmas és igazságos.

@ Én is azt gondolom hogy Jézusnak van igaza, csak hogy az a Jézus akit te követsz nem létezik. Te egy emberek által kitalált Jézust követsz.

Pontosan ezt gondolom én is az iszlámról. A Biblia van szembe a Koránnal. Az biztos, hogy a Korán sokkal későbbi, s hogy a Koránban szereplő Jézusnak semmi nyoma sincs. Én azt gondolom, hogy a Korán egy mese, egy hamisítás a sok között, amit Jézus előre megjövendölt.

@ Mi muszlimok naponta ötször imádkozunk, ti mikor kedvetek tartja,

Sok érték van a muszlim vallásban. Van érték a napi ötszöri imában is, de valóban nem gondolom, hogy az ötszöri imádság önmagában nagyobb érték lenne, mert fontosabb a lelkület és a minőség. Lehetséges, hogy sok muszlim imádsága értékesebb Isten szemében, mint sok meglehetősen felszínes keresztényé.

@ Egy muszlim minden tette számon lesz kérve, egy keresztény ha elfogadja Jézust mint megváltót, hátradőlhet és akár tömeggyilkos is lehet, a mennyországba kerül automatikusan.

Ez nem így van, sőt inkább a muszlimokra jellemzőbb ez a gondolkodás. A tömegngyilkos merénylőket Allah megjutalmazza.

@ Akkor nézzük meg kinek vannak szövegértési gondjai

Egyértelműen neked. Félelmetes ez a buta értelmezés, teljesen el vagy tájolva a valóságtól.

@ elküldöm őt hozzátok.

Most Jézus küldte el Mohamedet, a tanítványai pedig találkoztak vele? Az, hogy Jézus küldi a Szentlelket ez több helyen is le van írva, s a Szentlélek el is jött.

@ Keresztények szerint a Pártfogó egyenlő a szentlélekkel.

Nem szerintünk, hanem Jézus szerint, a Lélek az Igazság Lelke (Jn 16,12), vagyis Jézusé, hisz Jézus az Igazság (Jn 14,6), ugyanakkor az Istené is, hisz minden, ami az Atyáé az a Fiúé is. (Jn 16,14)

@ Na most Jézus azt mondja hogy a Pártfogó nem jön el addig amig Jézus el nem megy. Ezzel teljesen biztosan kizárható hogy a Pártfogó a szentlélek lenne mert a Biblia szerint a szentlélek jelen volt a földön Jézus idejében és előtte is.

A Szentlélek valóban jelen van mindenhol és mindenkor, Jézus azonban a Szentlélek élményszerű, tapasztalható eljöveteléről beszél, ami pünkösdkor meg is történt. Ez teljesen egyértelmű a Bibliából, itt szó nincs semmiféle ember eljöveteléről, ez nagyon nagy hülyeség.

@ A szentlélek szerintetek Isten, hiszen azt mondod egy Isten van. A vers szerint viszont az igazság Lelke nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez Istenre biztos hogy nem igaz. Isten önmagától szól, és nem kell ahhoz hallania hogy tudja. Világos hogy akiről itt szó van az csak ember lehet.

Teljesen világos, hogy nincs szó emberről, hanem egy olyan Lélekről-Szellemről, amely az Atyától és a Fiútól származik. Mégha nem is hiszed el a Szentháromságot, miért kéne ennek itt embernek lennie? Lehet ez egy angyal vagy akármilyen szellemi lény, de ember biztos nem, mert az nem szellem.

@ Jézus után pedig Mohamed próféta az egyetlen aki szóba jöhet mert csak ő mondta el a teljes igazságot.

Mohamed nem vezette el az apostolokat semmiféle igazságra, mert sok száz évvel később élt. A Szentlélek vezette az apostolokat, ahogy az le van írva több helyen. Aki azt állítja, hogy itt emberről van szó, az nem tudja mit beszél, az nem tud szöveget értelmezni. Annak a szava szememben nem ér semmit, soha nem csatlakoznék egy olyan közösséghez, ahol ilyen szamárságokat beszélnek. Persze lehetnek okosabb muszlimok is.

@ Istennek egyetlen vallása volt és van, ez pedig az iszlám. Te arra gondolsz hogy a Korán nem jutott el mindenkihez. Nyilván nem, de ebben az esetben a korábbi kinyilatkoztatások alapján lesz az illető elbírálva. Ma is vannak olyan keresztények akik egy Istenben hisznek és nem vallják hogy Jézus Isten lenne.

Állítólag minden prófétát meghamisítottak, s Mohamed üzenete sem jutott el mindenkihez. Egy csomó ember nem ismerhette meg az iszlám semmilyen formáját, hanem beleszületett a maga vallásába, és senki se mondta neki, hogy legyen muszlim.

@ Most akkor Isten szól a többi néphez vagy nem a keresztény vallás szerint?

Isten minden emberhez szól a lelkiismeretén keresztül. Mindenki hallhatja Isten szavát több-kevesebb tisztasággal. Mindenkinek van antennája, csak nem mindenki egyforma tisztasággal hallja az adást. A próféták olyan emberek voltak, akik egy tisztább üzenetet fogtak, Jézus pedig, aki egy az egyben.

A pogány vallásokban is lehet érték, ahogy az iszlámban is sok érték van, de a zsidó vallást és a Bibliát tartjuk a kinyilatkoztatás fő sodratának, Krisztust pedig a betetőzésének.

@ De sok milliárd ember semmit nem kapott. Ez egy nagyon nagy igazságtalanság a keresztény tanításban. Ez az egyik fő oka hogy hamisítottnak tartom a keresztény vallást.

Valamit mindenki kapott, minden vallásnak van valamekkora értéke, de lelkiismerete még az ateistáknak is van. Ha te azt hiszed, hogy minden egyes embernek volt és van lehetősége találkozni az iszlám valamelyik prófétájával vagy üzenetével, akkor el vagy tájolva, nincs közöd a valósághoz.

@ TE hivatkoztál arra hogy Jézus idejében ritka volt az írásoság, de mégis számon kéred hogy Jézus előtt sokezer éve élt prófétáktól miért nem maradt semmi.

Most sem értem mit akarsz. Én nem mondtam ilyent. Egy prófétai üzenetnek valóban nem kell feltétlenül írott formában fennmaradnia, hanem egy közösség hiteként-vallásaként is öröklődhet, aminek hosszútávon nyilván előbb-utóbb írásos nyoma is lesz. Jézus sem könyvet írt, hanem egyházat alapított, nem egy könyv őrizte meg az ő tanítását, hanem egy közösség, a tanítványai, amely később lecsapódott könyv formájában is.

@ Továbbra is azt mondom hogy ha hozzád személyesen Jézus szólt aki szerinted Isten az igazságtalan a többi milliárddal szemben.

Én is azt mondom továbbra is, hogy akkor az is igazságtalan, hogy milliárdokhoz nem jutott el a prófétai szó. De én nem tartom igazságtalannak Istent, hanem csak a te logikád alapján mondom ezt. Szerintem Istennek nem kötelessége mindenkivel azonnal megismertetni az igazságot, akinek kevesebb adatott, attól kevesebbet kérnek számon. Aki jobban ismeri az igazságot, attól többet kérnek számon.

@ Szerintem csak a Sátán akarja elhitetni veled hogy te ilyen különleges vagy hogy Isten személyesen szól hozzád.

Minden lehetséges. Én történetesen azt hiszem, hogy Jézus az Isten Fia szólt hozzám, de nem igazán csodás módon.

@ Ez fordítva igaz. Miért kéne hinned a Bibliának? Az is egy vallási irat a sok között.

Ebben igazad van. Én elmondtam, miért hiszek Jézusban. Mert úgy éreztem hogy megmentett. Hogy a Sátán mentett meg, hogy becsaphasson? Minden lehetséges. Mindenki becsapható.

@ Elmondom hogy én miért gondolom igaznak a Koránt. Nagyjából ugyanazok a személyek és történetük szerepel benne mint a Bibliában, de másképp. Sokkal hihetőbb és logikusabb. A Korán tiszta egyistenhitről ír, az üzenete világos és érthető, kerek az egész. A Biblia tele van hibákkal és ellentmondásokkal. Érthetetlen és logikátlan tanításokkal, aztán sok minden hiányzik.

A te életed, a te lelki ismereted, a te felelőséged. Mindenki kövesse azt, amit a lelkiismerete szerint igaznak vél. Ha azonban te a bibliai Szentlelket Mohamed prófétának vagy képes értelmezni, őszintén szólva az értelmi képességeidről, logikádról, és az elfogulatlanságodról nem képzelek túl sokat.

@ Mondjuk ezt akkor látnád ha elolvasnád a Koránt és összehasonlítanád a Bibliával.

Majd egyszer elolvasom, próbáltam, de hihetetlen unalmas. Ha szerinted kötelességem elolvasni a Koránt, és logikai összehasonlításokat végezni, akkor erkölcsi kötelességed a világ minden szent könyvét elolvasni és ugyanezt megtenni.

@ Egy pillanat. Honnan tudod hogy aki szólt hozzád az a te Jézusod? Nem mondta hogy legyél keresztény. Abból amit írtálk akár az is következhetne hogy legyél muszlim mert szólhatott a próféta Jézus is.

Mindenesetre Jézus személye az én tudatomban a keresztényhithez kapcsolódott, ha Allah az iszlámra akart volna hívni, akkor inkább Mohamedet kellett volna küldenie.

@ Tehát szerinted mikor azt mondom kétszer kettő az egyenlő néggyel akkor én az érzelmeimre hallgatok?

Igen. Létezik butaság, létezik őrület, aki ebben is bizonytalan, mert nem látja át, vagyis nem érzi, hogy kétszer kettő négy. Amikor a kétszer ketőre gondolsz, van benned egy érzés, az evidensség érzése, megeshet hogy egy bonyolultabb és összetettebb dolog kapcsán is ugyanezt érzed, holott az egyáltalán nem ugyanaz, s azt hiszed az is ugyanilyen egyszerű.

@ Mindenesetre, hogy van Isten, az nem evidens."

@ Nem evidens? Miért nem?

Mert nem tapasztaljuk folyamatosan.

@ A keresztény változat megint csak igazságtalan. Nem kérdezte senki hogy részt akarok-e venni a földi életben,

Ez a nyilvánvaló igazság, hogy nem kérdezték senkitől. De vajon az iszlám változat mitől olyan igazságos? Elválalsz valamit, aztán elfelejted, hogy elvállaltad. Úgy kell teljesítened valamit, hogy kitörlik az agyadat. Tiszta hülye az, aki ebbe bele megy. Én biztos nem mentem volna bele, úgy látszik a lelki énem hűlyébb volt, mint a mostani.

@ de számon leszek kérve és meg is büntetnek ami örökké fog tartani

Számon lesz kérve ez igaz, de csak annyira amennyre számonkérhető

@ Te mit szólnál ha berángatnának egy vizsgára az iskolában és ha nem mész át, életed végéig börtönbe kerülsz?

Te meg mit szólnál ahhoz, hogy jelentkezel a vizsgára, de a vizsga előtt kitörlik az agyadat. Ezen csak röhögni lehet.

@ Ez olyan mintha azt mondanád hogy hülye aki iskolába jár mert bevállalja hogy megbukik.

Ez egyáltalán nem olyan. Teljesen mindegy, hogy eleve nem jársz iskolába vagy megbuksz, mert akkor maradsz képzetlen analfabéta, aki nem állja meg a helyét az életben. De hülye az, aki felteszi a vagyonát, az életét, az üdvösségét a rulettra. Hülye az aki bevállal olyat, aminek nem biztos a jó kimenetele, de esélyes a tragikussága. Nézd mennyi nem muszlim van világban, vagyis mennyi hülye lélek döntött, hogy emberré lesz.

@ Tehát akit megszáll a szentlélek annak rendelkeznie kell ezekkel a képességekkel mind.

Nem fogok veled vitatkozni értelmezési kérdésben, mert a tiéd semmit nem ér. Én az 1Kor 12,1-31 alapján értelmezem.

@ És ha valami sátáni nyelven istenkáromlás az amit mondasz? Erre gondoltál már?

Minden lehetséges. De én nem hiszek benne.

@ Miért várná Isten hogy egy számodra és mindenki más számára ismeretlen nyelven szólj hozzá?

Nem várja el, csak nekem jól esik így beszélni.

@ Ugy gondolod hogy én buta vagyok ezért Jézus ítélőszéke felment engem? Ez igazán kedves tőled, így mát tudom hogy nincs mitől félnem

A butaság mentő körülmény lehet, de nem mondtam, hogy ez téged is biztosan felment. Lehet nem is vagy olyan buta csak fanatikus. Ezt majd Krisztus eldönti.

@ Nekem sajnos nincs ilyen jó hírem számodra. Te nem vagy buta, legalább is nem annyira hogy az iszlám szerint felmentést kapj.

Honnan tudod, hogy mennyire vagyok buta? Honnan tudod, hogy mennyire vagyok megtéveszve?

@ Te jelenleg biztosan nem keresd az igazságot. Ezt ki tudom jelenteni az eddigi beszélgetésünkből.

Igen? Szerintem ennek megítélését Istenre kéne hagynod. Mit tennél fel erre a nagy meglátásodra? Mondjuk vállanád, hogy elvszísd az örök üdvösségedet, az egészségedet, valamelyik rokonodat, ha nincs igazad? Mennyire verhet meg téged az Isten ha tévedsz?

@ Ez pont rád igaz. Azt mondod buta vagyok mert nem értem a szentháromságot aztán mindig oda lyukadunk ki hogy a szentháromság emberi ésszel felfoghatatlan.

Szerintem nem mondtam ilyet. Istent nem lehet teljesen megérteni, a Szentháromságot se, de nem igaz, hogy semmit se lehet megérteni Istenből vagy a Szentháromságból. Ha nem érted, hogy a töbszemélyű egyetlen lény, nem eleve önellentmondás, akkor sajnállak, példákat is hoztam.

@ Igen arra gondolok. Gondolod hogy csak a Jelenések könyvére vonatkozik? A többi könyvet büntetlenül meg lehet hamisítani?

Semmit se szabad meghamisítani. De a Jelenések könyve nem tiltja a kánon összeállítását.

@ (124 ezer próféta) Azok célzottan egy néphez érkeztek ugyanazzal az alapüzenettel, a Bibliából viszont csak egynek kellene lennie.

Nem értem mit magyarázol. 124 ezer féle lényegében azonos isteni üzenet, ami azonban mind elveszett. Mi nem hisszük azt a hülyeséget, hogy minden prófétai üzenet elveszett, hanem ebből egy válogatás az Ószövetség. Az Ószövetség célzottan a zsidóknak íródott különféle korokban, nekünk nem kell azt mind megtartani. Miért kéne mindegyik prófétai könyvnek mindenkinek meglennie, mikor nálatok sincs így?

@ "Nincs akkora jelentősége, hogy a sok prófétai írásból mindegyik mindenkinek pontosan meglegyen, mert az alapüzenet ugyanaz."

@ Már hogyne lenne? Ezzel azt mondod Isten szavának nincs jelentősége. Ha Isteni kinyilatkoztatásról beszélünk nincs olyan hogy jelentéktelen.

Komolyan nem értem mit magyarázol, lehetek tényleg ennyire hülye?. Most meg van neked a 124 ezer próféta beszéde vagy nincs? Ha nincs, akkor hülyeségeket beszélsz.

@ A Bibliában tehát a hitelesnek tekintett könyvek ugyanazt a történetet másképp mesélik el. Például Jézus feltámadását a négy evangélium négyféleképpen meséli el.

Igen, ez igaz. Az evangéliumok emberi visszaemlékezések Jézusról. A Biblia könyvei nem úgy sugalmazottak, hogy Isten diktálta őket. Minden könyvnek meg van a maga műfaja, a mese az mese, a regény az regény, elmélkedés az elmélkedés, a vers az vers, a visszemlékezés az visszaemléklezés. A visszaemlékezés nem attól hiteles, nem attól ihletett, hogy jelentéktelen eltérések, tévedések sincsenek benne.

Nehezen képzelhető, hogy egy próféta például szóról szóra vissza mondja egy látomását. Nem tökmindegy hogyan mondja, ha a lényege ugyanaz.

2017. dec. 20. 18:42
 104/117 anonim ***** válasza:
46%

szp72

"Az az isten, aki könnyen megtehetné, hogy muszlim legyek, de nem teszi, de pokollal megbüntet azért, hogy nem vagyok muszlim, az véleményem szerint egy súlyosan degenerált isten."

Ez érdekes. Az ateisták is ilyen buta kifogással jönnek csak ezt keresztényeknek mondják. Olyasmit hogy Isten ha akarná könnyedén hívővé tehetné az ateistákat ehelyett pokolba küldi őket. Te tényleg azt hiszed hogy erre hivatkozhatsz majd mint az agyhalott ateisták?

"Én olyan Istenben hiszek, amely igazságos és irgalmas, nem kér számon olyat, amiről nem tehetek."

Akiben te hiszel kicsit sem igazságos. A Jézus előtti emberiség 99%-ával nem törődött, és utána is csak kevéssel. Az állítólagos fiát is csak 2000 éve küldte el így sok milliárd ember meg sem ismerhette. Aztán ott vannak a nagyon szigorú ószövetségi törvények. Sokmindenért halálbüntetés járt aztán hirtelen semmi büntetés mert Jézus átvállalta. Ez a rengeteg kivégzett embert aligha vigasztalja. Te pedig hiába mondogatod hogy nem tehetsz róla mikor nem ismered az iszlámot és nem is akarod de hamisnak nyilvánítod.

"hogy a Korán sokkal későbbi, s hogy a Koránban szereplő Jézusnak semmi nyoma sincs."

Ja igen, nálad az érv hogy valami későbbi :) A Bibliai isten Jézusnak pedig még annyi nyoma sincs mint a próféta Jézusnak. Kérdeztem hogy szerinted kik nézték Jézust Istennek? Erre azt válaszoltad hogy a 11 tanítványa. Ez kb azt jelenti senki nem gondolta hogy Jézus Isten.

"Én azt gondolom, hogy a Korán egy mese, egy hamisítás a sok között, amit Jézus előre megjövendölt."

Indoklás? Mert konkrétumot nem hallottam még tőled. A zsidó és az iszlám vallás istenképe megegyezik. Ha az iszlám istenkép hamis akkor a zsidó is hamis kell hogy legyen. A zsidók szent könyve, a Tóra, része a Bibliátoknak :)

"Ez nem így van, sőt inkább a muszlimokra jellemzőbb ez a gondolkodás. A tömegngyilkos merénylőket Allah megjutalmazza."

Az előbb még kifogásoltad mikor mondtam hogy hazugságokat állítasz az iszlámról. Erre leírod ezt. Hol ír ilyet a Korán? Ha nem tudod megmutatni hazug ember vagy.

"A Szentlélek valóban jelen van mindenhol és mindenkor, Jézus azonban a Szentlélek élményszerű, tapasztalható eljöveteléről beszél, ami pünkösdkor meg is történt."

Jézus nem mond ilyet. Korábban nem volt tapasztalható a szentlélek jelenléte? Akkor hogy volt jelen? Na ez a hülyeség.

"Teljesen világos, hogy nincs szó emberről, hanem egy olyan Lélekről-Szellemről, amely az Atyától és a Fiútól származik."

Ne viccel már. Egy isten aki nem önmagától szól, és csak azt mondja amit hall? Ennél még a pogány hamis istenek is többre képesek a mesék szerint.

"Mégha nem is hiszed el a Szentháromságot, miért kéne ennek itt embernek lennie? Lehet ez egy angyal vagy akármilyen szellemi lény, de ember biztos nem, mert az nem szellem."

Mert egyértelmű hogy aki eljön kihirdeti az embereknek az igazságot. Isten nem küld angyalokat ilyen feladattal. Mindig is prófétákat küldött. Prófétákra már igaz és értelmezhető hogy nem önmaguktól szólnak és azt mondják amivel Isten megbízta őket. Tehát akiről itt szó van, ember.

"Annak a szava szememben nem ér semmit, soha nem csatlakoznék egy olyan közösséghez, ahol ilyen szamárságokat beszélnek. Persze lehetnek okosabb muszlimok is."

Inkább egy olyan közösséghez csatlakoztál ami hemzseg a pogány elemektől és csökkentett képességű istenekben hisztek. Mondanám hogy lehetnek okosabb keresztények, de nincsenek. Aki komolyan átgondolja a keresztény vallást és nem hazudik magának az azonnal ott hagyja a kereszténységet.

"Egy csomó ember nem ismerhette meg az iszlám semmilyen formáját, hanem beleszületett a maga vallásába, és senki se mondta neki, hogy legyen muszlim."

Akkor a korábbi kinyilatkoztatás alapján lesznek elszámoltatva. Ma sem vallja minden keresztény a szentháromságot. Ha meg látja a hibákat a keresztény vallásban és ennek ellenére nem keresi az igazságot, nem hivatkozhat arra hogy senki nem mondta neki hogy legyen muszlim.

"Mindenkinek van antennája, csak nem mindenki egyforma tisztasággal hallja az adást. A próféták olyan emberek voltak, akik egy tisztább üzenetet fogtak, Jézus pedig, aki egy az egyben."

Hát akkor ez egy hatalmas nagy igazságtalanság. Próféták csak a zsidókhoz érkeztek, Jézus meg az emberiség kialakulása után 3-400 ezer évvel később.

"A pogány vallásokban is lehet érték, ahogy az iszlámban is sok érték van, de a zsidó vallást és a Bibliát tartjuk a kinyilatkoztatás fő sodratának, Krisztust pedig a betetőzésének. "

A zsidók egy Istenben hisznek, te háromban. A zsidókra vonatkozó törvényekből te hányat tartasz be?

"Valamit mindenki kapott, minden vallásnak van valamekkora értéke, de lelkiismerete még az ateistáknak is van. Ha te azt hiszed, hogy minden egyes embernek volt és van lehetősége találkozni az iszlám valamelyik prófétájával vagy üzenetével, akkor el vagy tájolva, nincs közöd a valósághoz."

Szerinted Isten nem képes minden néphez prófétát küldeni? A zsidókhoz küldött nem is keveset. Miért ne küldhetett volna minden néphez? Te vagy eltájolva ha azt hiszed Isten annyira igazságtalan hogy magára hagyja az emberiség 99 %-át.

"Egy prófétai üzenetnek valóban nem kell feltétlenül írott formában fennmaradnia, hanem egy közösség hiteként-vallásaként is öröklődhet, aminek hosszútávon nyilván előbb-utóbb írásos nyoma is lesz."

Hát pont ez a gond. Ha nincs leírva torzulhat az üzenet. Könnyebb meghamisítani és később nem lehetünk biztosak hogy ez6 az eredeti üzenet. Te abban hiszel hogy az üzenet változatlan, de nem tudod bizonyítani. Én be tudom bizonyítani hogy a Korán változatlan.

"Én is azt mondom továbbra is, hogy akkor az is igazságtalan, hogy milliárdokhoz nem jutott el a prófétai szó."

Az iszlám szerint eljutott viszont a keresztény vallás szerint biztos hogy nem. Ezek szerint a keresztény vallást tartod igazságtalannak.

"Majd egyszer elolvasom, próbáltam, de hihetetlen unalmas. Ha szerinted kötelességem elolvasni a Koránt, és logikai összehasonlításokat végezni, akkor erkölcsi kötelességed a világ minden szent könyvét elolvasni és ugyanezt megtenni."

Ne mond már nekem hogy unalmas, mert ez biztos nem igaz. A Bibliánál biztosan nem unalmasabb és rövidebb is. Te azt mondod Jézusban hiszel. Van mégegy vallás a világon az iszlámon kívül, akik vallási értelemben tisztelik Jézust?

"Mindenesetre Jézus személye az én tudatomban a keresztényhithez kapcsolódott, ha Allah az iszlámra akart volna hívni, akkor inkább Mohamedet kellett volna küldenie."

Na tessék. Azt szeretnéd hogy a keresztény Jézus legyen az aki szólt hozzád, de abból amit mondott semmi nem utal erre. Mohamed próféta egy a sok próféta közül. Az iszlám szerint Mózes is muszlim, Jézus is stb, így ha Jézus valóban megjelenik valakinek álmában vagy valahogy akkor muszlimként szól hozzá, de ahogy mondtam itt szerintem nem Jézus akit te hallottál.

"Igen. Létezik butaság, létezik őrület, aki ebben is bizonytalan, mert nem látja át, vagyis nem érzi, hogy kétszer kettő négy. "

Nem kell semmit sem érezned. Elég ha tudod. Ha ez érzés kérdése lenne, Isten nem adott volna józan észt. Ha a Korán azt írja kétszer kettő négy, a Biblia pedig azt hogy kétszer kettő hat, akkor a Koránt fogom igaznak tartani.

"Mert nem tapasztaljuk folyamatosan."

Hogyne tapasztalnánk. Te mit látsz mikor körbenézel a világban?

"Ez a nyilvánvaló igazság, hogy nem kérdezték senkitől. De vajon az iszlám változat mitől olyan igazságos? "

Ha ez a nyilvánvaló igazság akkor a keresztény vallás a legigazságtalanabb vallás a világon. Részt veszek valamiben amiről engem meg sem kérdeztek és ha elbukok örök kárhozat vár rám. Ja és persze nem jött hozzám próféta sem hogy figyelmeztessen, ha csak nem születtem zsidónak, ha meg Jézus előtt éltem akkor garantáltan bukta.

"Elválalsz valamit, aztán elfelejted, hogy elvállaltad. Úgy kell teljesítened valamit, hogy kitörlik az agyadat. Tiszta hülye az, aki ebbe bele megy. Én biztos nem mentem volna bele, úgy látszik a lelki énem hűlyébb volt, mint a mostani."

Ha emlékeznél rá nem lenne próbatétel. Ha emlékeznél rá, olyan mintha vizsgaírásközben megkapnád a kérdések válaszait. Ahogy te is mondtad minden embernek van lelkiismerete, aztán ugye az iszlám szerint ott vannak a próféták akik emlékeztettek erre. A többi már csak rajtad múlik.

"Számon lesz kérve ez igaz, de csak annyira amennyre számonkérhető"

Ha kiderül hogy az iszlám vallás Isten vallása te mit tudsz felhozni mentségedül? Nem volt időd elolvasni a Koránt?

2017. dec. 23. 00:15
 105/117 anonim ***** válasza:
46%

"Te meg mit szólnál ahhoz, hogy jelentkezel a vizsgára, de a vizsga előtt kitörlik az agyadat. Ezen csak röhögni lehet."

Nem mert közben emlékeztetnek erre, kapsz segítséget, de az hogy részt veszel valamiben amiről meg sem kérdeztek, na ezen lehet röhögni. Gondolj bele, minden ember aki megbukna a keresztény vallás szerinti számonkérésen, hivatkozhat arra hogy ő nem is akart részt venni ebben, és igaz is lenne. Nem iratkoztam be az iskolába így a tanár nem vizsgáztathat.

"Hülye az aki bevállal olyat, aminek nem biztos a jó kimenetele, de esélyes a tragikussága. Nézd mennyi nem muszlim van világban, vagyis mennyi hülye lélek döntött, hogy emberré lesz."

Bizonyára mindenki mérlegelte mielőtt döntött. Egyetemre is sokan jelentkeznek. Mindenki úgy választ hogy előtte mérlegeli, el tudja-e végezni. Aki szorgalmas és kitartó elvégzi. Ez így igazságos.

"Nem fogok veled vitatkozni értelmezési kérdésben, mert a tiéd semmit nem ér. Én az 1Kor 12,1-31 alapján értelmezem."

Teljesen mindegy. Egy embert sem láttam aki ezek közül egyre is képes lenne pedig erre felé azért sokan vallják magukat kereszténynek. Hogy olyan keresztényt láttál akire nem hatnak a mérgek? Vagy varázsütésre idegen nyelveken szól:

"Minden lehetséges. De én nem hiszek benne."

Nem zavar hogy akár istenkáromlás is lehet valami sátáni nyelven? Ha már Istenhez szólsz, miért nem érthető nyelven teszed?

"Nem várja el, csak nekem jól esik így beszélni."

Lehet hogy a Sátánnak is jól esik azt hallgatni.

"A butaság mentő körülmény lehet, de nem mondtam, hogy ez téged is biztosan felment. Lehet nem is vagy olyan buta csak fanatikus. Ezt majd Krisztus eldönti."

Buta lehetek vagy fanatikus? :) Ez a két lehetőségem van? Nem Krisztus fog dönteni hanem Isten. A keresztény számonkérésnek amúgy sincs semmi értelme mert kb mindenki felmentést kell hogy kapjon. Kismillió okot fel tudnék sorolni amúgy is. Ebből kifolyólag nem is lesz ilyen.

"Honnan tudod, hogy mennyire vagyok buta? Honnan tudod, hogy mennyire vagyok megtéveszve? "

Onnan hogy egy ideje beszélgetünk már. Ahhoz hogy valaki butaságra hivatkozva felmentést kapjon, annak nagyon butának kell lennie. Te pedig úgy látom nem zavartatod magad hogy meg vagy tévesztve. Neked ez megfelel. Mutattam a Korán verset.

"Igen? Szerintem ennek megítélését Istenre kéne hagynod. Mit tennél fel erre a nagy meglátásodra?"

Azt mondod Jézust követed de nem nézel utána az egyetlen vallásnak a keresztényen kívül amelyikben Jézus szerepel. Ez alapján nagy bizonyossággal kijelenthetem hogy nem keresed az igazságot.

"Ha nem érted, hogy a töbszemélyű egyetlen lény, nem eleve önellentmondás, akkor sajnállak, példákat is hoztam."

Hétfejű sárkány? :) Nem is tudom miért nem győztél meg.

"Semmit se szabad meghamisítani. De a Jelenések könyve nem tiltja a kánon összeállítását."

A kánon összeállítás nálad azt jelenti hogy minden keresztény irányzat azt válogat össze amit gondol? Az említett vers alapján a mai keresztények átkozottak.

"Az Ószövetség célzottan a zsidóknak íródott különféle korokban, nekünk nem kell azt mind megtartani. Miért kéne mindegyik prófétai könyvnek mindenkinek meglennie, mikor nálatok sincs így?"

Ti azon vitatkoztok hogy azok a könyvek hitelesek vagy sem. Az más kérdés hogy rád vonatkozik vagy sem. Az a kérdés hogy hiteles vagy nem. Az újszövetségi könyveknél pedig az a gond hogy ugyanazt a történetet másképp mesélik el.

"Komolyan nem értem mit magyarázol, lehetek tényleg ennyire hülye?. Most meg van neked a 124 ezer próféta beszéde vagy nincs? Ha nincs, akkor hülyeségeket beszélsz."

Ezen mit nem érteszt? A Koránból nincs százféle változat mint a Bibliából a 124 ezer próféta pedig ugyanazzal az alapüzenettel érkezett. Ha a Bibliát veszem honnan tudjam hogy a vitatott könyvek valóban Isten szava vagy hamisítás? Az újszövetségi történetekből honnan tudjam melyik igaz?

"Az evangéliumok emberi visszaemlékezések Jézusról. A Biblia könyvei nem úgy sugalmazottak, hogy Isten diktálta őket."

Ezt már sokszor kérdeztem de nem jött értelmes válasz tőletek. Mit jelent az hogy sugalmazott? Hogy kell ezt elképzelni?

"Nehezen képzelhető, hogy egy próféta például szóról szóra vissza mondja egy látomását. Nem tökmindegy hogyan mondja, ha a lényege ugyanaz."

Na ez elég baj ha így gondolod. Ha nem tud pontosan visszaemlékezni, honnan tudjuk hogy másban nem téved? Isten ne tudna olyan prófétákat küldeni akik pontosan visszamondja a látomását? Ugyanmár.

2017. dec. 23. 01:06
 106/117 anonim ***** válasza:
Egy fanatikussal nem lehet vitázni,mert a fanatizmus egy olyan kontaktlencse,amin nem hatol át a világosság.
2017. dec. 23. 19:19
 107/117 szp72 ***** válasza:
100%

@ Olyasmit hogy Isten ha akarná könnyedén hívővé tehetné az ateistákat ehelyett pokolba küldi őket.

Valóban vannak olyan keresztények, akik szerint minden ateista és nem keresztény automatikusan elkárhozik. A keresztények többsége, köztük magam is nem gondoljuk ezt. Szerintünk ez egy igazságtalan és irgalmatlan istent feltételez. Mindenki, legyen az bármilyen világnézetű, elsősorban a lelkiismeretét köteles követni. El tudom képzelni, hogy vannak jóhiszemű, jószándékú, igazságkereső ateisták, akik üdvözülhetnek, talán egy tisztulást eredményező büntetés (tisztítótűz) után.

"Amikor a pogány törvény híján a természet szavára jár el a törvény szerint, törvény híján saját magának a törvénye. Ezzel igazolja, hogy a törvényszabta cselekedet a szívébe van írva. Erről lelkiismerete tanúskodik és önítélete, amely hol vádolja, hol menti majd azon a napon, amelyen evangéliumom szerint Isten Jézus Krisztus által ítélkezik az emberek rejtett dolgai fölött." (Róm 2,14-16)

"Az a szolga, aki ismerte ura akaratát, és nem teljesítette azt, vagy nem cselekedett akarata szerint, sok verést kap; aki viszont nem ismerte ura akaratát, és úgy cselekedett verést érdemlő dolgokat, az kevés verést kap. Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon." (Lk 12,47-48)

@ Te tényleg azt hiszed hogy erre hivatkozhatsz majd mint az agyhalott ateisták?

Igen én tényleg azt hiszem, hogy Isten igazságos és irgalmas. Ha valakinek valami okból nincs módja kellően megismerni az igazságot, ha tényleg nem tehet arról, hogy nem hisz, az mentő körülmény lehet. Ha muszlim istennél ez nincs így, akkor számomra ez csak azt erősíti, hogy ez egy degenerált abnormális isten, aki számomra nem elfogadható. Ha isten mégis ilyen, akkor nagy bajban vagyunk, mert degenerált isten ellen semmit sem tehetünk. De Isten nem lehet degenerált, a degenerált Isten nem Isten.

@ Akiben te hiszel kicsit sem igazságos. A Jézus előtti emberiség 99%-ával nem törődött, és utána is csak kevéssel. Az állítólagos fiát is csak 2000 éve küldte el így sok milliárd ember meg sem ismerhette.

Akiben én hiszek az igazságos, mert nem kér számon senkitől olyan szintet, amire akármilyen okból nem képes. Ahogy egy gyerektől nem várunk el egy felnőtt szintet, úgy Isten sem vár a kereszténység előtti emberektől egy keresztény szintet.

@ Akkor a korábbi kinyilatkoztatás alapján lesznek elszámoltatva. Ma sem vallja minden keresztény a szentháromságot. Ha meg látja a hibákat a keresztény vallásban és ennek ellenére nem keresi az igazságot, nem hivatkozhat arra hogy senki nem mondta neki hogy legyen muszlim.

Amiben te hiszel az szerintem súlyosan igazságtalan, mert nem igaz hogy mindenkinek módja volt megismerni a muszlim vallást. Se Mohamed tanítását, se az állítólagos 124 ezer próféta tanítását. S vajon Jehova tanúi vagy más ariánusok melyik muszlim prófétát és szent könyvet követik? Nos Jézust és a Bibliát követik a saját értelmezésükben, ahogy a háromsághívők is Jézust és a Bibliát követik a saját értelmezésükben.

@ Szerinted Isten nem képes minden néphez prófétát küldeni? A zsidókhoz küldött nem is keveset. Miért ne küldhetett volna minden néphez? Te vagy eltájolva ha azt hiszed Isten annyira igazságtalan hogy magára hagyja az emberiség 99 %-át.

Ha az volt cél, hogy minden ember megismerje az igazságot, akkor nem küldött eleget, hiszen mindet meghamisították. Milliárdok születnek és halnak meg anélkül megismernék az iszlámot.

@ Az iszlám szerint eljutott viszont a keresztény vallás szerint biztos hogy nem. Ezek szerint a keresztény vallást tartod igazságtalannak.

Nem jutott el, ez nyilvánvaló. Nem zavar, hogy mesébe és hülyeségbe hiszel? Te dolgod. A nézetem szerint viszont nem kellett mindenkihez eljutnia, mert Isten mindenkit a maga lehetőségeihez képest ítél meg.

@ Az előbb még kifogásoltad mikor mondtam hogy hazugságokat állítasz az iszlámról. Erre leírod ezt. Hol ír ilyet a Korán? Ha nem tudod megmutatni hazug ember vagy.

Én most sem hazudtam, hanem nagyon nem megy részedről a szövegértés, mert egy kicsit butuska vagy. Hol állítottam, hogy a Korán ezt írja? Én csak azt mondtam hogy vannak magukat muszlimoknak nevező emberek, akik így gondolkodnak. Egyébként állítólag van a Koránban ilyesmi, csak ugye valaki így, valaki úgy értelmezi.

@ Jézus nem mond ilyet. Korábban nem volt tapasztalható a szentlélek jelenléte? Akkor hogy volt jelen? Na ez a hülyeség.

A Bibliában mindenesetre Jézus arról beszél, hogy eljön a Szentlélek erővel és tűzzel, és ugyanezen Biblia el is beszéli ezt a történetet. A Szentlélek valóban mindig és mindenhol jelen van és bizonyos értelemben mindig tapasztalható, hiszen Isten mindent áthat, benne mozgunk élünk és létezünk. Mégis Jézus után a Szentlélek egy új módon, egy erősebb módon van jelen a hívők életében. Éppen az a kereszténység lényege, hogy aki Krisztusban őszintén hisz, azt Isten jelenléte erősebben és tapasztalhatóbban tölti be. Ez adja a kereszténység erejét és hitelességét. Minél többen és erősebben tapasztalják a hívők a Szentlélek tüzét, annál hitelesebb s annál vonzóbb kereszténység.

@ Mert egyértelmű hogy aki eljön kihirdeti az embereknek az igazságot. Isten nem küld angyalokat ilyen feladattal. Mindig is prófétákat küldött.

Saját hitedet sem ismered. Ha jól tudom, Allah Gábriel angyalt küldte el, hogy hirdesse Mohamednek az igazságot. Jézus pedig nem emberekről beszél, hanem konkrétan a tanítványokról,hozzájuk jön el az igazság Lelke. Nem tudtam, hogy az apostolok találkoztak Mohameddel. Tudod a Bibliában a szellem(görögül pneuma) sose jelent hús-vér embert. Nagy szamárság amit beszélsz, de a te dolgod.

@ Inkább egy olyan közösséghez csatlakoztál ami hemzseg a pogány elemektől és csökkentett képességű istenekben hisztek.

Lehet nem vagy okos, de azt tudhatod, hogy a hazugság bűn. A butaság mentő körülmény, a szándékos hazugság nem, azért ítélet jár, ezért azt tanácsolom, hogy ne hazudozz, hanem tiszteségesen járj el. Nem hiszünk csökentett képességű istenekben, senki sose nem mondott ilyet, hanem háromszemélyű egy Istenben hiszünk, ahol a személyek közt valóban van bizonyos értelmű alárendeltség. A mesebeli hétfejű sárkány hét személye között is például lehet valamilyik főnök, de ettől még sem lesz több sárkány, nem lesz egy fősárkány és hat alárendelt sárkány, hanem marad az egyetlen senkinek sem alárendelt hétszemélyű egyetlen sárkány. Mondhatod, hogy nem értesz valamit, mondhatod, hogy nem hiszed, de nem hazudhatsz. Nem hazudhatod, hogy azt hiszünk, amit nem hiszünk.

@ Aki komolyan átgondolja a keresztény vallást és nem hazudik magának az azonnal ott hagyja a kereszténységet.

Ezt bízd ránk. Nincs jogod minősíteni a lelkiismeretünket, mert nem láthatod. Aki azt állítja, hogy tudja, holott nem tudhatja, az hazudik. Ne hazudj! Hazudni bűn. S a hazugokat utoléri a megérdemelt büntetésük.

@ Hát pont ez a gond. Ha nincs leírva torzulhat az üzenet. Könnyebb meghamisítani és később nem lehetünk biztosak hogy ez6 az eredeti üzenet. Te abban hiszel hogy az üzenet változatlan, de nem tudod bizonyítani. Én be tudom bizonyítani hogy a Korán változatlan.

Persze ha le van írva akkor is ugyanúgy torzulhat, hiszen az iratok is megsemmisülnek és újraírják. Én valóban hiszek abban, hogy az egyház nem torzította el a szövegeket, hanem hűségesen másolta. Te sem tudod bizonyítani, mert a legrégibb fellelhető Korán nem Mohamedé, hanem húsz évvel későbbi, tehát akár meg is hamisíthatták. S persze az, hogy egy iratot nem hamisítottak meg, attól nem válik igazzá, mert az eredeti írás maga is lehet hamis. A mormon könyvet sem hamisította meg senki, hanem az maga a hamisítás.

@ Van mégegy vallás a világon az iszlámon kívül, akik vallási értelemben tisztelik Jézust?

Millió egy vallás van, amelyben Jézust említik.

@ Hogyne tapasztalnánk. Te mit látsz mikor körbenézel a világban?

Őszintén szólva én nem látom Istent, amikor körül nézek. Te látod?

@ Ha ez a nyilvánvaló igazság akkor a keresztény vallás a legigazságtalanabb vallás a világon. Részt veszek valamiben amiről engem meg sem kérdeztek és ha elbukok örök kárhozat vár rám.

Részt veszel valamiben, amiről nem kérdeztek, hogy részt akarsz-e venni, ez igaz. De hitem szerint nem kérnek számon olyat, amit eleve nem tudhatsz megoldani. Senki sem kárhozik el véletlenül vagy igazságtalanul.

@ de az hogy részt veszel valamiben amiről meg sem kérdeztek, na ezen lehet röhögni.

Nem tudom, hogy ebben mi a nevetséges. Ez az élet tapasztalata. Ez a valóság. Nem kérdezte tőlem senki, hogy részt akarok-e venni mondjuk a fogfájás élményében, vagy a depresszióban egyszerűen így történt.

Ha pedig elvállaltam olyat, amire nem is emlékszem hogy elvállaltam, akkor az olyan súlyos törés és baleset a személységemben, hogy nem is lehet számonkérni rajtam azt, amit elvállaltam. A vállalásomért ugyanis csak addig és annyira vagyok felelős, amig tudatában vagyok, hogy én azt elvállaltam. Ha nem emlékszem a vállalásomra, az olyan mintha nem is vállaltam volna semmit. Persze előfordul, hogy valaki vállal valamit és elfelejti, s ezért valóban felelős. Igen mert a felejtés ellen lehet tenni, újból és újból emlékeztetnie kellett volna magát, hogy azt elvállalta. De ha tényleg nem tehet róla, hogy elfelejtette, mert mondjuk agyrázkódása volt, akkor semmilyen módon nem felelős a vállalásáért.

Aki elvállal olyat, amiről maga is tudja, hogy nem fog emlékezni rá, és akár súlyos következményei is lehetnek, az rendkívül ostoba. S lám mennyi ember van, aki nem lett muszlim. Mennyi ostoba. De inkább az lehet, hogy ez az elgondolás a módfelett ostobaság.

2017. dec. 28. 16:55
 108/117 A kérdező kommentje:
Nem vagytok egy kissé léhűtőek, hogy így ráértek fröcsögni olyan kisregény, unalmas bőlére engedett válaszaitokkal, mely unalmas írásokat ember nincs, akinek türelme lenne átolvasni, főleg úgy, hogy tele írjátok akkora ökörségekkel... Na, megpróbálom töröltetni a válaszok utolsó két harmadát, mert már az eleje óta messze nem a kérdésről beszélgettek. Szócséplő társaság.
2017. dec. 29. 07:50
 109/117 anonim ***** válasza:
51%
Kérdezőm ha unalmasnak találod ne olvasd el. Akit érdekel, elolvassa. Jézus nem egyenlő az Atyával. Jézus soha nem állított ilyet és akik személyesen találkoztak vele, nem nézték Istennek. A legtöbb keresztény nem Jézust követi hanem az egyházat és gondolkodás nélkül hisznek a hazugságaiknak. Röviden ez a válasz a kérdésedre.
2017. dec. 30. 22:41
 110/117 A kérdező kommentje:
Na végre! Viszont csak azért, mert az egyházak ökrök, még nem lesz igaztalan Jézus személye, nem? Csak mert Jézus azt mondta, övé a hatalom, és ő fog ítélni.
2017. dec. 31. 08:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!