Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/117 Alex Fly ***** válasza:
79%

Először is nem a "legtöbb" gyülekezet vallja ezt, hanem ez a keresztyénség egyik alapja. Ergo amelyik gyülekezet nem ezt vallja, az nem keresztény.

Egyébként pedig azért, mert ez áll a Bibliában.

2017. nov. 29. 08:36
 2/117 A kérdező kommentje:
Köszönöm első a semmilyen válaszodat. A kérdést is értelmeznéd, vagy csak trollkodni és kioktatni vagy itt, mert akkor elnézésedet kérem, nagyon jól végzed a dolgod.
2017. nov. 29. 08:42
 3/117 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom Alex, irtam annyi információt, idézetet, hogy reagálni és beszélgetni lehessen erről a témáról. Nem hinném, hogy erre a válasz annyi lenne, hogy mert ez van benne a Bibliában.
2017. nov. 29. 08:47
 4/117 anonim ***** válasza:
39%

Sziasztok!

Én felekezettől független vagyok, és egyetértek az elsővel

2017. nov. 29. 09:24
 5/117 anonim ***** válasza:
78%

Jn 14,28: ember volt. Tehát nagyobb nála.

Mk 13,32: ember volt, tehát ő nem tudhatta, hisz is meg van írva, hogy minden hatalmát letette, mikor emberré lett.

Jn 8,28: ember volt, és tanítva is volt.

Ézs 7,15 15 Ki vajat és mézet eszik, míg megtanulja a gonoszt megvetni, és a jót választani;

Neki is kellett választani. Mert ember volt.

Azt is írja a Biblia, hogy minden általa lett teremtve. Ki a teremtő?

2017. nov. 29. 09:28
 6/117 A kérdező kommentje:

Ember tud halottakat feltámasztani, enni adni tobb ezer embernek a semmiből, vakokat látóvá tenni, süketeket hallóvá, halált hozni (fügefa), vizen járni, tudni a tenger vizében mely hal hasában mi van, mindenki gondolatát tudni, olvasni benne? Nem hinném. Hol mondta Jézus, hogy ő emberré lett? Farizeus tanítása, hogy Jézus emberré lett, de Jézus nem tett ilyen kijelentést. Látható, hogy hatalmát nem tette le, sőt megbocsátott embereknek. Vajon ember megbocsáthat-e máson elkövetett bűnöket? Vajon a farizeusok nem botránkoztak-e meg, amikor azt mondta a bénának, hogy megbocsátattak a te bűneid? Szerintem nagyon könnyen legyintünk, hogy Jézus ember volt, de Jézus nem volt ember sohasem.

Jn 14,28: ember volt. Tehát nagyobb nála.

Kicsit figyelmesen elolvasva láthatod, hogy Jézus azt mondta, hogy felmegy az Atyához... Tehát halála és feltámadása utánról beszélt, ekkorra mondta, hogy az Atya nagyobb nála.

"Azt is írja a Biblia, hogy minden általa lett teremtve. Ki a teremtő?"

Az ige által, ami Isten szava. "Legyen..."

Az ige azaz Isten beszéde lett testté. Megváltót ígért, és a megváltó előtt. Erről szól János eleje, nem arról, hogy Jézus másik neve ige.

2017. nov. 29. 09:45
 7/117 A kérdező kommentje:
*Előtt = eljött
2017. nov. 29. 09:47
 8/117 anonim ***** válasza:
100%

"Az ige azaz Isten beszéde lett testté. Megváltót ígért, és a megváltó előtt. Erről szól János eleje, nem arról, hogy Jézus másik neve ige."

Lássuk:

" 1,14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

1,15 János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kiről mondám: A ki utánam jő, előttem lett, [vers 27.30.] mert előbb volt nálamnál.

1,16 És az ő teljességéből vettünk mindnyájan kegyelmet is kegyelemért.

1,17 Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem pedig és az igazság Jézus Krisztus által lett. "

És tudjuk, hogy János Jézusról tett bizonyságot, tehát Jézus a testté lett Isten/Ige.

Az Ige teljes volt kegyelemmel és igazsággal = kegyelem pedig és igazság Jézus által lett

Az egész János 1-nek a fő alanya Jézus

Vagy azt gondolod, hogy János és Jézus között még volt valaki?

2017. nov. 29. 09:52
 9/117 anonim ***** válasza:
53%
Én biztos, hogy nem foglak győzködni, se a tucatnyi igét bemásolni, mert nem is akarod ezt tudni, hisz jól elvagy a saját véleményeddel. Majd magyarázd meg Istennek, mikor elé kerülsz, hogy márpedig neked van igazad. Sok sikert hozzá.
2017. nov. 29. 09:55
 10/117 anonim ***** válasza:
80%

Először is nem azt tanítja a kereszténység, hogy egyenlő, azaz AZONOS lenne Jézus és az Atya. A fő kijelentés, hogy EGYLÉNYEGŰEK. Korlátozott példa: A gyermekem is ugyanúgy ember, mint én. Nem alacsonyabb rangú, nem állat, hanem ember.

Mk. 13:32-ben Jézus emberként szól, és emberként valóban nem tudja. De a Jelenések végén a 22:12-ben azt mondja, hogy hamar eljön. Ez implicit jelzi azt, hogy mégis tudja, mikor jön el.

"Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?"

Igen, van. Számtalan Bibliaversbõl láthatjuk, hogy Jézus, az Isten egyszülött Fia, Istennek, és az Atyával egyenlõnek vallotta magát. Például, amikor azt mondta: "Én vagyok az Alfa és az Ómega így szól az Úr Isten, aki van, és aki volt, és aki eljövendõ: a Mindenható." (Jelenések 1,8) Ugyanez a Jelenések 1:4, 1:11, 1:17, 2:8 (!), 21:6, 22:13. Vesd Össze Ézsaiás 41:4, 44:6, 48:12. Itt az Ószövetségben mindenhol Isten beszél, akire a négy betűs névvel hivatkozik az Írás: JHVH. (Ezt szokták Jehova, vagy helyesebben Jahve néven kiejteni, de a zsidó fordításokban az ÖRÖKKÉVALÓ szóval adják magyarul vissza.

Ezt Jézus már Filep apostolnak is megmondta:János ev. 14:

" 8 Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk! 9 Monda néki Jézus: Annyi idõ óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát? "

Ugyanez: János 8:58 "Mielőtt Ábrahám lett, én VAGYOK." (v.ö. 2Móz 3:14)

Megtalálod mindezt a János ev. 1:1 versében, AZ Ap Csel 20:28-ban, a 2 Péter 1:1-ben, és még sorolhatnám. Figyelmedbe ajánlom az alábbi kijelentését Jézusnak:

Lukács 10:22:

"Mindent nékem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem [csak] a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni."

Isten 3 személyben jelentette ki magát nekünk, így megismerni is csak A Szent Szellem segítségével Jézus Krisztus által lehet Istent. Mert Jézusban öltött testet az Isten TELJESSÉGE: Kolossé 2:9 "Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg".

Ezeken felül is számtalan kijelentés van még a Bibliában arról, hogy Jézus Isten.

2017. nov. 29. 09:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!