Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondja a legtöbb kereszt...

Miért mondja a legtöbb keresztény gyülekezet, hogy Jézus egyenlő az Atyával?

Figyelt kérdés

Ismerem azt a részletet, amikor Jézus kijelenti, hogy ő és az Atya egyek. Viszont ezt is mondja:

Jn 17,21

Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette:

Jn 14,28

... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

Jézus ezt is mondta:

Mk 13,32

Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.

Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Persze lehet mondani, hogy emberként tette ezeket a kijelentéseket, de nem kötötte ezeket a kijelentéseket ahhoz, hogy amíg ember. Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

Jn 8,28

Monda azért nékik Jézus: Mikor felemelitek az embernek Fiát, akkor megismeritek, hogy én vagyok és semmit sem cselekszem magamtól, hanem a mint az Atya tanított engem, úgy szólok.

Persze ezeket a részeket semmibe véve lehet olyan helyeket idézni, amikor Jézus egyenlő Istennel, de én nem találtam olyat, amikor Jézus jelent ki ilyet. Tanítványok tanítottak ilyet, de a tanítványok nem voltak tévedhetetlenek, nem voltak bölcsek, bűnösök és tévelygők voltak, mint bármelyikünk. Nekem ez a véleményem. Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

2017. nov. 29. 08:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/117 anonim ***** válasza:
100%

Még:

1,14 És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

1,15 János bizonyságot tett ő róla, és kiáltott, mondván: Ez vala, a kiről mondám: A ki utánam jő, előttem lett, [vers 27.30.] mert előbb volt nálamnál.

1,27 Ő az, a ki utánam jő, a ki előttem lett, [vers 15.30.] a kinek én nem [Mát. 3,11.] vagyok méltó, hogy saruja szíjját megoldjam.

1,29 Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Ímé az [Jel. 5,12.] Istennek ama báránya, a ki [Ésa. 53,7.] elveszi a világ bűneit!

1,30 Ez az, a kiről én ezt mondám: Én utánam jő egy férfiú, a ki [vers 15.27.] előttem lett, mert előbb volt nálamnál.

2017. nov. 29. 10:02
 12/117 anonim ***** válasza:
9:55 feltève, hogy Isten egy szemèly.
2017. nov. 29. 10:17
 13/117 szp72 ***** válasza:
78%

@ Hogy lehetne egyenlő mikor Jézus kijelentette: Jn 14,28 ... Elmegyek az Atyához; mert az én Atyám nagyobb nálamnál.

A Szentháromság tana egyáltalán nem állítja, hogy a Fiú teljesen egyenlő az Atyával. Egylényegűek, de nem teljesen egyenlőek. Az Atya és a Fiú személyükben és származásukban valóságosan különböznek, de minden másban vagyis a lényegükben teljesen egyenlőek.

Az Atya szülte a Fiút s nem fordítva, az Atya az atyaságával valóban nagyobb a Fiúnál, de semmi másban. Az Atya mindent a Fiának adott, tehát ezért teljesen egyenlőek, de mivel az Atya adja a Fiú pedig kapja, ennyiben az Atya valóban nagyobb, ezért ő a fő, ezért ő a meghatározó.

@ Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

A hívő emberek végső soron a Szentháromág egységébe kapnak meghívást. Ahogy Krisztus részesedett emberségünkben, úgy az ember is részesedik Krisztus isrenségében, vagyis Isten örökösei és Krisztus társörökösei vagyunk, akik magunk is Isten trónjára ülhetünk:

"Ha pedig fiai, akkor örökösök is: Isten örökösei, Krisztusnak pedig társörökösei – ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk." (Róm 8,17)

"A győztest magam mellé ültetem a trónra, ahogy én is győztem, és együtt ülök Atyámmal a trónon." (Jel 3,21)

Természetesen az Atya és a Fiú egysége örök teremtetlen egység. A Fiú és az Egyház egysége nem örök, hanem létrejövő egység. Tehát az ember sose lesz Isten, de mégis megistenül. Egyre jobban hasonul Istenhez, de sose lesz Isten, ahogy a növekvő szám is egyre közelít a végtelenhez, de sose lesz végtelen.

@ Ha egyenlőek, miért tud kevesebbet Jézus?

Mert emberré lett: Mert letette mindenhatóságát és mindentudását.

"Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez." (Fil 2,6-7)

@ Ráadásul pontosan tudta mi volt azelőtt, hiszen nem törlődött az emléke.

A Fiú cscsemőként született erre a világra, tehát még beszélni sem tudott. Mindent, amit emberként tudott, kinyilatkoztatásból tudott, mert törlődött az emlékezete. Úgymond fokozatosan kezdte visszanyerni emlékezetét, mennybemenetelével nyerte vissza teljesen.

@ Van Jézusnak olyan kijelentése, miszerint ő Isten lenne, egyenlő az Atyával, sőt, ő maga az Atya, mint emberként leszületett Isten?

A Fiú nem maga az Atya, hanem egy másik személy. Aki ezt állítja a szabelliánus eretnek. A Fiú ugyanaz az Isten, de nem ugyanaz a személy, mert háromszemélyű egyetlen Istent vallunk. Mindenük közös, de a személyük nem. A mesebeli hétfejű sárkány sem hét sárkány, hanem hétfejű egyetlen sárkány. Persze Isten nem háromfejű sziámi iker, neki nincs sem teste, sem testi feje, az Isten szellem vagy más szóval lélek, nekik közös szellemük/lelkük van, a szellem teszi eggyé a személyeket. A Szentlélek az Atya és a Fiú tökéletes egysége. Két személy egysége nem lehet se személytelen se egyik se másik személy, hanem csak egy titokzatos harmadik.

2017. nov. 29. 11:04
 14/117 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező,mégis mi volt neked a trollkodás az első válaszban? Kioktatás meg pláne? Azért,mert nem neked ad igazat,már trollkodik? Ha meg nem kioktatást vársz,akkor egyáltalán minek a kérdés? Ezzel te magad jelentetted ki,hogy a kérdésedre egyedül csak választ nem vártál.
2017. nov. 29. 11:35
 15/117 anonim ***** válasza:
4%

Mert ezt tanították nekik évezredek óta.

Isten népe soha nem imádott triádokat, ezeket a "pogány" vagy is más népek vallották. Ezeket a hitehagyott egyház, mosta össze a keresztény tanítással, hogy kedvezzen a más kultúrájú embereknek, és könnyebben elfogadják, és "kereszténnyé" váljanak.

Már az első században is voltak akik megpróbálták felforgatni mások hitét, de az apostolok az ilyen embereket kizárták a gyülekezetből.

PL voltak akik azt állították, hogy a feltámadás megtörtént.

(2Timóteusz 2:18) 18 Ezek az emberek eltértek az igazságtól, azt mondva, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyek hitét.

Az első keresztények tudták, hogy a feltámadás Jézus Jelenlétének idején kezdődik először azoknak, akik égi reménységűek.

Ezzel szemben sokan azt állították, hogy más az első században ez elkezdődött.

Jézus soha nem állította azt sem, hogy a szent szellemmel egyenlő, így a szent háromság tanítása már itt is megdől.

Azt hangsúlyozta, hogy az Atya majd elküldi szellemét, hogy segítségére legyen a tanítványoknak, mert Jézusnak vissza kellett menni.

(Cselekedetek 1:8) 8 de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek . . .

Tehát a szent szellem, bizonyos tevékenységre fogja képesíteni a hűségeseket. Jézus és az Atya sem száll bele senkibe, de a szent szellem igen, mert nem személyről beszélünk.

S ha valaki megfigyelte, hogy Isten a szellemét adta a teremtéskor az embernek, hogy éljen, akkor látható, hogy nem egy személyt rakott bele egy testbe, hanem az élethez szükséges erőt adott, az indította el a szerveket, hogy élő legyen.

Persze hiába minden, mert Isten mindenható képességét ezek az emberek tagadják, vagy is Istennek kell egy másik személy, hogy tenni tudjon valamit, még is az Atya a nagyobb.....

S itt megint megdől sok sok rossz tanítás.

2017. nov. 29. 11:35
 16/117 anonim ***** válasza:
9%

(Filippi 2:13) 13 mert Isten az, aki cselekszik bennetek az ő jótetszéséért, . . .

Ezen vers szerint akkor nem a szent szellem munkálkodik bennünk, hanem maga Isten?

Tehát Isten még is belénk tud bújni?

Vagy a szelleme, az az a mindenható képessége az, amit ad, hogy tettekre feladatokra legyünk alkalmasak?

Ezen vers szerint a szellem már nem elég jó, hogy elküldje hogy bennünk munkálkodjon?

2017. nov. 29. 11:39
 17/117 anonim ***** válasza:
70%
Na,tessék,megjött Bucimaci,ő tuti nem lesz se troll se kioktató,mert azt a válasz adta,ami neked hangzatos. Persze az senkit ne érdekeljen,hogy mennyi valóságalappal,mert ő magukból indul ki,nekik magyaráznak meg mindent a vének,ezért ráhúzza más egyházakra,hogy azért hisznek a Szentháromságban,mert ezt sulykolták beléjük. Holott rengeteg keresztény van,aki tanítástól függetlenül otthon egyedül Bibliaolvasás közben jött rá erre. De oké kérdező,Jézustól kell idézet? " Én és az Atya egy vagyunk",vagy amikor Fülöp kérte Jézust,hogy mutassa meg nekik az Atyát,mit válaszolt erre Jézus? " Annyi ideje köztetek vagyok,és nem ismertél meg engem?" Aki erre a kérésre ezt a választ nem tudja értelmezni,annál komoly gondok vannak.
2017. nov. 29. 11:41
 18/117 anonim ***** válasza:
100%
A másik meg az,hogy van rengeteg idézet arról,hogy Jézus egyenlő az Atyával,de te azt egyéni okokból nem fogadod el,mert neked a tanítványok nem elég jók,téged csak az Atyaúristen taníthat személyesen,senki más. De könyörgöm,erre legalább vannak versek. De Mihállyal hol azonosítja bárki? Mert arra aztán kereken gyök nulla vers van,azt se tanítvány,se Jézus nem mondta. Szóval akármilyen kritériumaid vannak a Bibliaversekkel kapcsolatban,már ha egy vers is van arról,hogy ők egyek,már az is több,mint ahány Jézus és Mihály azonosságáról van. Neked ez cseppet sem fura?
2017. nov. 29. 11:52
 19/117 anonim ***** válasza:
10%
A szentháromság egy pogány elem. Semmi köze Jézus tanításához. Jézus sosem mondta hogy ő Isten vagy hogy egyenlő Istennel. A szentháromsághívők azzal próbálják magyarázni az általad hozott verseket hogy azokat emberként mondja de Jézus nem mondja hogy ezek csak átmenetileg lennének igazak amíg ember.
2017. nov. 29. 12:10
 20/117 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy tök jó,hogy mindenki válaszol,aki nem keresztény és csak az van elfogadva hiteles válasznak,a többi vagy le van tojva,vagy trollkodásnak beállítva. Komikus.
2017. nov. 29. 12:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!