Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Katolikusok elutasitsák az...

A Katolikusok elutasitsák az ősrobbanást és az evolúciót? De miért? Nem lehet, hogy isten pont igy tervezte?

Figyelt kérdés

PL: A nagy bumm lehet a világosság ami a bibliából van..

az evolúciót pedig lehet Isten tervezte igy nem?

2017. szept. 20. 08:01
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/185 Pombe ***** válasza:
28%

"bárhol vagy a bolygón az érzékeled az estét és a reggelt."

Te szerencsétlen! Pont ez a baj. Nem az egész Földön van egyidőben reggel, hanem amikor valahol reggel van, pont ugyanakkor a másik felén este. Az egy darab Földön tehát egyidőben egyszerre létezik reggel is, meg este is.

Ha azt írom, hogy teremtettem madarakat a Földre, akkor az azt jelenti, hogy a madarak megjelentek egyidőben a reggelben is, meg az estében is, mert a madarak mindenhol ilyenkor megjelennek az egész Föld felszínén. Innentől kezdve nem mondhatom, hogy a madarakat reggeltől estig teremtettem, mert a madarakat eleve egyidőben teremtettem bele az estébe is, meg a reggelbe is.

Mit nem tudsz ezen felfogni?

2017. szept. 22. 13:58
 82/185 anonim ***** válasza:
22%

Na, ezért lett volna jobb, ha a régi neveden jössz. Azt már megszoktuk, ezért rokonszenvesebb is, mint a mostani.

Azért vicces, hogy te is új néven jössz, és How Arrow is... csak a téma a régi.

Amúgy meg nem csak ők pontoztak le, hanem van itt néhány elmebeteg, aki mindenkit lepontoz, válogatás nélkül.

2017. szept. 22. 13:59
 83/185 Pombe ***** válasza:
28%

Uramisten!

Figyelj!

Mondjuk elmegy a kreacionista elutazik egy olyan országba a Földön, ahol amikor Magyarországon reggel van, ott pontosan este van.

Te innen rákapcsolódsz az ő notebookjára skype-on, és látod őt a képernyőn. Azt mondod neki, hogy tök jó ötleted van, és reggelizzetek együtt, és közben dumáljunk.

Erre a kreacos haverod elkezd nevetni, hogy ő nem a reggelijét, hanem a vacsoráját akarta elfogyasztani.

Most akkor mondhatjuk, hogy te, meg a haverod reggeltől estig zabáltatok?

2017. szept. 22. 14:07
 84/185 anonim ***** válasza:
21%

"Nem ritkán megtörténhet, hogy valami igazat a nem-keresztény is tudhat a földről, a mennyről, a világ egyéb elemeiről, az égitestek mozgásáról és forgásáról, nagyságáról és intervallumáról, a nap és hold bizonyos váltakozásáról, az évek és idők körüljárásáról, az élőlények, növények, kövek és ehhez hasonlók természetéről;

Rossz, és rendkívül veszélyes, és leginkább elkerülendő, hogy egy nem-keresztény egy keresztényt ezekről úgy hallgasson meg, hogy beszédje közben őt őrültnek tartsa, hogy tévedését látva alig tudja visszatartani magát a nevetéstől.

És ez nem amiatt rossz dolog, hogy kinevetik a tévedésében levő embert, hanem, hogy ezáltal tényleg azt hiszik a kívülállók, hogy a szent szerzők, akiket ők nem ismertek, tényleg szó szerint értettek, így azok, akiknek üdvössége miatt kellene aggódnunk, mintegy tanulatlanként fognak minket elutasítani és lenézni."

Írta: Hippói Szent Ágoston: A Termetéstörténet szó szerinti értelemzéséről (De Genesi ad Litteram; 1. könyv, 19. fejezet, 1:19), Kr. u. 4.-5. század

2017. szept. 22. 14:07
 85/185 anonim ***** válasza:
58%

"Innentől kezdve nem mondhatom, hogy a madarakat reggeltől estig teremtettem, mert a madarakat eleve egyidőben teremtettem bele az estébe is, meg a reggelbe is."

Sehol se olvasható hogy Isten csak nappal teremtett.

Reggeltöl reggelig teremtett minden egyes nap!

2017. szept. 22. 14:08
 86/185 Pombe ***** válasza:
28%

"új néven jössz"

Hát éppenséggel a Cerevisiae az új. A Pombe a régi. Mindig is két névvel voltam itt. De nem egy időben, csak váltogattam.

Schizosaccharomyces pombe. Nekem ugyanolyan szimpatikus élesztő, mint a másik. Már csak a sör miatt is, és fut Pombe névvel jó kis sör Afrikában is. :D

2017. szept. 22. 14:10
 87/185 Pombe ***** válasza:
28%

"Reggeltöl reggelig teremtett minden egyes nap!"

Nem! Reggeltől megy az idő az estéig. Az este is szóba került.

Reggeltől reggelig az pontosan azt jelenti, hogy semmi idő alatt teremtett, mert ha a reggelek között nincs este, akkor az azt jelenti, hogy gyakorlatilag egyetlen reggel alatt történt a teremtés.

2017. szept. 22. 14:13
 88/185 Pombe ***** válasza:
31%

Értelmes kreacionista válaszát várom (ilyennel még nem találkoztam, de ki tudja...)

Ismételve:

Mondjuk a kreacionista haverod elutazik egy olyan országba a Földön, ahol amikor Magyarországon reggel van, ott pontosan este van.

Te innen rákapcsolódsz az ő notebookjára skype-on, és látod őt a képernyőn. Azt mondod neki, hogy tök jó ötleted van, és reggelizzetek együtt, és közben dumáljatok.

Erre a kreacos haverod elkezd nevetni, hogy ő nem a reggelijét, hanem a vacsoráját akarta elfogyasztani.

Most akkor mondhatjuk, hogy te, meg a haverod reggeltől estig zabáltatok?

2017. szept. 22. 14:16
 89/185 anonim ***** válasza:
35%

1Móz 1:5 És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a sötétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

A nappalnak a kezdete a reggel az éjszakának a kezdete az este.

Ez a föld forgásábol adódik,egy egész fordulatban ugyanazaon a ponton nem lehet este és reggel egyszerre, hanem váltakozva.

Ez az intervalumot adja meg az első vagy a második...stb napnak.

Ha veszel egy kis földgömböt és ezt beállitod úgy mechanikusan hogy egy nap alatt forduljon egy teljes kört a tengeje körül, és veszel egy ceruzát a kezedbe és a gömb felületén húzol le fel vonalakat ugyanazon a ponton, azt veszed észre egy nap multán hogy az egész kis földgömb be van rajzolva úgy hogy nem maradt ki egy mm sem.

2017. szept. 22. 14:25
 90/185 A kérdező kommentje:
Lesz mit olvasgatnom :DD
2017. szept. 22. 14:27
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!