Isten szemében ez bűn vagy jó pont?
persze, ugye mondja a biblia hogy ne imádj bálványt, meg ne kövesd a divatot, öltözködj egyszerűen stb. (nem tudom pontosan idézni sajnos)
nekem elvből nincs tetoválásom, testékszerem sem.
szerintem a kereszt nagyon vagány, jó megjelenést ad (szóval ez lenne a rossz)
mint itt a képen ilyen
és ami a jó, hogy hiszek Istenben, és ez a szimbólum hozzá kapcsolódik.
"A legfontosabb kereszt formájú jelek mindegyike létezett már a kereszténység előtt is; szent szimbólumként szerepelt a különböző pogány népek között. A korai keresztények nem tartották a keresztet (vagy kínfát) – amelyen Jézus meghalt – értékes szimbólumnak, hanem sokkal inkább "átkozott fának", "a halál és szégyen eszközének". [1] Akkor kezdett a kereszt keresztény szimbólummá válni, amikor az egyház elkezdett felvenni pogány vonásokat, pontosabban a pogányság elkezdett felvenni keresztény vonásokat. Amikor a pogányokat tömegesen megtérítették az egyházba, megengedték nekik, hogy továbbra is megtartsák pogány jeleik és szimbólumaik többségét, de azok új értelmet kaptak. Így vették át a kereszt vagy a T formáját is, amely aztán Krisztus kereszthalálára mutatott rá. [2]"
(Wikipédia, forrásokat ott megtalálod)
"persze, ugye mondja a biblia hogy ne imádj bálványt"
Na de most bálványozod azt a keresztet (vagyis Isten helyett hódolsz neki, imádod), vagy épp a hited jelképeként hordod?
Nem mindegy!
Se nem bűn, se nem jó pont. Egy ékszer viselése közömbös. Azonban ha a feszület a megváltó Krisztusra emlékeztet és ez bármilyen szempontból segít az üdvösség felé vezető úton, az jó dolog.
A kereszt egyébként már az őskeresztények közt is gyakran használt szimbólum volt. Az üldözések alatt ékszerként szerintem nem hordták, de keresztet rajzoltak újukkal homlokukra. Nagy tisztelettel voltak Urunk keresztfája iránt, amelyen megváltott minket.
A gonosz ahogy aakor, úgy most is ellene van a keresztnek, különösen, ha Krisztust is rajta ábrázolják. Például egy ókori római gúnyrajz is fentmaradt, amelyen szamárfejet rajzoltak a keresztre (persze van folytatása is). Ha érdekel, akkor keress rá, egy régészeti lelet, ami egy kis történetet vázol fel.
Ezzel is ki tudod fejezni, hogy Jézushoz szeretnél tartozni. Az Isten számára ez a szándékod kedves, nincs benne semmi sem amit szégyenleni, vagy bűnnek kellene tartanod.
Ne hallgass a kételkedő és romboló hangokra, a szándékod a fontos, és az tanúságot tesz Jézus mellett.
Piros pont! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!