Isten szemében ez bűn vagy jó pont?
Szia!
A Biblia ezt írja: "Akiknek ékessége ne legyen külső, hajuknak fonogatásából és aranynak felrakásából vagy öltözékek felvevéséből való, hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, ami igen becses az Isten előtt." (I.Pt. 3:4-5)
Isten nem a külsőd, hanem a belsőd alapján ítél meg.
Üdv. Péter
Nyíltan hordod?
32 Mindazt, aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt, aki a mennyekben van. 33 De azt, aki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom Atyám előtt, aki a mennyekben van. Máté 10.
Van, aki bűnnek mondja, van, aki nem, ez attól függ, kinek milyen a hitvilága és mennyire ismeri Isten valódi természetét és elvárásait.
Személy szerint nem követném a hírességek stílusvilágát, ezek az emberek nem hitből viselnek keresztet. Nem tudom miért van rajtuk, de ha ezt hitből viselik, akkor nem tudják mit jelent az.
Jó pont az Istennél a példamutató élet. Én azt mondom, inkább vedd le, Istennek nincs szüksége arra, hogy te keresztet hordj. Szerény megjelenés az fontos viszont, nem kell rongyos ruhába járni, lehet szépen felöltözni, külsőd ne keltsen megbotránkozást. Az ember megjelenése, beszédstílusa és viselkedése is hívő embert mutasson. Ne vallásos embert, mert az bárki lehet. Hívő embert mutasson.
Két dolog számít csak az ember életében, amitől függ minden:
- Hiszel e Jézus Krisztusban, van e vele élő személyes kapcsolatod, azaz Jézust befogadtad már e a szívedbe és újjászülettél e már általa?
- Életedet hitben éled e jókat cselekedve másokkal önzetlenül és személyválogatás nélkül?
A nyakláncod már teljesen mellékes. A lényeg, hogy a szívedben lakjon Jézus és ne azzal áltasd magad, hogy a kereszt alakú nyaklánc a kapocs közted és Isten között.
A nyaklánc egy tárgy, amit elhagyhatsz, ellophatnak, korrodálhat, sérülhet stb. Egy iparos terméke, gyártmánya, önmagában élettelen tárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!