A Katolikusok elutasitsák az ősrobbanást és az evolúciót? De miért? Nem lehet, hogy isten pont igy tervezte?
PL: A nagy bumm lehet a világosság ami a bibliából van..
az evolúciót pedig lehet Isten tervezte igy nem?
Értelmes kreacionista válaszát várom (ilyennel még nem találkoztam, de ki tudja...)
Isten elkezdi a madarakat teremteni reggel. Nyilván mindenhova jut belőlük a Földön.
Mondjuk Isten érti a madarak nyelvét is. Szól az addig megteremtett madaraknak, hogy legyenek hálásak, mert ezen a szép reggelen van folyamatban éppen a teremtésük.
Az egyik teremtett madár a reggeli fényben sütkérezve hálásan megköszöni ezt.
Az első madártól a Földön a sokkal messzebb lévő másik madár is hálás ezért a Jósitennek, és azt mondja:
Igazán köszönöm Uram, de félve megjegyezném, hogy tévedsz, mert nem reggel van, hanem este.
Na, kinek van igaza? És a két madár teremtése között eltelt idő reggeltől estig tartva mennyi volt?
Genezis.
Olvasd el a kérdéseimet a hadova helyett, és arra válaszolj.
Kedves (vagy már inkább mérges) Pombe,
Először is, ne kiabálj!
Fogom az adást. Értem, miről beszélsz.
Szerintem te nem értesz engem.
Vagyis néha már úgy érzem értesz, de akkor megint kezded elölről. Mint most. Ilyenkor úgy látom, még kevésbé értesz, mint azelőtt. Hjajh...
Szóval.
Teljesen mindegy a napszak. A Biblia nem írja! Csak egy napnyi időintervallumon belül történt.
Ha teremt valamit a Föld egyik oldalára, meg valamit a másikra, abban a pillanatban, hogy a Föld körbefordul, eltelik az a 24 óra. A napnyi idő letelik.
Totál mindegy, hogy az itt este volt, vagy reggel. Az benne van a napban!
Lőn este és lőn reggel. Ugyanúgy van este, ugyanúgy van reggel a földön. Forog a Föld. Ahol este volt, lett reggel, ahol reggel volt, lett este. Aztán teljes fordulatkor visszatér itt az este, ott a reggel. Lőn reggel, lőn este! A nap vége! Egy napnyi időtartam!
A sarkok a nap hossza szempontjából nem számítanak. A Földön mindenhol 24 óra egy nap. A világos/sötét időszakok aránya változik, de azok is együttvéve mindenhol 24 órát adnak.
Attól, hogy a sarkokon, a Föld egy csekély részén nem úgy van a világos/sötét időszak, mit számít, ha a föld majdnem egész területén mindenhol úgy van. Ez számít.
Az este/reggel váltakozása jelzi mindenhol és jelezte mindenkor a nap váltakozását. Ezt használja a Biblia.
"De van, mert volt világosság, volt fényforrás. "
Nem volt! "
A fényforrást Isten fényeként értettem.
Én nem ismerlek téged, nem vagyok rád dühös, nem is pontoztalak le. Csupán tiszteletből használtam a "kedves" megszólítást, de ha akarod, el is hagyhatom.
"Ez a föld forgásábol adódik,egy egész fordulatban ugyanazaon a ponton nem lehet este és reggel egyszerre, hanem váltakozva. "
Miért? Ha nem voltak világítótestek, hanem az egész kóborbolygót valamilyen fény árasztotta el (ami nem "felülről" érintette a Föld felszínét, hanem csak úgy "lett"), akkor miért befolyásolná ennek a fénynek a világítását a Föld forgása?
"Ez a föld forgásábol adódik,egy egész fordulatban ugyanazaon a ponton nem lehet este és reggel egyszerre, hanem váltakozva."
De ha ez a fény nem kívülről érkezik, hanem csak úgy "van", akkor teljesen mindegy, hogy forog-e a Föld vagy nem, hisz Isten akaratától függ, hogy az a fény, ami csak úgy "lett", az egyszer csak "nincs". Isten fénye miért csak a bolygó egyik oldalát világította volna meg? Nem képes az egész Földet bevilágítania?
""Lőn este és lőn reggel."
A Földön egyidőben van reggel és este. Nincs közöttük semnmiféle 24 óra. Az egész Föld felszínén történő teremtés tükrében süket mellébeszélés csak arra hivatkozni, hogy úgy kell érteni, hogy ahol reggel volt, ott később este lett. Semmi de semmi ilyesmit nem állít a Biblia.
Isten lelke az egész Föld felett lebegett akinek azt kellett volna látnia, hogy a Földön egyidőben van reggel és este. Oltári nagy marhaság lenne ennek tükrében egy teremtési időt ezzel jellemzni.
Istennek eleinte csak a fénye világított. Az is csak az egyik oldalát sütötte a Földnek?
Isten olyan mint egy zseblámpa? Egy sugárban világít? Én azt gondolnám, hogy a fénye körbeölelte a Földet, és ezt a Biblia világosan alá is támasztja, mert közli, hogy majd egyszer eltűnik a Nap, és sohasem - érted barátom? - sohasem lesz este. Márpedig ez csak azt jelentheti, hogy Isten fénye körbeölelte a Földet.
Eszerint Isten valamilyen okból ki-be kapcsolgatta a fényét 24 óránként, mert éppen ilyen heppje volt, meg hogy majd neked legyen igazad.
Ugye tudod, hogy csak hat napról van szó igazán??? Amit vitatunk.
Az északi sarkhoz közeli lényeknek a teremtése hány nap alatt zajlott? Nem!!! Egyáltalán nem mindegy, főleg, ha annak idején ott élt mondjuk egy civilizáció, hiszen gondolom te jól tudod, hogy a dínókkal együtt élt az ember. Ha mondjuk akkoriban ott több ember élt, mint a Föld más részein, akkor mit érdekelné az ottani embereket, hogy a Föld nagyobb részén 24 órásak a nappalok és éjszakák váltakozása?
Szóval a hadova helyett inkább az egyszerűsített kérdéseimre válaszolj Bibliahamisítás helyett. Jó? Szerintem éppen elég nagy bűn, hogy kiforgatod az én szavaimat is, nem kell még a Bibliáét is.
"De ha ez a fény nem kívülről érkezik, hanem csak úgy "van", akkor teljesen mindegy, hogy forog-e a Föld vagy nem, hisz Isten akaratától függ, hogy az a fény, ami csak úgy "lett", az egyszer csak "nincs". Isten fénye miért csak a bolygó egyik oldalát világította volna meg? Nem képes az egész Földet bevilágítania?"
Okos! :D Felteszem, te nem is vagy kreacos.
Én is erre jutottam, de amúgy a Biblia is világosan leszögezi ezt.
Értelmes kreacionista válaszát várom (ilyennel még nem találkoztam, de ki tudja...)
Ismételve:
Mondjuk a kreacionista haverod elutazik egy olyan országba a Földön, ahol amikor Magyarországon reggel van, ott ellenben pontosan este van.
Te innen rákapcsolódsz az ő notebookjára skype-on, és látod őt a képernyőn. Azt mondod neki, hogy tök jó ötleted van, és reggelizzetek együtt, és közben dumáljatok.
Erre a kreacos haverod elkezd nevetni, hogy ő nem a reggelijét, hanem a vacsoráját akarta elfogyasztani.
Most akkor mondhatjuk, hogy te, meg a haverod reggeltől estig zabáltatok?
Isten elkezdi a madarakat teremteni reggel. Nyilván mindenhova jut belőlük a Földön.
Mondjuk Isten érti a madarak nyelvét is. Szól az addig megteremtett madaraknak, hogy legyenek hálásak, mert ezen a szép reggelen van folyamatban éppen a teremtésük.
Az egyik teremtett madár a reggeli fényben sütkérezve hálásan megköszöni ezt.
Az első madártól a Földön a sokkal messzebb lévő másik madár is hálás ezért a Jósitennek, és azt mondja:
Igazán köszönöm Uram, de félve megjegyezném, hogy tévedsz, mert nem reggel van, hanem este.
Na, kinek van igaza? És a két madár teremtése között eltelt idő reggeltől estig tartva mennyi volt?
"Csupán tiszteletből használtam a "kedves" megszólítást, de ha akarod, el is hagyhatom."
Hagyd el. Jobb az őszinteség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!