A Katolikusok elutasitsák az ősrobbanást és az evolúciót? De miért? Nem lehet, hogy isten pont igy tervezte?
PL: A nagy bumm lehet a világosság ami a bibliából van..
az evolúciót pedig lehet Isten tervezte igy nem?
Párdon... rosszul okoskodtam.
Tehát:
24 óra múlva megint az elsőként teremtett madarak Föld-oldala kerül fénybe. Vagyis ide teremted majd az emlősállatokat is, de ezzel meg azt éred el, hogy mindig csak a Föld egyik oldalára teremtesz, és akkor meg majd abban reménykedsz, hogy ezek az állatok majd szétterjednek maguktól a másik oldalra is.
:D
"Nem a tengelykörüli forgással méri a nap hosszát, hanem az határozza meg a nap hosszát. De a Biblia nem a tudományos módot hozza"
De ez sem jó. Az Északi sarkon egy nap hossza 1 év, és nem 24 óra.
A Föld tengelyforgásának ideje jó lenne a teremtési napszakok viszonylag pontos meghatározására, de a lehető legrosszabb választás erre a reggellel és estével keretezni az időhosszat. Ráadásul totálisan értelmetlenség is (lásd az előzőekben), mivel a Földön egyidőben van reggel és este is.
A napszakok kizárólag csak egy ember számára léteznek, de az egész Föld felszínét érintő egyidejű jelenség számára (pl. a teremtési szakaszok), viszont csak az létezik, hogy az összes napszakot egyszerre "látja".
A Biblia írója egyszerűen azt hiszi, hogy a Föld minden pontján tökéletesen ugyanannyi idő telik el a reggel és az este között.
"A sarkokat venni ilyenkor totál értelmetlen. "
Miért is?
Direkt írtam, hogy affelé is találtak növényeket, dínókat, tehát volt idő, amikor ott élhető volt a környezet.
És ne beszél légyszi zöldségeket ezügyben...
Idéztem: Szentpétervár, a Fehér Éjszakák városa
Ezt a nevet onnan kapta, hogy míg nyáron sohasem sötétedik be igazán, addig télen körülbelül csak öt órán át tart a nappali világosság (11:00-16:00h között).
Honnan veszed, hogy Isten a Föld melyik pontján vette irányadónak a reggelt, meg az estét???
"De van, mert volt világosság, volt fényforrás. "
Nem volt! Direkt idéztem a héber szavakat erre. Pontosan tudható, hogy melyik jelenti a fényforrást, és melyik Isten kisugárzását jellemző szó. A Biblia világosan leszögezi, hogy majd egyszer nem lesz Nap, és ez a kezdeti Isteni fény fogja mindig fényben tartani a világot. Ráadásul világosan leszögezi a Biblia, hogy a világító testek, csak később jelennek meg.
És hogy Isten fénye a kezdeti időkben mennyi ideig világított, azt a Biblia ugyanúgy nem köti az orrunkra, mint ahogy a többi nap idejét se.
Barátom! Olvasod te egyáltalán amit én írok?
Olvastál te egyáltalán Bibliát?
Minek vitatkozol itt, ha nem füllik a fogad a megismerésre?
És mi ez a baromság a teremtés tükrében, hogy az északi sark nem számít???
A sarkok közelében nincsenek állatok tömegével? Most azok melyik napon lettek teremtve reggeltől estig????
Egy erősen fejebb élő eszkimónak tudnia kellene, hogy menjen Európába értelmezni a teremtési nap órában mért hosszát? Miért jutna eszébe ilyet tenni a Bibliát olvasva?
# 74
"Pontosan tudható, hogy melyik jelenti a fényforrást, és melyik Isten kisugárzását jellemző szó."
Az még hagyján, de a Genezis szerint az élet már azelőtt megjelent (3. nap), mielőtt a világítótestek létrejöttek volna (4. nap). A növények is ebből a fényből táplálkoztak.
#Pombe
Olvastad Ószövetséget ezekszerint?
Olvastad már kritikus szemmel? Utánajárni, hogy vajon igaz-e egy másik forrásból, alternatívák összevetése, bizonyítékokkal alátámasztani stb?
(Megkérdőjelezni pl elsőszülött egyiptomi csecsemőket miért ölte meg Isten?)
Úgy érzem nem sok értelme vitátoknak így.
Pombe
bárhol vagy a bolygón az érzékeled az estét és a reggelt.
Én Sanktpeterzburgtol is voltam sokkal följebb egészen lapp földön nyáron is télen is, sőtt tavasszal és őszel is az este és a reggel mindig érzékelődött.
Ha kézbeveszünk egy régi földgömböt lézerel varázsolunk rá egy vonalat függőlegesenés ami legyen az este szimbolikus értelnmeme, és elkezdjük forgatni,
Menyit kell forgassunk rajta hogy ugyanahoz a vonalhoz érjen?
Egész pontosan egy teljes fordulatot!
A második nap is estével kezdődik tehát elérte azt a képzeletbeli vonalat és a következő fordulatot fogja megtenni.
Mindegy hogy honnan nézzük a földröl vagy
Kedves kreacionisták! (pfúúú... de nehéz hazudni... kedves... brrr.).
Óvodás szinten érthető dolgokról vitáztok görcsösen többedik oldala. Ha egy 1. osztályosnak megmondom, hogy ha madarakat teremtek az egész Földön, akkor nem mondhatom, hogy ez reggeltől estig tartott, mert a Föld egyik oldalán amikor reggel van, akkor a másik oldalán éppen este, és madár fog kerülni a reggeli területre is, meg az estire is. Tehát ebből semmi módon nem deríthető ki, hogy mennyi idő telik el a reggel és este között, mert éppenséggel ez az idő eszerint pont időtlen.
Ahol a Földön 1 év egy nappal és egy este, annak közelébe is kerültek teremtett jószágok, meg máshova is, ahol nem 24 óra telik el reggeltől estig.
Ezen vitáztok, ezen a hulla egyszerűen megérthető tényen... nem is tudom... nem is vitatjátok, csak hőzöngtök, össze vissza Biblia idézetekkel dobálóztok, totál értelmetlenül.
94%-kal indultam, és szörnyű dühötök abban volt lemérhető, hogy néhány csekély számú oldal megszületése után leküzdöttétek 82%-ra. Én senkit nem pontoztam le, nyilván azért, mert én képtelen vagyok a megértésre és szeretetre.
Nem érdekel, hogy hány százalékon állok, csak azt látom, hogy mélységesen mély szégyen az, hogy szeretet megértést hirdettek, tisztelt Pombénak, meg kedvesnek tituláltok, türelmet majmolva udvarias szövegeket gyártotok, de a valóságban feszül bennetek a fanatikus düh, és minden pusztítotok, ami csak kicsit is ellentmond az elképzeléseteknek.
Nem Istent szeretitek ti, hanem a Bibliát. De még azt se, hanem azt, amit ti abból kiolvasni szeretnétek.
Ennek érdekében képesek vagytok minden tényen átgázolni. Letiportok mindent ha kell... És teszitek ezt mosolyt mímelve, szeretet hirdetve...
Ó, hogyne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!