Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Evolúcionista hívők, ti...

Evolúcionista hívők, ti hogyan egyeztetitek össze Isten tökéletes teremtését ezzel?

Figyelt kérdés

Azzal, hogy az ember előtt is voltak emberszerű lények, akik gyilkoltak, bűnöket követtek el, illetve a világban eleve jelen volt a szenvedés, a halál, a katasztrófák.

Nem kötözködni akarok, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok

2016. okt. 21. 19:29
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/233 anonim ***** válasza:

Nem semmi az a mód, ahogyan lekezeled az Isteni parancsolatokat.

"Tartsátok meg szombatjaimat, mert jel ez köztem és köztetek nemzedékről nemzedékre. Így tudjátok

meg, hogy én, az ÚR vagyok a megszentelőtök. Tartsátok meg a szombatot, tartsátok szentnek! Meg kell halnia annak, aki megszentségteleníti. Ki kell irtani népe közül azt az embert, aki valamilyen munkát végez azon. Hat napon át végezzék munkájukat, de a hetedik nap a teljes nyugalom napja, szent az az ÚR előtt. Meg kell halnia annak, aki valamilyen munkát végez a szombat napján. Tartsák meg Izráel fiai a szombatot,tegyék a nyugalom napjává nemzedékről nemzedékre örök szövetségül. Örök jel ez köztem és Izráel fiai között. Mert hat nap alatt alkotta meg az ÚR az eget és a földet,a hetedik napon pedig megnyugodott és megpihent"

2016. okt. 23. 22:42
 122/233 anonim ***** válasza:

Igen, éppen ezek azok a Mózesi törvények, amelyeket Jézus az Újszövetséggel felülírt (hogy úgy mondjam).

Éppen te magad idézted az ide vonatkozó részt, hogyhogy máris elfelejtetted?

"24. Ekkor a farizeusok mondának néki: Ímé, miért művelik azt szombatnapon, a mit nem szabad?

25. Ő pedig monda nékik: Soha sem olvastátok-é, mit mívelt Dávid, mikor megszűkült és megéhezett vala társaival egybe?

26. Mi módon ment be az Isten házába az Abiátár főpap idejében és ette meg a szent kenyereket, a melyeket nem szabad megenni csak a papoknak; és adott a társainak is?

27. És monda nékik: A szombat lőn az emberért, nem az ember a szombatért.

28. Annak okáért az embernek Fia a szombatnak is ura."

Ha ilyen rögeszmésen ragaszkodsz a szó szerinti értelmezéshez, akkor pont olyan vagy mint a farizeusok. Hisz az alapján amit itt idézel, a tanítványoknak halállal kellett volna lakolniuk.

De a szombat még mindig csak egy nap, és ahogy Jézus mondta, az a nap van az emberért, nem az ember azért napért.

2016. okt. 23. 22:48
 123/233 Cerevisiae ***** válasza:

[link]

Ja. Vagy igaz, vagy nem.

Mindenesetre az igéből levezethető oda-vissza jelentés sokatmondó. Lehet, hogy valóban csak olyasmit jelent, mintha azt mondanánk, hogy Kain elment a senki földjére. O.K. De ettől függetlenül te is utána néztél, hogy mit jelent abban a kontextusban az "ismeré"?

Tudod, én nem adtam fel neked rejtvényeket, hanem leírtam. Te miért vagy erre képtelen?

És mindez semmit se változtat azon, hogy Kain-nal bizony az történt csak és kizárólag, amit leírtam, és nem az, amit te kitaláltál magadnak.

2016. okt. 23. 22:50
 124/233 Cerevisiae ***** válasza:

Hm. Ez a Nód ügy azért elgondolkodtatott.

Te mégiscsak értesz valamennyire a Bibliához.

Érthetetlen, hogy akkor miért költesz bele sosemvolt dolgokat...

2016. okt. 23. 22:53
 125/233 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Tartsátok meg a szombatot, tartsátok szentnek! Meg kell halnia annak, aki megszentségteleníti."

Rém fontos törvény lehet ez. 100 halált kellett volna már halnom. Neked mennyit?

Ha ez tényleg vérkomoly, akkor már tudom, hogy a mennyország is a Nód földje lehet... :)

2016. okt. 23. 23:07
 126/233 How Arrow ***** válasza:

"Igen, éppen ezek azok a Mózesi törvények, amelyeket Jézus az Újszövetséggel felülírt (hogy úgy mondjam).

Jézus azokat a törvényeket tette érvénytelenné ami az Ő áldozatára mutattak.

Isten Törvényét- nem azért jött hogy eltörölje hanem hogy betöltse. Jézus azt mondta mindig amit az Atyátol hallot.

Mondott valamikor olyat Isten hogy a törvényemet a Fiamat azért is küldöm hogy a törvényemet eltörölje?

"Istent soha senki nem látta az a Fia jelentette ki Őt."

Na most jön a nagy kérdés Ki adta oda Mózesnek és ki irta a törvényt a kőtáblára?

"Nód földje"

Mózes a szerzője az öt könyvnek!

Nem azt irja a bibliában hogy én Kain a Nód földjére menekülök!

Hanem Mózes irja hogy Kain a Nód földjére menekült- mivel Mózes tudta hogy Kain hova menekült(a teljes írás Istentöl ihletett) és Mózes korában azt a Nód földje ként ismerték, hogy korabeli emberek tudják beazonositani a helyet.

Az ihletett ige pedig úgy mondja "lőn este és lőn reggel. Mind a hét napot ebbe az intervalumba határolja Isten, és Mózes.

Kain és Ábel.

A gyilkosságrol időpontjárol nem ir a biblia.

1Móz 4:3 Lőn pedig idő múltával, hogy Kain ajándékot vive az Úrnak a föld gyümölcséből.

1Móz 5:3 Élt vala pedig Ádám száz harminc esztendőt, és nemze [fiat] az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek.

Anyit tudunk hogy száz harminc éves intervalumba bármikor megtörténhetett a testvérgyilkosság.

Azt is tudjuk hogy Ádámnak sok fia és lánya született hogy mikor nem tudjuk.

Évszámokat csak Séthhez köt.

Kain és Ábelt, Ádám fitalabb korában nemzette belefér még az is hogy Ábelnek unokái is érett férfiak voltak.

Kainnak volt kitöl menekülnie!

2016. okt. 23. 23:34
 127/233 How Arrow ***** válasza:

Bűn zsoldja halál, Ádám meg Éva se halt meg rögtön hanem közbe jött a kegyelem.

Hány tolvaj meg gyilkos van életben, ugyan ugy mint aki nem tiszteli a szombatot!

De lessz egy nap mikor az asszony magzatja a kigyó fejére tapos és mindazoknak akik a kígyó szavát Istenkét fogadják el.

Erröl ír a biblia eleitöl végig.

A lényeg az ember számára a megmenekülés.

Ezt minden ember maga dönti el hogy kell e neki vagy sem.

Ebben rejlik egy felfoghatatlan nagy Isteni szeretet a szabad választás és a megmenekülés útja.

2016. okt. 23. 23:46
 128/233 anonim ***** válasza:

"Isten Törvényét- nem azért jött hogy eltörölje hanem hogy betöltse. Jézus azt mondta mindig amit az Atyátol hallot.

Mondott valamikor olyat Isten hogy a törvényemet a Fiamat azért is küldöm hogy a törvényemet eltörölje?"

Nem is eltörlésről, hanem felülírásról beszéltem. Egyrészt mint a tökéletes emberként megtestesült Isten, áldozatával semmissé tette a korábbi törvények áldozatra vonatkozó részeit. De az idézett igeszakasz a szombattal kapcsolatban is pont jó példája annak, hogy a többi Mózesi törvény kapcsán is történtek változások.

Gyakorlatilag Mózes idejében a farizeusok felháborodása teljesen jogos lett volna, és a tanítványok gyors halált haltak volna. Hiszen ez volt a törvény.

De mi történt amikor megjött Krisztus? A törvényszegés a korábban írt törvények alapján ténylegesen megtörtént, ám azt mégsem követte büntetés, hiszen Jézus gyakorlatilag közölte hogy nem kell azt annyira véresen komolyan venni.

2016. okt. 23. 23:46
 129/233 How Arrow ***** válasza:

Még valami:

Vannak napjainkban sokkal veszélyesebb vallások és szekták mint az evolució, nem azért írom mert behelyettesitem az evoluciót a teremtésbe hanem azért mert ez van!

Rengeteg embert gyilkoltak meg a vallások és szekták miatt és ez tény!

Jézus az Út az Igazság és az Élet és nem én és nem a vallások!

2016. okt. 23. 23:58
 130/233 How Arrow ***** válasza:
50%

Gabriel

Jézus gyakorlatilag közölte hogy nem kell azt annyira véresen komolyan venni.

Az én gondolatom

Jézus gyakorlatilag közölte hogy hogy kell azt igazán komolyan venni.

Alátámasztás a bibliábol.

Ez 22:26 Papjai erőszakot tettek törvényemen, s megfertőztették, ami nekem szenteltetett! különbséget nem tettek a között, ami szent és ami köz, s a tisztátalan és tiszta között különbséget nem tanítottak, s szombatjaimtól elrejtették szemeiket, úgyhogy megszentségtelenítettek engem.

2016. okt. 24. 00:05
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!