Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Nem azt mondtam sem én, sem István, hogy ez a tuti. Csupán egyértelműen ellentmondó igéket mutattunk a tanaidhoz képest.
Amikkel azóta se tudsz mit kezdeni. Gyakorlatilag az a terelés, amit már megint művelsz, csak egy dolgot valószínűsít, hogy nincs amivel meg tudnád védeni a Tanúk tévtanait az egyértelmű cáfolattal szemben.
Szóval, nem mondom hogy amit én hiszek, az a tuti. Én is tévedhetek. De be is látom ha rámutatnak.
Ami viszont tuti, hogy a Tanúk tanítása ellentétben áll a Biblia szavával.
Vagy nem értesz egyet? Akkor ott a kérdés a 358. komentben. Amíg arra az egyetlen cáfolatra se tudsz válaszolni, felesleges bármilyen más témát boncolgatni, hiszen egyetlen érv elég volt hogy megbuktassa a Tanúk téves tanítását. Ha egyszer nincs rá válasz.
István : Három évszázadnak kellett eltelnie, mire az eretnekség oly mértéket öltött, hogy még Krisztus Istenségét is elkezdjék tagadni. Na ekkor volt szükséges zsinatot összehívni, és megvitatni, majd dogmatizálni a biztos keresztény tanításokat, mint amilyen a Szentháromság is"
És azt meg tudod mondani, hogy miért viselte annyira ezt a szívén Konstantin, hogy zsinatot hívott össze, mikor ő akkor nem is volt keresztény? :)
"Gabriel egy szellemi és lelki inkvizítor,ha valaki vállaszl az a baj ha nem az a baj. Biztosan részegen írogat össze vissza,nemtanácsos vele levelezni"
Az duplán szégyen, hogy még úgy is elbukjátok a vitát, hogy egy részeges fickóval álltok szemben :)
# 362
Én úgy tudom, hogy az ellentéteket próbálta ezzel megszüntetni. Nem szerette volna, ha a vallási viták túlságosan megosztanák a birodalmát.
Sziasztok
Pontosan. Ő volt a zsinat vezetője, akinek célja a birodalom megóvása volt, nem pedig az igaz tanítás megtalálása. Nem keresztényként nyilván úgy döntött, ami jó a birodalomnak. Constantin csak halála előtt lett keresztény.
Konstantint egyáltalán nem érdekelte az elvont hitvita, csak a keresztények egysége, amely reményei szerint megvédik a Birodalmat a széthullástól.
Konstantin később ariánus párti lett. Ariánus püspök keresztelte meg.
"Mondom ezt az összes többi tanúnak is, meg persze mindenki másnak"
Nem tudom, szerintem többnyire kultúráltan folyt a vita, bár néha-néha volt valóban nem illő hangnem.
Amúgy ha megsértettem valakit írjon, de szerintem semmi rosszat nem mondtam, felindultan nem írtam.
@ Akkor a zsinat vezetője maga is eltért a Szentháromság hitről?
Konstantin csak a zsinat összehívója volt, de nem a vezetője. Neki természetesen nem volt szavazati joga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!