Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isz.400-ig miért nem létezett...

Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:34
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯
 361/1387 anonim ***** válasza:
67%

Nem azt mondtam sem én, sem István, hogy ez a tuti. Csupán egyértelműen ellentmondó igéket mutattunk a tanaidhoz képest.

Amikkel azóta se tudsz mit kezdeni. Gyakorlatilag az a terelés, amit már megint művelsz, csak egy dolgot valószínűsít, hogy nincs amivel meg tudnád védeni a Tanúk tévtanait az egyértelmű cáfolattal szemben.

Szóval, nem mondom hogy amit én hiszek, az a tuti. Én is tévedhetek. De be is látom ha rámutatnak.

Ami viszont tuti, hogy a Tanúk tanítása ellentétben áll a Biblia szavával.

Vagy nem értesz egyet? Akkor ott a kérdés a 358. komentben. Amíg arra az egyetlen cáfolatra se tudsz válaszolni, felesleges bármilyen más témát boncolgatni, hiszen egyetlen érv elég volt hogy megbuktassa a Tanúk téves tanítását. Ha egyszer nincs rá válasz.

2016. okt. 16. 19:40
 362/1387 anonim ***** válasza:
68%

István : Három évszázadnak kellett eltelnie, mire az eretnekség oly mértéket öltött, hogy még Krisztus Istenségét is elkezdjék tagadni. Na ekkor volt szükséges zsinatot összehívni, és megvitatni, majd dogmatizálni a biztos keresztény tanításokat, mint amilyen a Szentháromság is"

És azt meg tudod mondani, hogy miért viselte annyira ezt a szívén Konstantin, hogy zsinatot hívott össze, mikor ő akkor nem is volt keresztény? :)

2016. okt. 16. 21:26
 363/1387 anonim ***** válasza:
23%

"Gabriel egy szellemi és lelki inkvizítor,ha valaki vállaszl az a baj ha nem az a baj. Biztosan részegen írogat össze vissza,nemtanácsos vele levelezni"

Az duplán szégyen, hogy még úgy is elbukjátok a vitát, hogy egy részeges fickóval álltok szemben :)

2016. okt. 16. 21:27
 364/1387 anonim ***** válasza:
23%

# 362

Én úgy tudom, hogy az ellentéteket próbálta ezzel megszüntetni. Nem szerette volna, ha a vallási viták túlságosan megosztanák a birodalmát.

2016. okt. 16. 21:30
 365/1387 anonim ***** válasza:
76%

Sziasztok

Pontosan. Ő volt a zsinat vezetője, akinek célja a birodalom megóvása volt, nem pedig az igaz tanítás megtalálása. Nem keresztényként nyilván úgy döntött, ami jó a birodalomnak. Constantin csak halála előtt lett keresztény.

2016. okt. 17. 00:14
 366/1387 szp72 ***** válasza:
63%

Konstantint egyáltalán nem érdekelte az elvont hitvita, csak a keresztények egysége, amely reményei szerint megvédik a Birodalmat a széthullástól.

Konstantin később ariánus párti lett. Ariánus püspök keresztelte meg.

2016. okt. 17. 00:26
 367/1387 anonim ***** válasza:
29%
Akkor a zsinat vezetője maga is eltért a Szentháromság hitről?
2016. okt. 17. 10:34
 368/1387 anonim ***** válasza:
63%
Egy biztos kedves kérdező, neked semmi közöd sincs a kereszténységhez. Jézus őrült vadállatokkal szemben, ócsároló, és fizikai és lelki fájdalmat is komolyan okozó emberekkel szemben is képes volt a szeretet elvét megtartani, és annak aki a halálát kívánta azt is szeretettel fogadta, ezzel szemben te, egy internetes oldalon, ahol pusztán semmi más nem történik csak vannak emberek akik nem értenek veled egyet, te mégis "részeges inkvizítornak" hívod embertársadat. Nem érzed, hogy mennyire távol van a szíved a szeretettől? Te ezt nem érzed magadon? Mondom ezt az összes többi tanúnak is, meg persze mindenki másnak, Asperrimus a hitgyüli szószónoka is pontosan ilyen, ha neki nem tetszik valami minősíthetetlen stílusban kezd el válaszokat adni, és kitöröltetik a válaszokat. Én nem keresztényként de komoly éveket eltöltvén ott, és a bibliai kutatásaim, tudásaim birtokában egyértelműen merem állítani, hogy itt ezen az oldalt a 70%-a az embereknek borzalmasan messze van a kereszténység második legnagyobb parancsolatától. Ki lehet osztani, lehet érvelni, okoskodni, de én még ilyen gyűlöletet amit ti "keresztény" emberek csináltok, soha egyetlen egy druida csoportban, Odin imádó csoportban, és máshol sem láttam, pedig nem egy kettőben megfordultam.
2016. okt. 17. 10:44
 369/1387 anonim ***** válasza:
29%

"Mondom ezt az összes többi tanúnak is, meg persze mindenki másnak"

Nem tudom, szerintem többnyire kultúráltan folyt a vita, bár néha-néha volt valóban nem illő hangnem.

Amúgy ha megsértettem valakit írjon, de szerintem semmi rosszat nem mondtam, felindultan nem írtam.

2016. okt. 17. 13:59
 370/1387 szp72 ***** válasza:
67%

@ Akkor a zsinat vezetője maga is eltért a Szentháromság hitről?

Konstantin csak a zsinat összehívója volt, de nem a vezetője. Neki természetesen nem volt szavazati joga.

2016. okt. 17. 16:49
❮❮ ... 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!