Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Nem vagyok nagy héberes, de egy kicsit utána néztem a dolognak.
Az "Él gibór" ugye szó szerint "Isten erős", de mivel a jelző általában a főnév után áll, ezért simán jelentheti azt, hogy "erős Isten". Tehát a szórendnek ezek szerint nincs jelentősége, s így mindkettőt jelentheti.
A Gabriel azonban ugye egy tulajdonnév, amely két szó összeolvadásából keletkezett, erő+Isten, s már nem lehet megállapítani, hogy pontosan mit akartak. Egyaránt lehet: Isten ereje, Isten erős, erős Isten.
"Az "Él gibór" ugye szó szerint "Isten erős", de mivel a jelző általában a főnév után áll, ezért simán jelentheti azt, hogy "erős Isten". Tehát a szórendnek ezek szerint nincs jelentősége, s így mindkettőt jelentheti."
Hát én is utána néztem egy kicsit, és ahol én olvastam, ott nagyon nem így van! Eszerint fordított a szórendjük, vagyis a jelzőként használt melléknév mindig a főnév után szerepel: [link]
A "HÉBER NYELVTAN KEZDŐKNEK - Melléknevek 9. lecke" alatt találod.
Tehát beigazolódni látszik a gyanúm, a fordítók nem voltak hülyék, hogy mindenhol következetesen Erős Istent fordítottak.
Látod ez van, ha a tanúkat pártolod. :D
Igazán jó kis nyelvtani anyagot linkeltél, de szerintem rosszul értelmezted.
A jelzős szerkezet valóban fordítottja a magyarnak, tehát az "Él gibór" valóban jelenthet "Erős Isten"-t. Viszont sehol nem írja, hogy az "Isten erős" jelentésnek viszont a "gibór Él" felelne meg. Tehát szerintem jelentheti mind a kettőt, mert a melléknév mindig a főnév után van.
Kérdező:Hogy nem létezett?
Létezett de ahol létezett nem igaz keresztények voltak hanem,pogánnyok.
Így Egyiptomban,babilonban stb.
27 százalék!
Kezded előrörl? Hol voltak az igaz keresztények akkor? Az ariánusok voltak azok? Mitől volt valaki igaz keresztény? Elég ha tagadta a Szentháromságot?
"Létezett de ahol létezett nem igaz keresztények voltak hanem,pogánnyok."
Ja, gondolom neked még az apostolok is pogányok voltak, mert Istennek nevezték Jézust. Hogy neked nem sok közöd van a kereszténységhez, az tuti...
1158.Azok az igaz keresztények akik folytonos és ugyanazok tanítást követnek amit Jézus hátrahagyott.
Jézus Szentháromságot nem hagyott hátra igy a folytonosság egyes keresztények és Jézus között megszakadt.
Az egyes keresztényeket értem akik tanítják a Szentháromságot,amiről az apostolok sem beszéltek.
Pál azt mondta "az én eltávolzásom után hamis farkasok jönnek akik nem kedveznek a nyájnak"
Tovább mondja"addig nem következik be amig be nem áll a szakadás"
Na erről beszélek ti vagytok a szakadás alanya"
Azért vagytok az mert a Krisztus tanítását az emberek által létrehozott tanítást követitek, amit a Niceai zsinat hozott létre,fele megalkuvó keresztényék a másik fele pedig pogányok élén N Konstantinnal,aki maga is pogány volt.
A pogány császár a politikai céljaira használta fel a zsinatot.
Ő maga pogány maradt még 30 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!