Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isz.400-ig miért nem létezett...

Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2016. szept. 3. 20:34
 1151/1387 anonim ***** válasza:
56%
Nem értek a héber nyelvhez, így nem tudom, hogy mekkora jelentésbeli változást okoz a két szó sorrendjének felcserélése. Egyébként a szószerinti fordítása az El-Gibór-nak az lenne, hogy Isten erős és nem az, hogy Erős Isten (ugye az "El" jelenti az Istent). De feltételezem, hogy a magyar fordításokat nem héber szöveghez teljesen hülye fordítók készítették, hanem okkal van következetesen mindenhol felcserélve a két szó sorrendje. Vagyis ebből én arra következtetek, hogy van jelentősége a sorrendnek, mint ahogy magyarban is mást jelent az erős isten és az isten erős.
2017. máj. 4. 21:58
 1152/1387 anonim ***** válasza:
56%
Tanú barátunk tuti megint megőrül és vérszemet fog kapni ezt az eszmecserét látva, hogy lám, még a hamis háromsághívők sem értenek egyet :D
2017. máj. 4. 22:02
 1153/1387 szp72 ***** válasza:
46%

Nem vagyok nagy héberes, de egy kicsit utána néztem a dolognak.

Az "Él gibór" ugye szó szerint "Isten erős", de mivel a jelző általában a főnév után áll, ezért simán jelentheti azt, hogy "erős Isten". Tehát a szórendnek ezek szerint nincs jelentősége, s így mindkettőt jelentheti.

A Gabriel azonban ugye egy tulajdonnév, amely két szó összeolvadásából keletkezett, erő+Isten, s már nem lehet megállapítani, hogy pontosan mit akartak. Egyaránt lehet: Isten ereje, Isten erős, erős Isten.

2017. máj. 5. 00:41
 1154/1387 anonim ***** válasza:
46%

"Az "Él gibór" ugye szó szerint "Isten erős", de mivel a jelző általában a főnév után áll, ezért simán jelentheti azt, hogy "erős Isten". Tehát a szórendnek ezek szerint nincs jelentősége, s így mindkettőt jelentheti."

Hát én is utána néztem egy kicsit, és ahol én olvastam, ott nagyon nem így van! Eszerint fordított a szórendjük, vagyis a jelzőként használt melléknév mindig a főnév után szerepel: [link]

A "HÉBER NYELVTAN KEZDŐKNEK - Melléknevek 9. lecke" alatt találod.

Tehát beigazolódni látszik a gyanúm, a fordítók nem voltak hülyék, hogy mindenhol következetesen Erős Istent fordítottak.

Látod ez van, ha a tanúkat pártolod. :D

2017. máj. 6. 22:43
 1155/1387 szp72 ***** válasza:
56%

Igazán jó kis nyelvtani anyagot linkeltél, de szerintem rosszul értelmezted.

A jelzős szerkezet valóban fordítottja a magyarnak, tehát az "Él gibór" valóban jelenthet "Erős Isten"-t. Viszont sehol nem írja, hogy az "Isten erős" jelentésnek viszont a "gibór Él" felelne meg. Tehát szerintem jelentheti mind a kettőt, mert a melléknév mindig a főnév után van.

2017. máj. 7. 00:47
 1156/1387 anonim ***** válasza:
56%
Igen igazad van, bocsesz! Mégis én néztem be... :)
2017. máj. 7. 07:14
 1157/1387 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező:Hogy nem létezett?

Létezett de ahol létezett nem igaz keresztények voltak hanem,pogánnyok.

Így Egyiptomban,babilonban stb.

2017. máj. 27. 11:52
 1158/1387 anonim ***** válasza:
56%

27 százalék!

Kezded előrörl? Hol voltak az igaz keresztények akkor? Az ariánusok voltak azok? Mitől volt valaki igaz keresztény? Elég ha tagadta a Szentháromságot?

2017. máj. 27. 12:56
 1159/1387 anonim ***** válasza:
46%

"Létezett de ahol létezett nem igaz keresztények voltak hanem,pogánnyok."

Ja, gondolom neked még az apostolok is pogányok voltak, mert Istennek nevezték Jézust. Hogy neked nem sok közöd van a kereszténységhez, az tuti...

2017. máj. 27. 13:02
 1160/1387 anonim ***** válasza:
70%

1158.Azok az igaz keresztények akik folytonos és ugyanazok tanítást követnek amit Jézus hátrahagyott.

Jézus Szentháromságot nem hagyott hátra igy a folytonosság egyes keresztények és Jézus között megszakadt.

Az egyes keresztényeket értem akik tanítják a Szentháromságot,amiről az apostolok sem beszéltek.

Pál azt mondta "az én eltávolzásom után hamis farkasok jönnek akik nem kedveznek a nyájnak"

Tovább mondja"addig nem következik be amig be nem áll a szakadás"

Na erről beszélek ti vagytok a szakadás alanya"

Azért vagytok az mert a Krisztus tanítását az emberek által létrehozott tanítást követitek, amit a Niceai zsinat hozott létre,fele megalkuvó keresztényék a másik fele pedig pogányok élén N Konstantinnal,aki maga is pogány volt.

A pogány császár a politikai céljaira használta fel a zsinatot.

Ő maga pogány maradt még 30 évig.

2017. máj. 27. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!