Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
Konstantin az ariánus nézeteket támogatta, míg a keresztény egyházfők álltak ki a Szentháromság, mint a Krisztus szavainak helyes értelmezése mellett.
Vagyis úgy néz ki, te vagy aki a pogány császár elképzeléseit követed, és én aki Krisztust és a keresztényeket :)
1159.Ja Szerinted az a jó keresztény aki elszakadt a Krisztusi tenitástol?
Gondoltam is,mindent forditva értesz.
Majd ha a bibliában megjelenik a Szentháromság akkor megköszönöm a kioktatást,de addig még kitartok az egyedüli igaz Isten mellett Ján.17:3.
Hagylak,hogy kövesd a politikailag megalkuvó tanítást.
"1159.Ja Szerinted az a jó keresztény aki elszakadt a Krisztusi tenitástol? "
Ha szerinted az apostolok, akik közvetlen Krisztustól tanultak, elszakadtak a Krisztusi tanítástól, akkor neked se sok közöd van a kereszténységhez...
1163.Nem elszakadtak az apostolok a Krisztusi tanitástol hanem szorosan követték,és ezért nincs az irásaikban a háromság tantétele.
Ők nem a Niceai zsinatot követték és tanították,hanem a Nagy tanitojuk Jézus Krisztust.
Egy hagyományra ha azt mondod,hogy Jézus tanította,akkor nincs fogalmad,mit mondott Jézus és mit mond a háromság hagyománya,ami Jézus és tanítványai után 300 évre született,és politikai célokat szolgált a Krisztusi tanítás rovására.
Erre mondta Jézus"A ti hagyományotokkal megrontottátok az én Atyám törvényét"
Például azt állították az apostolok hogy Jézus Isten.
Én inkább hiszek nekik, mint valami hamis emberi hagyománynak, az Őrtorony tévtanainak. Ha te inkább megtagadod a szavukat, a te bajod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!