Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak, ti mit gondoltok...

Vallásosak, ti mit gondoltok a karmáról és a reinkarnációról? És arról, hogy a Bibliába is benne volt, csak kiszedegették belőle az erre utaló jeleket?

Figyelt kérdés

Én valahol azt olvastam, hogy ez is benne volt a Bibliába, csak a hatalomvágyó emberek megcsonkították és olyan írásokat raktak bele illetve szedegettek ki belőle, ami a saját kedvük szerint történt. Én ennek nem adok hitelességet, csak elgondolkodtat.

Sok buddhista és más vallású ember ugye hisz a reinkarnációban és a karmában. Úgy gondolják, hogy a karmát 7 generáción keresztül lehet örökölni.

Ott van pl a vak ember esete, az egyik tanítvány megkérdezte Jézust, hogy miért vak születésétől fogva az az ember, azért, mert a szülei vétkeztek, avagy, mert ő vétkezett. Az egy dolog, hogy Jézus elmondta, hogy se nem ő sem a szülei nem vétkesek. De szerintem egyértelműen arra utalt a tanítvány, hogy előző életében követte el a bűnt, amiért, most vak. Más különben elég buta lenne, hisz hogy kérdezhet ilyet, ha a vak ember születése előtt nem létezett és ebből kifolyólag bűnt sem tudott elkövetni.

Vagy ott van a bűnbeesés, az Ádám és Éva bűne volt, mégis az egész emberiség sújtva lett ezzel, tehát örököltük a büntetésüket.

2016. máj. 30. 15:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/79 anonim ***** válasza:
28%
A reinkarnációt a buddhista papol találták ki, a páriák vigasztalására. Ha a jelenlegi életükben rossz nekik, a következőben ők lesznek a maharadzsák.
2016. máj. 30. 15:39
 2/79 A kérdező kommentje:
Nagyon tévedsz. Fogalmad sincs róla miket beszélsz.:DD
2016. máj. 30. 15:42
 3/79 anonim ***** válasza:
82%

Na ti aztán jól egymásra találtatok!

Amilyen hülyeséget írsz (már bocsi), kedves kérdező a kereszténységről, éppen olyan hülyeséget (szintén bocsi) válaszolt az 1. válaszoló a buddhizmusról. :)

A kérdésre válaszolva röviden:

1. Nem, a Bibliában soha nem volt benne sem a reinkarnáció, sem a karma tanítása.

2. A Bibliából nem kivettek részeket, hanem mindig csak hozzátettek :)

2016. máj. 30. 15:59
 4/79 anonim ***** válasza:
82%

Mit gondolsz arról, hogy eredetileg voltak olyan részek a Bibliában, amikben konkrétan szerepelt, hogy -lesznek majd, akik azt állítják, hogy a Biblia eredetileg tanította a reinkarnációt és a karma tant, csak kiszedegették belőle-, csak kiszedegették belőle Utólag ezeket a részeket?

És eredetileg az is le volt írva benne, hogy ma 15:32-kor valaki megint fel fő tenni a gyakorin egy ilyen kérdést, csak később az erre való utalást is eltávolították.

2016. máj. 30. 16:29
 5/79 anonim ***** válasza:
*fog
2016. máj. 30. 16:30
 6/79 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

A reinkarnáció eszméje - némely teljességgel megalapozatlan állítással szemben - semmilyen formában, még csak egy halvány utalás erejéig sem található meg a Szentírásban. Isten mindent "az ő neme szerint" teremtett. (Lásd I.Móz. 1. fejezet.) Nincs, nem lehet tehát átjárás köztük. Még ha különválhatna az emberi lélek, akkor sem lakozhatnék más, nem emberi élőlény testében.

Üdv. Péter

2016. máj. 30. 17:20
 7/79 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy hülyeségeket írok, de ezt olvastam, hogy korábban benne volt és rengeteg módon kreálták, hozzátettek és el is vettek a kanonizáció során rengeteg mindent.

Érdekes, hogy a vak emberes dologra nem reagált senki. És kifejtettétek, hogy a reinkarnáció nem létezik. Mit gondoltok a karmáról és, hogy lehet e örökölni?

2016. máj. 30. 17:44
 8/79 A kérdező kommentje:

"Még ha különválhatna az emberi lélek, akkor sem lakozhatnék más, nem emberi élőlény testében."

Mit értesz az alatt, hogy különválik? Egyébként akik hisznek benne, szerintük az embereknek más lelke van, mint az állatoknak és aki emberi testben születik, későbbi életei során csak ember lehet.

2016. máj. 30. 17:46
 9/79 anonim ***** válasza:
Ez egy bonyolult kérdés, a Bibliában van arról szó, hogy lehet áldást és átkok is örökölni. Pl 2. Mózes 20:5-6 ban. Nem pont az a "karma", legalábbis nem nevezném úgy. Inkább az a lényeg, hogy a démonok nagyon könnyen befolyásolják a közeli barátokat és családot, és ezek a lények általában átkokat is hordoznak magukkal.
2016. máj. 30. 17:56
 10/79 szp72 ***** válasza:
100%
Én meg azt hallottam, hogy Buddha valójában keresztény tanokat hirdetett, de aztán hatalomvágyó emberek átírták a tanait reinkarnációsra.
2016. máj. 30. 21:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!