Itt Jézus ha nem a reinkarnációról beszélt akkor miről? És mi cáfolja azt hogy nem a lélekvándorlásról beszélt?
"Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az.
Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született."
ha valaki nem születik víztől és lélektől ahogy magad is írtad, erről beszél, megmagyarázza, felesleges didaktizmus lett volna hogy "nem, nem úgy értem ,hogy valaki visszamegy az anyja méhébe"
a zsidók sme hittek a lélekvándorlásban, tehát nem képletesen hanem szó szerint értik amit mondanak "másszak vissza anyámba vagy mi?" ez ma így hangzana
a Bibliában még sok helyen visszautalnak ide, vagy beszélnek újjászületésről ,de sehol nem lélekvándorlásról esik szó
ha kicsit kihúzzuk a fejünket a bibliából akkor pedig az is kiderül ,hogy nem kimutatható az első keresztények hittek volna a lélekvándorlásban
és akkor mi mit jelent?
mit jelent víztől? és mit lélektől?
2Pt 3,5
Mert kész-akarva nem tudják azt, hogy egek régtől fogva voltak, és föld, mely vízből és víz által állott elő az Isten szavára;
1Kor 8,6
Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.
Jn 4,14
Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.
Jn 6,35
Jézus pedig monda nékik: Én vagyok az életnek ama kenyere; a ki hozzám jő, semmiképen meg nem éhezik, és a ki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.
Jn 7,37
Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.
Na, Drága Kérdező, a víz megvan? Vagy nincs?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!