Ateisták! Mi a véleményetek a reinkarnációról?
Ateistának tartom magam (nem hiszek egyik elfogadott istenképben sem), a reinkarnációt pedig valószínűnek.
A karma milyenségéről, működéséről rendszeresen filozofálok, nincs egzakt álláspontom azzal kapcsolatban.
Úgy gondolom, hogy először is be kellene bizonyítani, hogy létezik valamilyen testtől független "lélek", ami tud reinkarnálódni. És minden arra utal, hogy nem létezik. Így nincs ami reinkarnálódjon.
Amúgy sokkal szimpatikusabb elképzelés, mint a menny-pokol felosztás. De attól még nem lesz igaz.
Melyik reinkarnációra gondolsz?
Mert több különböző elképzelés is van róla, és ezek kölcsönösen kizárják egymást.
A hindu reinkarnáció-elmélet semmiképpen sem egyeztethető össze az ateizmussal, de a buddhista igen. (Buddhistaként lehet valaki ateista, vannak is ateista buddhisták.)
A kérdező véleményt kérdez, tehát ha valaki nem trollkodik akkor nem tudom miért pontozzátok le, minden vélemény egyformán jó, az meg személyes probléma, hogy személy szerint tetszik-e vagy sem.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én ateista vagyok és a reinkarnációt sem tartom valószínűnek, de cáfolni sem tudom.
# 7
"tehát ha valaki nem trollkodik akkor nem tudom miért pontozzátok le"
Ebben a pillanatban, amikor ezt pötyögöm, csak a két trollválasz van lepontozva.
Ezek a kérdésre válaszolnak ugyan, de úgy, hogy közben a más véleményen levőket sértegessék.
De ettől függetlenül az tanácsolom, hogy itt a vallási és valláskritikai rovatokban nem nagyon csodálkozz a százalékokon. Mintha lottón sorsolnák őket. :) Bár némi rutinnal már azt is lehet tudni, hogy ki pontozgat éppen :)
A pillanatnyi eset tehát szerintem még korrekt is, a nagyátlaghoz képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!