Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, szerintetek jobb...

Ateisták, szerintetek jobb lenne a világ, ha nem lenének vallások?

Figyelt kérdés

2016. jan. 6. 15:48
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
0%
Volt már ilyen, és nem volt jobb.
2016. jan. 6. 15:49
 2/35 anonim válasza:
28%

Elég sok embert kordában tart, erkölcsi utat mutat nekik. Alapvetően a legtöbb vallás azt tanítja hogy legyél jó.

Aztán más dolog hogy a szélsőséges verziók, meg hogy a vallási vezetők meg még sokan mások hogyan fognak jóljárni rajtad.

De szerintem nem lenne jobb.

2016. jan. 6. 15:57
 3/35 anonim ***** válasza:
70%
Igen, szerintem jobb lenne.
2016. jan. 6. 15:58
 4/35 anonim ***** válasza:
51%
szerintem ez eleve lehetetlen, mert ami a rossz a vallásokban azt valami más ateista ideológia rögtön betöltné ahogy azt a történelem is megmutatta
2016. jan. 6. 16:23
 5/35 anonim ***** válasza:
64%

Alapvetően a világ jobbsága illetve rosszabbsága rossz emberek rossz akaratán múlik, ha ezek nem vallásos hitben nevelkedtek volna, akkor más ürügyén is ugyanúgy megtalálnák, hogy tegyenek mindent tönkre maguk körül.

Ettől függetlenül a konkrét kelet-európai vagy közel-keleti térséget tekintve az "Isten mentsen" annak vallásosaitól. Akárhányszor erőszakosan előtérbe kerültek, nem hogy érdemi fejlődés nem volt, - se építkezési, se társadalom jóléti tekintetben - hanem egyenesen a rombolás és nyomorba döntés, háborúk és népirtások. Kihúzzák magukat minden alól, mint valami felsőbbrendű szentség, pedig pontosan ugyanúgy bíróság előtt kéne felelniük a tetteikért, mint mondjuk egy Hitlernek.

Nem, ők nem rossz emberek... ők csak szépen szenteskednek, írtózkodnak, gyűlölködnek ott magukban, uszítanak az iskoláikban, aztán hátha majd valaki végre is hajtja helyettük a zsigeri gondolataikat. Aztán akkor kihúzzák magukat, hogy hát neeem, az olyan ember, aki azt meg is tette, az nem is igaz vallású, nem közülünk való, mert mi azért olyat nem csinálunk. Pedig a vallás a háttérből mindig is az elsőszámú melegágya volt a háborúknak, gyilkolászásoknak.

2016. jan. 6. 16:52
 6/35 anonim ***** válasza:
8%

Egy ateista ezt mondja: "hiszem ha látom, míg egy hívő: ha hiszem, látni fogom.

Szerintem hitetlenek, belőletek leginkább a remény hiányzik. Csak várakoztok, de mire?? És hol a remény meg a hit?? Hogy lehet így élni?

A kérdés nem hozzám szólt, mert nem vagyok hitetlen, de a válaszom, nem.

2016. jan. 6. 16:58
 7/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Kell valami, ami összetereli a bárányokat.
2016. jan. 6. 17:28
 8/35 A kérdező kommentje:

*lennének

"Szerintem hitetlenek, belőletek leginkább a remény hiányzik. Csak várakoztok, de mire?? És hol a remény meg a hit?? Hogy lehet így élni?"

Én is ateista vagyok. Én nem várakozok semmire, és nem is reménykedek semmiben. Én boldog vagyok, vannak céljaim, amiket próbálok elérni, igyekszem jobb embernek lenni, jobbá tenni a világot és fejleszteni önmagam. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy mi lenne velem, ha csak a hit meg a remény adna erőt a mindennapokban... Borzalmas lenne. Nem tudok egy olyan dologra támaszkodni, egy olyan Istenben bízni, aminek a létezésére egyszerűen nincs bizonyítékom, és nem látok semmilyen logikus okot a benne való hitre. De egyébként az ateisták is reménykedhetnek, csak nem vallásos értelemben, bár én remény helyett általában próbálok tenni azért, hogy jobb legyen az életem. Viszont vannak emberek, akik csak azért boldogok, mert a vallás megnyugvást, motivációt ad nekik, és egy olyan Istennek szentelik az életüket, ami nem is száz százalékig biztos, hogy létezik... Hogy lehet így élni?

2016. jan. 6. 18:54
 9/35 anonim ***** válasza:
65%
Igen.Egy megosztó tényezővel kevesebb lenne.
2016. jan. 6. 18:58
 10/35 Ozmium42 ***** válasza:
64%
Szerintem a világ összességében kicsit jobb lenne, az a rész viszont, ahol mi élünk, nem, hanem kicsit rosszabb.
2016. jan. 6. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!