Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, szerintetek jobb...

Ateisták, szerintetek jobb lenne a világ, ha nem lenének vallások?

Figyelt kérdés

2016. jan. 6. 15:48
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
igen jobb lenne, csak kicsit unalmasabb is
2016. jan. 6. 19:23
 12/35 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

6-os vagyok.

Tudod, én megőrülnék, ha úgy kéne élnem, hogy csak egyedül birkózhatnék meg a nehézségeimmel. Kell egy támasz.

Amikor elment a macskám, tudtam, hogy itt a Földön már nem láthatom többet, de vajon a Mennyben? Fogalmam sem volt. Akkoriban nagyon fájt ez az egész.

Aztán Jézus üzent nekem egy ismerősömön keresztül, hogy de IGEN, nem örökre vesztettük el Őt.

Egyik nap sebes lett a szám, éjfél körül elkezdtem imádkozni, kb 3 perc telt el, és már nem volt ott semmi.

Úgy tűnt el, hogy észre sem vettem. Hát nem jó?

Egyébként értelek, nehéz elszakadni a megszokott felfogásodtól. Tényleg nem lehet könnyű. De ha jól érzem, Neked ez így teljesen oké. Nem? Azért legyél nyitottabb.

2016. jan. 6. 19:42
 13/35 A kérdező kommentje:

Én sem egyedül birkózom meg a problémáimmal. Van családom, és vannak barátaim is, akik segítenek. Értem, hogy neked támaszt nyújt a vallás, de szerintem nem azért kell hinni valamiben, mert jó érzés és megnyugtató, hanem mert reális, logikus és vannak rá bizonyítékok.

Azért az elég érdekes, hogy neked Isten meggyógyította a szádat, de rengetegen hiába imádkoznak Istenhez a komoly problémáikkal kapcsolatban, nem segít nekik. Ha egy éhező kisgyerek minden nap imádkozik azért, hogy jobbra forduljon a helyzete, valószínűleg nem fog megváltozni semmi. Isten mi alapján választja ki, hogy kinek segít, és kinek nem?

Tegyük fel, hogy én halálom után a Mennybe kerülök, de néhány szerettem a Pokolra jut. Én nem tudom elképzelni, hogy jól érezzem magam így a Mennyben. Lehet, hogy ott már nem számítanak ilyen dolgok, de ha nem törődöm azzal, hogy általam szeretett emberek a Pokolban szenvednek, akkor már nem is vagyok önmagam. Egyébként a Menny gondolata számomra ijesztő. Egy egész örökkévalóságon keresztül lennénk úgy ott, hogy minden tökéletes, nincsenek célok, vágyak, és ez az állapot örökké tart... Én régebben vallásos voltam, és mindig úgy képzeltem el a Mennyországot, ahol nem csinálunk mást, csak Istent dicsőítjük, és nincsenek kétségeink, gondolataink, új ötleteink. Számomra ez nem hangzik jól.

Egyébként teljesen jól érzem magam ateistaként, de szeretek keresztény emberekkel beszélgetni a véleményükről. Remélem, nem írtam semmi sértőt, csak szeretek vitatkozni, még ha nem is kapcsolódik a kérdésemhez.

2016. jan. 6. 20:16
 14/35 anonim ***** válasza:
2016. jan. 6. 20:33
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

12-es vagyok.

Nem írtál semmi sértőt.

Hogy Isten mi alapján választja ki, hogy kinek segít?

Szerintem mindenkinek, aki imádkozik hozzá.

Nyilván az én esetemben "könnyű dolga" volt, mert csak egy sebről volt szó, de képzeld el, hogy pl egy éhező gyerek könyörög segítségért Istenhez, és ahogy kimondja az Áment, hopp egy pillanat alatt minden megváltozik. Nem. Szépen fokozatosan. Nem mellesleg kitartónak kell lenni.

És bocs, végülis tényleg nem a kérdésedről van már szó.

2016. jan. 6. 20:44
 16/35 Ozmium42 ***** válasza:
79%
Szépen fokozatosan fogy le csont sovánnyá és hal éhen végül.
2016. jan. 6. 21:15
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sokkal jobb lenne. És ha a statisztikákat nézzük, a vallásos emberek száma jelentősen csökkent az elmúlt 100 évben, tehát ha minden jól megy megérhetünk egy vallásmentes világot :)
2016. jan. 6. 23:06
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
sokkal jobb, de vele egyutt a politikanak is mennie kell, csak ugy teljes a kep.
2016. jan. 7. 00:38
 19/35 r.sentinel ***** válasza:

Kedves 12-es !!

Milyen jo is volna ha minden egy imadsaag altal mukodne, csak a valos teny hogy milliardok elmeselhetik neked hogy ugyan imadkoztak a fentvalohoz es megsem teljesult a keresuk, pedig a Biblia irasa szerint kerj es megadatik. A te estedet nem lehet eggyetlen emberhez se viszonyitani mert minden ember kulon egyeniseg es maskent reaglnak dolgokra megha azonos is a vallasi nezetuk. Ennek fejeben az imadsag sem mukodik es nem arol van szo hogy jobban hisz az imadsag erejeben az eggyeik mint a masik, inkabb arrol hogy a nem vallasi ertelemben letezo vagy kialakitott hite alkoto ereju es ennek semmi koze a te felfogasod ertelmeben vett Istenhez. Ha vallasi nezetbol vesszuk akkor a nagy egysegnek barminek is nevezd azt reszesei vagyunk es nem kivulalo bunos baranyai ahogyan a vallas butitja es lealacsonyitja az embereket. Soha se "Isten" se Jezus nem mondta es kerte hogy vallast alkossatok es azt se hogy uralkodjanak a vallasok felett es hazugsagokat es meseket terjesszenek, kivetelt kepeznek azon feljegyzesek melyeknek vannak apajaik.

2016. jan. 7. 09:17
 20/35 Mojjo ***** válasza:
100%
Aligha. Ami most rossz a vallások miatt (erőszak, lsd: emberek ölik egymást, vagy éppen az intellektuális szennyezés, lsd: nyilvánvaló tudományos tények tagadása), azt megtalálnák az emberek másban. Az emberi természet nem változna attól, hogy a világból kiiktatnánk egy-két mémet. Mellesleg maguknak a vallásoknak a léte is az emberi természetből következik, így ez eleve egy olyan szituáció, aminek létrejöttéhez másnak kéne lennie az embernek, ami.
2016. jan. 7. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!