Ateisták, szerintetek jobb lenne a világ, ha nem lenének vallások?
" "akkor lennének jók, ha kizárólag az istenhit tehetne bárkit is vallásossá. Na de hol van ez megírva? Az ateisták kis kódexében?"
Mindenhol, többek között az Oxford szótárban, de pl. a wikipédián, vagy más értelmező szótárakban is."
El is olvasod, amit linkelsz?
"Átvitt értelemben: A világ egészéről alkotott elképzelések, nézetek, vélekedések összessége, amit egy személy vall, valamint a saját életére alkalmazott alapelvei. Minden filozófia akár vallásnak is tekinthető. Azt is mondhatjuk ebben az értelemben, hogy egy ateista ember vallásának tárgya az anyag." [link]
Persze esődleges értelemben az istenben hívőket nevezzük vallásosnak, ezt elismerem.
"Persze, de ez meghatározó tényező az életedben? Csináltál bármit is csakis azért, mert a-Visnuista vagy?"
Az ateizmus meghatározó az életedben, mivel az egész világnézetedre, életfelfogásodra kihatással van, szóval ne gyere nekem ezekkel a párhuzamokkal!
"Szerintük meg te nem vagy igazi keresztény, és senki sem tudja eldönteni, hogy kinek van igaza. Nem az a keresztény, akit te kereszténynek tekintesz. Hanem az, aki saját maga szerint keresztény."
Egy fenét nem lehet eldönteni! A Biblia eldönti, ki a keresztény:
"Tedd el a kardodat, Péter, mert aki fegyvert fog, fegyver által vész el."Ján 18,11
"Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért! Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra is, gonoszokra is, esőt ad igazaknak is, bűnösöknek is. Ha csupán azokat szeretitek, akik szeretnek benneteket, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? S ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi különöset tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? Legyetek hát tökéletesek, amint mennyei Atyátok tökéletes!" Máté 5,43-48
Az a keresztény, aki követi Jézus parancsolatait. Még hogy nem lehet eldönteni... Mit nem lehet ezen eldönteni?
"Lásd: középkor Európában. Mindenki keresztény volt, mégsem lett jobb a világ. Aztán eljött a középkor vége, a kereszténység visszaesett, és lényegesen jobb lett a világ. A mai korban a kereszténység kezd eltűnni, és jobb világban élünk, mint a történelemben bármikor."
Amint már leírtam, semmit sem érnek ezek az érvek. Ilyen érvekkel be lehet bizonyítani azt is, hogy az ateizmus a legkártékonyabb eszme!
" "Mert szerinted akik pl. hittek Hitlernek és részt vettek a népírtásban, az a kereszténység műve."
Írtam ilyet? Nem. Írtam bármi olyat, amit így lehet értelmezni? Nem."
De-de. Azt írtad, keresztények voltak Hitler követői, meg hogy a középkori egyház borzalmas tettei is a keresztények műve. Vagyis az utóbbit nem szószerint írtad le, de egyetértettél vele, elfogadtad, mint keresztény-ellenes érvet.
Erre igazán csak annyit tudok mondani, hogy olvasd el még egyszer amit írtam. A felvetéseidet már mind megválaszoltam, van amelyiket többször is.
Kivéve a szótárat. Nyilván az elsődleges jelentésről beszélünk, amikor azt mondod, hogy ez a szó azt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!