Ateisták! Mi a véleményetek a reinkarnációról?
Nem azért öreg, de szerinted egy ateista mégis mit gondol a reinkarnációról?
Hmm? Most így logikusan belegondolva, szerinted mit?
# 12
Kérdezz meg erről egy olyan buddhistát, aki a buddhizmus valamelyik ateista ágazatát követi és elfogadja a reinkarnációt. El fogja neked magyarázni. Logikusan.
Én sosem hittem semmiben, amiben hinni szokás. Aztán egy közeli barátomtól kaptam ezt a könyvet: Dr. Michael Newton - Lelkünk útja I.
Elgomdolkoztató, furcsa módon még logikisnak is tűnik. Persze továbbra is elzárkózom minden vallásos dologtól (a vallás ugyanolyan szét dolog, mint a politila), de ez a köny szerencsére nem is szól semmi ilyesmiről.
Mi a tökömért lett lepontozva a válaszom?! Egy ésszerű dolgot írtam le, ami egy ellentmondás a reinkarnációnál! Még a biosz tanárom is azt mondta van benne valamennyi igazság és nevetett rajta egy jót, mi a tökömért 0%?!
Ha valaki nem tudja elfogadni ne kérdezzen, főleg ne a valláskritika rovatnál, ahol még jó helyre is írom a vicces, de igaz és rendes hibát bemutató dolgot!
gnoomage: Bár én nem pontoztam le a válaszod, szerintem azért, mert egyrészt a reinkarnációnak nem feltétele az a hit, hogy azok leszünk életünkben, amit megöltünk. Főleg, hogy rengeteg féle élőlényt megöl valaki életében... Ezzel az írásoddal semmiféle ellentmondásra nem mutattál rá a reinkarnációval kapcsolatban - enélkül a hiedelem nélkül is értelmezhető ugyanis, sőt, leginkább csak enélkül.
Másrészt meg egy ivarsejtet, de akár egy szomatikus sejtet is, baromi nehéz önálló élőlényként kezelni. Az a te saját egyik sejted. Ha megvakarod a bőröd, akkor már elpusztítasz jópár hámsejtet. Akkor hámsejtként kéne újjászületni? Ugyanmár... Akkor jön létre egy új élőlény, ha egyesül a hímivarsejt egy petesejttel, addig az mind te vagy.
Szóval valami ilyesmi okok állhatnak a 0%-od mögött.
A reinkarnáció feltétele szerintem a lélek,aminek létezésében nem hiszek.
Ha lenne lélek,akkor mindig az a kérdés,hogy ezek száma változik? Hol tárolódnak,amelyek nem aktívak?
Mikor kerül a testbe? Az ikreknek hány lelkük van? Aki tudathasadásos hány lelke van?
Mikor nem volt ember,akkor mik voltunk? Az első sejtnek is volt lelke?
Attól hogy Istenben nem hiszel, még a lélekben hihetsz.
Legalábbis nekem szerintem van.
Ha lélek van, akkor lélekvándorlás is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!