Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Mi a véleményetek a...

Ateisták! Mi a véleményetek a reinkarnációról?

Figyelt kérdés

2016. jan. 12. 18:05
1 2 3
 11/30 Mojjo ***** válasza:
100%
Én már az előző életemben sem hittem benne...
2016. jan. 13. 00:18
 12/30 anonim ***** válasza:

Nem azért öreg, de szerinted egy ateista mégis mit gondol a reinkarnációról?

Hmm? Most így logikusan belegondolva, szerinted mit?

2016. jan. 13. 00:41
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

# 12

Kérdezz meg erről egy olyan buddhistát, aki a buddhizmus valamelyik ateista ágazatát követi és elfogadja a reinkarnációt. El fogja neked magyarázni. Logikusan.

2016. jan. 13. 01:17
 14/30 anonim ***** válasza:

Én sosem hittem semmiben, amiben hinni szokás. Aztán egy közeli barátomtól kaptam ezt a könyvet: Dr. Michael Newton - Lelkünk útja I.

Elgomdolkoztató, furcsa módon még logikisnak is tűnik. Persze továbbra is elzárkózom minden vallásos dologtól (a vallás ugyanolyan szét dolog, mint a politila), de ez a köny szerencsére nem is szól semmi ilyesmiről.

2016. jan. 13. 07:29
 15/30 gnoomage ***** válasza:

Mi a tökömért lett lepontozva a válaszom?! Egy ésszerű dolgot írtam le, ami egy ellentmondás a reinkarnációnál! Még a biosz tanárom is azt mondta van benne valamennyi igazság és nevetett rajta egy jót, mi a tökömért 0%?!

Ha valaki nem tudja elfogadni ne kérdezzen, főleg ne a valláskritika rovatnál, ahol még jó helyre is írom a vicces, de igaz és rendes hibát bemutató dolgot!

2016. jan. 13. 11:29
 16/30 Mojjo ***** válasza:

gnoomage: Bár én nem pontoztam le a válaszod, szerintem azért, mert egyrészt a reinkarnációnak nem feltétele az a hit, hogy azok leszünk életünkben, amit megöltünk. Főleg, hogy rengeteg féle élőlényt megöl valaki életében... Ezzel az írásoddal semmiféle ellentmondásra nem mutattál rá a reinkarnációval kapcsolatban - enélkül a hiedelem nélkül is értelmezhető ugyanis, sőt, leginkább csak enélkül.

Másrészt meg egy ivarsejtet, de akár egy szomatikus sejtet is, baromi nehéz önálló élőlényként kezelni. Az a te saját egyik sejted. Ha megvakarod a bőröd, akkor már elpusztítasz jópár hámsejtet. Akkor hámsejtként kéne újjászületni? Ugyanmár... Akkor jön létre egy új élőlény, ha egyesül a hímivarsejt egy petesejttel, addig az mind te vagy.

Szóval valami ilyesmi okok állhatnak a 0%-od mögött.

2016. jan. 13. 11:45
 17/30 anonim ***** válasza:

A reinkarnáció feltétele szerintem a lélek,aminek létezésében nem hiszek.

Ha lenne lélek,akkor mindig az a kérdés,hogy ezek száma változik? Hol tárolódnak,amelyek nem aktívak?

Mikor kerül a testbe? Az ikreknek hány lelkük van? Aki tudathasadásos hány lelke van?

Mikor nem volt ember,akkor mik voltunk? Az első sejtnek is volt lelke?

2016. jan. 14. 16:23
 18/30 anonim ***** válasza:
Mi köze van az ateizmusnak a reinkarnációhoz? A reinkarnáció a lélekről szól. Ha van lélek, akkor az örökéletű, vagy velünk hal? Szerintem nincs lélek, a tudatott hisszük annak. De, nyugodtan hívhatjuk léleknek is, amiből csak egy van, és erre csatlakozik rá, (erre az egyre) az arra fogékony összes indivídum. Ez magyarázza a közös tudatot. Ez köti össze az összes dimenziót, és élőlényt. Olyan mint a „sötét energia” mindenhól ott van.
2016. jan. 14. 18:21
 19/30 anonim ***** válasza:

Egyszerű:

Nincs.

2016. jan. 14. 18:49
 20/30 anonim ***** válasza:

Attól hogy Istenben nem hiszel, még a lélekben hihetsz.

Legalábbis nekem szerintem van.

Ha lélek van, akkor lélekvándorlás is lehet.

2016. jan. 17. 07:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!