Mi a Római Katolikus Egyház álláspontja a reinkarnációról?
Én egyáltalán nem látom értelmét a reinkarnációnak, márha arra gondolsz, hogy ebben a világban születünk újra.
Örülnék, ha valaki elmagyarázná.
Akkor már osztom a legtöbb ateista véleményét, hogy halál után semmi nincs. De mi az, hogy újjá születek?
Nem nagyon találkoztam még olyan emberrel, aki régebbről jött. Persze a diliházban sokan képzelik kacsán magukat.
Ha pedig tök más lények leszünk, tök más értelemmel, akkor miért mi születnénk újá? Mi alapján lennék az az új dolog?
Vagy mi az élet értelme?
Addig újászületni, amíg el nem érem a nagy semmit? Vagy mit?
Tehát ha nem tetszik az életem, gyorsan végezzek magammal, mert lehet szöcske leszek később és annak jobb?
Sziasztok!
Köszönöm a hasznos válaszokat. Szeretném hangsúlyozni, hogy én sem hiszek a reinkarnációban. Ha jól tudom, akkor sajnos vannak keresztények, akik viszont igen. Ezért kérdeztem meg, hogy Katolikus Egyháznak mi a véleménye a témáról, mert evvel nem voltam teljesen tisztában.
Szia!
A katolikus egyház nem ismeri el a reinkarnációt,mert ha elismerné nem tudná félelemben tartani a híveit!
A hindu tanok szerint feladattal jöttünk,amit meg kell oldani.Amennyiben nem sikerül újraszületsz,de nem az előző életedhez képest fejletlenebb lényként,hiszen ez nem szolgálná a fejlődést!Az emlékezést egyébiránt Májá fátyla takarja!
Az hogy a reinkarnáció egy veszélyes tévtanítás vagy ha úgy tetszik eretnekség.
A reinkarnáció tana ellentétes a feltámadással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!