Mi a Római Katolikus Egyház álláspontja a reinkarnációról?
Hadd idézzek egy részletet Mária Julianna lelki naplójából (a reinkarnációról beszél benne Jézus):
"Döntenetek kell: vagy Engem követtek a tiszta életszentségben, vagy elvesztek. Ti választjátok meg örök sorsotokat. Ez az élet hamar elmúlik. Lezárul a lehetőség a megtérésre. Aki a szakadék szélén tántorog, könnyen beleesik. Onnan pedig nem lehet többé kijönni. Vigyázzatok! Minden embernek csak egy élete van. A halál után lezárul az élet, és jön a számonkérés. Ezt senki sem kerülheti el. Olvassátok el Szent Pál levelét, és a dúsgazdag és a szegény Lázár történetét! “…az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része…” (Zsid. 9,27.) “…a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt.” (Lk. 16, 22-23. ill. 19-31.) Ne higgyetek az újraszületésben! Ez a sátán csalétke: “ráértek a megtéréssel, majd addig születtek újra, amíg elnyeritek a nirvánát.” Ez közönséges hazugság, tévtanítás, amely az ördögtől származik. Ne higgyetek neki! Én vagyok az út, az igazság és az élet. Én csodatetteimmel, kereszthalálommal és feltámadásommal bizonyítottam, hogy Isten Fia vagyok. Aki Bennem hisz, és tanításomat követi, az üdvözül. Aki nem, elkárhozik."
Ha az embernek küldetése van, akkor miért is kellene reinkarnálódnia? Igaz, megölhetik, mielőtt befejezné, de hatöbb élete lenne, akkor életeken át halogathatná. Majd a következő életemben elvégzem.
A számokon alapuló érv nem állja meg a helyét. Egyrészt auz emberen belül is több szint lehet, másrészt nincs meghatározva, hogy mennyi időnek kell eltelnie két újjászületés között. Jöhetnek egy másik világból. A dinoszauruszok újjászülethetnek ma emberként, és a ma ,,alsóbb rendű", bűnös embere akár az emberiség kihalása után is újjászülethet állatként, majd egy másik létformaként egy másik világban. Ez az érv tehát elesik.
Ha az előző életet elfelejti az ember, akkor hogyan tanul az előző élet hibáiból, hogyan lesz fejlettebb, meggondoltabb? Hiszen újra elkövetheti azokat a hibákat, mert nem emlékszik arra, hogyezt nem így kellene csinálni!
Nem is lenne igazságos a bűnhődés. Nem az elkövető bűnhődne, hanem a lelki utóda, aki már nem hordozza az ő emlékeit és személyiségét. Másrészt ő is beleszól abba, hogy hogyan szülessen újjá, ezért a végtelenségig halogathatja a karmikus adóssága törlesztését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!