Hogy lehet megkérdőjelezni az evolúciót?
"a 82 %os mindig lepontoz minket :D :) ettől valamiért jobban érzi magát, neki ez számít XD"
Azokat a válaszokat pontozom le, amelyekkel nagyon nem értek egyet. Sok olyan válasz volt, amelyikhez nem konyítottam, vagy nem tudtam eldönteni hogy mennyi is a valóságtartalma, ezeket a válaszokat nem is értékeltem. (Már persze ha rám gondoltál 82%-os alatt.)
Mellesleg az sem tartozik jelenleg a kérdés témájához, hogy ki hogyan pontozza a kérdéseket. Szerintem maradjunk a témánál, hátha bármely fél, vagy az olvasóközönség okosodik belőle.
Bár a kormeghatározással is előfordulhatnak problémák ( a frankót nem tudják teljes pontossággal meghatározni), azért ez is egy jó kis olvasmány, ajánlom mindenki figyelmébe
Hát, az origo nem épp a tudományos hitelesség Mekkája, viszont megtaláltam neked az eredetit :D
Azt ugye érted hogy az evolúciót ez is megerősíti, hiszen abból vezethető le az egész. Bár maga a cikk olyan kérdéseket esetleg felvethet, hogy vajon az evolúció felett tényleg áll valaki, aki néha kicsit terelgette a dolgokat a neki tetsző irányba?
Kíváncsi lennék, hogy ilyen bekapcsológének tisztán növényevő állatok genomjában előfordulnak e, vagy tartalmaznak e hasonló régiókat,mivel itt ragadozókról van szó, és a kísérleti állatok sem tisztán növényevők.
Vagy akár az embernél.
Azért ez bonyolultabb helyzet, a végtagok, bár specializálódhatnak különféle feladatokra, szárazföldön járásra, kapaszkodásra, repülésre, úszásra, mégis alapvetően homológ szervek, hasonló alafelépítéssel.
Egy ragadozó-növényevő különbség esetén viszont a teljes emésztő szervrendszernek át kellene alakulnia, a fogaktól kezdve a gyomron át a belekig. Plusz rengeteg egyéb változás is végbe kell menjen, ki kell hogy alakuljanak olyan szervek amelyek alkalmasak arra hogy megsebezzék, megragadják, elejtsék a zsákmányt, a rejtőszín, álca sem mindegy hogy az állat azt szeretné hogy ne vegyék észre, mint préda, vagy becserkészés közben szeretne minél kevésbé feltűnő lenni, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!