Jehova tanúi! Ti nem hisztek a szó szerinti 6 napos teremtésben. Akkor szerintetek Isten hazudott Mózesnek? Nem volt normális? Vagy igaza volt?
Kedves 58-as, a véleményed egy magasabb szinten van, nekem is van még mit tanulnom.
55-ösnek abban igaza van, hogy valóban súlyosan kritizáltam őt, és nem állottam (még a kulturáltabb keretek közt) személyeskedni. Ezeket én valójában figyelemfelkeltő pofonnak szántam, hisz nem baj az, ha ettől szenvedélyesebben belelendül a vitába (illetve érzékelve a nézeteink közötti irdatlan távolságot, volt bennem egy jó adag türelmetlenség is vele szemben). Ő viszont csúnyán besértődött ezen, és utána már messze túlzásokba esett, de tényleg nem haragszom érte, az ilyesmi lepereg rólam, nem veszem fel. :)
Mentségére legyen mondva, nem ő kezdte a személyeskedést. Véleményem viszont fenntartom, a személyeskedésmnek azt a részét, amikor ő tudóstársadalomról feltételezi, hogy milyen gyermetegek, miközben ő meg húde nagyobb tudású, na az azzal szembeni becsmérlésemet és piszkálódásomat fenntartom. Senkinek sem árt, ha az ennyire eltúlzott egóját picit azért hátsón billentik, neki sem fog. :)
Egyébként meg 55-ös, saját magad miatt érdemes csak megbocsátanod nekem, mert nem nekem ártasz ezzel, hidd el. De keresztényként ezt neked is tudnod kell, és szerintem idővel tudni is fogod. Meg a másik, hogy én még csak az ellenséged sem vagyok (a jó keresztény annak is megbocsát), hanemcsak egy "eretnek" véleményen lévő pimasz és szenvedélyesen vitázó vitapartner. :)
PEACE
122-nek:
Már ne haragud, hogy kikeltem magamból miután ezt írta nekem:
-Hogy te mekkora troll vagy
-Hogy fogyatékos vagy szellemileg és képtelen vagy a feketén-fehéren kívűl máshogy is látni,
- begyöpösödött elméknek ellentmondásosan lehetetlen, amilyen te is vagy
-hogy bíráltalak téged is az együgyű látásmódod miatt
Lehet, hogy elkerülte a figyelmed, de nézd csak meg a 119 es hozzászólásom. Kicsit figyelmesebb is lehetnél mielőtt bírálsz valakit.
Ebcsontnak:
Na, megszállt a szentlélek? Tudsz te kultúráltan is beszélni? Ennek nagyon örülök és ha már úgy is többre tartod magad nálam, mi lenne ha türelmesebb lennél másokkal. Te azt mondod csúnyán besértődtem: én azt mondom korrektül reagáltam a sértéseidre. Ne képzeld magad többnek mint más, hogy te bármit mondhatsz következmények nélkül.
Részemről ennyi. Kiszálltam.
"Oké, Biblia nem nagyon megy, fantazmagóriákat agyalsz a csecsemőkről, és bírálod Isten szándékát."
Fantazmagóriák? Csak azért is beszereztem most egy Bibiliát, és amit online nem találtam, azt most előszedem a Bibliából.
Idézet Jerikó elestéből (pusztulásra ítélt Jerikó):
"(20)...A nép nyomban megrohanta a várost - ki-ki ahol éppen volt-, és bevették. (21) Betöltötték az átkot mindenkin, aki a városban csak volt, férfin és nőn, fiatalon és öregen, az ökörig, juhig és szamárig, a kardnak élével."
Értsd: Kiirtottak mindenkit! A fiatalok közé tartoznak a gyerekek és igen a csecsemők is! Egyetlen kivételt említ a Biblia, Ráchelt a szajhát és az ő családját, aki a zsidóknak kémkedett és ezért a zsidók meghagyták az életét. Szívesen vitatkozok veled mostmár kezemben a Bibliával. Szerinted Jerikóban kisgyerekek és csecsemők nem voltak? Vagy szerinted őket nem irtották ki a támadó zsidók? Az ő életüket megkímélték, és majd gondozták őket, csak esetleg ezt elfeljti megemlíteni a Biblia?! Aligha hinném! Ez csak annak nem világos, aki nem akarja érteni!
"Józsué cselvetése
1 Akkoriban így szólt az Úr Józsuéhoz: "Ne félj és ne aggódj! Vidd magaddal az összes harcost. Rajta, vonuljatok fel Ai ellen! Nézd, kezedbe adom Ai királyát, népét, városát és földjét." (és most jön a lényeg!) "2 Bánj Aival és királyával úgy, mint Jerikóval és királyával bántál." (Értsd, gyilkold le az öregeket, fiatalokat, férfiakat és nőket, mindenkit, és ezt már nemcsak a zsidók teszik, hanem erre bujtja fel őket Isten a Biblia szerint) "Ami a zsákmányt illeti, csak amit lefoglaltok, meg a jószágot tartsátok meg magatoknak. Vess cselt a városnak hátulról." *Ez is amolyan rablóvezér duma, hogy hogyan osztozzanak a zsákmányon. Túlságosan is látszik, hogy ez már emberi duma. Ezzel védekeznek a zsidók, hogyhát az egész szörnyűséget Isten mondta nekik, hogy csinálják, őket nem terheli semmi felelősség, és a zsákmányt is megtarthatják, merthát Isten azt is mondta nekik. Hát mernének ők ellenszegülni? Ha már annyira tukmálja a JóIsten azt a sok szajrét ami a legyilkolt áldozatoknál volt, hát már csak elrakjuk, de csakis azért, mert mi hithű istenfélő zsidók vagyunk, bizony ám! :))
Abban, hogy az Ószövetségbeli Isten afféle zsarnok szörnyetegként irtat ki a zsidókkal mindenkit akik a zsidók útjában állnak, abban nem lehet vita, hisz erről maga a Biblia ír. A kérdés itt csak az, hogy ezek tényleg így történtek e meg, vagy pedig a zsidók másítgattak rajta csöppet és keverték bele Istent, hogy ezzel levédjék magukat. Istent meg ki merné káromlani? Istent nem lehet hibáztatni, és így a vele takarózó gyilkos zsidókat sem. (A Bibliában szereplő gyilkoló zsidókról beszélek most kizárólag, mielőtt valaki magára venné.)
1. Vegyük azt, hogy hazugságra épül az Ószövetség, és a zsidók mindent megmásítottak. Valós az alap, de a saját bűneiket Istenre hárították, mert így könnyebb.
Konklúzió: Az Ószövetség nem mérvadó. Egy igazi kereszténynek nem kell vele foglalkoznia.
2. Vegyük azt, hogy az Ószövetségben leírtak mind igazak. Tényleg Isten uszította őket más népek kiirtására, és ők csak tették, amit kellett, és tényleg ártatlanok, hisz Istennek nem mondhattak nemet.
Konklúzió: Az Ószövetség megint csak nem lehet mérvadó. Egy igazi keresztény az Újszövetség szerint él. Bőven elég az a szerencsétlen palesztinoknak és szinte az összes többi népnek, hogy a zsidók a mai napig az Ószövetségben élnek, hisz nem ismerik el Jézust, és eszerint ma is csellel élnek, és népeket döntenek nyomorba, igába.
A lényeg az, hogy akármelyik verzió is van, egy keresztényre az Újszövetség vonatkozik. A szeretet és megbocsájtás törvénye.
Törölték a válaszom! Nem tudom, hogy mi bajuk van azzal, hogy a kérdésre adott válaszomban utaltam egy weboldalra, mely, mivel nem az "én weboldalam", hanem egy hivatalos oldal, nem az én "weboldalam reklámozásának" minősül, amit a szabályzat tilt - szerintem, vagy tévedek???
Esetleg negatív vallási diszkrimináció lenne?!
Jerikó és egyéb öljétek meg a csecsemőket is:
Ugyan nem biblikus, de genetikáról hallottál már?
Amúgy nincs kegyelem. Ez az újszövetségben is igaz. Homoszexuálisok, csalók, lopók, stb nem örökölhetik Isten országát. Nyíl egyenes a halál.
Pl. 1Kor 6,10 Se lopók, se telhetetlenek, se részegesek, se szidalmazók, se ragadozók nem örökölhetik Isten országát.
Mindaz, aki felveszi a világ csalárdságait, a kénköves tóban a helye.
Jel 21,8 A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, a mi a második halál.
Megkérdem még egyszer: ha ma egy csecsemő meghal betegségben például, akkor azt te minek tudod be? Isten nem tud róla? A világ teremtője és fenntartója, Ő ad mindenkinek életet, és ő is veszi el azt, vajon miért engedi, hogy egy csecsemő, egy ártatlan gyermek meghaljon itt az „újszövetség” korszakában? Isten nem kegyelmez ártatlan csecsemőknek?
A nép, kiket a fogalmazásod szerint kiirtott népeket, ítéletet hajtott végre. Az egész törvény a bűn fogalmáról és annak megszegése esetén következményeiről beszél. Érdemes megnézni, hogy miért jár halál a törvényben és miért nem. A zsidó népnek ítélkeznie is kellett. Viszont ez elvétetett tőlük, mert a törvényt nem töltötték be.
Jn 5,22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Az ószövetségre, Mózes könyveire, Sodomára, Gomorrára, a vízözönre Jézus is hivatkozik. Hivatkozik Ézsaiásra, Dániel könyvére, a zsidó ünnepekre, tehát elvetni ezeket az iratokat éppen hogy nem keresztényi, ugyanis Krisztust követő embereknek nem kellene elvetni azt, amire hivatkozik Jézus.
Mózes, illetve az írásai 37 esetben jelenik meg az evangéliumokban.
Máté és Lukács szerinti evangéliumban hivatkozik a Sodoma-Gomorra-beli ítéletre Jézus.
Noé, mint egy globális vízözön szereplője valóságos alakként jelenik meg az újszövetség írásaiban 7 alkalommal. Jézus, a vízözön, mint valóságos eseményt említi.
„zsarnok szörnyetegként irtat ki a zsidókkal mindenkit akik a zsidók útjában állnak”
Mint említettem, Ábrahámnak azt mondta, hogy akkor térhetnek be Kánaán földjére, mikor az Emóreusok gonoszsága betölt. Tehát a végigölés Mózes népének Isteni ítélet volt. Újra felhívnám figyelmedet, ha ezt gonoszságnak, azaz gonosztól való dolognak tudod be, ez a szent szellem káromlása, amire bocsánat Jézus szerint nincs. Inkább fogadd el, hogy Isten ítélkezik:
Felhívnám a figyelmedet az „Újszövetség szerető kegyelmes” istenétől:
Rm 12,19 Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.
Zsid 10,30 Mert ismerjük azt, a ki így szólt: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét.
Egyszerűen szólva azért gyűlöljük a kegyetlenséget, mert van igazságérzetünk. Különbséget tudunk tenni a helyes és a helytelen között. Ebben a tekintetben igencsak különbözünk az állatoktól. A Teremtőnk „a maga képmására” alkotott meg minket (1Mózes 1:27). Mit jelent ez? Azt, hogy úgy lettünk megteremtve, hogy képesek vagyunk visszatükrözni a tulajdonságait, az erkölcsi érzékét és az igazságérzetét. Gondolj bele kedves Ebcsont: ha az igazságérzetünket Istentől kaptuk, és mi magunk gyűlöljük a kegyetlenséget, akkor ez nem arra enged következtetni, hogy Isten még inkább gyűlöli?
A Biblia alátámasztja ezt az érvelést, hiszen Isten a következőkre hívja fel a figyelmünket: „az én útjaim . . . magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál” (Ézsaiás 55:9). Ha viszont Istent azzal vádolnánk, hogy kegyetlen, a Biblia kijelentésével pont ellentéteset állítanánk, vagyis azt, hogy a mi útjaink magasabbak az ő útjainál. Mielőtt ilyen elhamarkodott kijelentést tennénk, érdemes alaposabban megvizsgálni a tényeket. Talán ahelyett, hogy azt kérdeznénk, hogy Isten kegyetlen-e, jobb, ha egy olyan kérdést fogalmazunk meg, hogy miért tűnnek a tettei kegyetlennek. De most nézzük meg, hogy mit is jelent az, hogy valaki „kegyetlen”.
Ha valakire azt mondjuk, hogy kegyetlen, az indítékairól mondunk ítéletet. Kegyetlennek nevezzük azt a személyt, aki élvezi, ha másokat szenvedni lát, vagy aki közömbösen szemléli mások gyötrődését. Például ha egy apa azért fegyelmezi a gyermekét, mert élvezi, hogy érzelmi sebet ejthet rajta, kegyetlennek nevezhetjük. De ha azért fegyelmezi, hogy oktassa vagy megóvja valamitől, jó apának tekinthetjük. Az indítékokat persze könnyen félre lehet érteni. Biztosan veled is előfordult már, hogy félreértettek.
Egyéb más dolgok mellett, a természeti katasztrófák, vagy az ítéletei miatt, szokták kegyetlennek tartani Istent. Vajon a tények valóban azt bizonyítják, hogy Isten kegyetlen?
Néha ezt mondják: "Isten uralkodik a világ felett, tehát ő okozza a természeti katasztrófákat. Ez szerintem kegyetlenség."
MIT MOND A BIBLIA? "Az egész világ a gonosz hatalmában van" (1János 5:19). De ki ez "a gonosz"? A Biblia Sátánként azonosítja (Máté 13:19; Márk 4:15). Vajon túlzás ilyet állítani? Gondoljunk csak bele: Ha valóban Sátán uralkodik a világ felett, akkor ő ösztönzi arra az embereket, hogy ugyanolyan önzőek, kapzsik és szűk látókörűek legyenek, mint ő maga. Ez magyarázatot ad arra, hogy az emberek miért bánnak annyira mostohán az otthonukkal, a földdel. Számos szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy a környezet kizsákmányolása összefüggésben van a természeti katasztrófákkal, hiszen vagy közvetlenül okoz ilyeneket, vagy súlyosbítja őket, vagy pedig sebezhetőbbé teszi az embereket a katasztrófák idején.
De miért engedi meg Isten, hogy Sátánnak ekkora hatalma legyen? Hogy választ kapjunk erre a kérdésre, vissza kell mennünk az emberi történelem kezdetéhez, amikor az első emberpár, Ádám és Éva fellázadt Isten uralma ellen. Később az emberek többsége követte őket ebben. Ezzel a döntésükkel tulajdonképpen Isten ellenségének, Sátánnak az uralmát választották. Ezért mondta azt Jézus Sátánra, hogy „a világ uralkodója” (János 14:30). De nem fog örökké uralkodni.
Jehova nem egykedvűen szemléli, hogy mennyi nyomorúságot okoz Sátán. Őt nagyon is mélyen érinti az emberek szenvedése. Például azokkal a nehéz időkkel kapcsolatban, melyeket Izrael nemzete élt át, a Biblia ezt írja Istenről: „Minden gyötrelmükben gyötrelmet élt át” (Ézsaiás 63:9). Isten irgalmasan gondoskodott róla, hogy Sátán kegyetlen uralma hamarosan véget érjen. Kinevezte a Fiát, Jézus Krisztust, hogy örökké uralkodjon mint igazságos Király.
Hogyan befolyásol minket ez minket? Sátán uralma nem védte meg az embereket a természeti katasztrófáktól, de Jézus ezt meg fogja tenni. Egyszer megóvta a tanítványait egy nagy viharban. A bibliai beszámoló ezt írja: „megdorgálta a szelet, és ezt mondta a tengernek: »Hallgass! Némulj el!« És a szél elült, és nagy csendesség lett.” A tanítványok pedig csodálkozva ezt kérdezték: „Hát ki ez, hogy még a szél és a tenger is engedelmeskedik neki?” (Márk 4:37–41). Ez alapján bízhatunk abban, hogy Jézus meg fogja védeni az uralma alatt élő engedelmes embereket (Dániel 7:13, 14).
És még egy fontos kérdés a másik válaszomban.
Isten ítéletei – tényleg kegyetlenségre vallanak?
Nézzünk meg a Bibliából két példát: először Noé napjainak vízözönét, majd a kánaániták kiirtását.
NOÉ NAPJAINAK VÍZÖZÖNE
Egyesek szerint: "Isten kegyetlen volt, amikor özönvízzel árasztotta el a földet, mely Noé és a családja kivételével minden embert megölt."
MIT MOND A BIBLIA? Isten kijelenti: "nem gyönyörködöm a gonosz halálában. Inkább abban gyönyörködöm, ha a gonosz megtér útjáról, és életben marad" (Ezékiel 33:11). Ebből kitűnik, hogy Istennek egyáltalán nem szerzett örömet, hogy a gonoszok elpusztultak Noé napjaiban. De akkor miért idézett elő özönvizet?
A Biblia feltárja, hogy amikor Isten a múltban megbüntette a gonosz embereket, példát állított "az istenteleneknek az eljövendő dolgokra nézve" (2Péter 2:5, 6). Hogyan kell ezt érteni?
Először is, megmutatta, hogy még ha fáj is neki, hogy el kell pusztítania némelyeket, a figyelmét egyáltalán nem kerülik el a kegyetlen emberek, akik gyötrelmet okoznak másoknak, és igenis felelősségre vonja őket a tetteikért. A jövőben pedig véget fog vetni minden igazságtalanságna és szenvedésnek.
Másodszor, Istennek a múltban hozott ítéletei példát állítottak abban is, hogy ő mindig szeretetteljesen figyelmezteti az embereket a közelgő ítéletre. Noé prédikált, a többség mégsem figyelt oda rá. A Biblia ezt írja: "semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat" (Máté 24:39).
Vajon Isten később is hasonlóan járt el? Igen. Például a népét, az izraelitákat is figyelmeztette, hogy ha átveszik a körülöttük élő népek gonoszságát, meg fogja engedni az ellenségeiknek, hogy elfoglalják az országukat, lerombolják a fővárosukat, Jeruzsálemet, és fogságba vigyék őket. Az izraeliták ennek ellenére gonosszá váltak, még gyermekáldozatokat is bemutattak. Mit tett Jehova? A prófétái által újra és újra figyelmeztette őket, hogy térjenek jó útra, mielőtt túl késő lenne. Ahogy megmondta, "a legfőbb Úr, Jehova semmit sem tesz úgy, hogy ki ne nyilatkoztatná bizalmas ügyét szolgáinak, a prófétáknak" (Ámós 3:7).
Mit jelent ez nekünk? Az, ahogyan Jehova a múltban végrehajtotta az ítéleteit, reményre ad okot. Bizalommal várhatjuk azt az időt, amikor végrehajtja az ítéletét azokon, akik kegyetlen módon szenvedést okoznak másoknak. A Biblia így ír erről: „a gonosztevők kivágatnak . . . A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek majd a béke bőségében” (Zsoltárok 37:9–11). Te mit gondolsz egy olyan ítéletről, mely megszabadítja az embereket a szenvedéstől? Kegyetlenségre vagy inkább irgalomra vall?
A KÁNAÁNITÁK KIIRTÁSA
Amit mondanak egyes bírálók: "A kánaániták megsemmisítése kegyetlen háborús bűntett volt, mely a mai népirtásokhoz hasonlítható."
MIT MOND A BIBLIA? Ezt írja Istenről: "minden útja igazságosság. A hűség Istene, kiben nincs igazságtalanság" (5Mózes 32:4). Istennek egyetlen ítéletét sem hasonlíthatjuk egy emberek által vívott háborúhoz. Hogy miért nem? Mert az emberekkel ellentétben Isten képes a szívekben olvasni, vagyis előtte nincsenek rejtve az érzések és a gondolatok.
Amikor például elítélte Szodomát és Gomorrát, és kimondta, hogy meg fogja őket semmisíteni, a hűséges férfi, Ábrahám nem volt benne biztos, hogy ez igazságos. Nem tudta elképzelni, hogy az ő igazságos Istene elsöpörné az igazságosakat a gonoszokkal együtt. Isten türelmesen biztosította arról, hogy ha csak tíz igazságost talál is Szodomában, rájuk való tekintettel nem fogja elpusztítani a várost (1Mózes 18:20–33). Biztosak lehetünk benne, hogy Isten alaposan megvizsgálta az ott élők szívét, és látta, hogy mennyire gonoszak (1Krónikák 28:9).
Érdekes, ezeket a momentumokat valahogy mindig kihagyják azok, akik Istent "kegyetlenséggel" vádolják!!!
Ehhez hasonlóan Isten a kánaánitákat is megítélte, és joggal rendelte el az elpusztításukat. A kánaániták közismertek voltak a kegyetlenségükről, például arról, hogy élve égetnek el gyermekeket áldozatként (2Királyok 16:3). Tudták, hogy Jehova azt parancsolta az izraelitáknak, hogy foglalják el az egész országot. Azok a kánaániták, akik úgy döntöttek, hogy nem mennek el, hanem hadba szállnak az izraelitákkal, szándékosan szembeszegültek nemcsak velük, hanem Jehovával is, aki minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy a népével van.
Azt is meg kell jegyezni, hogy Isten irgalmas volt azokkal a kánaánitákkal, akik felhagytak a gonosz tetteikkel, és elfogadták az ő magas erkölcsi mércéjét. Például a kánaánita Ráháb, aki prostituált volt, a családjával együtt megmenekült. Vagy amikor az egyik kánaánita város, Gibeon lakói lépéseket tettek, hogy megmenekülhessenek, a gyermekeikkel együtt életben maradtak (Józsué 6:25; 9:3, 24–26).
Istennek a kánaániták feletti ítéletéből egy lényeges tanulságot vonhatunk le. Rohamosan közeledünk „az ítéletnek és az istentelen emberek elpusztításának” napjához (2Péter 3:7). Ha szeretjük Jehovát, és azt tesszük, amit helyesnek tart, mi is megláthatjuk majd, amikor megszünteti a szenvedést, és eltörli a földről mindazokat, akik elutasítják az ő igazságos uralmát.
Jehova ezenkívül szeretetteljesen arra figyelmezteti a szülőket, hogy a döntéseik a gyermekeik jövőjére is kihatással vannak. Isten Szava ezt mondja: „Válaszd az életet, hogy életben maradj te és az utódaid is, azáltal hogy szereted Jehovát, a te Istenedet, hallgatsz a szavára és ragaszkodsz őhozzá” (5Mózes 30:19, 20). Vajon ezek egy kegyetlen Isten szavai, vagy egy olyan Istenéi, aki szereti az embereket, és azt szeretné, ha jól döntenének?
"Azt is meg kell jegyezni, hogy Isten irgalmas volt azokkal a kánaánitákkal, akik felhagytak a gonosz tetteikkel, és elfogadták az ő magas erkölcsi mércéjét. Például a kánaánita Ráháb, aki prostituált volt, a családjával együtt megmenekült. "
Igen, ez a nőszemély valóban híres volt erkölcsi mércéjéről, prostituáltként nem is lehetett másként. :)
Hozzá képest a városban mindenki csak szörnyeteg lehetett. Bezzeg ez a derék ringyó kémkedett a zsidóknak és elárult mindenkit a szűk családján kívűl ott ahol élt. Mai szemmel nézve is bámulatos erkölcsi magasságokban járhatott, igazi követendő keresztényi példa. Áruld el a hazádat. városodat, hogy menthesd a saját írhád, add el pénzért a tested, és üdvözülsz! Bruhaha. :D
A "sz@rházi" kánaániták meg nyilván megérdemelték, hogy a zsidók kiirtották őket, hisz olyan nagy és széles ez a világ. Összecókmolhattak volna, otthagyhatták volna a házaikat, és vándorolhattak volna ők is 40 évet, hogy aztán valahol valamilyen népet majd kiirtsanak, hogy a helyükre költözhessenek, vagy elbukjanak és éhenpusztuljanak. Komolyan mondom, mai szemmel is érthetetlen, hogy ehelyett ellenáltak, és megátalkodottan védekezni próbáltak a gaz latrok! :D
A gyermekáldozatokról meg csak annyit, hogyha igaz is volt, a zsidók ugyanúgy megtették. Utána meg, hogy ők azt már nem csinálják, jöttek ítélkezni más népeken, kardélre hányva még a gyerekeket is, akikért persze annyira aggódtak.
Erősen szennyezett az ószövetség a fifikásan és gátlástalanul hazudozó zsidó írástudók jegyzeteivel. Nekem több eszem van, mintsem, hogy feltétlenül higyjek nekik. Olyasmik voltak ők akkoris, mint napjainkban a hitgyüli, hazugok és megtévesztőek. Ahogy akkoriban is hódítottak, ma is azt teszik. Ahogy akkoriban is azt hazudták, hogy Isten hatalmazta őket fel erre, ma is ezt teszik. Ők mindent megengedhetnek maguknak, rájuk semmilyen szankció nem vár, hozhat akármilyen szervezet akármilyen határozatot.
Hasznos egyébként olvasgatni mégis az Ószövetséget számomra. Tisztul a kép, hogy megérthessük a motivációját a mai zsidóságnak is. Ismered a mondást, vér nem válik vízzé!
""Azt is meg kell jegyezni, hogy Isten irgalmas volt azokkal a kánaánitákkal, akik felhagytak a gonosz tetteikkel, és elfogadták az ő magas erkölcsi mércéjét. Például a kánaánita Ráháb, aki prostituált volt, a családjával együtt megmenekült. "
Igen, ez a nőszemély valóban híres volt erkölcsi mércéjéről, prostituáltként nem is lehetett másként. :)"
"Te, aki másokat ítélsz, magadat nem ítéled-é"???!
Jó lenne ha felfognád, hogy mit olvasol: AKI FELHAGYOTT a gonosz tetteivel, és elfogadta Isten igazságát, az menekülhetett meg. Tehát ezek a példák is azt bizonyítják, hogy Jehova nem válogatás nélkül hajtotta végre ítéletét mindenkin!!!
Ez nem a rossz, a bűnös melletti hamis lojalitásról, vagy a vakbuzgó "hazaszeretetről" szólt, mint ahogy MA SEM DICSŐSÉG, ha valaki a rossz oldalhoz hűséges. Vagy neked mindegy, hogy milyen urat szolgálsz, csak a "hűség" a fontos???
"A "sz@rházi" kánaániták meg nyilván megérdemelték, hogy a zsidók kiirtották őket"
Nem az a lényeg, hogy "kánaániták", vagy zsidók voltak név szerint, hanem Istentől elrugaszkodott, gonosz, és velük szemben akkor éppen Istenhez hűséges nép, mint Isten ítélet végrehajtói. Ha a zsidók nem teszik meg, Isten mindenképpen végrehajtja rajtuk az ítéletét - de mint kiderült, nem válogatás nélkül, öncélúan, és legfőképpen nem okoz neki örömet.
"A gyermekáldozatokról meg csak annyit, hogyha igaz is volt, a zsidók ugyanúgy megtették."
Amikor megtették, akkor ugyanúgy elvetette őket Isten!!!
"Utána meg, hogy ők azt már nem csinálják, jöttek ítélkezni más népeken"
NEM ŐK ÍTÉLTEK, és ítélkeztek, hanem Jehova.
"kardélre hányva még a gyerekeket is, akikért persze annyira aggódtak."
A szüleik felelőssége a gyermekeik élete, te engednéd,Igazságosnak tartanád ha erőszakkal ki akarnák venni a kezedből ennek a felelősségét?? Isten sem vette ki senki kezéből. Az apák és anyák ítélete éppen ezért vonja maga után a gyermekeik ítéletét is. Amelyik szülő Isten oldalán döntött, annak a gyermekei is megmenekültek!
"Erősen szennyezett az ószövetség a fifikásan és gátlástalanul hazudozó zsidó írástudók jegyzeteivel."
Akkor hasonlítsd már össze az akkori más népek "dicsőséges" krónikáival a zsidók ihletett írásait. Olvasd el figyelmesen AZ EGÉSZ Héber Iratokat, és meglátod, hogy mennyiszer is lett elítélve a zsidóság, csak mert fellázadtak Istenük ellen, rengetegszer!
Más népek krónikái általában az ilyen tragikus eseményekkel, nem dicsekednek.
Ha nem hiszel az ihletett héber szövegeknek, akkor Jézusnak sem hiszel, mert Ő ugyanis ihletettnek és hitelesnek fogadta el azokat, melyet ma a héber kánonnak nevezünk.
""Te, aki másokat ítélsz, magadat nem ítéled-é"???!
Jó lenne ha felfognád, hogy mit olvasol: AKI FELHAGYOTT a gonosz tetteivel, és elfogadta Isten igazságát, az menekülhetett meg."
...és az persze nem is lehetett más, mint pont az a prostituált, aki kémkedett a zsidóknak és elárulta azokat akik közt élt. Hírszerző volt, kémkedett a zsidóknak, esetleg rejtegette a betérő zsidó ügynököket, a zsidók csakis ezért hagyták életben. Semmi köze nem volt ehhez Istennek. Könnyen lehet, hogy a következő városban ugyanúgy prostiként élt Ráháb mint az előzőben. Az életét csakis az árulásáért hagyták meg neki, ehhez nem fér kétség. Jó, igaz, ismerjük a nem is oly régi történelmünkből mi is, hogy a történelmet a győztesek írják.
Köszönöm szépen a korrekt vitát veled, tiszteletben tartom véleményed, de én az Ószövetségben hinni továbbra sem szeretnék. Biztoshogy van benne sok igazság, de az is biztos, hogy ezek egy részét átvitt értelemben kell érteni, más részét, például a zsidóság népirtásait pedig nem. Ott csupán arról van szó, hogy a zsidóság az őt ért sorscsapásokba is belemagyarázza Istent, illetve, amikor meg ők gyilkolnak le másokat, hát azt meg Isten parancsolta meg nekik, ők ebben ártatlanok.
Érdekes szitu lett volna, ha anno Hitler is azt hangoztatta volna, hogy látomása volt, és isteni sugallatra irtotta a zsidókat a bűneik miatt. Ha ezt elég sokat hangoztatta volna, akkor talán nem is menne olyan jól a holokauszt-ipar, és a zsidók elfogadnák, hogy nem ok nélkül kapták azt a pofont sem. Tényleg! Biztos, hogy ebben nem volt szerepe Istennek? A régi korokban mindent ráfogtak, most miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!