Ha az ember szól istenhez, az normális; de ha isten szól az emberhez, abszurd. Miért?
Szerintem egykutya mindkettő.
Ha hangokat hallok a fejemben, vagy a levegőbe beszélek, bezárnak, de legalábbis gyógykezelnek. Ha a vallás nevében teszem, az normális. Hol itt az igazság? :)
Kisbetűvel írtad, tehát a pogány istenekre gondolsz, azok meg csak áldozatért figyelnek rád.
Nem mondom hogy vérrel járó áldozatot mutass be vagy hogy gyújts fel valamit, hanem tedd az amit a vikingek:
Idd le magad mézsörrel, meglásd egyből meghallod hogy szólnak hozzád az istenek :)
Peruccsia!
A kisbetű nem azért van, én ennyire nem értek a vallásokhoz, csak nálam az "isten" szó olyan, mint az "ember": egy faj-megnevezés, és itt nem az a lényeg hogy milyen isten, ezért írtam kisbetűvel. De a mézsörös ötlet jó. :)
Köszönöm a válaszokat, tulajdonképpen a kérdés csak azért merült fel bennem, mert ha valaki azt mondja, hogy isten beszél hozzá, azt bolondnak tartják, de ha valaki imádkozik istenhez, azt nem tartják bolondnak, mert az elfogadott.
2. válaszoló! Ez alapján az egész egyházat be lehetne szüntetni, mert felesleges imádkozni, hiszen az szavakkal történik (már amelyik). És a misék is szavakkal működnek, így értelmetlen az egész. Viszont igazad van, szerintem sem a szó a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!