Vajon minden országban ennyire nagydobra verik a halottak napját. Az egész város kihalt 1-2 autó az utakon a temetőnél meg 700000 ember. Normális ez?
Svájcban élek. Nálunk sima hétköznap, munkanap a mai. Tegnap is mindenki dolgozott.
A boltokban voltak kirakva koszorúk meg gyertyák, de nem töménytelen mennyiségben, mint otthon.
Tegnap halloween alkalmából beöltöztek a gyerekek, kéregettek cukrot és ennyi. Ma meg suli, munka mindenkinek.
Németország München.
Itt is csönd és nyugalom.
Tegnap itt is helloweeneztek a gyerekek de rendes munkanap volt.
Engem ez az új Halloween-mánia jobban zavar...
Egyébként meg ma mindenszentek van, kedves kérdező, halottak napja holnap lesz.
Ha nem tetszik, "ne nézz oda".
Ez a mi kultúránk, a mi szokásaink,mi így emlékezünk az elhunyt szeretteinkre. Ha nem tetszik, ne csináld. De ne szólj meg érte másokat.
A "nagy dobra verni" jelentése kikiabálni, hangosan hírdetni valamit.
Az amit kerestél az a legfeljebb a "nagy feneket kerít" szóösszetétel.
Én is voltam a temetőben 2 városban is, vettem koszorúkat, mécseseket.
De!
Túlzásnak tartom, amit sok ember csinál. Néhányan már szobrokat csináltatnak a sírok mellé, karácsonykor fenyőfát visznek ki, feldíszítik.
Lehet az sokkal jobban gyászol, s sokkal jobban szerette az elhunytat, aki csendben gyászol, s nyújt egy gyertyát.
A nagy fényűzésről az a véleményem, hogy nem akkor kell valakit szeretni, amikor már meghalt, s versengeni a temetőben, hogy kinek van jobb, nagyobb, drágább síremléke.
Az elhunyt is sokkal jobban örül annak, ha valaki a szívében gyászol, de őszintén.
Én direkt nem szoktam kimenni halottak napján soha a temetőbe. Évente néhányszor kimegyek egy szál rózsával, de csak a legközelebbi családhoz/ismerősökhöz egy negyed órát elüldögélek a sírnál, amikor csend van, nem liheg 5000 ember a nyakamba, és emlékezek, elgondolkozok.
Én személy szerint inkább Halloween-párti vagyok:)
Azzal azért ugye tisztában vagyunk, hogy a mindenszenteket/halottak napját nem lehet a halloweennel "mérkőztetni", mert ez olyan, mintha arról vitatkoznánk, hogy karácsonyt vagy hálaadást ünnepeljünk?!
November 1. és 2. katolikus ünnep - mint ahogy a karácsony is. (Szerencsére) Nem fog egyhamar "kiveszni" csak azért, mert vannak, akiknek nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!