Jehova tanúi! Ti nem hisztek a szó szerinti 6 napos teremtésben. Akkor szerintetek Isten hazudott Mózesnek? Nem volt normális? Vagy igaza volt?
Kedves "# 98/99 Időpont tegnap 07:30"
Mindketten tudjuk, hogy a vakhittel szemben semmilyen logikus érv nem állhat meg. Te nem gondolkodsz, te csak hiszel. Abban hiszel, hogy az Isten a te igazolásod céljából megszegi azokat a törvényeket, amit saját maga alkotott. Pedig tudhatnád te is, hogy nem azért mindenható, mert ő ezt megteheti. NEM! Ő sem teheti ezt meg, mert ez egy logikai paradoxon. Ha áthágja a saját szabályait, akkor azzal saját magát tenné hiteltelenné. Isten nem tesz ilyet. Emlékezz a messiásra. Isten megígérte, hogy elküld majd valakit, aki megváltja a világot, és segít az embereken.
A probléma az volt, hogy voltak a törvények, amit egyetlen ember sem volt képes betartani. Bűnt követtek, és a következmény a bűnhődés volt, ami a lélek halála. Isten viszont szerette az embereket, és meg akarta menteni őket. Ha igaz lenne, hogy egyetlen szavával megoldhatta volna a problémát, akkor egyszerűen akkoris áthágja a saját törvényeit, és azt mondja, mostantól nem taszítom el magamtól a bűnösöket, nem büntetem meg őket. Dehát mint tudjuk, ezt a "MINDENHATÓ" nem tette meg, mert nem is tehette meg. Ahogy emberek közt mondanák, nem csinált segget a szájából. Nem hiszem, hogy valaha is megérted mire akarok kilyukadni, de azért folytatom. Isten azért, hogy megmenthesse az embert, RÁKÉNYSZERÜLT arra, hogy áldozatot hozzon az emberért. Elküldte a saját fiát (nyilván átvitt értelemben, mert Jézus nem a fia, hanem ő maga korlátozott emberi formában). Megjött, és önként vállalta a kínokat, a szenvedést, a bűnhődést. Ez volt az egyetlen kerülő út, amivel megmentheti az embert úgy, hogy nem harap közben a saját farkába.
Az nem mindenhatóság, ha hoz egy abszolút törvényt, de saját maga kénye kedvére ő maga azt hol így, hol úgy megszegi. A mindenhatóság ott kezdődik, ha olyat alkot, ami kikezdhetetlen, időtlen időkig, minden körülmények közt megállja a helyét, és vonatkozik mindenre és mindenkire, még az Istenre magára nézve is. Ha őrá nem vonatkozik amit alkotott, az egy akkora hézag, amitől majd szépen összeomlik az egész.
"Neki csak egy szavába került, hogy minden csillag fénye már eleve elérje a Földet az első naptól, hisz ő alkotta magát a fényt is. "
Hát persze. Itt is megszeg minden törvényt amit hozott, csak azért, hogy neked jó legyen, és ne kelljen gondolkodnod. :D Neked inkább a vízitündérekben kellene hinned vagy az aranyhalban. Állítólag, ha kifogsz egy aranyhalat, teljesíti 3 kívánságodat. Kívánhatnád tőle azt is, hogy a fény ezer trilliárd fényévnyi távolságról is érjen ide 6000 év alatt, aztán éjjel nappal ragyogna az égboltunk a sok csillagfénytől. :D
"Aztán azt állítod, hogy a vitapartnered szerint mindenki hülye és hazudik a csillagok távolságát illetően. Nem, egyszerűen tévednek. Ha a számítás amit mindenki ugyan úgy végez el hibás, akkor mindenkinek ugyan az az eredmény jön ki. Viszont ez még nem azt jelenti, hogy az eredmény jó."
- Nyilván tévednek. Sokezer tudós, egymástól független csoportokban, mérőműszerekkel, ismételt mérésekkel. Nyilván a számítógép sem létezik, meg az internet sem. Az elektronok sem úgy mennek, ahogy hiresztelik, az elektromosság sem úgy van. Vagy ha mégis tudunk internetezni, azt is Isten közvetlenül teremtette. Megadta az instrukciót a gyáraknak, akik eszerint legyártanak mindent és aztán minden hú de jó. A tudósok persze nem hülyék, csak feszt tévednek ezek a szerencsétlenek, és azt hiszik, hogy okosabbak a többi embernél. Egyszerűen képtelenek minden törekvésük ellenére felfedezni, megismerni a világot és új technológiákat építeni rá, hisz ők csak emberek. Meg is bocsáthatunk nekik akkor szerintem, hisz az ember nem tökéletes.
De az is lehet, hogy az autók, a repülőgépek is mind mind csak illúziók, ahogy a hiperpontos csillagászati szögmérő mérőműszerek is. Nem érnek ezek a tudósok lósz@rt sem, a Bibliából kellene tanítani a matekot, fizikát, informatikát, hisz az Istentől való. :D
"Ezután áttértek a fényre. Ami a tudósik szerint hullám és anyag szerűen is viselkedik. Hogy viselkedhet valami mullámszerűen és anyagszerűen is egyszerre? Ez a legnagyobb ellentmondás amit valaha hallottam."
- Egyetértek. Ez a legnagyobb ellentmondás amit valaha hallottunk. Sem én, sem te, de még a tudósok sem tudják egyelőre, hogyan lehetséges ez. Amit biztosan tudunk, hogy mind a két teória kétséget kizáróan bizonyítható (ha kéred, mindkettő alátámasztására belinkelem az anyagot). A hullám-szerűség is, és az anyag-szerűség is. A kettő persze látszólag ellentmond egymásnak, de mindkettő bizonyított, és egyik sem cáfolható. Ez van, nem tudunk még mindent, habár jóval többet, mint néhányszáz évvel ezelőtt. Én azért el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb ezt is kibogozzák, végülis nem véletlenül teremtett az Isten szürkeállományt az embernek. Aztán vannak akik ezt használják, mások meg a tudományos érdeklődésüket megpróbálják a Bibliából szedni. :)
"Azt ugye elfelejted, hogy Isten teremtette a világot a napot a holdat, az élőlényeket stb, akkor nem okozhatott neki nagy nehézséget az, hogy rövid idő alatt is tökéleteset alkothasson. Elköveted azt a hibát, hogy Istent magadhoz hasonlítod akinek korlátai vannak."
- Jogos. Már csak azt nem értem, miért nem egy nanoszekundum alatt teremtette meg. Mit tudott p_öcsölni ezzel a teremtéssel 6 napot! Hisz mindenható! :) Apropó, milyen meséket szoktál még nézni? Óz a nagy varázsló, Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe, a Királylány és a békából lett mesebeli herceg? :)
Isten teremtette a világot. Én onnan tudom, hogy van Isten, hogy létezem, és létezik körülöttem a világ. A normális állapot a nem lét lenne, ha logikusan gondolkodunk. Az alap az lenne, hogy nincs tér, nincs idő, nincs energia, nincs anyag, nincs fény, csak üresség és semmi. Isten mindöröktől fogva létezik, és ő alkot. Mindenek felett törvényeket, amiknek minden engedelmeskedik, mert nincs más választása. Ha összekeversz egy sósav és egy nátrium-hidroxid oldatot, konyhasó és víz lesz belőle. A molekulák nem tehetik meg, hogy ne így reagáljanak egymással. Megvannak a szabályok, és ezek a szabályok az anyag, az energia számára megszeghetetlenek.
Isten alkotta a teret az időt és az energiát (ez utóbbiból később anyag lett). Mivel ő alkotta az időt is, végtelen idő áll a rendelkezésére, ha pedig végtelen ideje van, nem fog néhány földi nap alatt hókuszpókuszolni. Lehet a Bibliát szó szerint venni, de akkor minden mást is vegyél benne szó szerint, ne csak kiragadj belőle ezt azt. Jó, persze azt nem teheted, mert akkor a füled kettéállna, hisz tele van, példabeszédekkel és átvitt értelmű dolgokkal. Annyit kellene csak megérteni, hogy az átvitt értelmű leírásokra pont azért volt szükség Isten részéről, mert a kor embere a tudásnak a töredékével sem rendelkezett, mint amivel mi bírunk (és még mi is kábán összeroskadva állnánk, ha Isten azt az információtömeget konvertálatlanul a fejünkbe plántálná, amit a tudtunkra akar hozni). A Bibliát nem szabad szó szerint venni, pláne nem önkényesen kiragadni belőle részeket, amiket aztán szó szerint veszel.
Isten és Tudomány jól megvannak egymással, de a Tudomány és a Biblia hatalmas ellentmondásokat hordoz.
Te csak hiszel, én viszont gondolkodom is, hisz ezért teremtett az Isten.
"Abban hiszel, hogy az Isten a te igazolásod céljából megszegi azokat a törvényeket, amit saját maga alkotott. Pedig tudhatnád te is, hogy nem azért mindenható, mert ő ezt megteheti. NEM!"
Értem, hogy mit mondasz, tehát a vízözön nem történt meg, a vörös tenger kettéválasztása nem történt meg, a víz fakasztása a sziklából nem történt meg, a tízcsapás nem történt meg, a próféták nem mondták meg, hogy mi lesz a távoli jövőben, Jézus nem támasztotta fel Lázárt, nem gyógyított meg rengeteg embert antibiotikum nélkül, nem szaporította meg a kenyeret kétszer is, Jézus nem támadt fel, nem ment a mennybe, és ami a legfontosabb, nem is lesz feltámadás, mert ez merőben ellenkezik az általunk megtapasztalt fizikai törvényekkel?
„akkor miért nem teremtett egy pillanat alatt???”
Visszakérdeznék: Miért vízözönnel pusztította el azt a világot, miért nem intézte el egy pillanat alatt?
Mindkettő válasza szinte ugyan az.
„Márpedig a szövegösszefüggés és szóhasználat egyértelműen a fizikai napról beszél, mint a világosság forrásáról.”
Nem, az első napon lévő világosság kifejezés nem a fizikai napról beszél, azt a negyedik nap említi.
„Nem, Jehova "általa" végezte el a teremtést, mely az első napon történő teremtést is magában foglalta, így nem lehet Ő maga az akkor megteremtett "világosság". Jézus már előtte is létezett, hiszen a "kezdetben" ideje meghatározatlan ideig visszanyúlik az időben, melyet már szintén Jézus által készített Isten.”
Ezt honnan gondolod, hogy mindent? Az ige által teremtett mindent, amiben van az élet. Jézus által teremtett, ez kikövetkeztethető, de mindent?
„Már a Biblia első versében is ott kellett lennie Jézusnak, hiszen ott kezdődött a fizikai teremtésmű, így aztán nem teremthette meg a Mindenható Isten csak utána, mint világosságot!!! Újabb logikai baki.”
Nincs logikai baki, Jézusnak a kezdetnél kellett lennie, tehát az első napon. Ott viszont ott kellett lennie, mivel a teremtés kezdete az első nap. Első a teremtmények között.
Úgy kezdetnek hívja a föld és a menny megteremtését, ahogy Jézus megteremtését is annak hívja. Sőt, láthatjuk, hogy Jézus a férfi és az asszony teremtését is a kezdetnél említi.
Mk 10,6 De a teremtés kezdete óta férfiúvá és asszonnyá teremté őket az Isten.
Tehát a teremtésének kezdete nem mindenek előtti állapot, hanem a folyamat eleje.
„Kedves 97-es! Ez a kérdés több sebből vérzik, mert alapvető tárgyi tévedésekből indul ki, ezért pontatlan. Jézus NEM az Alfa és az Omega, és elismerjük, hogy a Héber Iratok szólnak róla, hiszen Ő maga is utalt rá.”
Jel 21,6 És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Akkor ki ez?
Jn 4,14 Valaki pedig abból a vízből iszik, a melyet én adok néki, soha örökké meg nem szomjúhozik; hanem az a víz, a melyet én adok néki, örök életre buzgó víznek kútfeje lesz ő benne.
Jn 7,37 Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jőjjön én hozzám, és igyék.
János leesett a lábaihoz, aki megjelent előtte:
„Mikor pedig láttam őt, leesém az ő lábaihoz, mint egy holt. És reám veté az ő jobbkezét, mondván nékem: Ne félj; én vagyok az Első és az Utolsó,”
De ki volt Ő? Az Atya? Bemutatkozik: „És az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.”
„Jézus a tanítványait is úgy nevezte, hogy a "világ világossága"...”
„Ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város.”
És utána: „Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak.”
Amíg Jézus úgy a világ világossága, hogy beragyog mindeneket, addig a tanítványokat gyertyalánghoz hasonlítja.
Ez párhuzamos azzal, hogy Jézus a Nap, a tanítványok a Hold, mert a Hold is csak a Naptól kapja a fényét, önálló fénye nincs. Akkor uralkodik, mikor nincs ott a Nap, de fénye igen csekély a Naphoz képest, olyan, mint egy pislákoló gyertya.
Mal 4:2 És feltámad nektek, akik félitek az én nevemet, az igazságnak napja ( שֶׁמֶשׁ (šemeš) Nap), és gyógyulás lesz az ő szárnyai alatt, és kimentek és ugrándoztok, mint a hizlalt tulkok.
"Visszakérdeznék: Miért vízözönnel pusztította el azt a világot, miért nem intézte el egy pillanat alatt?
Mindkettő válasza szinte ugyan az."
És mi lenne az a Biblia fényében?
"Nem, az első napon lévő világosság kifejezés nem a fizikai napról beszél, azt a negyedik nap említi."
Ha félre nem érted, ami könnyen megeshet, hiszen maga Isten választotta el az 5-ös versben a nappalt az éjszakától, és CSAK A VILÁGOSSÁGOT nevezte NAPPALNAK, pont úgy, ahogy a fizikai teremtésműben ezeket a kifejezéseket használjuk!!
Jézusnak, mint "világosságnak" az itteni megemlítése szintén kakukktojás, hiszen ezek a leírások (a teremtési napok) elejétől a végéig a fizikai teremtésműről szólnak, nem Jézusról, mint szellemi világosságról.
"Ezt honnan gondolod, hogy mindent? Az ige által teremtett mindent, amiben van az élet. Jézus által teremtett, ez kikövetkeztethető, de mindent?"
Azt mondja a Biblia, hogy Jézus az egész teremtés "elsőszülöttje" - ez nyilván az élőlényekre vonatkozik, de mond mást is. János ezt írja: "Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennél volt, és a Szó isten volt. Ez volt kezdetben az Istennél" (János 1:1, 2, ÚV). Mivel Jehovának nem volt kezdete, az a kifejezés, hogy „kezdetben” a Szó Istennél volt, ez Isten teremtésművének a kezdetére kell hogy utaljon (Zsoltárok 90:2). Jézus "minden teremtménynek előtte született". Tehát már a szellemteremtmények létezése és az anyagi világegyetem megteremtése előtt élt (Kolossé 1:15; Jelenések 3:14).
Tehát a Biblia Isten teremtésének a kezdeteként utal Jézusra.
Alfa és Omega: Kit illet meg valójában ez a cím? Nagy a zűrzavar, hogy ezt a címet vajon ki birtokolja?!
1. A Jelenések 1:8 szerint a Mindenható Istent. A Kár.-ban viszont a 11. vers ezt a címet arra a személyre alkalmazza, aki a további leírás folyamán Jézus Krisztusnak bizonyul. A bibliatudósok azonban elismerik, hogy a 11. versben az Alfára és Omegára történő utalás nem hiteles, és ezért a Kat., ÚRB, B.—D., KNB és Káldi nem tartalmazza.
2. A Jelenések könyvét héberre lefordítók közül sokan elfogadják, hogy a 8. versben Jehováról van szó, ezért itt feltüntetik Isten nevét. Lásd: Jegyzetes Biblia (angol).
3. A Jelenések 21:6, 7 rámutat, hogy a szellemi győzelmet arató keresztények az Alfa és az Omega néven ismert személy ’fiai’. Így soha nem utalnak a szellemmel felkent keresztények és Jézus Krisztus kapcsolatára. Jézus a ’testvéreinek’ nevezte őket (Héb 2:11; Máté 12:50; 25:40). Jézusnak ezeket a ’testvéreit’ azonban az ’Isten fiainak’ nevezik (Gal 3:26; 4:6).
Igen, maga Jehova jelenti ki: "Aki szomjazik, annak adok az élet vizének forrásából ingyen" (Jelenések 21:6b). Ezt Jézus is kijelenti, hiszen Jehova ÁLTALA gondoskodott erről!!! Ez tehát nem jelenti azt, hogy Jézus az Héber Iratok Jehovája, vagy valamiféle háromság másik személye. Egyszerűen azt jelenti, amit fent írtam, a Mindenható Istent általa, rajta keresztül hajtotta végre, és hajtja végre akaratát.
"Amíg Jézus úgy a világ világossága, hogy beragyog mindeneket, addig a tanítványokat gyertyalánghoz hasonlítja."
Ez a hasonlat nem a fény intenzitásról szól, azért azt érted-e? Semmi köze hozzá. Jézusról sem úgy beszél itt sem, hogy "beragyog mindeneket", mert értelemszerűen sokakon nem ragyog. És a tanítványok is csak ugyanúgy a "világ világosságának" vannak nevezve, mint maga Jézus. Az intenzitás jelzőket már te költöd hozzá. Teljesen normális a gyertya hasonlat földi körülmények között, hiszen pl. még akkor nem volt hajó reflektor, vagy lézer. De volt tűz, ami fénylett, fényt adott. És bizony akkor a hétköznapi emberek a gyertyákkal világítottak.
Kedves Ebcsont:
A 4. osztályos sértegetéseid tartogasd a sulira, talán ott még vevők ezekre a remek beszólásokra. Ha nem vagy képes enélkül válaszolni akkor inkább ne tedd.
Tehát nézzük miket írtál:" Te nem gondolkodsz, te csak hiszel"
Még jó hogy te gondolkodsz helyettem.
" Pedig tudhatnád te is, hogy nem azért mindenható, mert ő ezt megteheti. NEM! Ő sem teheti ezt meg, mert ez egy logikai paradoxon. Ha áthágja a saját szabályait, akkor azzal saját magát tenné hiteltelenné"
Milyen jó, hogy te mindent tudsz, csak épp rosszul. A paradoxon elméleted meg is cáfolnám azonnal.
Tegyük fel, hogy egy programozó(Isten) elkészít egy játékot. Megalkotja a szabályrendszereket. Már a tesztelés során is áthágja ezeket a szabályokat hibák után kutatva. És itt még nincs is élesben futtatva a program. Te megveszed a játékot és játszol vele(ez lenne az élet). A programozó(Isten) bármikor kiadhat egy javítást(patch) a játékhoz amiben hozzátehet kijavíthat elvehet a játékhoz/ból anélkül hogy ez téged érintene. Hol látsz te ebben paradoxont? Tudod te egyáltalán mit jelent a szó?
"A probléma az volt, hogy voltak a törvények, amit egyetlen ember sem volt képes betartani."
Te itt miről beszélsz? Mutass egy olyan törvényt amit ember nem képes betartani! Csak egyet! Az megint más kérdés, hogy be akarja e tartani vagy sem. De ez nem azért van mert képtelen betartani. Vagy te képtelen vagy lopás, hazugság, más emberek bántása nélül élni?
" Ha igaz lenne, hogy egyetlen szavával megoldhatta volna a problémát, akkor egyszerűen akkoris áthágja a saját törvényeit, és azt mondja, mostantól nem taszítom el magamtól a bűnösöket, nem büntetem meg őket."
Itt újfent bakot lőttél. Miért tenne ilyet az Isten? A bőnösöknek bűnhődniük kell. Nemhogy az Isten, de még az ember sem tűri el ezt a viselkedést. Ha valaki betör valahova, kirabol valakit, vagy egyéb más módon megkárosít valakit azt bizony elítélik és börtönbe zárják. Hallottál már ilyenről?
Az pedig, hogy Isten megbocsásson a bűnt elkövetőknek egyszerűen logikátlan gondolat. Ha így tenne a kárt elszenvedőt kétszeresen érné sérelem. Először is a vele szemben elkövetett bűntett, másodszor pedig azt látná, hogy az elkövető, nem hogy megbüntetve nem lett de még meg is bocsájtottak neki. Akkor az áldozat miért legyen jó a többi emberrel? Ilyen értelmetlen logikát még nem láttam. Gondolkodol te mielőtt felteszel egy kérdést, vagy csak írod ami eszedbe jut?
Az ez után levő értelmetle eszmefuttatásra az időt is sajnálom, hogy válaszoljak, annyira felesleges. Egy rosszul levezetett gondolatsor eredménye.
"- Nyilván tévednek. Sokezer tudós, egymástól független csoportokban,...stb, stb, stb"
Ezt a sok sületlenséget mind TE állítod, tőlem sosem hangoztak el ezek a kijelentéek. Itt arra gondoltam, hogy hiába van egy rosz megoldó kélpleted, ha százan számolják ki ugyan azt azonos eredménnyel még nem lesz helyes a megoldás. Vágod?
A fényről:
"Amit biztosan tudunk, hogy mind a két teória kétséget kizáróan bizonyítható"
Vicces, hogy te mindenre azzal érvelsz, hogy a tudósok ezt meg azt mondták. Kíváncsi lennék mit mondanál ha egy tudós bebizonyítaná Isten létezését. Azt is ilyen fenkölt hangnemben hangoztatnád?
Te egyiket sem tudod bizonyítani személy szerint. Viszont tőlem azt várod, hogy én bizonygassam Isten szavait, amit én készséggel meg is teszek. A probléma ott van, hogy te úgy támadsz, hogy egyetlen dolgot sem tudsz te bizonyítani, csak a tudósokkal takarózol.
" Már csak azt nem értem, miért nem egy nanoszekundum alatt teremtette meg(a világot)"
Nagyon egyszerű, példát mutatott az embereknek. 6 napot dolgozz a hetediken pihenj. Vajon véletlenül lettek a naptárak is 7 napra felosztva, vagy minden naptárkészítő hívő volt?
Az utolsó bekezdéseden meglepődtem. Talán segített valaki befejezni? Mert elég értelmes gondolatok vannak benne, csak az a vicc, hogy engem akarsz beállítani úgy minha én nem hinnék Istenben. Ez kicsit ellentmondásos, nem gondolod?
Végül a 102-es hozzászólás is engem igazol miszerint Isten bármikor megszegheti a szabályokat amiket ő hozott. Egyébként mit kérnél Istentől ha előtted állna, hogy bizonyítsa be valóban ő Isten ahogy állítja? Gondolkozz mielőtt válaszolsz, mert olyat nem kérhetsz amivel bármilyen szabályt is megszegne amit hozott, mert igy egy paradoxon alakulna ki szerinted! Na ez a paradoxon helyzet nem az amit te mondtál... :)
"Te itt miről beszélsz? Mutass egy olyan törvényt amit ember nem képes betartani! Csak egyet! Az megint más kérdés, hogy be akarja e tartani vagy sem. De ez nem azért van mert képtelen betartani. Vagy te képtelen vagy lopás, hazugság, más emberek bántása nélül élni? "
- Én nem egyet mutatok, hanem a törvények összességét. Konkrétan most a 10 parancsolatot. Nincs, nem volt és nem is lesz soha egyetlen ember sem (hacsak nem kisgyerekről, vagy súlyos fogyatékossággal élő felnőttről beszélünk), aki képes lenne ezeket betartani. A világ összes szentje, papja, de kivétel nélkül az összes pápa is követett el élete során bűnt, vétett Isten törvényei ellen. Büntetésük pedig halál az Ószövetség értelmében (a lélek halála). De kezdelek érteni, te úgy okoskodsz itt, hogy nem is ismered a Bibliát, csak részleteket, de azt is rosszul. Engedd meg, hogy felvilágosítsalak. Az isteni megbocsátást Jézus hozta el az Újszövetség keretein belül. Onnantól kezdve van az, hogy a bűnösnek nem feltétlenül kell a pokolra kerülnie. Ha már egyszer úgy gondolkodsz, mint egy fanatikus vallásos, legalább csináld rendesen.
"Itt újfent bakot lőttél. Miért tenne ilyet az Isten? A bőnösöknek bűnhődniük kell. Nemhogy az Isten, de még az ember sem tűri el ezt a viselkedést. Ha valaki betör valahova, kirabol valakit, vagy egyéb más módon megkárosít valakit azt bizony elítélik és börtönbe zárják. Hallottál már ilyenről? "
- Igen, hallottam. Újszövetségnek hívják. Aki tiszta szívből őszintén Jézus bocsánatát kéri, annak Jézus/Isten megbocsát. Mindegyhogy az illető betörő, prosti vagy akár anyagyilkos. Ha képes megbánni őszintén, bocsánatot nyer. No, nem az emberektől. Vannak olyan bűnök, amiket sem én, sem te nem tudunk megbocsátani, és pont ettől vagyunk mi gyarlók, nem pedig olyanok, mint Jézus.
"Az pedig, hogy Isten megbocsásson a bűnt elkövetőknek egyszerűen logikátlan gondolat. Ha így tenne a kárt elszenvedőt kétszeresen érné sérelem."
- Pedig az Újszövetségben Isten így tesz, akárhogy is érvelsz.
"Ezt a sok sületlenséget mind TE állítod, tőlem sosem hangoztak el ezek a kijelentéek. Itt arra gondoltam, hogy hiába van egy rosz megoldó kélpleted, ha százan számolják ki ugyan azt azonos eredménnyel még nem lesz helyes a megoldás. Vágod? "
- Naná, hogy vágom. Van több száz, több tízezer tudós, akik egymástól részben vagy teljesen függetlenül ugyanarra az eredményre jutottak, és mind tévedtek, mert ugyanúgy "rosszul" gondolkodtak. De bezzeg neked igazad van velük szemben, mert te vagy a Mr. Nagyokos, aki műszerek, tudományos ismeretek nélkül a Bibliából megmondja a frankót, mindezt úgy, hogy azt sem tudja, hogy az Újszövetséget eszik e vagy isszák! Csak gratulálni tudok neked ezért, de ha lesz egy kis időd, a legközelebbi pszihiátriára ugyan ugorj már be, és fejtsd ki valamelyik orvosnak, hogy mekkora pancserok is a világ tudósai, és hogy te mennyivel okosabb vagy náluk! Sőt, te vagy a megtestesült zseni, ne hagyd magad senkinek sem, hogy lelombozzanak, csak irigykednek végtelen tudásodra és bölcsességedre! ;)
"Vicces, hogy te mindenre azzal érvelsz, hogy a tudósok ezt meg azt mondták."
- Először is, nem ezt vagy azt mondták, hanem BIZONYÍTOTTÁK! (Mint említettem, a bizonyítékokat kérésedre linkelem.) Ez különbözteti meg a tudósokat a leginkább tőled azon kívül, hogy olyan bődületes hülyességeket nem hangoztatnak amilyeneket Őbeképzeltséged/Őszkeptikusságod.
"Kíváncsi lennék mit mondanál ha egy tudós bebizonyítaná Isten létezését. Azt is ilyen fenkölt hangnemben hangoztatnád?"
- Igen. Így is hangoztatom ugyan, de úgy már "fenkölt" is lennék. :)
"Te egyiket sem tudod bizonyítani személy szerint. Viszont tőlem azt várod, hogy én bizonygassam Isten szavait, amit én készséggel meg is teszek. A probléma ott van, hogy te úgy támadsz, hogy egyetlen dolgot sem tudsz te bizonyítani, csak a tudósokkal takarózol. "
- Te megint nagyon el vagy tájolva. Totális fogalomzavarban szenvedsz. Ami bizonyítva van, az már nem szorul további bizonyításra. Amit egyes tudósoknak sikerült bebizonyítani a többi "ellenlábas" kételkedő tudósnak, és a Tudományos Akadémiák meg az összes szürkeállomány aktívan használó képzett ember elfogad, az bizonyítva van. Ami bizonyítva van, azt már nem kell bizonyítani, kivéve egy esetben. Ez az eset az, ha megcáfolják. A cáfolatnak tartalmaznia kell olyan tényt, amit a bizonyítani vágyó tudós nem, vagy helytelenül vett figyelembe. Deha a bizonyítani akaró tudósnak van ellenérve, akkor újfent megvédi állítását, ha erre nem képes, a tanulmánya, teóriája elbukik, ha sikerül megvédenie, akkor viszont bizonyított, és általánosan elfogadott amit képvisel. Vagy neked kell cáfolnod, vagy hivatkozhatsz is valakire aki megcáfolta vagy legalább megpróbálta cáfolni az elméletet. Én nem bizonyítok semmit. Ami megfelelően bizonyított és nem merül fel bennem a kétség sem annak valótlanságáról azt elfogadom. Te viszont nem cáfolhatsz semmit sem, hisz még nem is láttad a bizonyítékokat a fény egyidejű anyag- és hullámtermészetére. Olyan vagy mint a kisgyerek, aki még nem evett almafőzeléket, de vísít mint a nyű, hogy mennyire utálja. Az igazság az, hogy téged nem is érdekelnek a bizonyítékok, hisz anélkül is jól el vagy a kis szellemi sötétségedben. Egyetlen "tudásod" a Bibliából szeded, azt is Önös célzattal, önkényesen értelmezve, hol így, hol úgy.
"Nagyon egyszerű, példát mutatott az embereknek. 6 napot dolgozz a hetediken pihenj. Vajon véletlenül lettek a naptárak is 7 napra felosztva, vagy minden naptárkészítő hívő volt? "
- Hogy ez nem jutott az eszembe! :) Tényleg rendes volt tőle, mert milyen durva is lenne most szegény embereknek, ha 7 napos ciklusok helyett 6 vagy 8 napos ciklusaink lennének. Gondolj bele, nem azt mondanánk, hogy 8 hétig pihentem, hanemhogy 7 nyolcig. Szerintem sokan öngyilkosok is lettek volna menten, ezt nem is lehetne így megszokni. :D De ha már itt tartunk, a naptárban is adhatott volna útmutatást, hogy ne lett volna az a fránya sok csúszás a Julián naptárban.
"Az utolsó bekezdéseden meglepődtem. Talán segített valaki befejezni? Mert elég értelmes gondolatok vannak benne, csak az a vicc, hogy engem akarsz beállítani úgy minha én nem hinnék Istenben. Ez kicsit ellentmondásos, nem gondolod?"
- Javíts ki, ha tévedek, de szerintem pont fordítva van. Te gondolod azt, hogy én nem hiszek Istenben. Az biztos, hogy nem úgy, ahogy te, de hiszek.
"Végül a 102-es hozzászólás is engem igazol miszerint Isten bármikor megszegheti a szabályokat amiket ő hozott. Egyébként mit kérnél Istentől ha előtted állna, hogy bizonyítsa be valóban ő Isten ahogy állítja? Gondolkozz mielőtt válaszolsz, mert olyat nem kérhetsz amivel bármilyen szabályt is megszegne amit hozott, mert igy egy paradoxon alakulna ki szerinted! Na ez a paradoxon helyzet nem az amit te mondtál... :)"
- Ebben az egyben bevallom, kicsit elbizonytalanodtam. Először is, az Ó- és Újszövetség közt különbséget kell tenni. Viszont mind a kettőben történtek csodák. A vízözön nem tartozik a csodák közzé, más cudar dolgok is estek már meg a földön a földtörténelem folyamán. Azzal viszont óvatos vagyok, amikor Mózes ketté választotta a tengert. Lehet, hogy a zsidók picit kiszínezték ezt (amúgyis szeretik a porhintést :) ), de lehet, hogy így igaz, és Isten nemcsak közvetve, hanem közvetlenül avatkozott be. Ez utóbbi esetben én tévedtem e tekintetben és újra kell értékelnem ezt a dolgot.
Jézus csodái viszont számomra vitathatatlanok. Isten megmutatja hatalmát, hogy igazolja Jézust.
De akár az Ó, akár az Újszövetségben az isteni közbeavatkozás csakis az emberiségnek szánt kinyilatkoztatás, volt értelme.
A teremtés már más tészta. Kinek akarta volna megmutatni Isten, hogy képes áthágni a saját szabályait? Semmi értelme. Idő, tér, energia, anyag volt végtelen, ahogy ő maga is végtelen. Semmi értelme nem lett volna annak, ha a folyamat nem az ő szabályai, törvényei szerint zajlik, hanem még külön bele is kellett volna avatkoznia. Ha megfigyeljük a világunkat, most is azt látjuk, hogy fokozatosan változik, alakul, és vissza lehet tekinteni a fény behatárolt terjedési sebessége kapcsán a múltba sokmilliárd évre. Mind azt bizonyítja, hogy nem volt hókuszpókusz, egyikből lett a másik, és így tovább fokozatosan, szépen lassan.
Ember, te nagyon össze vagy zavarodva, nem csak a fogalmakkal nem vagy tisztában, de egyik mondatodban Istent akarod cáfolni, másikbam meg ügybuzgó hívőt játszol és szent beszédet tartasz nekem.
Elég nagy baj lehet veled, ha a 10 parancsolatot nem vagy képes betartani, csak sajnálni tudlak. Rajtad kívül több milliárd ember tartja be nap mint nap ezeket a paracsolatokat. Az, hogy te erre nem vagy képes, csakis téged példáz. Ha olyan szélsőségesen akarsz arra kilyukadni, hogy minden ember hazudott már egyszer életében, ebből a szemszögből igazad van. De csak az ilyen nyakatekert elmélettel(nincs min csodálkozni hisz az evolúciót is beveszed) lehet ilyet belemagyarázni a dolgokba.
Csak hogy felvilágosítsalak: Isten azért küldte el ezeket a törvényeket, hogy megakadályozza a káosz kialakulását. Ha mindezeket minden ember betartja akkor nyugodtan élhetünk egymás mellett. A mai napig vannak akik megszegik az emberi törvényeket, ettől függetlenül szükség van rájuk, még akkor is ha bizonyos embercsoport szerint ezek betarthatatlanok(bűnözők). De ha neked gondot okoz a tíz parancsolat betartása, akkor hamarosan számolnod kell azzal, hogy rendőr kézre kerülsz, mert ezeket a törvényeket az emberek is lefektették kicsit bonyolultabban megfogalmazva, de mind megtalálható a BTK-ban(büntető törvénykönyv).
A naptárban, meg ha tetszik ha nem 7 nap van és lesz is mint a teremtésben, úgyhogy verheted magad a földhöz, ez már így marad.
Végül pedig egy videó amiben TUDÓSOK cáfolják az evolúció elméletedet, szóval itt a cáfolat, olyanoktól akiket te az égig magasztalsz anélkül, hogy ismernél egyet is. Nézd milyen ironikus az élet, azok akik miatt habzik a szád, hogy milyen elméletekkel állnak elő, pont ők cáfolnak meg téged:
https://www.youtube.com/watch?v=eg0wurKUdqU
Nos, akkor újból változik a véleményed, mint mikor kiderült, hogy a föld nem is lapos, pedig meddig hangoztatták a tudós barátaid.
Jó lenne már saját véleményt is alkotnod egyszer az életben és nem mindig mással takarózni, nem gondolod?
Azt pedig hogy a cáfolataim figyelmen kívül hagytad, megmutatta nekem, hogy te nagyobb hívő vagy mint én. Az evolúció a te istened és vakon hiszel benne. Ezek után a vitát részemről lezártnak tekintem, hisz még vitatkozni sem tudsz. Ha tudnál, cáfolnád amit írtam, nem pedig 4. osztályos módon próbálnál lejáratni a nevetséges iróniáddal. Sokat kell még neked tanulni...
Hogy te mekkora troll vagy! Nem is az evolúcióról vitatkoztunk idáig, nem tűnt még fel. Vitatkozhatnék veled erről is, pont annyi lenne az értelme, mint a vitának veled a világ teremtéséről vagy a fény viselkedéséről, SEMMI!
A másik dolog meg az, hogy kezdjük ott, hogy nekem soha az életemben nem volt az a véleményem, hogy a Föld lapos. Az ókori görög gondolkodók viszont elő álltak több teóriával (pusztán kezdetleges csillagászati megfigyeléseik, matematikai, geometriai számítások alapján), mindenféle műszer, elektromosság, számítógépek, és sokkal később felfedezett tudományos tételek nélkül. Voltak köztük olyanok, akik szerint a Föld gömbölyű, voltak olyanok akik szerint meg lapos. Voltak olyanok akik azt állították, hogy a Nap kering a Föld körül (ezek voltak többen), és volt olyan is aki azt hangoztatta, hogy a Föld kering a Nap körül. Az Szent Katolikus Anyaszentegyház azt az álláspontot tette a magáévá, hogy a Nap kering a Föld körül és a Föld lapos. Aki ezt vitatta, az könnyen eretnekké válhatott és megégethette magát (de zó szerint, máglyán). Csak emlékeztetnélek Galileo Galilei perére, aki ellen inkvizíciós eljárás indult, mert az állította, hogy a Föld gömbölyű.
"Azt pedig hogy a cáfolataim figyelmen kívül hagytad, megmutatta nekem, hogy te nagyobb hívő vagy mint én."
- Nem hagytam őket figyelmen kívűl, reagáltam rájuk és úgy söpörtem el érveimmel ahogy tornádó a hangyakakit. :)
"Ember, te nagyon össze vagy zavarodva, nem csak a fogalmakkal nem vagy tisztában, de egyik mondatodban Istent akarod cáfolni, másikbam meg ügybuzgó hívőt játszol és szent beszédet tartasz nekem."
- Hogy fogyatékos vagy szellemileg és képtelen vagy a feketén-fehéren kívűl máshogy is látni, arról nem én tehetek ne haragudj. Tudomány és Isten nem zárja ki egymást, ahogy ezt korábban is leírtam. Isten létezik, de a Bibliát nem lehet tudományos szempontból abszolútként megközelíteni. Minden további nélkül lehet egyszerre elfogadni az evolúciót és hinni Istenben, ez csak az olyan begyöpösödött elméknek ellentmondásosan lehetetlen, amilyen te is vagy.
A 10 parancsolatot meg legtöbbször igyeksszem betartani. Nem voltam és nem is leszek börtönben. Munkámból élek, nem mások rovására. A 10 parancsolattal kapcsolatban menj el egy paphoz és kérdezd meg tőle, hogy az Ószövetség szerint pokolra kerül e az, aki életében mondjuk csak egyszer hazudott is! De HANGSÚLYOZD KI, HOGY AZ ÓSZÖVETSÉG szerint! Az más kérdés, hogy az Újszövetség felülírta a régi gyakorlatot, és Jézus azokat is megmenti akik őelőtte éltek. Az Újszövetség szerint te is lehetsz bűntelen, az Ószövetség szerint viszont te sem vagy az. Csak nézd meg, micsoda indulat, harag van most benned, mennyire utálsz, mert úgy érzed megsértettelek, hogy bíráltalak téged is az együgyű látásmódod miatt. Az Ószövetség téged is simán a pokolra küldene, ember nem képes betartani mindig minden helyzetben egy életen keresztül az összes törvényt. Az ember gyarló és esendő, hibázik, vétkezik. Isten ezt felismerte, ezért kínálta fel az Újszövetséget nekünk. Rajtunk múlik csak, hogy elfogadjuk e.
Apropó, csak egy jó gondolat az Ószövetség vs, Újszövetség kapcsán.
Amikor Mózes ketté akarja választani a tengert, türelmetlen, és kétszer is suhínt a botjával, amivel akaratlanul kifejez egyfajta bizalmatlanságot Isten felé. Isten kettéválasztja a tengert, de megbünteti Mózest. Megígéri neki, hogy nem láthatja meg a Szent földet, és ezt kíméletlenül be is tartja.
Ezzel szemben Jézust 3-szor tagadja meg a legnagyobb bajban a leghűségesebb, legerősebb, és legjobb tanítványa, és semmi következménye nincs. Nincs büntetés, megbocsátás van. Az egyetlen büntetés a lelkiismeret-furdalás, ami viszont új erőt is ad.
Az ember mindig esendő, de a bűnös ember egész más elbírálás alá esik az Ó és az Újszövetségben. Az Ószövetségben Isten kíméletlenül bosszúálló. Nem ismer olyat, hogy a bűnösnek megbocsássson, akárhogy is megbánja szerencsétlen, akárhogy is akarná jóvátenni. Ott van például az az eset, amikor Mózes visszatér a hegyről, és a zsidók bálványokat imádnak. Isten megharagszik, és megígéri, hogy nem felejti el ezt majd az ítélet napján.
Az Újszövetség teljesen más szemléletű. Nincs benne megbocsáthatatlan bűn. Szeretet van és megbocsájtás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!