Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?
Zsolt. 46,10-11
Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!
Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!
Kedves Kérdező.
Itt nem Jézus beszél. Hanem az Apukája.
A nemzetek megfogják tudni ki az Isten. Akik Allahot imádják, vagy Zeuszt, vagy bár kit, meg tudják.
Ki a seregek Ura. A seregek itt Isten Angyali Seregére utal
Ki lehet Ő? Aki Jákob Istene. Jézus lenne Jákob Istene?
A biblia szerint nem s ez számít.
Nos vegyük először is magát a zsoltárok könyvét.
Azt bizonyára Te is tudod, hogy ez akkor Íródott, amikor még az Izraeliták voltak Isten kiválasztott népe.
Azon kívül, a Bibliának összhangban kell lennie Önmagával, így nem lehet kiragadni, mert akkor értelmét veszti.
A kérdés Ki volt Jákob Istene?
Nyilván az mint a nagypapájáé, Ábrahámé.
S ha nem is érdekel, igazán megnézhetnéd a 2Mózes 6:3 versét ahol leírja Ki ez az Isten.
Igen Jákob Istene a mi várunk.
S az emberek megfognak lepődni, mikor beteljesedik a 83. Zsoltár 19. verse(Károli fordítás 1989.es kiadása)
az emberek a nemzetek megfogják tudni, hogy Ő az Isten.
Tisztelettel
Katy Weaver
(Zsoltárok 46:10-11) „Álljatok meg, és tudjátok meg, hogy én vagyok Isten. Fölmagasztaltatom a nemzetek között, Fölmagasztaltatom a földön.” A seregek Jehovája velünk van, Fellegvárunk Jákob Istene. Szela.
Ezt miből gondolod? Egy újabb tudományos felfedezés?
"Hanem az Apukája."
Jobbat nem tudtál kitalálni? Majd pont Jézus apja állítja azt magáról hogy ő Isten nem? Bárki állíthatja ezt, csak Jézus nem? Pofám leszakad.
Nos nem értelek, kedves Kérdező.
Jézus folyamatosan imádkozott az atyjához, akit az Istenének nevezett.
Ha Jézusnak volt Istene, az ki lehet?
Saját maga, lenne Jézus magának az Istene?
(János 20:17) . . .: »Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.«”
K.W
Vagy én értem félre az egészet és az "Apukája" helyett Atyja vagy Istent vagy esetleg Jehovát szerettél volna írni?
"Apukája" ez egy kicsit szokatlan megnevezés Istenre..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!