Van olyan keresztény felekezet, ami egy személyként tekint Istenre?
Üdv!
Olyan felekezetre gondoltam, ami másként értelmezi a szentháromságot úgy, hogy azon nem különböző személyiségeket ért (tehát három Istent), hanem három fajta kinyilatkoztatást. Tehát egy világteremtő és lelkével köztünk élő Istent, aki emberként is megmutatkozott Jézus Krisztus képében. Tudtok ilyet mondani?
Kedves Kérdező.
Igen, magam is mint Jehova Tanúja, mind a 239. országban élő több mint 7. millió 600.ezer testvéremmel valljuk hogy személyként tekintünk a Teremtőre, de a Biblia tanítása szerint Ő nem egyenlő a fiával aki megváltóként Jézus Krisztus néven vált ismertté
Valamint a szent szellem nem személy, hanem a Teremtő isten tevékeny ereje, amivel teremt, létrehoz, gyógyít,stb.
Ha a teremtő nem lenne személy akkor nem lenne kreatív sem intelligens, hiszen beszélni is tud, és tervezni is és érezni is.
Tisztelettel
Katy Weaver
Én amíg katolikusként éltem sem gondoltam soha, hogy három darab Isten van és nem is tanítottak ilyet.
Azt tanították, hogy három van, de az a három egy.
És valami olyan szöveget mellé, hogy Isten legnagyobb titkai közé tartozik.
Én ezt valahogy úgy tudnám megoldani, hogy mivel Jézus emberként született meg, ha Isten is volt, emberként nem lehetett Isten. tehát Isten is volt meg nem is.
Kedves Kérdező.
Egyáltalán nem szimpla prófétaként gondolunk a megváltóra Jézusra.
Viszont a háromság tanítása már jóval Jézus előtt létezett az Egyiptomiaknál, és a Banilóniaiknál
Isten nem egy háromság része, mert ez gyalázat Istenre nézve, hogy a teremtő csak egy harmad része az Istenségnek.
Maga Jézus Idézte a Mózes könyvéből a következőt:
"halld Izrael Jehova a mi Istenünk E G Y Jehova"
Más fordítás szerint ahol kihagyják ezt a nevet így szól:
(Márk 12:29)
"halld Izrael, az Úr a mi istenünk E G Y Úr"
S nem valami háromság Része, és azt mindenki Tudja, hogy Izrael Istene sosem volt három személyű egy Isten.
És ha Jézus is ezt Tanította, akkor hogyan mondhatunk mást.
Akkor ellenkezünk Jézus Tanításával.S egy -Keresztény nem ellenkezhetne Jézus Tanításával.
Tisztelettel Katy Weaver
Talán még annyit, hogy Jézusnak hatalmas szerepe vann Jehova szándékában és nem lehet egyszerű prófétaként tekinteni.
Ő azaz Jézus ma már hatalmas Királyként uralkodik a nemzeteken.
Nagyon fontos egy magát kereszténynek nevezőnek Jézus állását, és hatalmát elismerni, amit Jehovától kapott, és ez több mint egy "próféta" de nem lesz sem egyenlő, sem magasabb állásban a Teremtőnél Jehovánál.
Tisztelettel Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!