Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit gondoltok...

Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?

Figyelt kérdés

Zsolt. 46,10-11

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!

Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.

Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!

2013. ápr. 17. 23:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/125 anonim ***** válasza:
10%

"Tanuk! Ha ennyire igazatok van szerintetek

akkor menjetek el a püspökökhöz, pápához, a

legfelsőbb veszetőkhöz, és neki mondjátok el.

Könnyű a tudatlan népet befolyásolni." Pont azt csináljuk, mi mindenkihez elvisszük az igazságot, akiket csak el lehet érni, legyen az pap, lelkész, vagy egy egyszerű ember. "Tudjátok, helyes vallás nincs.

Istenben hinni, az egyetlen helyes út." Tehát csak hinni kell? ennyi? Tennünk nem is kell semmit, a Biblia alapelveit nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk? Tudod barátom a hit halott cselekedetek nélkül. "Mert Ti vagytok azok akik

megmérgezik a világot, akiknek köszönhető, hogy semmibe nézik a többi egyházat. Úgyhogy

gratulálok, jó munkát végeztek!" Én ezt valahogy másképp látom, pont hogy minket néznek semmibe, hasonlítsd már össze, hogy hány ember tartozik például a Katolikus egyházba és hányan tartoznak hozzánk! Meg fogsz lepődni. "Felhívnám figyelmedet, hogy ezek csak bemásolt

dolgok, amiket az a tanú ír, nincs önálló

gondolata és érvelése." Milyen jó, hogy így ismered. Mellesleg a másolással mi a bajod? Ha egyetért valaki valamivel, akkor nyilván nem fogja ugyanazt mindenhova külön leírni, vagy talán te nem szoktál másolgatni?

2013. ápr. 18. 17:33
 42/125 anonim ***** válasza:
30%
Egy tanúval vitatkozni, annyi, mint meggyőzni egy kecskét, hogy ő egy zsiráf.
2013. ápr. 18. 18:23
 43/125 anonim ***** válasza:
12%

Kedves Kérdező

Most látom, hogy valaki a nevemben írt?

Nem, A Jehova Tanúi nevet 1931,-ben vették fel az akkor még biblia kutatók néven ismert csoport.

Amivel egy próféciát teljesítettek be:

(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.

Tudod kedves kérdező, minden próféciának meg van az ideje amikor beteljesedik.

Ez, hogy Jehova a nevéről neveztet egy népet 1931-ben jött el, hogy beteljesedjen.

De a cselekedetek könyve is erre utal.

(Cselekedetek 15:14, 15) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének. 15. . .

Sőt az Ézsaiás 2. fejezetében leírtak is most teljesednek.:

(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

Nos szemmel láthatóan sok nemzetből jönnek emberek akik Jehovához a Teremtőhöz jönnek, mint régen amikor a Zsidók voltak a kiválasztott nép, de más nemzetek is jöhettek ha Őt akarták imádni.

Nos napjainkban láthatod, hogy a Jézus által jövendölt próféciák teljesednek, amit a Máté 24,25 fejezetben olvashatsz.

Hogy lesznek háborúk, élelmiszer hiányok stb, és még egy próféciát le íratott Jézus amit lehet, hogy nem vetettél még észre:

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Tehát a sok szomorúság mellett amit az emberek most átélnek történik valami ami talán nem szúrt szemet, mert nem olvasták sokan a bibliát.

Isten országának a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön.

Ez is az utolsó napok jeleihez tartozik.

És Jézus azokkal az emberekkel lesz, vagy is támogatja őket a napok befejező részében amiről a Máté 28:19,20, versében parancsot adott mindenkinek aki a követőjének vallja magát:

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Nos el kell menni, tanítványokat képezni, ahogy Jézus elkezdte, az apostolokkal, úgy folytatni kell addig amíg azt nem mondja, hogy elég.Vagy is a világ rendszer befejezéséig.

Persze ezeket, mindenki úgy értelmezi ahogy akarja. Bár egyértelmű A Bibliában leírtak.

Ahogy látom István már válaszolt, arra, hogy az egyház vezetőkhőz is menjünk el.

Igen velük is kapcsolatban vagyunk.

Sőt nem egy ember aki egykor lelkész, kántor, és még Pap volt, is van a soraink között.

Egy református lelkésszel beszélgettem, és a következőket mondta:

"Tudom, hogy maguknál van az igazság, és maguk csinálják azt ami a Bibliában írva van, De Én innen kapom a fizetésemet, innen van a kocsim a házam és a nyugdíjamat is innen fogom kapni, ezért maradok."

Nos a miniszterelnökhöz, a híres sportolókhoz, színészekhez, orvosokhoz, jogászokhoz, és mindenkihez menni kell.

Ez alól nincs kivétel, Jézus munkáját illetően.

Pál is kapott megbízatást, hogy királyoknak tanúskodjon.

Köszönöm a türelmet, tisztelettel,

Katy Weaver

2013. ápr. 18. 18:42
 44/125 anonim ***** válasza:
76%
Katy lassan már kíváncsivá teszel, h te mégis ki a franc vagy. Tippelek, de lehet hogy csak egy troll vagy, aki jól betanulta a JEHOVISTA baromságokat. Ördögi tervet eszeltél ki ellenünk, keresztények ellen, de csak kacarászok rajtad egy jót :D. Ha ez nem így van, akkor az sem baj, nektek nincsen lelketek, titeket az ördög irányít, ti kilógtok mindenhonnan és ezt csakis magatoknak köszönhetitek. Az Úr Jézus ítélkezzen felettetek az Ő igazsága szerint!
2013. ápr. 18. 20:46
 45/125 A kérdező kommentje:
Ámen!
2013. ápr. 18. 20:56
 46/125 anonim ***** válasza:
19%

Nos Biztosan úgy lesz.

Nem vagyok Troll.

25 évesen keresztelkedtem

S nem vagyok franc.

S egészségedre, ha jót tudsz nevetni.

Már 46. évemet töltöttem, és közel 22. éve szolgálom Jehovát.

Nem eszeltem ki semmilyen tervet senki ellen, sem ördögit, sem egyéb rosszindulatú tervet.

Itt Én csak válaszolok a kérdésekre, ahogy más egyéb hitű emberek is teszik, és bizony azokkal sem értenek egyet sokan, ahogy olvasom ezeket.

Ezt el lehet fogadni, vagy el lehet utasítani.

Egyéb szándékom nincs.

Maradok Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 18. 23:53
 47/125 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Katy! Ha már ilyen aranyosan megmutattad magad, megmondanád nekem, hogy mi volt az, ami arra vitt, hogy tanú légy? Mit jelent számodra "Jehova szolgálása"? Na meg persze, hogy akkor szerinted én (és a keresztények többsége) ha Jézust tekintjük a "Seregek Urának", istenkáromlást vétettünk, magyarán az ördögöt szolgáljuk? Valaha átgondoltad-e, hogy mi van ha nincs igazad, és a fordításotok egy ferdítés?

T. E.

2013. ápr. 19. 01:27
 48/125 anonim ***** válasza:
75%

30-asnak:

Nem csnálok magamból majmot. Ti jehovisták csak 1931-től vagytok bejegyzett szekta. Ezt bizony el kell fogadni. Sehol sem voltatok a történelemben soha. A keresztények és ti két teljesen különböző vallás. Ti mint a férgek sehova sem tudtok beilleszkeni. Mind agymosottak vagytok, mert ezt a nyilvánvaló dolgot sem vagytok képesek észrevenni, sőt! Aki véletlenül észrevette annak a fejesek kitaláltak egy mesét, miszerint üldözöttek lesznek Jézus követői. Ezt nem is tagadom, csak éppen ez NEM rátok vonatkozik hanek aaz igaz keresztényekre akiknek több mint 2000 éves a vallása. A tiéteket egy posztókereskedő találta ki az 1800-as években. Ennyire sötét nem lehet valaki, hogy ezt nem tudja felfogni. Nem is csodálkozom azon, hogy miért ilyen az élet a földön. Síránkozunk hogy szenvedés meg háború vesz minket körül. Az ilyen birka emberek mint ti miatt van ez az egész, hisz bábokként vagytok irányítva... És ezalatt nem csak a jehovistákat értem, de közülük mindegyik az.

Végül kitérnék a kérdésedre is hogy miről szeretnélek felvilágosítani. Asszem mind a két mondatom lényegét kifejtettem a gyangébb felfogó képességüek miatt, viszont úgy látszik te messze alúlmúlod az átlagot.Tehát a magyarázat ismét:

1931 ben adtak nevet egy olyan szektának amit egy posztókereskedő talált ki az 1800-as évekven és ez bizon a jehova tanui szekta. Azaz pontosan, hogy 1931 ben jöttek létre a jehova tanui, hisz ekkor kapták meg a nevüket. Én nem arról beszélek mikor találták ki a szktátokat, hanem hogy a jehova tanui mikortól léteznek. Ez pedig az 1931-es évet datálja ha tetszik ha nem.

Ettől világosabban és szájbarágóbban nem tudom leírni. Bocs de van egy szint ami alá képtelen vagyok sülyedni... Talán kérd meg az egyik jehovista barátodat, hogy magyarázza el neked. :) Na csá.

2013. ápr. 19. 02:11
 49/125 anonim ***** válasza:
19%

Nos Kedves utolsó válaszoló.

Egy tényt elfelejtesz a próféciákkal kapcsolatban.

még pedig minden prófécia amit Isten leíratott a Bibliában beteljesedik, de nem egyszerre, hanem van mindennek rendelt ideje.

(Ézsaiás 60:21, 22) . . .. 22 A kevés ezerré lesz, a kicsiny pedig hatalmas nemzetté. Én, Jehova, felgyorsítom ezt a maga idejében.”

Ennél fogva, a Máté evangéliumában leírtak, most teljesednek a szemed láttára, és nem akkor amikor leírták őket, mert most jött el az ideje.

Ezen kívül ha Dániel próféciáját megnéznéd, ott írva vagyon, hogy az értelmezése a szent írás bizonyos részeinek az utolsó napokban lesz megvilágosodása, addig azt mondta Isten Dánielnek, hogy pecsételje be.

(Dániel 12:4) 4 Te pedig, Dániel, zárd be ezeket a szavakat, és pecsételd be ezt a könyvet a vég idejéig. Sokan fognak pásztázva kutatni, és bőséges lesz az igaz ismeret.”

Nem beszélve arról, hogy a nemzetek, a Károli fordítás szerint a pogányok ideje i.e 607-ben kezdődött, amikor az utolsó Isten által választott emberi uralkodó(Sedékiás király) lekerült a trónról.

És azt írja, hogy a legközelebbi választott király az lesz akié a jog, vagy is Jézusé, mert Jehova neki adja az uralmat.

Ez a kronológia számítás szerint 2520 évet tesz ki,azért bátran állíthatom, hogy a pogányok, vagy is a nemzetek ideje 1914-ben lejárt, és Jézus eljött és elfoglalta a trónját, amit a földi ember ha ismeri a bibliát abból tudhatja, hogy kitört az első világ háború, vagy is a jelenések könyve szerint elkezdődtek a jajok a földön mivel Jézus levetette az égből Sátánt a föld közelségébe.

Jézus megszemlélte az embereket, és talált egy csoportot akik őszinte szívvel kutatták az írásokat, ahogy a Biblia írja Jézus megnézte ki foglalatoskodik abban a munkában amit elkezdett.

És ekkor Jézus elkezdte felhasználni azokat az embereket akik a Dániel szavai szerint alaposan igyekeztek a bibliát tanulmányozni, és támogatva őket az akkor még Biblia kutatóknak nevezett kis csoporott ahogy Te mondtad egy Posztó kereskedő vezetésével, elkezdték az igaz imádatot Jézus támogatásával helyre állítani.

S az hogy kereskedő volt az mindegy, mert Jézus azt használ fel akit akar.

Péterék meg egyszerű halászok "tanulatlan" emberek voltak

És igen 1931-ben felismerték ezek az emberek, az Ézsaiás próféciáját, és akkor teljesedett be, amikor felvették a Jehova Tanúi nevet, ennek is be kellett teljesednie.

(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.

S az emberek akarják vagy nem Isten mindet amit megmondatott vagy leíratott véghez visz, megállítani nem tudják,

Ezért nem ellenünk támadsz, hanem Isten ellen,

A pogányok ideje alatt, pedig vallások százai jöttek létre, a 2500 év alatt.Amit a tettei is bizonyítják nem támogatta Jézus, s azóta is tudva lehet, hogy gyalázatos dolgokat tettek Isten nevében ezek a vallások.( Inkvizíció, keresztes háborúk,)

De hát ha Te jobban ismered az írásokat, a próféciákat, mint akik 100 éve alaposan kutatják azt akkor mond el nekem a teremtő próféciának történetét mikor melyik prófécia teljesült és mikor?

Biblia versekkel alátámasztva.

Megköszönöm.

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 19. 08:49
 50/125 anonim ***** válasza:
19%

Bocsánat:

Ez a prófécia mikor teljesedik be?

vagy már teljesedik?

(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.

Mi a kis "gyalázni való" Jehova Tanúi nem harcolnak, és semmi közük nincs a világhoz, ahogy megváltónk Jézus is mondta, hogy egy keresztény nem része a világnak.

És ezért nem illünk a képbe, de épen ettől jó...

Melyik Keresztény felekezet nem része a világnak.

És fele meg a biblia leírásainak?

2013. ápr. 19. 08:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!