Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit gondoltok...

Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?

Figyelt kérdés

Zsolt. 46,10-11

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!

Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.

Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!

2013. ápr. 17. 23:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/125 anonim ***** válasza:
10%
Nem, nincs "átírva"! Tán csak nem a "seregek (JHVH-ja) Jehovája" zavar? Tudod, ez van az eredetiben is.
2013. ápr. 18. 00:35
 12/125 A kérdező kommentje:

Katy, az ember fogyatékosnak számít elődeihez képest (4000-5000 évvel ezelőtti elődökhöz képest) az ember nagyon sokat butult. Szerinted az lehetséges, hogy mi átlag fogyatékos emberek meg tudjuk érteni Isten és Jézus egyenlőségét és kapcsolatát?

Még ha olyan intelligenciával is rendelkeznénk mint elődeink akkor se tudnánk megérteni sőt, ha bármelyik ember is meg tudná érteni, akkor Isten nem lenne arra méltó, hogy imádjuk.

Jézus és Isten igen is egyenlő, viszont olyan módon amit mi nem érthetünk meg. Ezen érdemes elgondolkozni és azon amiket a Biblia valójában ír, nem pedig azon büszkélkedni, hogy én teljesen értem az Ő kapcsolatukat holott ez lehetetlen az átlag ember számára.

2013. ápr. 18. 00:42
 13/125 anonim ***** válasza:
18%

Nos A Zsidóknak sosem volt Jézus az Istenük,

Ők Jehovát imádják, bár babonás félelemből nem merik ki ejteni a nevét.

Jézus Isten nevének megszenteléséért tanította a követőit imádkozni:

"Szenteltessék meg a Te neved"

Miért nem azt mondta:

Szenteltessék meg az Én nevem...?

Jézus megteremtette saját magát, csak azt nem értem hogyan, ha egyszer Ő az Isten akkor ki a fia?

Jézusnak Jézus a fia...

Hát ilyet nem olvastam még külföldi biblia fordításban sem, és maguk a Bibliával foglakozó tudósok is elismerik Jehovát, Sőt Péter aki Katolikus teológiát végzett is tudja, hogy Jehova nem egyenlő Jézussal,

A Teremtő és Teremtmény Apa és Fia kapcsolat van köztük.

Az 5Mózes 6:4 a héberben kétszer is tartalmazza a tetragramot, ezért helyesen így kellene hangoznia: „Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova” (ÚV). Izrael nemzete, amelyhez e szavak szóltak, nem hitt a háromságban. A babilóniaiak és az egyiptomiak imádtak istenhármasokat, Izrael nemzete előtt azonban világosan ki lett emelve, hogy Jehova különbözik ezektől az istenek

J. B. Rotherham a „Yahweh” formát használta a Héber Iratok fordítása során a The Emphasised Bible lapjain. Később azonban, a Studies in the Psalms című munkájában a „Jehovah” alakkal találkozunk. Így magyarázza: „JEHOVAH — Az emlékeztető név ezen angol formájának alkalmazása . . . a Zsoltárok könyvének jelen változatában nem holmi bizalmatlanságból fakad, mintha ez pontosabb kiejtés lenne, mint a Yahwéh, hanem kizárólag gyakorlati szempontok vezettek ebben a döntésben, mivel kívánatos, hogy eljussunk a nagyközönség füléhez és szeméhez e dologban, amelyben az alapvető tényező az isteni név könnyű felismerésének szándéka volt” ([London, 1911] 29. o.).

Gustav Friedrich Oehler német professzor a név különböző kiejtési változataival foglalkozott, majd erre a következtetésre jutott: „Ettől kezdve a Jehova formát fogom használni, mert e név polgárjogot nyert a szókincsünkben, és nem lehet onnan kiszorítani” (Theologie des Alten Testaments. Második kiadás [Stuttgart, 1882] 143. o.).

Paul Joüon jezsuita tudós kijelentette: „Fordításainkban a (feltételezett) Yahweh forma helyett a Jéhovah alakot használtuk . . . , amely a hagyományos és szokásos francia irodalmi forma” (Grammaire de l’hébreu biblique. [Róma, 1923] 49. o., lábj.).

Csak hogy Lásd, hogy azok akik nem Jehova Tanúi hogyan gondolkodnak erről

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 18. 00:47
 14/125 A kérdező kommentje:
Katy sose fogod megtudni az igazságot és sosem fogod megérteni ezeket a kapcsolatokat amit halandó ember nem foghat fel, ha nem ismered el Jézust Istennek és ha nem hiszel a szó szerinti 6 napos teremtésben és mind abban amit a Biblia ír. Eretnekség amit műveltek és a Szent Lelket kárhoztatjátok.
2013. ápr. 18. 00:52
 15/125 anonim ***** válasza:
16%

Kedves kérdező!

Maga Jézus mutatta ki, mit értett az Atyjával való „egységén”. A János 17:21, 22 versben azért imádkozott Istenhez, hogy tanítványai „mindannyian egyek legyenek, úgy ahogyan te Atyám, egységben vagy velem, és én veled, hogy ők is egységben legyenek velünk,. . . hogy egyek legyenek, mint ahogy mi egyek vagyunk”.

Tehát azt állítani, hogy a Bibliában Jézus, vagy bárki más nem elég világos és racionális ennek a kérdésnek a megválaszolásában, enyhén szólva nem igaz! Kedves kérdező, téged érzelmileg befolyásol egy tan, melyet annak árán is védelmezel, hogy a Biblia (a bibliában Jézus is!) egyértelműen ellentmond neked. Ez baj.

2013. ápr. 18. 00:53
 16/125 anonim ***** válasza:
30%

Nem nem értetted félre Kedves Kérdező.

Jézusnak Jehova az apukája.

Mikor még semmi nem volt a 1Mózes 1:1 héber iratokban a Bara szót használja, ami egyes szám első személy. és Jehova itt mint egy személyű Isten volt öröktől fogva.

Még Jézus sem létezett.

A kolossé levelében Pál szépen leírta,(1:15-16) Jézus kezdetét, és azt mondja, hogy az első szülött, vagy is a legelső teremtménye Istennek a fia akit mi Jézusként ismerünk.

Sőt Jézus beszél magáról a Példabeszédek könyvében, hogy hogyan kezdődött az élete Isten mellett.

(Példabeszédek 8:22-31) 22 Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen. 23 Időtlen idők óta a helyemen állok, kezdettől fogva, a földnél korábbi időktől fogva. 24 Mikor még nem voltak mély vizek, akkor születtem mintegy vajúdás közepette, mikor még nem voltak vízzel teli források. 25 Még mielőtt a hegyek megállapodtak, a dombok előtt születtem én mintegy vajúdás közepette, 26 mikor még nem alkotta meg a földet, a szabad térséget, sem a termékeny föld portömegeinek első szemcséit. 27 Mikor az egeket készítette, ott voltam; mikor kört vont a mély vizek színén. 28 Amikor megerősítette a felhőket fent, amikor megerősítette a mély vizek forrásait, 29 amikor határt szabott a tengernek, hogy a vizek át ne hágják parancsát, amikor meghatározta a föld alapjait, 30 akkor mellette voltam mint mestermunkás, bennem lelte gyönyörűségét nap mint nap, s én örvendeztem előtte minden időben, 31 örvendezve az ő földje termékeny talajának; és amiben gyönyörűségemet leltem, az az emberek fiaihoz fűződik.

Jézus mint fiú rendelkezik Isteni tulajdonságokkal Istentől kapott hatalommal amit el kell ismerni, ám soha nem volt és nem lesz egyenlő a mindenható Teremtő Istennel, az Atyjával.Aki a Jehova nevet adta saját magának.

És az Izraelitáknak ezen a néven mutatkozott be.

Jézus pedig kijelentette, hogy Izrael Istene E G Y Isten és nem egy misztikus háromság része.

Jézus idézte a Mózes könyvéből ezt a Márk 12:29 versében

S ha Jézus ezt tanította, akkor hogyan mondhatunk ellent neki.

(Márk 12:28-31) . . .” 29 Jézus így válaszolt: „Az első ez: »Halld, ó, Izrael, Jehova, a mi Istenünk e g y Jehova, 30 és szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel, egész elméddel és egész erőddel.« 31 A második ez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« Nincs más, ezeknél nagyobb parancsolat.”

Más fordításokban sajnos az Úr szóval helyettesítik Isten nevét, de az EGY szócska akkor is egy és nem három.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 18. 00:58
 17/125 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Kérdező:Jézusnak van egy Feje:akiről a Biblia azt mondja

(1Korintusz 11:3) . . .minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten. . .

Hogy lehet Jézusnak a feje Isten ha Ő az Isten.

Aztán Itt van még egy vers ami fura lenne ha Jézus lenne az Isten

(1Korintusz 15:27, 28) 27 Mert az Isten „mindent a lába alá vetett”. De amikor azt mondja, hogy ’minden alá lett vetve’, nyilvánvaló, hogy annak kivételével, aki neki mindent alávetett. 28 Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.

Nos Isten kivételével minden Jézus lába alá lett vetve.

Ki az az Isten aki nem veti magát alá Jézusnak,akinek Jézus vissza adja az uralmat.

Saját magának nem veti magát alá, és saját magának vissza adja az uralmat?

Egy kicsit értelmetlen nem gondolod.

Isten nem misztérium, és nem titokzatos,

Nos akkor sokan fognak eretnekként meghalni nem csak a

Tanúk, akik tudják azt, hogy Jehova a Teremtő, és Jézus a fia.

Egyszerre nem lehet még a szellemi értelemben sem 3-at csinálni az egyből.

Persze ha megnézed az Ókori népeket, még Jézus földi élete előtt sokan imádtak háromságot, mint az Egyiptomiak.

(Ozirisz, Izisz, és a Fiúk Hórusz.)

Jehova azt mondta a népének, hogy ők ne imádjanak ilyen Isten triádokat, mert utálatosság neki, hiszen mint Isten Ő nem egy harmad része valami Istenségnek, hanem Ő egyedül EGY Isten.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 18. 01:13
 18/125 anonim ***** válasza:
80%

Kérdezőnek:

Nem értem miért idegesíted magad miben hisznek a jehovisták. Nem mindegy az neked? Létrehoztak egy nekik tetsző vallást amit persze megpróbálnak összemosni a kereszténységgel, de soha nem volt közünk hozzájuk. Olyan nincs hogy majd 2000 évig jó egy vallás és biblia "sehova" neve nélkül majd egyszercsak eszükbe jut, hogy hopp, ez ugye kimaradt, meg egy csomó mindent még át kellene írni, hogy értelme legyen annak amiben mi hiszünk. Nevetséges. És tudod mi még a vicces? Hogy a mai világban még vannak olyanok akiknek nem nyilvánvaló az hogy a keresztények és a jehovisták nem ugyan azok, akármennyire is szeretnék ezt az emberek fejébe veri a jehovisták. Itt a kérdés az, hogy te mint katolikus miért támadsz egy másik vallást? Erre tanított Jézus, vagy a szeretetre, megértésre, elfogadásra? Fogadd el hogy vannak más vallások is és ne próbálj meg erőszakosan téríteni mint a jehovisták. Légy jobb mint a többi ember és mutass példát.

Egy hívő, akinek semmi köze a jehovistákhoz...

2013. ápr. 18. 01:30
 19/125 anonim ***** válasza:
78%

Jehova tanui Istent játszanak. Megmondjál előre ki üdvözül. Természetesen csakis ők! De jó megítélni a másik hitét, hogy pokolra jut, ha pl katolikus. Nagyon aláássák minden vallás tekintéjét. Csak egy valamit nem veszenek észre. Ahogy egyre jobban, és jobban aláássák másik egyházakat, úgy nől a világban a bűn. Egy idő után már lényegtelen lesz, hogy ki hova tartozik a tanuk munkáját a világ fogja lerombolni, azaz befejezni amit elkezdtek. Megfog szűnni minden vallásosság. Aminek az első lépése, hogy hírdessük, hogy rosszul is imátkozol, mert ha így imádkozol Istenhez akkor a pokolba jutsz, mert csak mi üdvözülünk. Tiszta elmebaj. Emberek nagyrésze már a vallást is megutálta, ami magába foglalja Isten megutálását is.

Jézus megkérdezte, hogy milyen közösségbe tarozól, mielőtt gyógyított volna? Nem. Sőt, még a legbűnösebbnek is azt mondta, hogy a hited meggyógyított.

Lehet magukat felmagasztalni, hogy ők az egyetlen gyülekezet, többi mind a sátáné, ők olyan jók....

Csak hát nem mindenki jut be a mennyek országába aki azt mondja Uram, Uram.

Mert nem lehet kiérdemelni semmivel. Hinni kell Istenben, és az ő fiában mint oly sok vallás teszi.

Kőkemény agymosáson mennek át. Persze a hit is csak az anyagi javakig terjed. Van olyan tanu ismerősöm, aki a katolikus iskolában dolgozik, és ez igaz!

Össze lehetne az ő hibájaikból is állítani egy nagyobb könyvet és azzal menni házalni, hogy milyen hibák is vannak ottan, úgyhogy ne tartóz oda, ahogy ők teszik ezt a más egyházakkal. Vajon nekik hogy esne? Pedig csak az úgyvélt igazságot írnám le.

De ezt természetesen nem jó út. Sajnálom, hogy ezt ők követendő példának tartják.

2013. ápr. 18. 01:31
 20/125 anonim ***** válasza:
89%

„Én és az Atya egyek vagyunk” – mondta Jézus (János 10:30).

Lehet itt bibliai igékkel dobálózni. De hiábavaló.

Tanuk csak egy valamit akarnak hallani. Igen, ismétlem teljesen igazad van. Csak úgy lehet értelmezni, más a pokolba jut a hite véget, mert a vesszőt rosszul értelmezi.

Ez így teljesen mást jelent.

Fától már nem lehet meglátni az erdőt.

Azt mondom legyen mindenkinek a hite szerint, ki milyen gyülekezetbe tartozik. Csak egy a lényeg. Hidjetek Istenben, és az Ő fiába, és szeressétek embertársaitokat még akkor is ha szidalmaznak.

2013. ápr. 18. 01:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!