Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi mit gondoltok...

Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?

Figyelt kérdés

Zsolt. 46,10-11

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!

Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.

Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!

2013. ápr. 17. 23:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/125 anonim ***** válasza:
6%

Tisztelt válaszoló

Nem vagyunk Jehovisták

Mi arról az Istenről Tanúskodunk akinek ez a neve, mert ezt a nevet adta magának.

Arról nem is beszélve, hogy olyan hazugságokat terjesztenek rólunk amiknek a fele sem igaz. Ám ez sem baj.

Ezeket az sem győzi meg, hogy maguk a Biblia tudósok is akik nem Jehova Tanúi is bizonyítják Jehova létezését, és nevének hitelességét, sőt a Zsidók sokáig használták és mai napig is tudják, hogy ez a Teremtő neve.

Egyebek mellett nem kötelezünk senkit, hogy Jehova Tanúja legyen.

Az itt leírt válaszok ugyan olyan tettek a mi részünkről, mint bár kié.

Fel tettél egy kérdést, Én adtam egy választ.

A többi a Te dolgod, hogy mit kezdesz vele.

S ugyan ezt teszi egy másik ember is és ezzel az erővel akkor rá is lehetne kiabálni, hogy Téríteni jött,

Nem válaszolni jött, mint Én is.

Sok könyvet elolvastam, a vallásokkal kapcsolatban.

Olvastam a sintóizmusról, a zenekről, a keresztényekről azon belül a baptistákról, a refomátusokról, katolikusokról, mormonokról,

adventistákról, stb

És össze vetettem a bibliával és sok könyvet elolvastam olyan íróktól akik nem Tanúk, és leírták a véleményüket más vallásokról.

Én a biblia lapjain Jehovát vélem felfedezni Istennek, Jézust a fiának, és teszem a dolgomat

Békét hirdetek, és Isten királysága mellett állok amiért Jézus imádkozni tanított, hogy jöjjön el.

Ha valamit nem jól csináltam, biztos ki fogok kapni, vállalom a felelősséget. :)

S ezt bátran mondhatom mind a 239 országban a több mint 7. millió 600. ezer testvérem nevében.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 18. 01:47
 22/125 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Katy

Ugyebár azt írtad sok vallási könyvet elolvastál(amit furcsa mód minden tanu hangoztat magáról)és összevetetted a bibliával.

Két kérdés merült fel bennem:

1, Miért a biblia az összehasonlítási alap és miért nem mondjuk bármely más vallási könyv?

2, Ha a bibliával vetetted össze, hogy keveredtél a jehovistákhoz, mikor az a vallás csak 1931 től létezik, ergó az igaz keresztény vallás nem egyenlő a jehovista irányzattal?

2013. ápr. 18. 02:26
 23/125 anonim ***** válasza:
10%

Kedves 18-as és utolsó válaszoló! A kereszténység legnagyobb része az elmúlt majd 2000 éve alatt csak egy kis ideig maradt hűséges a krisztusi normákhoz. Erről a hitehagyásról előre ír is a Biblia, nem volt meglepő. Sajnos a ma "kereszténységnek" nevezett valami gyakran a világ szégyene volt az igaz Isten alapelveit tekintve!!!

Jehova Tanúi pedig NEM 1931-ben jöttek létre. Még a modern kori Tanúk sem, nem hogy a mindenkori tanúi Jehovának.

2013. ápr. 18. 03:30
 24/125 anonim ***** válasza:
31%

"1, Miért a biblia az összehasonlítási alap és miért nem mondjuk bármely más vallási könyv? "

Azért mert a Bibliát is összevetettük minden más szentnek tartott könyvel.

Pl:

[link]

2013. ápr. 18. 03:36
 25/125 anonim ***** válasza:
81%

Katy, ezt TE írtad:

"Jehova Tanúi pedig NEM 1931-ben jöttek létre. Még a modern kori Tanúk sem, nem hogy a mindenkori tanúi Jehovának."

Akkor te nem vagy tisztában a dolgokkal, engedd meg, hogy felvilágosítsalak:

Jehova tanuiról:

Alapítója Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő!!

Russel követői kezdetben a Komoly Bibliakutatók nevet viselték, 1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet (Ézsaiás könyve 43:10, „Ti vagytok az én tanúim…”). Majd 1881-ben Watch Tower Tract Society néven jegyezték be a szervezetet, melynek első elnöke L. H. Coonley volt.

Itt elég egyértelműen kiderül ki hazudik és ki nem! Jobb ha nem vergődsz itt, látom nem régen érkeztél, mert eddig nem rontottad itt a levegőt, jobb lenne ha visszamennél oda ahol eddig voltál. Eddig is jól megvoltunk a hazug emberek nélkül. Ezzel, hogy így lejáratod a tanu haverjaidat nem biztos, hogy sok jó pontot szerzel, sem itt, sem pedig a jehovád szemében... :)

2013. ápr. 18. 04:19
 26/125 Mulder614 ***** válasza:
24%

Kedves kérdező mit gondolsz erről? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?

"De akarom, hogy tudjátok, hogy minden férfinak feje a Krisztus, az asszony feje pedig a férfi, a Krisztus feje pedig az Isten"

Itt világosan kijelenti hogy Isten az Ő feje.

2013. ápr. 18. 08:34
 27/125 anonim ***** válasza:
10%

""Jehova Tanúi pedig NEM 1931-ben jöttek létre. Még a modern kori Tanúk sem, nem hogy a mindenkori tanúi Jehovának." - én ezt írtam, egyébként Vankó vagyok, Katy már elment aludni hajnalban - gondolom.

Te pedig ezt:

"Akkor te nem vagy tisztában a dolgokkal, engedd meg, hogy felvilágosítsalak:

Jehova tanuiról:

Alapítója Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő!!"

Nos, kedves 25-ös válaszoló, mit is mondjak..., khmmmm!

Azt írod, hogy "az a vallás csak 1931 től létezik", ugye te írtad? Ha megfigyeled, Russell 1916-ban halt meg. Szerinted hogyan alapíthatta Jehova Tanúit 1931-ben????

Szerintem megérett a helyzet arra, hogy megkérjelek: légy oly kedves, vegyél vissza, mert magadat járatod le!

2013. ápr. 18. 09:00
 28/125 anonim ***** válasza:
75%

Khmm kedves 27-es alias Vankó, majd ha nekem úgy tetszik visszaveszek, de amíg te kiforgatod a szavaimat addig biztos nem lesz így. Mondjuk mit is várhatnánk egy jehovistától, aki a saját bibliáját is meghamisítja, hogy az legyen beleírva amit ő kitalált. Na de nem is erről van szó, nézzük a kritikádat:

Ugyebár ha tudnál szöveget értelmezni nem írtál volna ekkora hülyeséget mint az imént. Állításom a következő volt szó szerint:Alapítója Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő!!

Azaz a johovistáknak akik ezt nem értik: Egy posztókereskedő találta ki azt amiben ti körmötök szakadtáig harcoltok: a jehovista irányzatot aminek semmi köze a kereszténységhez.

A második kijelentésem szó szerint pedig ez volt:Russel KÖVETŐI kezdetben a Komoly Bibliakutatók nevet viselték, 1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet (Ézsaiás könyve 43:10, „Ti vagytok az én tanúim…”). Majd 1881-ben Watch Tower Tract Society néven jegyezték be a szervezetet, melynek első elnöke L. H. Coonley volt.

Ha megnézed itt ki is emeltem a lényeget: KÖVETŐI, nem pedig ő nevezte el a szervezetet, viszont ő volt az alapítója. Ennyire sem vagy tisztában a dolgokkal és te akarod megmagyarázni nekünk miről szól a Biblia. Talán előbb a saját "vallásod" kellene jobban megismerned, nem gondolod? Vicces, hogy én többet tudok arról mit vallanak a jehovisták mint egy tagnak magát valló ember.

Most, hogy ezt tisztáztuk arra már nem is térnék ki, ki járatja le magát és mivel...

Én voltam.

2013. ápr. 18. 09:17
 29/125 anonim ***** válasza:
28%

Vesd össze a katolikus hitet a tiéddel. Rendben van. Fogadjunk, hogy a tanuk által elfogadott könyveket olvasod, és nem az adott egyházét, amit aláásol, hogy elsőkézből tud meg miért is tesznek egyes dolgokat. Sok tanutól hallottam, pl hogy húsvét mindig vasárnapra, és hétfőre esik, ez lehetetlen! Ebből is látszik, hogy nem tudsz semmit, csak amit a kezedbe adtak.

Néz utána, hogy valójában miért is akkor ünneplik. Egy jó tanács. Választ nem fogod megtalálni a saját kiadású könyveitekbe! Igen, elfogadható, és egyszerű a magyarázat.

2013. ápr. 18. 09:48
 30/125 anonim ***** válasza:
10%

Akkor ezek szerint a 22-est is te írtad? Nem javítottál ki, így aztán feltételezem, hogy te voltál. Szembesítettelek az ottani állításoddal, melyre rákérdeztem, de te mit is csináltál? Ezt:

""Jehova Tanúi pedig NEM 1931-ben jöttek létre. Még a modern kori Tanúk sem, nem hogy a mindenkori tanúi Jehovának."

Akkor te nem vagy tisztában a dolgokkal, engedd meg, hogy felvilágosítsalak:"

Miről akarsz engem "felvilágosítani"??? Nem veszed észre, hogy nem írtam rosszul, hanem te csinálsz majmot magadból?

2013. ápr. 18. 09:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!