Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?
Zsolt. 46,10-11
Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!
Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!
A hamis tanok hirdetői nem mi vagyunk hanem ti. A többség szót is emelt e mellett, nem én vagyok az első.
Aztán már megint a széles és keskeny útról beszélsz ami egy újfent félremagyarázott példa amivel a saját igazatokat próbáljátok bizonygatni elég kevés sikerrel.
"Még a Wikit is meghazudtolod????? Néz már utána, hogy mit írsz itt össze-vissza"
Azt az értetlen mindenit már, és még te lennél a pszichiátria dolgozója? Nem véletlenül lakója vagy? Ezt akkor hogy értelmezed a WIKI ről:??
"1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet"?
Ez számomra azt jelenti, hogy innentől hívjátok magatokat jehova tanuinak, azaz innentől vannak jehova tanui.
Lehet meglep de ha valamit elkeresztelnek, persze ha volt ilyen, mert szerintem addig nem is volt nevetek, akkor onnantól beszélhetünk a létezésükről. Ezt tényleg olyan bonyolult felfogni? Ha alapítok egy céget és elnevezem akkor az onnantól fog létezni, mindegy hogy előtte én már voltam és munkálkodtam! ÉRTEM már? Mr pszichológus úr??
A gyogyóintézetbe egyedül te jársz tudtommal nekem semmi közöm hozzá, úgyhogy jobb lesz ha leállítod magad, meg a mocskolódásaid.
"Nektek lehet, hogy van, de én nem irányzatokról beszéltem, hanem a különböző korszakokban élő igazságkeresőkről, akik nem elégedtek meg a birkaszellemmel, hanem az egyházuk rossz gyümölcseinek hátat fordítottak"
Nem ez sajnos csak irónia volt részemről, de mint láthatjuk ez is meghaladta értelmi szinted. Sebaj. Arra viszont kíváncsi lennék, honnan szeded azt hogy ti korábban is léteztetek mint 1931?? Bizonyítanád? Mert korábban olyan szépen tudtad emlegetni az egyik hozzászólónak, nos rajtad a sor, ne csak dumálj...
Az pedig, hogy minek nevezem magam, neked semmi közöd, viszont a lekezelő hangnemeddel valószínűleg egyre több ember szemében lesz visszataszító az úgynevezett vallásod. Nem tudom mit szólnak majd hozzá a fejeseid, de biztos nem örülnek majd. Velem ellentétben!! :)
"Mert "kereszténynek" rengetegen nevezik magukat HAMISAN. Ellenben nem véletlen, hogy ezt a nevet a Biblia megjövendöli. "
Aki hamisan nevezik magukat kereszténynek a sorban talán a legelső név a tiétek lenne egy közvélemény kutatás során. Nem véletlenül.
"A többi szövegedről megint csak az ápoltjaim jutnak eszembe, márpedig én nem szeretem hazahozni a benti dolgokat! "
Nagyon tudom sajnálni a betegeket akiket te ápolsz, mert az intelligenciád szinte a nullával egyenlő. Viszont abban is egyre biztosabb vagyok, hogy te nem mint orvos hanem mint mosdató, meg hányás feltakarító fiúcska lehetsz. Azért nem mindegy hogy valaki a parlamentbe takarítani megy vagy mint miniszterelnök. Ugye érted mire célzok(bár erősen kétlem).
Végszóként az utolsó mondatomat idézném újra:
"Egy valamit kérek mindenkitől! Valami akinek van tudomása olyanról, hogy egy tanu elismerte sok győzködés után, hogy másnak is lehet igaza az kérem jelentkezzen!! Másolja be nyugodtan ide azt mikor egy tanu igazat ad egy NEM tanunak! "
Ilyen példát pedig még te sem tudtál mondani, nem is csodálkozom.
Legyen szép napod hercegnő... :)
És csodálkoznak, hogy feltettem ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
Pont az ilyen esetekre tettem fel :D
"A hamis tanok hirdetői nem mi vagyunk hanem
ti. A többség szót is emelt e mellett, nem én
vagyok az első. Aztán már megint a széles és keskeny útról
beszélsz ami egy újfent félremagyarázott példa
amivel a saját igazatokat próbáljátok bizonygatni
elég kevés sikerrel." Márpedig Jézus ezzen szavai elvesztenék az értelmüket, ha a többség járna az igaz úton. Meg amúgy honnan is gondolod, hogy a többség szava a döntő? Jézus is mindig a többségre halgatott? Én kétlem. "Aki hamisan nevezik magukat kereszténynek a
sorban talán a legelső név a tiétek lenne egy
közvélemény kutatás során. Nem véletlenül." Áhá, szóval közvéleménykutatás, értem. A Bibliában is nyilván ezt lehet olvasni, de azért hagy kérdezzek már valamit te nagyokos, ha Noé idejében is közvéleménykutatással döntötték volna el, hogy kinek van igaza, akkor szerinted ki bizonyult volna igaznak?? Az ezután következő mocskolódásra való reagálást kihagynám inkább, ha nem baj. "Egy valamit kérek mindenkitől! Valami akinek
van tudomása olyanról, hogy egy tanu elismerte
sok győzködés után, hogy másnak is lehet igaza
az kérem jelentkezzen!! Másolja be nyugodtan ide
azt mikor egy tanu igazat ad egy NEM tanunak! Ilyen példát pedig még te sem tudtál mondani,
nem is csodálkozom." Én tudnék, az előttem szóló testvérről is, de azért sem fáradozok ezzel neked, előbb inkább te ismerd be itt a tévedéseidet, mert abból sajnos bőven akad.
Nem tudom feltűnt e de nem Noé korban vagyunk. A közvélemény pedig egy normatívát, egy általánosan elfogadott nézetet képes létrehozni és ez alapján megítélni mi helyes és mi nem az. Az amit ti csináltok, bárhogy is próbáljátok a többi emberre ráerőltetni, nagyon is helytelen, mint viselkedéseileg, mint pedig tolerancia szintjén. Ugyanis képtelenek vagytok elfogadni, hogy rajtatok kívül más vallásnak is van létjogosultsága. Mi megtűrünk titeket, ha nem szóltok hozzánk, mi pont lesz arjuk mit csináltok. Az mikor bepofátlankodtok mindenhova, na az a pillanat mikor kinyílik a bicska a zsebünkben. Erre ugye magatoktól, de még így hogy szóltam sem lesztek képesek rájönni, mert valahogy infót csak a feljebbvalóitoktól, vagy az őrtorony kiadványokból fogadtok el. Olyannyira bele vagytok már bújva a kiadványaitok tanulmányozásaiba és szóról szóra megtanulásába, hogy ha egyszer, valaki feltörné a rendszert és azt menne ki nyomtatásban, hogy mától hiszünk a szent háromságban és Jézus isteni mivoltában, akkor azt is gond nélkül benyelnétek és onnantól kezdve ezt szajkóznátok. Sajnálatra méltó emberek vagytok akik rossz útra tévedtek és sajnos egyszerűen képtelenek vagytok kilépni ebből az ördögi körből, még segítséggel se menne. Egyszerűen megtagadtok minden segítséget és még arra sem vagytok képesek, hogy józan paraszti ésszel végiggondoljátok:
Vajon ez a sok ember miért támad bennünket?
Vajon lehetséges hogy igazuk van?
Esetleg előfordulhat hogy amit az őrtoronyban olvastam az nem fedi teljesen a valóságot, hisz azt is emberek írták, a mai kor emberei?
Engedik e nekünk, hogy szabadon gondolkodjunk és ne csak azt ismételgessük amit korábban engedélyeztek nekünk?
Valóban támadnunk kell minden más vallású embert, hogy térjenek át a mi hitünkre, hisz ők soha nem akartak engem megváltoztatni, vagy a vallásomból kitéríteni?
Mi miért nem tudjuk elfogadni a többi vallást ugyan úgy ahogy ők teszik velünk?
Van egy pár kérdés ami még megválaszolásra vár...
elég kevés sikerrel." Márpedig Jézus ezzen szavai elvesztenék az értelmüket, ha a többség járna az igaz úton. Meg amúgy honnan is gondolod, hogy a többség szava a döntő? Jézus is mindig a többségre halgatott? Én kétlem. "Aki hamisan nevezik magukat kereszténynek a
közvélemény kutatás során. Nem véletlenül." Áhá, szóval közvéleménykutatás, értem. A Bibliában is nyilván ezt lehet olvasni, de azért hagy kérdezzek már valamit te nagyokos, ha Noé idejében is közvéleménykutatással döntötték volna el, hogy kinek van igaza, akkor szerinted ki bizonyult volna igaznak?? Az ezután következő mocskolódásra való reagálást kihagynám inkább, ha nem baj. "Egy valamit kérek mindenkitől! Valami akinek
azt mikor egy tanu igazat ad egy NEM tanunak! Ilyen példát pedig még te sem tudtál mondani,
nem is csodálkozom." Én tudnék, az előttem szóló testvérről is, de azért sem fáradozok ezzel neked, előbb inkább te ismerd be itt a tévedéseidet, mert abból sajnos bőven akad.
"Nem tudom feltűnt e de nem Noé korban
vagyunk." Én sem ezt mondtam, de én mintha egy kis hasonlóságot vélnék felfedezni a két kor embereinek viselkedése között, de lássuk mit ír erről Isten szava, (Máté 24, 37-39) „Amiképpen pedig a Noé napjaiban vala,
akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is. Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban
esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez
mennek vala, mind ama napig, amelyen Noé a
bárkába méne. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem
eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá:
akképpen lesz az ember Fiának eljövetele is.˝ Tehát nem, nincs itt semmiféle hasonlóság, miket is gondolok, Jézus is biztos csak a levegőbe beszélt. "A közvélemény pedig egy normatívát,
egy általánosan elfogadott nézetet képes
létrehozni és ez alapján megítélni mi helyes és mi
nem az." Igen, csak hogy Isten nem a közvéleményre bízta, hogy döntsék el mi a jó és mi a rossz, hanem mindezt leíratta egy könyvben, a Bibliában. Az ez után lévő rizsázást megint csak kihagyhattad volna, hiába írsz ilyen szövegszaporító monológokat, ha az érveid nem állják meg a helyüket, tehát min már ahogy mondtuk is, inkább előbb bizonyíts! "arra sem
vagytok képesek, hogy józan paraszti ésszel végiggondoljátok:
Vajon ez a sok ember miért támad bennünket?
Vajon lehetséges hogy igazuk van?" Igen, vajon miért is? Talán mert kit is szolgálnak? És Jézust és az akkori követőit vajon miért is támadták? Elárulok egy titkot, Jézus követői sohasem voltak a világ részei, és mindig is sokan voltak, akik támadták őket. "Esetleg előfordulhat hogy amit az őrtoronyban
olvastam az nem fedi teljesen a valóságot, hisz azt
is emberek írták, a mai kor emberei?" Előfordulhat, sosem állította senki, hogy tévedhetetlenek lennénk. Ugyanúgy tökéletlen emberek ők is, mint mindenki más. "Valóban támadnunk kell minden más vallású
embert, hogy térjenek át a mi hitünkre, hisz ők
soha nem akartak engem megváltoztatni, vagy a vallásomból kitéríteni?" Tévedsz, mi nem támadunk senkit, de bocsi, ha mem nézzük jó szemmel a hazugságaitokat, mint ahogyan Jézus sem ezt tette az akkoriban élt hazudozókkal. "
Bocsi a végén felejtett idézőjelért, de szerintem érthető. "Mi miért nem tudjuk elfogadni a többi vallást
ugyan úgy ahogy ők teszik velünk?" Mi elfogadjuk, azomban a hibáik, hazug tanításaik és a képmutatásaik felfedése mióta bűn?? Ja hogy a ti szemetekben ez pont egy olyan dolog, amiért leszívesebben máglyára küldenétek? Sajnálom, az a kor már mindenki szerencséjére elmúlt. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!