Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?
Zsolt. 46,10-11
Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!
Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!
Ne akarjátok, hogy káromkodjak... Mindössze csak véleményt kértem ti nyomorékok arról az "üzenetről" amit a pap írt. Most mit kell ezen úgy pofára esni? Vagy netán fáj az igazság? Nem csodálom. Bizonyíték? Halott vagy ember, nem tűnt fel? Én nem vagyok katolikus, és még gyülekezetbe is ritkán járok, de valamilyen szinten gyakorlom a hitem...
Ahelyett hogy játszod itt a nagy pszichiátert használhatnád a józan eszed.
Vannak egyáltalán normális barátaid abban a gyülekezetben, akikkel nyíltan beszélhetsz bármiről? Szeret téged egyáltalán jehova, vagy csak elvárásai vannak? Szeretnek téged ott az emberek, vagy csak azt a képet szeretik amit eléjük pakolsz? Töprengj el ezeken magadban, ha Jézus egyházában vagy, akkor mindenre pozitívan kell válaszolnod (NEM NEKEM!) hanem magadnak a szívedben!
"Ne akarjátok, hogy káromkodjak... Mindössze
csak véleményt kértem ti nyomorékok arról az
"üzenetről" amit a pap írt. Most mit kell ezen úgy
pofára esni? Vagy netán fáj az igazság? Nem
csodálom. Bizonyíték?" Miféle bizonyításra vársz te.....? Véletlenül nem ő vádolt meg minket bizonyítás nélkül hazugságokkal? Ja, hogy igen, akkor egész véletlenül nem nekünk kéne várnunk a bizonyítékokat?? Egyébként ha nem tűnt volna fel, én véleményt is írtam, valahogy úgy kezdődött, hogy "ez egy tökéletlen ember véleménye rólunk", rémlik? Vagy el sem olvastad? "Halott vagy ember, nem
tűnt fel? Én nem vagyok katolikus, és még gyülekezetbe is ritkán járok, de valamilyen
szinten gyakorlom a hitem..." Kérdés, hogy ez mire elég, egyébként bocsi, de ebből a stílusból, amit megengedsz magadnak, nekem pont a hitgyakorlásod nem jött le Bár végül is ahogy most belegondolok, attól függ, hogy kiben gyakorlod, de hogy nem Krisztusban, az egyszer biztos. "Töprengj el ezeken magadban, ha
Jézus egyházában vagy, akkor mindenre
pozitívan kell válaszolnod (NEM NEKEM!) hanem magadnak a szívedben!" Hát szerintem ez alól bőven vannak kivételek, nem kezdem el most sorolni, de fogalmazzunk úgy, hogy most is történnek a világban olyan dolgok, amihez én nem tudok jó képet vágni, sem belül, sem pedig kívül.
""Még a Wikit is meghazudtolod????? Néz már utána, hogy mit írsz itt össze-vissza"
Azt az értetlen mindenit már, és még te lennél a pszichiátria dolgozója? Nem véletlenül lakója vagy? Ezt akkor hogy értelmezed a WIKI ről:??
"1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet"?"
Ezt az egy jellemző részletet másolom csak be, mert híven tükrözi, hogy milyen módon hazudtolsz meg sorozatosan. Többet nem foglalkozom veled, mert látom, hogy te letagadnál mindent, ha a pillanatnyi érdeked úgy kívánja, ez pedig gerinctelenség.
Ezt írtad: "Az igen is igaz, hogy mint jehova tanui szervezet 1931 től létezik, hisz akkor lett bejegyezve, tetszik nem tetszik ez van. Ezt nem én állítom hanem itt állítják(természetesen egyetértek ezzel):"
Erre kérdeztem vissza, hogy még a Wikit is meghazudtolod?!! Ezzel szemben a Wiki pont azt írja, amit bemásoltál, csak bővebben és érthetőbben. De ha neked nehezedre esne a szövegértés, akkor segítek, ezt írja a Wikipédia szövegkörnyezetestől:
"Russel követői kezdetben a Komoly Bibliakutatók nevet viselték, 1931-ben vették fel a Jehova tanúi nevet (Ézsaiás könyve 43:10, „Ti vagytok az én tanúim…”). Majd 1881-ben Watch Tower Tract Society néven jegyezték be a szervezetet..."
Ez sem egy értelmes megfogalmazás, sőt nem is pontos, de mindenesetre teljesen mást ír így is, mint amit te már sokadszorra.
Nemzetközi vagy Komoly Bibliakutatók néven szerepeltek korábban, majd 1931-ben vették fel az Írás szerinti Jehova Tanúi nevet. Tehát Jehova Tanúi, mint szervezet NEM 1931 óta létezik, és NEM akkor jegyezték be!!!!
Ennyit rólad.
Kedves István35!
Hogy te mekkora egy nyomorék vagy! Mégis hol élsz te? Mit jelent neked Jézus? SEMMIT! A te hited szerint Jézus olyan mint Buddha, Kung Fu Ce, vagy bármelyik más erkölcsi tanító, a többi csak rizsa róla, hogy Ő Jahve fia, tőle kapott minden pozíciót, előtte kapott egy kis minimális munkát a teremtésben, hadvezér lett Jahvénak köszönhetően, stb. Ezeket nagyon könnyű megjegyezni és elhinni, csak hogy jönnek aztán később a kisebb-nagyobb gubancok. Nem bizonyítgatok, mert ti a saját lustaságotok és restségeteknek köszönhetően maradtok ugyanabban a gödörben, amelyet magatoknak ástatok.
A jehovátok nem tekinthető se kegyelmes istennek, se jó istennek. Csak elvárásai vannak, ő maga szart se tesz, hogy jobb legyen a világ. Ő Jézus felett áll, hát persze, hiszen ő teremtette -_-' Csak úgy engedi h emberek dögöljenek meg éhínségben, aztán még sorolhatnám azt a rengeteg dolgot, amit megenged... Egy uralkodó zsarnok, aki csak követel, de nem ad semmit.
Ezzel szemben akit Jézus nevez Atyjának teljesen más, mint ahogyan ti őt bemutatjátok. A ti istenetek nem létezik, mivel magatok alkottátok meg valami irtózatos hiba folytán. Olyan Atya nincs, aki azért büntet mert nem hasonlítasz a Fiára. AZ ATYÁNÁL NEM AZ A LÉNYEG, HOGY MILYEN VAGY, HANEM HOGY AZ ÖVÉ VAGY! Hit által nyerjük üdvösségünk és nem jó cselekedetek árán, nem evangélium hirdetésért és semmiféle munkáért, mert ez kegyelem.
Nem változtatom meg a véleményemet, szerencsétlenek vagytok, nyomorékok az én szememmel nézve. Sajnállak titeket, kár volt értetek.
Rátok egy külön szót kellene kitalálni ami ténylegesen kifejezi mennyire sötétek vagytok, szemellenzősek és olyanok akik nem az emberi összetartást és szeretetet hirdetik, hanem a bomlasztás és mások megcsúfolása a céjuk.
JA hát erre van már egy szó!!
ÍME: Jehova tanui :)
Ez tökéletesen tükrözi a korábban említett dolgokat, persze a teljesség igénye nélkül, mert nincs kedvem regényt írni rólatok.
Igazából süt belőletek a düh és a harag. Folyton hazugnak és hitehagyottaknak csúfoltok minket. Magyarok vagytok ti egyáltalán? Vagy ez a szekta is valami zsidó kreálmány? Mert ha magyarok akkor talán értitek ezt a mondást: Más szemében meglátja a szálkát, a magáéban a gerendát sem veszi észre. Vagy idézzem inkább a bibliából:Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Mt. 7,3),(Lk. 6,41).
Előbb talán a ti házatok táján kellene söprögetni és rendet rakni. Én tisztában vagyok mit kíván az Úr(és nem jehova) tőlem, de vajon ti is? Nincs még egy ilyen "vallás" a világon amely körül ekkora felháborodás illetve unsztimpátia lenne, kivéve talán a hitgyülekezetet, de kb azon a szinten vagytok ti is.
És mikor erre a vezetőitek rájöttek, kitalálták azt a mesét, hogy ti vagytok a kiválasztott nép aki beteljesít egy soha Jézus szájából el nem hangzott próféciát, amit mellesleg a jehovisták kreáltak újfent maguknak a saját meséik alátámasztására.
Most pedig szeretném megcáfolni és BIZONYÍTANI, hogy a máglyás vicceitek ugyan úgy elsüthetők rátok is...
HA és ezt kiemelném! HA valami csoda folytán tényleg igaz lenne amit mondotok és akkor most tételezzük fel, hogy lehetséges: Nektek már Krisztus után is voltak követőitek, akkor hívhatnátok magatokat keresztényeknek. Eddig világos? Akkor nem értem hogy mondhatjátok a keresztényekre hogy máglyán égettek meg embereket, meg kínoztak de ti nem tartoztok közéjük? Most keresztények voltatok vagy sem? Sőt még egy dolog felmerült most bennem!
Gondoljon csak mindenki bele: Kik azok aki manapság a legjobban akarnak téríteni, nem tudják elviselni ha valaki más vallásban hisz és le engednék a lehetőségek akár tűzzel vassal is térítenék az embereket?
A válsz: Jehova tanui
Nem véltek felfedezni hasonlóságokat az akkori téríteni akarás és a napjainkba látható térítési szándékok között?
Én igen. Sőt! Nagyon is elképzelhetőnek tartom, hogy nem is MI vagyunk a hitehagyott gyilkos vallás, hanem jehova tanuinak korábbi verziói. Ha tehetnék a mai napon is százakat égetnének meg(megjegyzem VELEM az élen!) mert mi másban hiszünk nem pedig abban amiben ők!
A másik dolog pedig amit a s 102-es válaszoló nagyon jól lát: Titeket mint egyéniséget és külön álló értelmes személyt szeretnek a körülötted lévő emberek, vagy csak azt a maszkot amit jehova jegyében díszítettél fel és tartasz magad elé, hogy eltakard ki is vagy valójában?
Hogy megelőzzem a kérdésed: Igen, engem így szeretnek ahogy vagyok, ilyen szókimondóan. Azt szeretik aki vagyok, nem pedig akinek mutatom magam, mert én nem jópofizok a nap 24 órájában mint ti.
"Kérdés, hogy ez mire elég, egyébként bocsi, de ebből a stílusból, amit megengedsz magadnak, nekem pont a hitgyakorlásod nem jött le"
Nekem pedig igen. És tudjátok miért, mert teljesen megértem a kirohanását. Akár mit, ismétlem: Akár mit is mondunk, nektek semmi sem jó, titeket semmi és senki nem képes meggyőzni, mert egyáltalán nem vagytok nyitottak a vitára. Persze, hogy nem, hisz önálló gondolat nélkül ez nem is fog menni. Én sem tudnék egy egészséges vitát lefolytatni, ha meg lenne nekem írva előre, hogy mit mondhatok és mit nem.
És még valami, pont TI NEM akarjátok minősíteni az ő hitét, mert nem azzal van a baj hanem a tiétekkel, erről is szól a vita.
104-es.
Mint már korábban kifejtettem egy kreált szóval hogy jellemeznélek benneteket: Jehova tanuja vagy. Ennyi, ha netán elfelejtetted volna mit jelent görgess kicsit feljebb...
A wikin is és mindenhol máshol 1931 ben bejegyzett szervetnek vagy a tagja amit jehova tanuinak hívnak. Ezen nincs mit szépíteni érted, nem érted, ez van.
Korábban is el lett ismerve, hogy NEM TÖBB mint 132 éve a vallásotok, ezzel is hiába hadakozol. Nem tudom, mit akarsz bizonygatni, de ha az zavar téged, hogy nem 1931 hanem 1881 az amikor elkezdte kitalálni a szervezeteteket Russel bácsi ám legyen. Pont lesz*rom, hisz még így sem több mint 132 év az igaz kereszténységgel szemben ami 2000 éves.
Arra sem reagáltál hogy igenis számít ki alapít egyházat, egy posztókereskedő, vagy maga Jézus Krisztus. És már itt látszik kinek az egyháza a valódi keresztény egyház: JÉZUS VS RUSSEL :
1 : 0
Asszem így talán már végre megérted, miért nem hiszünk a ti kitalált történeteiteknek.
Végszóként pedig kijelenteném: A ma élő keresztények és a jehova tanui NEM EGYEK ÉS UGYAN AZOK!
Soha nem is voltak és nem is lesznek. Egy 132 évvel ezelőtt kitalált vallás SOHA, ismétlem SOHA nem lesz azonos azzal a krisztusi egyházzal amit 2000 évvel ezelőtt JÉZUS urunk létrehozot!!
Ámen!
Húú, még egy ilyen makacs embert! Tudom, hogy csak provokálni akarsz és nem adom neked meg azt az örömöt, hogy bele megyek a mocskolódásodba, csupán két lényegi dologra hívom fel a figyelmed, először is: "És mikor erre a vezetőitek rájöttek, kitalálták azt a
mesét, hogy ti vagytok a kiválasztott nép aki
beteljesít egy soha Jézus szájából el nem hangzott
próféciát, amit mellesleg a jehovisták kreáltak
újfent maguknak a saját meséik alátámasztására." Nos itt hazudtoltad meg nem csak saját magad, hanem a Bibliát is (itt is és még sok más helyen), ugyanis az imént említettem két erre vonatkozó próféciát is, amit Jézus mondott. Az egyiket ezek közül be is másoltam a Bibliából. A következő dolog pedig a másik Tanúval szemben elkövetett, aljas hazugságod. Te ezt mondtad: "A wikin is és mindenhol máshol 1931 ben
bejegyzett szervetnek vagy a tagja amit jehova
tanuinak hívnak." S a tanú által közvetlen előtted beidézett Wikipédia részben pedig ez: "Majd 1881-ben Watch
Tower Tract Society néven jegyezték be a
szervezetet..." Tehát akkor mikor lettünk bejegyezve mint szervezet?? 1881-ben és pont, viszlát!
Kedves István35!
Úgy látszik, hogy te egyáltalán nem vagy tisztában azzal, amit idézel a Bibliából. Maga az Úr is megmondta a farizeusoknak a véleményét világosan és érthetően, aki persze tökéletes volt és bűntelen. Tehát nem bűn ha megmondom mit gondolok rólatok és egyáltalán nem hencegés vagy bölcselkedés, csupán véleménynyilvánítás.
Nos, amiben hisztek valótlan, mivel Jézus sohasem mondta, hogy ezt, vagy azt az intézményt fogja választani saját magának. Jézus olyan személyeket keres magának, akik hajlandóak megváltoztatni gondolkodásmódjukat, és képesek hittel áldozni testvéreiknek a szeretet oltárán.
Az Újszövetséget ha hajlandó vagy elolvasni teljes egészében és nem csak bizonyos részeket elolvasni, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy Jézus Isten. És nem csak egy isten, hanem maga Jahve. Nézzük például a pásztoros dolgot: az ószövetségi Jahve magát pásztornak nevezi, aki a juhokat gondozza. Jézus ugyanezt teszi, még ilyen példabeszédei is vannak.
Talán ha bibliai igékkel bombázlak jobban megérted.
Jézus rendelkezett az istenség minden jellegzetességével, beleértve a mindenhatóságot (Mt 28:18), mindentudást (Jn 1:48), mindenütt jelenvalóságot (Mt 18:20). Az istenség munkáját végezte a teremtéskor (Jn 1:3) a halottak feltámasztásakor (Jn 11:43-44). Az emberek imádták, mint Istent (Mt 14:33).
OFF
Milyen érzés lenne, ha téged hibáztatnának azért, mert nagyapád a náci ideológia híve volt, miközben te keresztény/jehovista nézeteket vallasz? Semmi közöd sincs ehhez, mivel ott sem voltál, nem tudtad megakadályozni a nagyapádat. Nos, én így érzem magam amikor a keresztények égetéseiről írtok ti tanúk, és úgy állítjátok be az összes keresztény "szentháromságos" egyházat, mint valami gyilkos fenevadat. Kérlek téged, hogy ne bombázd a másik embert avval, hogy mit tettek a középkori katolikusok, mivel ahhoz annak az embernek semmi köze sincs.
Engem nem érdekel, hogy milyen gyülibe jársz, csak az, hogy Jézust ne úgy kezeld, mint egy hazugot. 3 lehetőség van Jézus azonosítására: 1 - hazug volt; 2 - őrült volt; 3 - az volt, aminek vallotta magát, Jahve.
Hogy Jézus a valaha volt legjobb ember? Igen. De ez kevés infó róla sajna. Ha nem ismeritek el az istenségét, akkor vagy hazugnak, vagy pedig őrültnek állítjátok be, és ez a legnagyobb hiba, amit valaha ember elkövethet, hiszen nem ez az igazság. Ki a világ megváltója? Jézus. Ki nevezi magát az egész világ megváltójának a Jézus előtti szövegekben? Jahve. JÉZUS=JAHVE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!