Jehova tanúi mit gondoltok erről az igeszakaszról? Jézus nem volt normális, hazudott, vagy igaza volt?
Zsolt. 46,10-11
Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten!
Magasztalnak a népek, magasztal a Föld. A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Szela.
Nem kérek más igeszakaszból, nem kell bemásolnotok őket mert nem érdekelnek. Engem csak is EZ az igeszakasz érdekel, nekem ezt magyarázzátok meg!
"De csak annyiban hogy 1931-ben nevezték el így őket, én sem állítottam mást"
Kedves 69-es válaszoló!
Te meghazudtolsz engem!! Letagadod, amire tegnap rávilágítottam, hogy bizony NEM EZT állítottad, sőt nagyon nem ezt!!!
Ezt írtam a te következő állításodra:
"1931 ben adtak nevet egy olyan szektának..."
Nem! Te NEM EZT ÍRTAD, hanem azt, hogy: "az a vallás csak 1931 től létezik" - márpedig ez NEM IGAZ!"
Ezt a 22-es válaszodban írtad. Még az sem igaz, hogy 1931-ben adtak nevet a Nemzetközi Bibliakutatóknak, nem hogy az, miszerint 31' óta léteznek.
Miért nem ismered el, hogy nem vagy szakértője a kérdésnek, miért kell gyalázkodni és köpködni másokra? Micsoda tisztességtelen dolog letagadni azt is, amit tettél???
--------
Ez a másik, amit Írásellenes módon minősítő szándékkal fogalmaztál meg és a válaszom:
""A tiéteket egy posztókereskedő találta ki az 1800-as években."
Nem! Nagyon tévedsz! Isten egy alázatos szolgája, és az akkoriban létrehozott Nemzetközi Bibliakutatókon keresztül indult el az utolsó napokban az a munka, melyet a Biblia előre megjövendölt. Ha nem Russell, akkor bárki más tette volna meg azt, amire a prófécia szerint szükség volt. Hogy hivatása szerint, társadalmi rangja szerint ki volt, a Biblia szellemében vajmi keveset számít. Nektek, tekintélyelvűeknek, akik ténylegesen az orruknál fogva vezettetitek magatokat, persze elsősorban ez számít, de akkor még egyszer olvasd el az 1Korintus 1:26–29!"
Ha még most sem értenéd, teljesen mindegy, hogy egy kereskedő, orvos, farmer, mikrobiológus, vagy WC-pucoló az ember, ha Isten alázatos szolgája, aki kész végrehajtani az Ő szándékát. Az 1Kor 1:26-29 szellemében teljes mértékben Írásellenes a tekintélyelvűség, mellyel támadod Jehova Tanúit.
"A Jehova tanúi egyház létrejöttének gyökerei a 19. századi amerikai millerita mozgalomig nyúlnak vissza."
Jehova Tanúi gyökerei Ábelig nyúlnak vissza, mivel ő volt az első tanúja Jehovának! A Tanúknak a bibliai igazság számít.
"nem több mint 143 éves az az irányzat amiben hisztek, ezért nem értem miért próbáljátok összemosni magatokat a kereszténységgel ami már 2000 éves?"
"Keresztény" az, aki "Krisztus-követő" életet él - ugyanis a szó ezt jelenti. Tehát el lehet mondani, hogy a mai látható kereszténység nagy rész nem keresztény, még ha annak is hívja magát, vagy ha annak is van keresztelve. Valójában a magát kereszténynek nevező egyház, mely kb. 1600-1700 éve létezik, az a hitehagyott szervezet, melyet a Biblia előre megjövendölt. Ehhez méltóak a gyümölcsei is!!!
"Nekem egyenlőre tökéletesen elég az, hogy beismerted, nem több mint 143 éves a vallásod."
Még ezt is elferdíted. Ugyanis Jehovának CSAK a modern kori tanúi ennyi idősek. De MINDIG voltak hűséges tanúi Jehovának (még ha nem is így hívták őket), akik az adott kor lehetőségeihez képest igyekeztek a lehető legtisztább imádatot bemutatni neki - ők voltak azok, akiket pl. a domináns egyház gyilkos eszközökkel üldözött!
"Keresztény pedig az aki 2000 éves vallás szolgálatában áll"
Hiába ez a papagájmódon ismételgetett demagóg szöveg, a krisztusi kereszténység az első kb. 150 évben, nem avatkozott bele vallási, faji, nemzetiségi háborúkba, melyekben a hitehagyott kereszténység millió-szám gyilkolta egymás és másokat.
"Az igaz keresztények Jézus tanításai, és halála után továbbadták a megszerzett tudást és fenntartották 2000 évig."
Az IGAZ KERESZTÉNYEK igen!!! De nekem ne mond, hogy a hosszú és véresen borzalmas múlttal és hasonló jelennel rendelkező egyházak rossz gyümölcsei egyenesen következnek ezen tiszta és építő krisztusi igazságokból, mint pl. abból. hogy "úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket, mert abból tudják meg az emberek, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek"!
Ha így lenne mit sem jelentene Jézus "jó gyümölcsökről" és "rossz gyümölcsökről" szóló elválasztása.
"Nem az a lényeg hogy ki mit tett az elmúlt időszakban, hanem az, hogy helyesen értelmezzük e Jézus szavait."
A kettő szorosan összefügg: ugyanis ha a Biblia tisztaságára törekednél, a gyümölcseid is olyanok lennének, mint amit abba látsz leírva. Nem hazudtolnál meg másokat pl...!
2000 éves a kereszténység. Valóban. Már csak az kérdés, hogy mennyire maradt meg a tartalom. Mert a név semmit nem jelent. Ha szerintetek Jézus egy utcalány volt Belgrádban, majd egy híres opera énekes lett a Francia herceg segítségével, akkor tök mindegy, hogy a kereszténység ilyen tévtanítást tanít vagy sem. Ha kereszténysek is vagytok, valójában nem vagytok azok.
Keresztény, aki Jézus szerint él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!