Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Ti nem hisztek...

Jehova tanúi! Ti nem hisztek a szó szerinti 6 napos teremtésben. Akkor szerintetek Isten hazudott Mózesnek? Nem volt normális? Vagy igaza volt?

Figyelt kérdés

2013. máj. 2. 13:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/131 anonim ***** válasza:
100%

De elárulom, ha valamiért bebizonyítanák nekem, hogy egy csillag 1 millió fényévnyire van, akkor sem inogna meg a 6000 év körüli világegyetembe vetett hitem. Hogy miért?

Jób 9,8 A ki egymaga feszítette ki az egeket...

Ézs 42,5 Így szól az Úr Isten, a ki az egeket teremté és kifeszíté...

Ézs 44,24 ... Én vagyok az Úr, a ki mindent cselekszem, a ki az egeket egyedül kifeszítem...

Tehát nem az a kérdés, hogy a csillagok fénye mennyi idő alatt jut ide, hanem az, hogy a csillagok hogyan kerültek oda. Isten kifeszítette az eget, miután megalkotta?

De meggyőződésem, hogy egyetlen embernek sincs halvány fogalma arról, hogy a csillagok milyen messze vannak tőlünk. Pont ezt erősíti meg az is, hogy ilyen nevetséges módszer-leírásokkal próbálnak elhitetni, mint a szögmódszer. Aki egy kicsit is papíron levezeti kisebb távolságokkal a méretarányok betartásával, rögtön leesik, hogy kamu az egész.

2013. máj. 4. 20:42
 42/131 anonim ***** válasza:

Ok. Konklúzió?

1. A tudósok hazudnak. Mégpedig mindegyik, kivétel nélkül. Amerikaiak, oroszok, kínaiak stb. Egy sincs közöttük, aki szólna, hogy ez az egész átbaxás, és lehetetlen megmérni, a többiek meg handabandáznak, mert jó pénzt kapnak érte. Egy gyönyörű összeesküvés-elmélet. Elég furcssa, hogy rengeteg dolog van, amin a tudósok vitáznak, ezen meg egy sem. Nyilván hazudnak. :)

2. A tudósok hülyék. Nem tudják, amit te, hogy ezt így képtelenség megmérni ilyen hiperpontos műszerekkel is.

3. Lehetséges az is, hogy amit te mondasz (hogy 1 mm-es eltérésből lehetetlen megállíapítani többezer kilométeres távot a pontatlanság miatt) az igaz. De csillagászati viszonylatban ez már nem áll fenn, ami földi körülmények közt fenáll. Az arányok persze ugyanazok, de a távolságok már nagyságrendileg nagyoabbak. Talán csak ott a tévedésed, hogy ez szerinted csillagászati méretekben is kivitelezhetetlen a műszerek pontatlansága miatt.

Én a 3. verzióra tippelek, azazhogy tévedsz abban, hogy lekicsinyíted a távolságokat és azt gondolod azzal illusztrálni tudod a pontatlanságot. Kicsiben valóban igazad lenne szerintem, de ezt nem kicsiben játsszák amiről beszélünk.

Te szerinted milyen messze vannak a csillagok?

2013. máj. 4. 20:56
 43/131 anonim ***** válasza:
100%

Abban hiszel, amiben akarsz, nekem nem fáj.

A tudósok nem hazudnak, direkt nem hinném, hogy hazudnának. Viszont elhitetve éppúgy el lehetnek, ahogy az egész világ is. A tanulmányaik eleve egy hazugságon alapulnak, akkor hazugság az egész, amit arra építenek.

Az igazságot meg amúgy sem úgy állapítjuk meg, hogy mennyien mondják. Isten lélek és igazság, és aki imádja, szükség, hogy lélekben és igazságban keressék. Jn 4,23-24

Hogy milyen messze vannak szerintem? Nem tudom. De földi módszerekkel, emberi műszerekkel megállapítani nem lehet, ebben biztos vagyok. Így én sem tudom. De mint mondtam, teljesen lényegtelen.

2013. máj. 4. 21:03
 44/131 anonim ***** válasza:

Ha a kreacionizmuson belül az isteni varázslást vesszük alapul, hogy 6 földi nap alatt teremtette Isten a világot, meg kifeszítette az eget, meg miegymás, nincs is ezzel semmi baj, csak egy.

Ha egy csillagot fogott és átpakolt 500 millió fényévre, hogyan láthatjuk most, mikor mi mindössze 6000 fényévre látunk?

Nem barátom, Isten nem varázsló, és nem hókupókuszol. Ideje van, energiája van, tudása van, hatalma van, és ő maga a legfőbb törvény. Ő nem fog senki kedvéért nekiállni abrakadabrázni, azt csak a csalók csinálják, illetve ilyen a mesékben van. Ő A TÖRVÉNY, A TÖRVÉNY-ből erednek alárendelt törvények, amelyek nem mennek szembe A TÖRVÉNNYEl. A világ pedig létrejött ezen törvények alapján, nem 6 nap alatt, mert mi a francnak jött volna 6 nap alatt, mikor erre az idő gyakorlatilag végtelen, mint maga az Isten. Nem ripsz-ropsz, sitty-sutty jött létre, hanem a törvények alapján, amiknek az anyag és az energia feltétel nélkül engedelmeskedik, mert nincs választási lehetősége. A teremtésben maga a csoda az ember, mégpedig azért, mert eme kötöttségek ellenére, ha nem is a testének, de az igazi embernek, ami maga a lélek, már van választási lehetősége. Az igazi cél pedig az, hogy a lélek is Isten kedvére tegyen, de ezt a saját akaratából tegye, ne azért mert kényszerítve van rá.

2013. máj. 4. 21:08
 45/131 anonim ***** válasza:
Az alkotás pedig ma is folyik, és az alkotásnak már mi is a részei vagyunk. Akár ilyen, akár olyan irányba dolgozunk, hatunk, előrébb visszük Isten célját vagy így vagy úgy.
2013. máj. 4. 21:12
 46/131 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nem választotta ketté a tengert, nem teremtette meg az anyagot a semmiből, hanem fogott két törvényt és összecsapta, ebből lett a Föld. Nem támasztott halottakat fel a fia által, áthágva az általad emlegetett törvényt, nem gyógyított "csiribi-csiribával", nem mondta Mózesnek, hogy vágja a földhöz a botot, hogy kígyó legyen belőle? Nem támasztotta fel fiát három napra, pedig volt elég ideje rá. Amit te mondasz, csupán emberi okoskodás. Isten szava mást mond. Te ezt monodod, Isten szava mást mond. Te hamis istent imádsz, egy kitaláltat. Ne imádj más Isten, csak a teremtő Istent.

Idéznék egy neked valót a Bibliából:

Mt. 8

9. Mert én is hatalmasság alá vetett ember vagyok, és vannak alattam vitézek; és mondom egyiknek: Eredj el, és elmegy; és a másiknak: Jöszte, és eljő; és az én szolgámnak: Tedd ezt, és megteszi.

10. Jézus pedig, a mikor ezt hallá, elcsodálkozék, és monda az őt követőknek: Bizony mondom néktek, még az Izráelben sem találtam ilyen nagy hitet.

Ha Isten szól, akkor a semmiből előállnak a részecskék. Ha Isten szól, hat nap alatt megteremt mindent. Ha Isten szól, a halottak feltámadnak, a betegek meggyógyulnak, a tenger kettéválik, a Nap kialszik, az ég eltűnik, az angyalok seregei kivonják a kardjukat. Ne gyere nekem Newtoni törvényekkel, ha Istent emlegeted.

2013. máj. 4. 21:17
 47/131 anonim ***** válasza:

De még egy kis ókori tudomány csak érdekességképp, hogy a geometria révén már milyen pontossággal tudták az ókor legjobbjai a Nap-Hold Nap-Föld Föld-Hold távolságot és a méreteket:

[link]

Ma már ezekről sokkal pontosabb adataink vannak, még akkoris, ha ezt bizonyos vallási fanatikusok nem tudják elfogadni.

2013. máj. 4. 21:17
 48/131 anonim ***** válasza:

"# 46/47 Időpont ma 21:17"

Én azt nem állítottam soha, hogy az Istent kereső ember ne találhatta volna meg őt. Azt sem, hogy ne mutathatta volna meg magát.

Az Ószövetség hitelességét vitatom (elég gonosz dolgokat művel benne az Isten a zsidó írástudók szerint. Konkrétan arra gondolok, hogy a zsidók sok dolgot önkényesen elferdítettek, hogy saját rémtetteikre is önigazolást nyerjenek, és nem általlottak ehhez még Istent is felhasználni, gusztustalanul, pofátlanul!)

Azt gondolom, hogy a teremtés az nem hókuszpók volt. A newtoni törvények nem emberi törvények, hanem ember által felismert törvényszerűségek. A newtoni törvények csak itt földi viszonylatban működhetnek, csillagászati viszonylatban már pontatlanok, mert vannak olyan erők, amit Newton nem ismerhetett és ezért velük nem számolhatott. Az einsteini fizika már számol ezekkel, és működik is itt az általunk ismert csillagászati viszonylatban, de hidd el, hogy a következő nagyobb halmazban már az is pontatlan lesz, mert 1 nagyságrenddel nagyobb rendszerben ott is bejönnek olyan dolgok, amivel szegény Einstein sem számolhatott és senki ezen a földön még.

A különböző törvények kiindulópontja az EGY TÖRVÉNY és az maga az Isten. Ebből az EGY-ből megszámlálhatatlan sok törvényke ered, ami mind alá van rendelve ennek az EGY-nek, de a saját szintjén mind másképp működik, de a saját szintjén ő a főnök (átvitt értelemben).

Isten tett csodát, megmutatta magát. Megígérte és elküldte hozzánk saját magát emberi formában, Jézust. Mindent elhiszek amit Jézus tett, Jézus tanított. Igen, ott megmutatta a hatalmát Isten, megmutatta, hogy az EGY TÖRVÉNY az beavatkozhat az alsóbbrendű törvényekbe tetszőlegesen, és megváltoztathatja a működésüket úgy és ahogy, akkor és ameddig ahogy csak neki tetszik. Ennek a lényege a kapcsolatfelvétel, hogy kinyilváníthassa szándékát és azt, hogy mi az ami helyes, ami nekünk is jó, ha a boldogulást keressük.

2013. máj. 4. 21:40
 49/131 anonim ***** válasza:
53%

Jézus születése, élete is engem igazol. A hókuszpókuszok istene nem hús-vér embert küldött volna a megváltásunkra, hanem jött volna egy hatalmas tűzcsóva, és szárnyas angyalkák hoztak volna egy irtózatos hatalommal rendelkező lényt, akinek a láttán mindenki térde megremeg, és fel sem merül senkiben, hogy kételkedjék vagy ellenszegüljön. Mindenki engedelmeskedik, megbánja bűneit, a továbbiakban bűn nélkül él, mertha nem akkor ez az izé megsüti és meghamizza lelkestől, mindenestől. Félelmében és iszonyatában mindenki "imádta" volna buzgón az Urat és happy end lenne a Földön, teljesült is a cél, mindenki bűntelen aki még él. :D :D

De mint tudjuk nem ez történt. Hús-vér ember érkezett. Nem lett a zsidók királya, nem űzte el a rómaiakat. Nem ült törvényt, nem ítélkezett. Nem hányt senkit kardélre, nem is biztatott erre senkit. A legrendesebb, legkorrektebb pali volt, aki valaha a földön élt. Együtt élt velünk és olyan szeretet volt benne az emberek iránt ami soha senki másban azóta sem. Jött, tanított, csodát tett, halottakat feltámasztott, bizonyított, és nem utolsósorban feláldozott mindent, és zokszó nélkül vállalta a kínhalált teljesen ártatlanul.

Ilyet ember nem tesz, csak az igaz Isten.

2013. máj. 4. 21:52
 50/131 anonim ***** válasza:
53%
Elgondolkoztam az előzőeken. Ott, ahol a materializmus "államvallás", vagyis kínában, vajon a csillagászoknak mi érdekük fűződik ahhoz, hogy egy "bizonyíthatatlan" fikcióban higgyenek?? Őket nem befolyásol semmi.
2013. máj. 5. 13:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!