Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e...

Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e közületek valaki Szalai András könyveit? "Jehova és a szervezet" illetve"Más Jézus, más lélek, más evangélium" címűt? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 22:02
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/147 A kérdező kommentje:

"Akik most keresik az igazságot, azoknak valóban ajánlott az ilyenfajta alapos vizsgálat."

Akkor miért ne tegyem meg effajta irodalomból is leellenőrizni?

E könyveknek a végén is van egy lista,milyen dolognak hol lehet utánanézni.

2013. ápr. 7. 23:11
 62/147 A kérdező kommentje:

Akkor kérdés jönne:

Maga a Bibliai kánon hogyan alakult ki részletesen?

"A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos"kiadványon kívül még milyen kiadványt javasoltok annak,akit a kánontörténet érdekel?

2013. ápr. 7. 23:13
 63/147 A kérdező kommentje:

Nem a fentebb említett szerző írta,de amit most linkelek,az is mind a Bibliából érvel és magyarázza meg a verseket,tessék:

[link]

2013. ápr. 8. 10:15
 64/147 A kérdező kommentje:
Kb.7.oldaltól.
2013. ápr. 8. 10:16
 65/147 anonim ***** válasza:
9%
Elolvastam az előszót az általad linkelt kiadványhoz, hát gondoltam, hogy ismét egy volt Jehova Tanújáról lesz szó. Annyi ostobaság van benne leírva...Már az olyan alap dolgok, hogy mi egy bibliatanulmányozás. Meg ez "megkövetelt összejövetel", meg "okot adni a kidobásra". Meg még tudnám sorolni. Amit leír az a saját szájíze szerint van elmondva. Van benne nem kevés sértődöttség is. Kérdező, ha érdekel Téged bármi velünk kapcsolatba, kérj egy Biblia tanulmányozást és akkor amikor szisztematikusan veszitek az alaptanításokat, akkor hozakodj elő ezekkel a kérdésekkel.
2013. ápr. 8. 16:51
 66/147 anonim ***** válasza:
8%

Ja még annyit,hogy megnéztem egy részt a 144 ezerrel kapcsolatban,amit állítólag félremagyarázunk. (26.oldal)

Az, hogy nincs alapja a Lukács 12:32 kicsiny nyáj és a Jelenések 7. és 14. fejezetben szereplő 144 ezer egyenlővé tételének, ez nem igaz. Hisz Jézus pont azt mondta, hogy a " kicsiny nyáj " tagjai lesznek vele a királyságban, és a 144 ezer a "nagy sokasághoz" képest valóban kicsi. Az is elkerülte a figyelmét, hogy az elpecsételésük már akkor megkezdődött, amikor i-sz. 33-ban megkapták a szent szellemet. Azt állítja, hogy a test szerinti Izrael alkotja a 144 ezret. Ez is bukik, ugyanis Pál is kijelentette "nemzetekből valók társörökösök" vele együtt ebben a királyságban (Efézus 3:5,6), ráadásul amiért megölték Isten Fiát, ezért Isten őket elvetette, mint nemzetet, ezért mondta Jézus, hogy " szövetséget kötök veletek, mint ahogy az én Atyám is szövetséget kötött velem egy új királyságra" Lukács 22:29

Jézus, ezt mondta:"Jeruzsálem, Jeruzsálem, aki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik hozzád küldettek, mily gyakran akartam egybegyűjteni gyermekeidet, miként a tyúk egybegyűjti csirkéit a szárnyai alá! De ti nem akartátok.Íme, elhagyottá lesz nektek a ti házatok!”

Meghogy nem írja sehol a Biblia, hogy a 144 ezer királyként és papként fog uralkodni. "Isten és Jézus papjai lesznek, és királyként fognak uralkodni vele 1000 évig " Jel 20:6, vagy "királysággá tett minket és papokká" Jel 1:6, vagy Péter mit mondott a felkent testvéreinek :választott nemzetség, királyi papság vagytok" 1Péter2:9 Meg ahhoz képest, hogy mennyire alaposan kutatott ez is elkerülte a figyelmét: "„Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből,  és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett."

2013. ápr. 8. 17:28
 67/147 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Őszintén szólva már túl vagyok rajta,de nem kaptam a Tanúktól mindenre kielégítő választ.

Másrészt első körben azért is gondoltam a Szalai-féle könyvbe,hogy belepillantsatok,mert ő soha nem volt Tanú,ebből következik,hogy hitehagyott sem lehet.

Mert nem hagyhatta el a hitét---ha meg sem volt neki.

Szerény véleményem szerint sok mindenki magyarázza a Bibliát,de úgy tűnik,hogy a legfőbb üzenet,az Evangélium hirdetése,az valahogy elmarad.

"Jézus A Krisztus,aki valóban köztünk élt,a mi bűneinkért meghalt,eltemették,de feltámadt,szemtanúknak megjelent,tehát most is él-dióhéjban EZ az evangélium. "

A Tanúk is hirdetnek evangéliumot,de nem ezt.

Tehát kánontörténet ügyben esetleg valami ajánlott szakirodalom?

Hol tudnék utánanézni az apokrif(vagy pszeudoepigráf)irodalomnak?

2013. ápr. 8. 18:47
 68/147 A kérdező kommentje:

"Mert nem hagyhatta el a hitét---ha meg sem volt neki."

Mielőtt"ráugrana"valaki:hisz Istenben,csak egyszerűen keresztény valláskutató.

2013. ápr. 8. 18:51
 69/147 anonim ***** válasza:
0%

Mi azt hirdetjük, amivel Jézus megbízott minket.:)És azt is fontosnak tartjuk, amit Te is leírtál.Az Emlékünnepen is mindig, de máskor is nagy hangsúlyt kap Jézus és a halála. Fontosnak tartjuk Jézust, ahogy írtam szeretjük és tiszteljük őt, végtére is hatalmas dolgot tett értünk.De a Biblia fő mondanivalója akkor sem az Ő megváltó halála.

Isten,amikor megteremtette a földet és az emberiséget, volt egy célja: benépesítsék és az Ő (azaz Isten) uralma alatt egységes, boldog emberi családként éljenek örökké. Sátán húzásával ez félbeszakadt, de nem változott meg. Ha tanulmányoztál már, akkor úgyis tudod, hogy hogy hangzott el az első prófécia és hogy ment végbe, mi a vitakérdés.Krisztus azért jött, hogy Ádám vétkét "lefizesse".És miért? Mert Isten vissza akarja állítani az eredeti állapotokat. És ehhez, hogy mi ismét esélyesek lehessünk az örök életre, kellett egy váltság.És a Biblia jó híre ez: a tökéletlen ember megbékélhet Istennel és lehetősége nyílik arra, hogy vég nélkül éljen Isten királysága alatt. Jézus is ezt mutatta be:betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel.Megmutatta kicsiben,hogy mit tesz majd Isten Királysága nagyban.

Sajnálom, hogy maradtak benned kérdések.Tudod, aBiblia, amint írtam neked eddig világos válaszokat ad, mint a lélek hallhatatlanságával, Jézus szerepével stb. kapcsolatban. Ezek egyértelműek, nekünk meg el kell őket fogadni.:)

Az apokriff iratokról meg annyit, hogy nem véletlenül apokriff iratok azok és nincsenek bent a Bibliában.Minek olvasnád őket? A 2 Tim 3:16,17 azt írja "A teljes Írás Istentől ihletett..." a Biblia írása 96-ban befejeződött.Mit gondolsz, Isten nem gondoskodott eddig róla, hogy az általa ihletett könyvek mind bekerüljenek a Bibliába? A "teljes Írás" tehát megvan. Ez a Biblia. Ami ezen kívül van,az nem Istentől származik. Jelenések ezt írja "ha valaki hozzátesz ezekhez..és ha valaki elvesz e prófécia tekercsének szavaiból, az Isten elveszi annak osztályrészét az élet fáiból..."Jel 22:18,19 Se elvenni sem hozzátenni nem szabad ahhoz, amit Isten leíratott. Mert az Isten haragját vonja magára. Tehát maradj meg a Biblia 66 könyvénél és abból közeledj Isten felé. Én buzdítalak arra, hogy kérj még egy Biblia tanulmányozást,vagy csak simán beszélgetést, és ami kérdőjel maradt,azt kérdezd meg újra.

2013. ápr. 9. 12:23
 70/147 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem az Igazságot szakirodalmi adatoknak is alá kell támasztani.

Miért gond az,ha valaki utánanéz a Tanúk által idézett szakirodalomnak,hogy tényleg úgy van-e,ahogy állítják?"

Nevezheted Istentől közvetlenül ihletettnek is a "szakirodalmaidat", de te ezzel a szövegeddel akkor is csak terelsz! Eltereled a szót arról, amit az 59-es válaszomban javasoltam. NINCS biztosabb módszer annál, mint hogy az EREDETI forrásból tájékozódj - még mindig nem érted?!

""Akik most keresik az igazságot, azoknak valóban ajánlott az ilyenfajta alapos vizsgálat."

Akkor miért ne tegyem meg effajta irodalomból is leellenőrizni?"

A fenti válaszomat azért írtam, mert rafinált akartál lenni azzal, hogy "na majd most jól szembesítem ezt az ürgét a saját hivatalos kiadványukkal", ami az igazságkeresőknek azt javasolja, hogy alaposan (és ŐSZINTÉN) tájékozódjanak, ne csak az addig kialakult, vagy tanult hitnézetükbe zárkózzanak be, másikat meg sem vizsgálva - legfeljebb felületesen. Az emberek többsége - a HÍVŐK TÖBBSÉGE IS - a szellemi kérdésekben éppen így viselkedik, bezárkózik. Még a magukat "liberálisnak" tartók is ennek a csapdájába esnek, mert a szabadelvűségükben nem látják meg a fától az erdőt. A tiszta igazságokat nem veszik észre, mert a saját, kialakított nézeteik fontosabbak nekik.

De ez nem az őszinte igazságkereső Jehova Tanúira vonatkozik, mert ők nyitottak más ismeretekre, meg lehet nézni a irodalmaikat. Tele vannak más egyházak, szellemi irányzatok mélyreható tanulmányozásával, sőt a valódi igazságot csak ebben a szellemben lehet megtalálni!!

"E könyveknek a végén is van egy lista,milyen dolognak hol lehet utánanézni."

Persze, melyek hasonszőrű cimboráikra utalnak. Nem kellene magad vezettetni hagyni! Még egyszer mondom: az számít, amit TE MAGAD, méghozzá EREDETI forrásból tudsz meg. Ezt a közvetlen és első kézből származó információt hasonlítsd össze az eredeti forrással, a Szentírással, ne padig azt az infót, amit mások mondanak rólunk!!! Számtalanszor látom itt is, hogy valaki azért köpköd ránk, mert teljesen hamis a képe rólunk, mert az olyan "szakirodalmakból" tájékozódott, amiket te propagálsz.

""A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos"kiadványon kívül még milyen kiadványt javasoltok annak,akit a kánontörténet érdekel?"

Miért? Nem elég alapos és nem lehet megérteni belőle hiszékenység nélkül, hogy a bibliai kánon megbízhatóságát mi bizonyítja és miért? Szerintem ebben páratlan mű!

A többi pedig az újabb szemfényvesztő oldalról szól. Ezzel nem foglalkozom.

2013. ápr. 9. 13:25
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!