Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e...

Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e közületek valaki Szalai András könyveit? "Jehova és a szervezet" illetve"Más Jézus, más lélek, más evangélium" címűt? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 22:02
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/147 anonim válasza:
92%
Nem olvastam el az egész választ. Nem tömöm a fejem minden hülyeséggel, de 131. válaszolónak mondom: "Én vagyok az Alfa és az Omega, a Kezdet és a Vég" ez rendesen igy van. S Jézus Kriszus, a Szentlélek és Atya Egy Igaz és Valóságos Isten. Nem 3 különálló személy. Semmiféle teológiai egyetemet nem végeztetek, s járkáltok prédikálni az utcakra, s a netet is betöltitek minden hülyeséggel. Jöhet a lepontozás :) Üdv. egy keresztény
2013. okt. 1. 15:55
 142/147 anonim ***** válasza:
13%

Kedves előttem szóló!

"Én vagyok az Alfa és az Omega, a Kezdet és a Vég" ez rendesen igy van."

Ugyen nem ezzel az egyértelmű ferdítéssel akarod bizonyítani a háromság meséjét? Ezzel a ferdítésével a Károly magára maradt, ugyanis a fordítók elismerik, hogy a 11. versben az Alfára és Omegára történő utalás nem hiteles, és ezért a Kat., ÚRB, B.—D., KNB vagy a Káldi nem is tartalmazza.

Továbbá a Jelenések könyvét héberre lefordítók közül sokan elfogadják, hogy a 8. versben Jehováról van szó, ezért itt feltüntetik Isten nevét. Lásd: Jegyzetes Biblia (angol).

"S Jézus Kriszus, a Szentlélek és Atya Egy Igaz és Valóságos Isten. Nem 3 különálló személy."

Ezt a mesét pedig a magukat Kereszténynek valló felekezetek, pl. a Katolikus egyház is, már az első században elvetették, le vagy maradva :)

2013. dec. 30. 09:59
 143/147 anonim ***** válasza:
100%

Megnézve az összes fordítást, kivéve az újvilág hamisított bibliát, mindegyikben így áll, "Én vagyok a kezdet és a vég", vagy az "Alfa és az Omega".

A tudás és az internet neked is előtted van rabszolga, használnod kéne. Undormányos férgek vagytok, ahogy kiálltok egy mocskos hazugság mellett, kitartóan bizonygatva a posványos írásmagyarázásokat, amikből dől az okádé.

2014. ápr. 23. 08:56
 144/147 KZitus ***** válasza:
0%

Mivel keresztényi életünk a Biblia tanításaira alapozódik, miért kellene elolvasni ezeket a könyveket? Hiszen a vallások így alakultak ki, Emberek felállítottak bibliai tantételeket, amelyekhez híveket toboroztak.

A Biblia viszont erre figyeelmeztet:

2Timóteusz 4:3, 4

" Mert lesz időszak, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket; 4 és az igazságtól elfordítják fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak."

2János 9, 10

9 Aki előretolakszik, és nem marad meg a Krisztus tanításában, annál egynél sincs ott Isten.+ Aki viszont megmarad ebben a tanításban, annál ott van az Atya is, és a Fiú is. 10 Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha.

Talán ezek miatt nem olvassák a tanúk az ehhez hasonló könyveket.

2014. ápr. 23. 11:43
 145/147 A kérdező kommentje:

És vajon ezeket a bibliai tanításokat tanították az Ősegyházban is?

Vagy az senkit nem érdekel?

2014. ápr. 24. 13:04
 146/147 anonim ***** válasza:
84%

Jajj, hogy oda ne rohanjak, Zitus!

Te aztán alaposan követed az égi szekeret!

"KERESZTÉNYI ÉLETÜNK" nagyon teokratikus vagy.

az az icipici gond van, hogy fogalmatok sincsen a vallásotok történelméről.

Szerintetek Russel Jehova Tanúi alapítója volt, a cég az nonprofit, Rutherfordot Russel javasolta, Beth Sarimról soha nem is hallotatok, 1975 soha nem is létezett, szerintetek közbenjárótok Jézus, azt hiszitek, hogy Jézus háromféleképpen nevezteti magát: Jézus Mihály Abaddon.

Ha megkérdeznélek, miért tiltották az oltások beadását a tanúk, és meddig, tudnál-e válaszolni?

Legnagyobb tisztelettel jegyezném meg:

ÉBREDJETEK!!!!!!!!!!!!

És most nem arra a szemenszedett hazugságra gondolok, ami minden ébredjetek első belső oldalán olvasható volt 1994-ig,nem. Hogy ki is igért mit!

2015. okt. 26. 13:59
 147/147 esopus válasza:
csak azért vagyunk kedvesek mert bevayunk ragasztózva!!!!!
2016. máj. 2. 12:32
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!