Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e...

Kedves Jehova Tanúi! Olvasta-e közületek valaki Szalai András könyveit? "Jehova és a szervezet" illetve"Más Jézus, más lélek, más evangélium" címűt? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés

2012. jún. 26. 22:02
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/147 anonim ***** válasza:
0%

""A gaz latornak,aki Jézus mellett volt a kereszten,meg kellett keresztelkednie ahhoz,hogy a paradicsomba jusson?

Feltétele volt ez?

Azt kellett volna mondania Jézusnak,hogy"Megszívtad,mert most már nem tudsz ismeretet szerezni a héber iratokból,így nem juthatsz a paradicsomba!""

Látod kedves kérdező, erre is egyszerű és logikus a válasz. Ugye lesz feltámadásuk az igazaknak és az igazságtalanoknak is? Tehát nyilvánvaló, hogy sok olyan ember is fel fog támadni a paradicsomban, akiknek nem volt lehetőségük (tehát önhibájukon kívül) megismerni Istent és az akaratát. Isten nem kicsit lenne igazságtalan, ha az ilyenekre nem gondolna. De Ő NEM igazságtalan, hanem szerető és irgalmas.

Annak a gonosztevőnek nyilván volt némi ismerete Jézusról, sőt hitt benne, ha képes volt így kérlelni Őt: »Jézus, emlékezz meg rólam, amikor a királyságodba jutsz.« Jézus pedig ismerte a szívállapotát, és ezért ígérhette meg neki. Nyilvánvalóan tanulnia kell majd neki sokat még, ha feltámad.

Látod-látod mire mentél a te agyon dicsért könyveddel!!! Megvezet az téged alaposan, de majd rá jössz.

2013. ápr. 6. 11:04
 52/147 anonim ***** válasza:
8%

68%-os vagyok (jól lepontoztak itt.:()

Nem azt mondtam,hogy nem tudom megmagyarázni az 1914-et:))

Elég sokszor elmagyaráztam már.:D De jobb élőszóban és én inkább ezáltal is arra akartalak buzdítani,hogy ha sok kérdésed van,akkor tedd fel személyesen is egy Jehova Tanújának.:) Biztosan készségesen segítenének Neked.:)

Vagy nem akarod? Amúgy megkérdezhetem,mennyi idős vagy?

2013. ápr. 6. 12:40
 53/147 A kérdező kommentje:

A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad.:

Ebből következik,hogy aki Örök életet szeretne,annak nem kell Jehova Tanújának lennie.

2013. ápr. 6. 13:38
 54/147 A kérdező kommentje:

68%-ban hasznos válaszokat ad.:

Persze,hogy megkérdezheted:38 éves vagyok,és nem vagy teológus,sem pap,sem semmilyen Egyházi szervezet része(még).

Tisztában vagyok az 1914-el,olvastam már a "Mit tanít valójában a Biblia"című könyveteket.

Megjegyzem:nagyon jó a nyelvezete,egyszerű megérteni.

Azonban a kérdésemben feltett két könyvben vannak olyan dolgok,amelyek a kiadványotok állításait nem támasztják alá.

Ilyenkor mit tehet az ember?

Vesz még több ezzel foglalkozó szakirodalmat,és megbizonyosodik a dolgokról(ahogy a bereai zsidók is tették a Cselekedetek könyvében).

Ezért szeretném,ha egyszer eljutnánk oda,hogy ha én is elolvastam a kiadványotokat,Ti is olvassatok el pár szakirodalmi művet(NEM fontos,hogy pont a fentebb említett két mű legyen,csak NE Tanú irodalom legyen.)

DE ha nem,hát nem.

Akkor viszont Ti nem vizsgáljátok meg a hitnézeteiteket,amit egy vallásszervezet tanít.

2013. ápr. 6. 13:46
 55/147 A kérdező kommentje:

A válaszíró 26%-ban hasznos válaszokat ad.:

Nem vettem észre,hogy agyondicsértem volna.

Nem is akartam.

Csak jó gondolatébresztő.

Tehát:

"Nemcsak azt kell megvizsgálnunk,amit személy szerint mi hiszünk,hanem azt is,amit az a vallásszervezet tanít,amellyel kapcsolatban vagyunk.Vajon tanításai teljesen összhangban vannak Isten Igéjével,vagy emberi hagyományokon alapulnak?Ha szeretjük az igazságot,akkor semmit sem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."

Az igazság,mely örök élethez vezet,1977(14.oldal,5)

2013. ápr. 6. 13:53
 56/147 A kérdező kommentje:
Megjegyzem,eddig én még itt senkit nem pontoztam le.
2013. ápr. 6. 13:55
 57/147 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Ebből következik,hogy aki Örök életet szeretne,annak nem kell Jehova Tanújának lennie."

Nem kell "Jehova Tanújának" lenni? Pedig ez abszolút bibliai kifejezés, milyen reménytelen vállalkozás már tagadni... :)))

Vannak viszont extrém helyzetek (a kínoszlop nyilván az volt), amikor az a szabály érvényesül, amit említettem. A Jézus oldalán lévő bűnöző kicsit későn kapott észbe, DE észbe kapott! Ámde annak, aki (pl. ma) MEGTEHETI, hogy megismerje a bibliai igazságot, de mégsem él vele, annak NINCS sok mentsége - ezt vegyük azért figyelembe!

"Azonban a kérdésemben feltett két könyvben vannak olyan dolgok,amelyek a kiadványotok állításait nem támasztják alá."

Érdekes, ezzel kapcsolatos bizonyíték még nem hangzott el! Nem voltál elég alapos a Tanúk irodalmának, hitének a miértjének a kutatásában. Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ezt csak külső forrásokból lehet megtenni, ez nem igaz. Jehova Tanúi saját kiadványaik éppen olyan részletességgel és alapossággal tárgyalják a miérteket.

Nekünk NEM OLVASMÁNY az általad emlegetett emberek koholmánya. a Társulat bőséges bizonyítékát adja annak, hogy a vádjaik hamisak, hiszen sohasem tudnak a kritikusok belőle a tiszta Biblia szerint érvelni. Már eddig is sok válaszomat hagytad figyelmen kívül ezzel kapcsolatban, akkor mégis miért kötöd az ebet a karóhoz?

Az "agyondicsérten" azt értem, hogy erőteljesen tukmált.

""Nemcsak azt kell megvizsgálnunk,amit személy szerint mi hiszünk,hanem azt is,amit az a vallásszervezet tanít,amellyel kapcsolatban vagyunk.Vajon tanításai teljesen összhangban vannak Isten Igéjével,vagy emberi hagyományokon alapulnak?Ha szeretjük az igazságot,akkor semmit sem kell félnünk az ilyen vizsgálattól."

Az igazság,mely örök élethez vezet,1977(14.oldal,5)"

Csakhogy én/mi nem vagyunk kapcsolatban más vallásszervezettel. Akik most keresik az igazságot, azoknak valóban ajánlott az ilyenfajta alapos vizsgálat.

2013. ápr. 6. 15:44
 58/147 anonim ***** válasza:
8%

Nem mondtam,hogy Te pontoztál le,csak észrevettem,hogy lepontoztak. Dehát ez nem is olyan lényeges.:)

Tudod,a legtöbbünk más-más felekezethez tartozott,mielőtt Jehova Tanúja lett.Én is a katolikus valláshoz tartoztam,bár templomba keveset voltam.Én is amikor tanulmányozom valakivel a Bibliát,mindig arra sarkallom,hogy ne nekem higgyen.Higgyen a Bibliájának.Kutasson utána, érveljen mellette,vagy ha nem érti vagy nem ért egyet,mondja meg miért.És akkor addig nyálazzuk a Bibliát,ameddig azt nem mondja:Igen,ez így van.De ezt neki kell meglátnia és elfogadnia.Épp ezért te is jól teszed,hogy kérdezel és kutatsz. Tisztában vagyunk azzal,hogy más vallások tagjai mit hisznek.Többségünk,-ahogy mondtam-ezen vallások tagjai voltak,plussz a kiadványaink szokták taglalni a különböző hitnézeteket,erről könyveink is vannak. Ezért különbséget tudunk tenni az igazság és a hamis tanok között.

És mivel különbséget tudtunk tenni,tudjuk mit mond a Biblia,megértettük,látjuk a bizonyítékokat (nem azokat a bizonyítékokat,amit kvázi egy szervezet mondana,hanem a bibliai bizonyítékokat).Mert ha megfigyeled a kiadványainkban minden Biblia versekkel van alátámasztva.Minden.Mi nem teszünk hozzá,se el nem veszünk semmit az alapelvekhez és törvényekhez. Folytatva a gondolatot,mivel tisztában vagyunk azzal,hogy amit vallunk,amiért élünk,amit hirdetünk, az igaz,ezért nincs szükségünk plussz irodalmakra.Nem akkor döntjük el,hogy amiben hiszünk az igaz,amikor már megkeresztelkedtünk mint Jehova Tanúi,hanem előtte.És ezen a folyamaton minden egyes testvérünk végig megy.

Régebben beleolvastam pár ilyen szakirodalomba.És azt tapasztaltam,a legtöbbjük nagyon,de nagyon hamis képet fest Jehova Tanúiról.Ezeket döntő többségében kiközösített Jehova Tanúi írták,vagy olyanok,akik önként hagyták el a szervezetet és sugárzik belőlük a sértődöttség,lejáratás és a rágalom. Általában már az első mondatoknál megdől az egész iromány. Épp ezért én nem vagyok kíváncsi ezekre.Sok bennünk a félinformáció,tájékozatlanság,vagy pusztán az előítélet.

Ha valaki kíváncsi Jehova Tanúira,beszélgessen velük,vagy nézzen meg egy összejövetelt.Én már meggyőződtem róla,hogy amiben hiszek az igaz. Tehát nekem Szalai András feltevéseire nincs szükségem. De kérdésekre mindig szívesen válaszolok. Ha Szalai András mondott olyat,ami benned kérdést ébresztett,akkor azt kérdezd meg.:)

2013. ápr. 7. 13:12
 59/147 anonim ***** válasza:
0%

Nagyon helyesen fogalmazta meg a testvérem az imént a lényeget. Szép volt!

Ha a kedves kérdező tényleg őszintén kíváncsi az igazságra, hasonlítsa össze az eddigi információit az hivatalos oldalon lévő információkkal (jw.org). Már ebből is sok mindent megérthet és leleplezhet.

Ha viszont a gyakorlatban is látni akarja, hogy működnek a dolgok, látogassa meg a helyi Királyság Termet és szemlélődjön. Megteheti ezt persze a kongresszusainkon is - mindegy hol, csak saját szemével győződjön meg a dolgokról, ne mások szemüvegén keresztül!!!

Kérdezhet itt is, máshol is fórumokon testvérektől, de azt ne várja el, hogy Jehova Tanúi az ilyen eltorzított irományokat böngészik az ő kedvéért. Ha őszintén szeretne meggyőződni az igazságról, az eredeti forrásból tájékozódik.

2013. ápr. 7. 15:19
 60/147 A kérdező kommentje:

Kedves 26 százalékos!

"Nekünk NEM OLVASMÁNY az általad emlegetett emberek koholmánya"

Szerintem az Igazságot szakirodalmi adatoknak is alá kell támasztani.

Miért gond az,ha valaki utánanéz a Tanúk által idézett szakirodalomnak,hogy tényleg úgy van-e,ahogy állítják?

2013. ápr. 7. 23:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!