Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nag-Hammadi lelet és evangéliu...

Nag-Hammadi lelet és evangéliumai miért nem kerültek ba bibliába? És miért nem hihetünk nekiek?

Figyelt kérdés

Hogy van az,hogy bizonyos leletekről az ember eldönti,hogy Isten szava míg másokról biztosan tudja,hogy nem az?

Multkor egy filmet láttam és végén említették. Stigam a címe ha jól emlékszem.

Van Jézus Evangélium meg Tamás Evangélium. Ezt említik a végén. Meg,hogy apokrif.

Ne,hogy más mást mondjon valaki, mint a Vatikán??

ez is elhagzik a film végén :

"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

-akkor ez most rossz dolog, pedig nekem nagyon szimpatikus,

meg ez is: Aki e szavakat megfejti nem ízleli meg a halált

A Bibliát sem olvastam,de azt hol lehet megtudni,hogy ezekben mi áll.

Érdeks lehet,hogy miről nem akar hallani a Vatikán.

2012. máj. 8. 20:50
1 2 3 4
 1/40 yuda ***** válasza:
97%

Első és legfontosabb, hogy bármilyen fura is első olvasatra, de Istennel lehet ma is személyesen találkozni. Első találkozást úgy szokták mai szóval emlegetni: megtérés.

Azt jelenti, hogy az ember megbánja bűneit, felismeri és felfedezi, hogy Jézus már meghalt ezek miatt, magára vette a világ bűneit és aki hiszi hogy ő a megváltó (Krisztus), az üdvözül.

Tudom érdekes gondolatmenet, de amire ki akarok lyukadni az az, hogy Jézussal való személyes találkozás után már egyértelmű hogy melyek a bibliai igazságok, melyek koholmányok, kitalációk, hazugságok, stb.

Miért is?

Mert megtéréskor az ember Jézust befogadja a szívébe, Szentlélek aki eljött pünkösdkor itt van a földön és Jézus igérete szerint elvezet bennünket minden igazságra.

Kiket? A hívőket. Nem a világot, hanem akik hisznek!

Nos Ő kijelenti az embernek, aki Istent követi, mik az igaz dolgok, mik a hazugságok.

Most ha én azt állítom, hogy amiket leírtál, azok messziről bűzlenek, lehet nem fogod azonnal elhinni, pedig ha megtapasztalnád az élő Isten jelenlétét, azonnal megegyeznénk. :)

Ez van a kerítésen belülről és túlról. Más nézőpont és addig megeegyezés sincs, amíg nem élted át ugyanezt.

Addig marad az okoskodás, a kételkedés. . .

2012. máj. 8. 21:02
 2/40 A kérdező kommentje:

Ez tök jó.

Egyre kevésbé hiszek abban,hogy lesz hitem,

Megtérni meg...

de ez miért rossz?: "Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

2012. máj. 8. 21:09
 3/40 A kérdező kommentje:

Akkor honna tudjam melyik útra kellen rálépnem?

Jó, Jézus az út.

Na de honnan tudjam ,hogy ő mit mondott és mit vár el?

Ahány felekezet annyiféleképp magyarázzák a Bibliában foglaltakat?

2012. máj. 8. 21:11
 4/40 anonim ***** válasza:
41%
Az a helyzet, hogy Jézus után párszáz évvel nagy divat lett a régi iratok hamisítása, sokan írtak olyan evangéliumot, amit csak kitaláltak. Amelyekről bebizonyosodott, hogy hamisítvány, vagy nem hiteles, azok nem kerültek be a Bibliába.
2012. máj. 8. 21:23
 5/40 yuda ***** válasza:
95%

"de ez miért rossz?: "Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

Azért rossz, mert csak a hívőkben van Isten országa, akik befogadták Jézust valóságosan a szívükbe, és amint láthatod magadon is, teljesen megzavar a mondat.

Nincs minden emberben, hanem akik befogadják tudatos döntés eredményeképpen a szívükbe. Az meg hogy körülötted van nem igaz, mert nézz körül. Isten országát látod? :)

-nem hinném, hiszen még nem jött el, éppen azért imádkozzuk a miatyánkban, hogy jöjjön el a te országod. .. ha eljött volna, nem lenne értelme nemigaz? :)

Az az emeld fel a követ, hasítsd a fát egyenes értelmetlen. Ilyen és ehhez hasonló sokértelmű mondatoknak se füle se farka. Ez nem Isten bölcsessége, hanem rébuszok. Rá lehet erőltetni valamit, de ha odaszánom magam, én is tudok pár perc alatt ilyen bölcsességnek tűnő, de értelmetlen dolgokat írni..várj mindjárt kitalálok egyet...

Ez akkor tőlem, de ne legyél a követőm:D

Emeld fel a vaskorongot és én ott leszek. Emeld fel a földet tenyeredbe, és ott leszek ismét a szemcsék között. Hasíts vájatot a szikla aljába,és ott megtalálsz.

Egyébként mi akik megtértünk, szilárdan hiszünk abban, hogy a megtérésünket Isten adta abba az időben, amikor az elérkezett. Magyarán, ha eljön a te időd, Isten személyesen fog megszólítani, ne aggódj.

A hangját százezer közül is meg fogod ismerni,anélkül, hogy lenne előzetesen gyakorlatod, úgymind a teremtőnek hangját felismeri a teremtmény, vagy mint pásztor hangját felismeri a nyáj.A sorsod formálni és kormányozni fogja, hogy megtaláld őt, de nem okoskodások által, hanem igazságban és valóságban.

2012. máj. 8. 21:31
 6/40 Sághegyi Csaba ***** válasza:
74%
Azért nem került bele amúgy rengeteg könyv anno a Bibliába, mert sokan írtak sokfélét abban az időben. Az apostolok idejében tudta mindenki, hogy mely könyveket írták ők, a négy igazi evangéliumot már nagyon korán, mindössze néhány évtizeddel az apostolok halála után egy könyvként kezdték terjeszteni. A többit irodalmi írók, vagy kóklerek írták, de ez eléggé a múlt ködébe vész. Az viszont biztos, hogy ha valóban az adott apostol írta volna, az ősegyház nem hagyta volna veszni.
2012. máj. 8. 21:42
 7/40 anonim ***** válasza:
93%

"Na de honnan tudjam ,hogy ő mit mondott és mit vár el?"

Azt írtad, nem olvastad a Bibliát. Kezd azzal, az evangéliumokkal.

2012. máj. 8. 22:12
 8/40 anonim ***** válasza:
93%

Bocs, ez lemaradt:

Mindenkinek joga van olvasni és értelmezni a Bibliát. És igen, ha megtértél sok minden tényleg világosság válik. Nem minden azonnal, de ha hűséges vagy és követed Istent, akkor egyre több mindenről lesz kijelentésed.

2012. máj. 8. 22:14
 9/40 anonim ***** válasza:
95%

Érdekes amiket írsz 1 és 5. kommentedben, elgondolkodtat a saját hitemet illetően.

Azt mondod, hogy azok előtt akik tudatos döntést követően befogadták Krisztust a szívükbe, nyilvánvalóvá válik az igazság, azaz, hogy melyik tanítás igaz és mi nem az.

Én megtettem, átadtam az életemet az Úrnak, és szívből érzem, hogy hozzá tartozom. Ő jár szinte egész nap a fejemben, átalakította a gondolkodásomat, és napról-napra érzem a változást a jellememben. Imádkozom is rendszeresen azért, hogy az Úr mutassa meg nekem az igazságot dolgokkal kapcsolatban.

Mégis van olyan tanítás, amelyet a keresztények nem fogadnak el,mert nem bibliai tanítás, és számomra mégis hihető, elfogadható.

Ez miért van így?

2012. máj. 9. 00:06
 10/40 Pietrosol ***** válasza:
55%

A Nag-Hammadi tekercsek fordításait el tudod olvasni Aranyi László oldalán.

Ezek azért nem kerültek bele a Bibliába,mert a belecsempészett Ószövetséggel összeférhetetlen!

"Isten országa bennetek van"

Ha érdekel ezt nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=cMveVft50bw&feature=related

2012. máj. 9. 07:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!