Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nag-Hammadi lelet és evangéliu...

Nag-Hammadi lelet és evangéliumai miért nem kerültek ba bibliába? És miért nem hihetünk nekiek?

Figyelt kérdés

Hogy van az,hogy bizonyos leletekről az ember eldönti,hogy Isten szava míg másokról biztosan tudja,hogy nem az?

Multkor egy filmet láttam és végén említették. Stigam a címe ha jól emlékszem.

Van Jézus Evangélium meg Tamás Evangélium. Ezt említik a végén. Meg,hogy apokrif.

Ne,hogy más mást mondjon valaki, mint a Vatikán??

ez is elhagzik a film végén :

"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

-akkor ez most rossz dolog, pedig nekem nagyon szimpatikus,

meg ez is: Aki e szavakat megfejti nem ízleli meg a halált

A Bibliát sem olvastam,de azt hol lehet megtudni,hogy ezekben mi áll.

Érdeks lehet,hogy miről nem akar hallani a Vatikán.

2012. máj. 8. 20:50
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

Szia Vigera!

Én úgy látom, a Te hiteddel semmi baj, az teljesen a helyén van, és még rajtad kívül sok, a katolikus egyház berkeiben élő kereszténynek! De ezek miatt az "apró" torzítások miatt sajnos sok keresztény járt tévúton már. Talán nem tűnik nagyképűségnek, ha azt mondom, hogy a protestantizmusnak komoly szerepe volt abban, hogy jó néhány dolog megváltozott, helyére került az egész kereszténységen belül. Sajnos sok ártatlan vértanú életébe került ez. De ezért nem hibáztatlak sem Téged, sem hívő társaidat. Ezek bizony örök mementóként állnak most már, arra nézve, hogy mivé tud fajulni az a vallásosság, amely nem Istenre épít egyedül...

Sok szeretettel: Cs

2012. máj. 15. 00:58
 32/40 A kérdező kommentje:

Ez nem semmi.

19-es/30-as

Tudnál még javasolni olyasmit ,mint a Jelenések könyve 17. fejezete, melyet éredes elolvasni.

Ami a hívők félrevezetéséről szól.

2012. máj. 15. 19:14
 33/40 A kérdező kommentje:
2012. máj. 16. 20:30
 34/40 anonim ***** válasza:

Igen, például a következőt:

"Thessalonikabeliekhez írt II. levél 2. rész

1.

Kérünk pedig titeket, atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére és a mi ő hozzá leendő egybegyűlésünkre nézve,

2.

Hogy ne tántoríttassatok el egyhamar a ti értelmetektől, se ne háboríttassatok meg, se lélek által, se beszéd által, se nékünk tulajdonított levél által, mintha itt volna már a Krisztusnak ama napja.

3.

Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,

4.

A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.

5.

Nem emlékeztek-é, hogy megmondtam néktek ezeket, a mikor még ti nálatok valék?

6.

És most tudjátok, mi tartja vissza, a miért csak a maga idejében fog az megjelenni.

7.

Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, a ki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia.

8.

És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, a kit megemészt az Úr az ő szájának lehelletével, és megsemmisít az ő megjelenésének feltűnésével;

9.

A kinek eljövetele a Sátán ereje által van, a hazugságnak minden hatalmával, jeleivel és csodáival,

10.

És a gonoszságnak minden csalárdságával azok között, a kik elvesznek; mivelhogy nem fogadták be az igazságnak szeretetét az ő idvességökre.

11.

És azért bocsátja reájok Isten a tévelygés erejét, hogy higyjenek a hazugságnak;

12.

Hogy kárhoztattassanak mindazok, a kik nem hittek az igazságnak, hanem gyönyörködtek az igazságtalanságban."

vagy ez:

"Jelenések könyve 13. rész

1. És láték egy fenevadat feljőni a tengerből, a melynek hét feje és tíz szarva vala, és az ő szarvain tíz korona, és az ő fejein a káromlásnak neve.

2. És e fenevad, a melyet láték, hasonló vala a párduczhoz, és az ő lábai, mint a medvéé, és az ő szája, mint az oroszlán szája; és a sárkány adá az ő erejét annak, és az ő királyiszékét, és nagy hatalmat.

3. És látám, hogy egy az ő fejei közül mintegy halálos sebbel megsebesíttetett; de az ő halálos sebe meggyógyíttaték; és csodálván, az egész föld követé a fenevadat.

4. És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak; és imádák a fenevadat, ezt mondván: Kicsoda hasonló e fenevadhoz? kicsoda viaskodhatik ő vele?

5. És adaték néki nagy dolgoknak és káromlásoknak szóló szája; és adaték néki hatalom, hogy cselekedjék negyvenkét hónapig.

6. Megnyitá azért az ő száját Isten ellen való káromlásra, hogy szidalmazza az ő nevét és az ő sátorát, és azokat, a kik a mennyben laknak.

7. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.

8. Annakokáért imádják őt a földnek minden lakosai, a kiknek neve nincs beírva az életnek könyvébe, a mely a Bárányé, a ki megöletett, e világ alapítása óta.

9. Ha van füle valakinek, hallja!

10. Ha valaki fogságba visz mást, ő is fogságba megy; ha valaki fegyverrel öl, fegyverrel kell annak megöletni. Itt van a szentek békességes tűrése és hite.

11. Azután láték más fenevadat feljőni a földből, a kinek két szarva vala, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szól vala, mint a sárkány;

12. És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, a melynek halálos sebe meggyógyult vala;

13. És nagy jeleket tesz, annyira, hogy tüzet is hoz alá az égből a földre, az emberek láttára.

14. És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.

15. És adaték néki, hogy a fenevad képébe lelket adjon, hogy a fenevad képe szóljon is, és azt mívelje, hogy mindazok, a kik nem imádják a fenevad képét, megölessenek,

16. Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;

17. És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.

18. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat."

Itt két "fenevadról" van szó. Az elsőt már úgy gondolom, sikerült beazonosítani: ő az, aki népeken (a népek "tengerén") uralkodik, és nagyon árulkodó ez a meghatározás is róla: "halálos sebbel megsebesíttetett; de az ő halálos sebe meggyógyíttaték; és csodálván, az egész föld követé".

A második fenevad viszont a földből jön fel. Ez már nem egyházi, hanem politikai hatalom. Nem tudom, be kell-e mutatni, hogy melyik az a szuperhatalom, amelyik látszólag egy "bárányhoz hasonló, de úgy szól, mint a sárkány"? Az, hogy "úgy szól", a megnyilvánulásaira, tetteire vonatkozik, miközben a békét az emberi jogokat hangsúlyozza...

Egyenlőre ennyit tudtam, de javaslom olvasd Te is a Bibliát, bármi kérdésed van, szívesen segítek!

A videót még nem volt időm teljes egészében megnézni, remélem , hamarosan sikerül.... ;)

2012. máj. 17. 23:14
 35/40 anonim ***** válasza:

Az Ami a bibliából kimaradt c. előadásban megvan a válasz:

http://www.youtube.com/watch?v=0uqAogr5F-s

Nekem meg szintén apokriffel kapcsolatos kérdésem van:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2012. szept. 16. 21:15
 36/40 anonim ***** válasza:

Az előadó Avatara, egy történész, régésznő, de fontos róla tudni, hogy gnosztikus tanokat vall, amiket már keletkezésüktől is félremagyarázásnak tekintettek ill. hamisítványoknak (kivéve a gnosztikus szekta tagjait persze), noha a gnosztikusok azt mondják, hogy ők őrizték meg az igazi kereszténységet.

Érdekes elgondolásaik vannak, bár szöges ellentétben állnak a keresztény tanokkal.

A mai korban, amikor az emberek többsége elég tájékozatlan és hiszékeny, könnyű tévútra vinni őket.

Avatara pl. azt vallja (gnosztikusként), hogy a Naphoz is és bármihez lehet imádkozni, mivel az is Isten teremtménye...

Maradjatok az igaz ösvényen és ne engedjetek a hamis tanítók csábításának.

Ők azt állítják, hogy mi félünk az igazságtól és tudatlanok vagyunk ill. a hit megrontói; ezzel adják el téveszméiket, miszerint Jézus az asztrálsíkokról is tanított és, hogy Márai Magdolna volt az ő szeretett tanítványa (nem János), akivel együtt is élt...

Ez maradjon meg a Da Vinci kód szintjén szerintem.

És mielőtt valaki előállna a Vatikán szidásával, én protestáns vagyok. :)

És nem, nem hamisították meg a Bibliát, és a többiek...

2012. okt. 19. 21:48
 37/40 anonim ***** válasza:
57%

"fontos róla tudni, hogy gnosztikus tanokat vall"

Nem gnosztikus tanokat VALL, hanem ókorkutatóként azt nyomozta ki több évtized munkájával, hogy a gnoszticizmus az eredeti ismeret, amit meghamisítottak, és ezt azért nem "fontos róla tudni" - amint azt mint a videó MELLÉ megjegyezni kívántál -, mert magában az ajánlott videóban pont ennek módját, lépéseit és saját meggyőződését ő maga mondja el, hiszen EZ a videó tartalma.

2012. okt. 19. 21:58
 38/40 anonim ***** válasza:

Ne nyitok vitát erről. Mindenki döntse el, mit hisz el. Ajánlom Péter leveleit olvasásra, az igazi Bibliából. Ezek után nyugodtan lehet kalandozni a gnosztikusok világában, mert érdekességnek nagyon izgalmas.

De a nélkül a tudás nélkül, ami Isten igaz igéjében van, többet árt, mint használ ha az okkult világban csavargunk :)

2012. nov. 5. 15:00
 39/40 adriaaaa válasza:

[link]

ajánlom

2013. febr. 26. 22:28
 40/40 anonim ***** válasza:

kedvenc idézetem

"Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz."

2015. júl. 17. 11:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!